Využití dotace plzeňského kraje na obnovu původních říčních druhů ryb

Maximsoon - Profil | St 23.5.2012 9:06:31

Já nevím proč se ty nepůvodní druhy pořád tak chrání. Ať v přírodě nebo ve státě. Přece pokud vyhubí naše původní druhy, tak musí být jasné i dítěti, že je něco špatně. Pořád tady chceme něco nového a jiného,ale je škoda, že to vytlačuje to staré a původní. Viz kormorán, norek, rom. Tím nehážu všechny do jednoho pytle. Myslím, že je tady pár druhů zvířat, které se přispůsobily a žijí v symbióze, ale že si pár zelených řekne, že tady chtějí mít kormorány, tak nám vyhubí vody. Tak ať vypustí lvy do našich lesů a polí a medvědy do hor. Kolik pak nám zbyde srn a zajíců?

Programátor - Profil | Út 22.5.2012 15:28:57

Soulfish >> ještě donedávna jsem si myslel, že norek rybu nechytí, ale pak jsem viděl jak si na pstruhovce jednoho potočáka chytil normálně pod vodou... Do té doby mi nevadili, protože jsme myslel, že jsou to jen takoví uklízeči kolem vody, ale to jsem se spletl.

Soulfish - Profil | Út 22.5.2012 15:19:09

foxxx - >> Proto by nebylo vůbec špatné tyto norky zredukovat (zvlášť pokud jsou to nepůvodní zvířátka zdrhlá z farem, kde se chovali kvůli kůžím) a kormorány taktéž značně zkrouhnout.

V současných podmínkách je to (vysazování) jen plýtvání penězi a prostírání stolu zmíněným žvížátkům.