Sbalte si evakuační zavazadlo, radí Klášterec lidem kvůli krám na Ohři

xpeedee - Profil | Čt 16.2.2012 23:40:35

Mrknato >> Njn, asi nikdy nebude dobře všem najednou.... Jediné co nás může uklidňovat je to, že bude hůř, co se dopadá naší společnosti na přírodu týče....(a to má samozřejmě zpětnou vazbu na nás....)

Mrknato - Profil | Čt 16.2.2012 8:35:01

xpeedee >> Mě zaráží, že máme různé výzkumáky, třeba i rybářské, které už léta řeší "fenoména", svazy marně omezují rybařinu, ve snaze rozvíjet populace ryb, ale vůbec je nenapadne, že rozvoji ryb nevadí ani tak ty hovínka, kvůli kterým se všechny obce se slávou napojovali na centrální ČOV, ale že v čisté vodě vadí rybám něco jiného, co právě ty ČOV způsobují. Zlaté žumposeptiky. Za jejich éry bylo rybám a rybářům nejlíp. Bohužel možnost mít Bentleje dává majitelům ČOV naše legislativa, stejně jako "betonové loooby". Víc regulací, víc ČOV, MVE, tím víc Bently.....

V roce cca 1987 a pak i po roce 90 jsem zjišťoval možnost použití domovní ČOV RD (místo septiku) Bylo to možné, pouze s tím, že "vyčištěná voda" se bude vypouštět do nějaké vodoteče... Tak už vím proč. Voda odteče a s problémy ať si zase poradí jinde. Je to jako přes kopírák s tím betonováním potůčků, potoků a řek...... a když už budou všechny krásně betonové, pak budeme stavět všude zdymadla a splavňovat Labe do Hradce, Jaroměře a možná i do Vrchlabí.....

Nelinář - Profil | Čt 16.2.2012 0:03:38

Zajda >> nene, tipl bych to na takových 30 čísel

xpeedee - Profil | St 15.2.2012 16:35:51

Mrknato >> No jo, jenže, jak rozvést vodu po krajině? Právě ty hráze na horních tocích jsou to poslední, co alternuje funkci mokřadů a bažin... zpomalí odtok a dají šanci vodě se vsáknout..Nemluvím teda o betonových přehradách, ale o sypaných, nebo dřevěných hrazeních s několikastupňovámi přelivy ještě ve vyšších partiích toku...samozřejmě, že mokřady a rašeliniště by byly to nejlepší, ale kde jsou dnes plochy, kde by se mohla voda volně rozlít? Toky jsme si napřímili a vybetonovali...Tak teď sklízíme úrodu...Když by retenci vody za nás dělala zadarmo příroda skrze nejlepšího vodního architekta bobra, tak to nejde, prostě bobr vždycky překáží a je to průser...stejně tak lužní lesy, podmáčené louky - odvodněno, přeměněno, rozoráno, zničeno...A ty kousky, kde to zůstalo, tak to jsou většinou CHKO a NP a tam se zase brečí, že kvůli přílišně ochranně přírody se tam omezují lidi....Je to strašně složitý(spíše sociologický) problém, tak si právě myslím, že bychom měli být rádi za těch pár vodních děl na horních tocích...Samozřejmě, průšvih v ČR je i s tím, že tu chybí nějaká dlouhodobá koncepce a každé volební období je zde nová direktiva postupu na příštích 50 let...je to spíš směšný a k pláči.

ČOVky - to je taky problém....ono ani nejde předepsat více sledovaných látek - samozřejmě jde, ale je to technologicky a finančně nemožné! Já bych měl taky zájem jezdit v novým Bentley, ale je to pro mě nemožný a tak jezdím alespoň ve starý felicii a jsem rád, že jsem alespoň mobilní....Čističky by museli být ohromné fabriky s několadenní kapacitou splaškových vod, miliardovými technologickými postupy na čištění pár ng hormonů....to je prostě nereálné.

Tady už se jen řeší nastavení, které je reálné zvládnout(PHCOJ se také vydávali jen vojákům a né celé populaci)...Jak technologicky, tak legislativně - za socialismu jsme měli jedny z nejpřísnějších limitů a jednu z nejlepších legislativních ochran proti znečištění široko daleko....Ale co to bylo platné, když to v té době bylo nereálné dosáhnout a tak na to každý kašlal a vypouštěl úplně všechno(i to, co by šlo už eliminovat) a z toho důvodu to ani nikdo nekontroloval(respektive jeden z důvodů)...Kdo by volil politickou stranu, která by sice hlásala, že kompletně vyčistí odpadní vody z měst, ale každý si na to měsíčně připlatí třebas 1000....Je to prostě zatím nereálné a chce to čas - je to technologický postup, musí se vymyslet nějaký lepší, levnější, proveditelnější - njn, ale to se zase musí investovat do výzkumu....

Mrknato - Profil | St 15.2.2012 15:40:46

xpeedee >> Nejsem odborník na revitalizaci, ale nemá se voda rozvést po krajině? Vytvořit mokřady, bažiny a ne zbudovat betonová koryta a hráze?
Až doteď nemají ČOV stanoveno a předepsáno, mimo těch pár základních parametrů (Dusík, fosfor, mechanické částice....) co mají čistit. Těch hormonů a testosteronů jsou tisíce a jsou tím co likviduje naše řeky. ČOVky pobraly odpadní vody, Brusel zapracoval, získaly peníze a o to jde, ne? Kdo by se zajímal co mají čistit? V Sovětském svazu také vydávali vojákům na ochranu před zářením z Černobylu PCHOJ pláštěnky......

xpeedee - Profil | St 15.2.2012 15:08:32

Mrknato >> Tomu nerozumím, proč je špatné budování hrází na horních tocích?

A rozhodně je blbost, aby to platily ČOVky....3/4 z nás má doma ženský, který polykaj hormonální antikoncepci - to, že je to hormon, který ze své podstaty je těžko biologicky odbouratelnej ( k čemu by byly hormony, který by se v těle metabolizovaly na něco jinýho...?) přece není problém ČOVek...

rover - Profil | St 15.2.2012 13:34:12

Mrknato >> Dobrý nápad, ale zřejmě nerealizovatelný, ...těch "zásahů" resp. různých betonových záležitostí za ty roky je na tocích tolik, že se s tím snad už ani hnout nedá.
Někdy opravdu zůstává rozum stát, ...tuším v pondělí jsem třeba četl, HZS ( hasiči ) mají na dva lidi jednoho úředníka, ...to už je snad raději bez komentáře

Mrknato - Profil | St 15.2.2012 13:26:56

Fishky >> Jen se držím zadání otázky...) trénuju, brzy to prý bude povinné.... To držení se thématu, ale nevydržel jsem to na 100% a štrejch sem se i o myslivost.....

Poušťák - Profil | St 15.2.2012 13:26:04

Fishky >> takle jsem to nemyslel a víš to dobře.

lipenak - Profil | St 15.2.2012 13:25:30

Fishky >> jakou armádu ??? ,jedinej universální voják je Vondra ale ten umí jen rozkrádat a ten nepomůže, jedině jěšte by mohla vojačka Parkanová ,ale ta zas by mohla jen zazpívat ,,,,teče voda ,teče mez krama se valí..... Lide obyčejný pomož si sám.

Fishky - Profil | St 15.2.2012 13:22:40

Mrknato >> ty hele, nepiješ? já s tebou dnes asi poprvý musím souhlasit a dal sem ti i "líbí" :-)

Mrknato - Profil | St 15.2.2012 13:19:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rover - >> Já bych byl pro zákon, aby ti, co prosazují a rozhodují o regulacích horních toků, budování MVE, ČOV byli nuceni si na požádání postižených z dolních toků vyměnit si s nimi svá obydlí bez dalšího.... Voni by je ty blbiny s betonem brzo přešly....... Stejně tak by ČOV měli platit zarybnění původními druhy ryb, které se dík hormonům svedeným do ČOV, které ČOV vůbec nelikvidují, totálně odrovnává schopnost ryb se množit, z vlastní kapsy.

Díval jsem tuším, že na TV2, na pořad o 1000 letech české myslivosti. Závěr profesora s dalšími tituly delšími než moje celé jméno byl ten, že státní správa zcela opustila dohled nad myslivostí a já dodávám, že i nad rybařinou a ochranou přírody v zásadním rozměru. A když se s velkou slávou s něčím přijde, tak je to píč*vina na entou, protože kvůli minoritě se zničí daleko podstatnější záležitosti. Ale tak to v životě chodí.....

Zajda - Profil | St 15.2.2012 13:19:01

Nelinář >> Tož kolik, 6cm?

Sven - Profil | St 15.2.2012 13:18:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

......Sbalte si evakuační zavazadlo, radí Klášterec lidem.....
Takovou radu si může Klášterecká radnice, strčit slušně řečeno za klobouk.
Tak schválně, kolik z těch radilů má alespoň základní představu, co má takové evakuační zavazadlo obsahovat aby to občanům zkonkretizovali:
http://www.survivor.cz/evakuacni-zavazadlo.html
Pro zvídavé doporučuji i klikanec na úvodní stranu :-)

Fishky - Profil | St 15.2.2012 13:16:27

Poušťák >> rozkradli nás, prodali nás, teď z nás dělaj blbce? Jo, znám to držím hubu stejně jak ostatní, dělám že tomu jakože rozumím ;-) kdyby Havel tenkrát nesliboval nemožné, nešli by za ním lidi a komanči by třeba ty banány začali časem dovážet, vše by bylo čupr :-)

Poušťák - Profil | St 15.2.2012 13:08:52

Fishky >> ale na tomhle žádnej vykuk nevidělá,je lepší je tam poslat a pak říct že jim chyběj rukavice do písku za 60 milonů a něco z toho uk-zmout.Normální lidi je nezajímají,děláš jako by jsi tady bydlel a žil 14 dnů..o)))

Jovánek - Profil | St 15.2.2012 13:00:03

Fishky >> Jo, armádu... dřív si pamatuju,že ledy na Ohři vojáci odstřelovali. Dnes tam jen ktrouží kravaťáci z povodí a krčí rameny. Dokonce ani hasiče tam nikdo nevidě,ale prý jsou v pohotovosti. Ale na druhou stranu to na evakuaci nebude,voda ze sklepů se stačí odčerpávat čerpadlem z Baumaxu,mi sdělil postižený p.Eisenreich.

Fishky - Profil | St 15.2.2012 12:58:20

Poušťák >> pche, klidně at to pálí náložema, hlavně ať nekoukaj se založenejma rukama se slovy, jak je pak ta voda zákeřně zaskočila, na Dunaji jezdí ledoborec, u nás si hold musíme pomoct jinak.

Poušťák - Profil | St 15.2.2012 12:54:56

Fishky >> je lepší je poslat do Iráku a Afganistánu,tak neblbni..o))

Fishky - Profil | St 15.2.2012 12:53:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

K čemu máme kurwa tu armádu? Už tam měli pobíhat po břehu a šťouchat do ker ať to valí. Že je 10 km řeka ucpaná - no to je argument jak blázen, pokud s tím nic nebudou dělat, tak jem to fakt někam hrkne a pak můžou jen koukat... raději máknout teď a pustit led s vodou dolů, než ho pak vybírat ze zatopených baráků.

Poušťák - Profil | St 15.2.2012 12:51:09

Nelinář >> začni kreslit..o))

Poušťák - Profil | St 15.2.2012 12:50:31

Kok >> a eště k tomu nevjeří..o)))

Nelinář - Profil | St 15.2.2012 12:49:38

lidičky od řek samosebou lituju, je to opravd riziko, my tady řešíme zcela opačný problém. Zasypala nás taková nadílka sněhu, že už si připadáme jak obrázcích strýčka Lady.

Kok - Profil | St 15.2.2012 12:46:40

Poušťák >> pravdu díš, místo aby ohříval prdel na polstrované ručně vyřezávané židli na hradě, měl tam naběhnout a kry rozstřílet na cucky:)

Poušťák - Profil | St 15.2.2012 12:21:49

za to může Venca Klausůch..o)))))

rover - Profil | St 15.2.2012 12:20:01

retrívr >> Určitě, extrémní výkyvy počasí tomu nasvědčují ...

retrívr - Profil | St 15.2.2012 12:18:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rover - >> Bohužel bylo, je a bude asi čím dál víc problém.

rover - Profil | St 15.2.2012 12:17:29

retrívr >> jj, ...bydlet blízko řeky má bohužel svá rizika :-(

retrívr - Profil | St 15.2.2012 12:15:12

rover - >> To je smutná píseň. Prostě ty lidi lituju a jen těžko se dokážu do nich vžít.