MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Výběr kapra

Diskuse k bleskovce Výběr kapra

Autor diskuse: Cloud ®21.12.2011

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Jarda 7 - ® Pá 23.12.2011 23:54:07
nofish >> Z perfektní suroviny uvařit blaf umí snad 99 procent kuchařů.Z průměrné zmražené udělat dobré jídlo,umí to zbylé jedno procento.Z dobré a kvalitně zamražené suroviny je možno při správném postupu udělat dobré jídlo,které se dá podávat v restauraci,pokud je tam kuchař který ví o co jde.
N nofish - ® Pá 23.12.2011 22:31:11
lukasin >> vůbec jsi to nepochopil. Vůbec....... Není problém z perfektní suroviny uvařit blaf, nebo z průměrné, zmražené udělat dobré jídlo.
Okounů? Co já vím? To nehodím přepočítávat. Moc toho není.
N lukasin - ® Pá 23.12.2011 22:26:49
nofish >> Ja jen nechapu tvuj hloupej nazor dle meho o mražene rybě???Mražena řikaš je stejna jak čersva po tve super upravě???:-)))))Nechci Tě uražet,ale vidim to jako stupiditu a jen tak dotaz na ty okyše-kolik jich maš a jak velke hlavně???Dik za odpověd Lukasin
N CarpHouser - ® Čt 22.12.2011 18:24:22
Pro Gurmány ... www.reflex.cz/blaf
N nofish - ® Čt 22.12.2011 9:20:24
Přemas >> CarpHouser - 22.12.2011 8:30:14 >> no konečně to někdo pochopil........ :-)

to Paranoidní Schizofre: To ano, ale tohle mrazení už je úplně o něčem jiném. To je trošku jiný level :-)
N CarpHouser - ® Čt 22.12.2011 8:30:14
No a přitom, když se dobře připraví rozmražená ryba, nebo čerstvá, tak si každej bude mlaskat, aniž by něco poznal. Lidi ani kolikrát nevědí nad čím mlaskají, neb když se nezná postup, a zná se jen dobrý výsledek, tak není nad čím opovrhovat.
N Paranoidní Schizofre - ® Čt 22.12.2011 6:47:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
pár postřehů ze života, obyčejné zmražování potraviny víceméně degraduje (chuť, vůně, vzhled, konzistence, výživové hodnoty) oproti tomu hloubkové , nebo kryogení zamražovaní dosahuje mnohem lepších výsledků, bohužel není dostupné v běžných domácích podmínkách....
z čehož se dá usuzovat žě, potravina zmražená průmyslově (koupená) bude po rozmražení mnohem kvalitnější než tatáž potravina zamražená v domácích podmínkách....
N rover - ® St 21.12.2011 23:29:38
nofish >> V tomto si můžeme podat ruce, ...nikdy nevíš, co tvému zdraví prospěje :-) Pravda, i jíst se musí umět, ...česká kuchyně je prvotřídní, v tomto jsem patriot, ...samozřejmě, že všeho moc škodí, to má v hlavě i malé dítě ...
N nofish - ® St 21.12.2011 23:18:56
rover >> neboj, makrelu z udírny, sledě v salátu, sezobnu. I když oboje už zase není asi top zdravá rybí výživa dle představ dietologů a dalších odborníků :-)
edit: Prostě kapr, knedlo-zelo, plzeň 12. Mám rád "domácí" stravu........ Jeden pan kuchař řekl krásnou věc. Že prý česká jídla nejsou nezdravá, nekvalitní, horší. Ale že je češi špatně jí (přejídání atd).
N rover - ® St 21.12.2011 23:09:58
nofish >> Rozumný názor, i když z hlediska "doporučení" odborníků na "příznivou" konzumaci mořských živočichů na náš organismus malinko rozporuplný, ...OK :-)
Kupovat balenou "vodu" umí každý ...
N nofish - ® St 21.12.2011 23:03:56
rover >> zrovna tyhle potvory mě nějak neberou. Sežeru skoro všechno, když nechci urazit tak i jídlo relativně ošklivé. To víš, pět let školní jídelny na intru.... :-)
Nevím, asi je to spíš jen přesvědčením a jakýmsi "rybopatriotizmem" ale preferuju naše sladkovodní ryby.

edit: a zrovna tuhle potvoru jsem měl uzenou a od té doby si ji spojuju s ne příliš velkým gurmánským zážitkem (blatná? ale nechci hanit, už si to nepamatuju s jistotou)
N rover - ® St 21.12.2011 23:00:39
nofish >> Lepší štikozubec zmražený, než žádný ... :-)
N nofish - ® St 21.12.2011 22:53:22
Mrknato >> to víš že taky preferuju čerstvou. NIkde jsem nenapsal že žeru jen zmražené ryby a jsou lepší. Ale základ je úprava. I perfektní surovina se dá špatnou úpravou znechutit a průměrná surovina se dá udělat chuťově perfektně.
Spousta lidí ani netuší že u rybích výrobků je dokonce oficiálně a legálně, po pár obstrukcích s papírama, možné rozmrazovat a prodávat v "chlazeném" stavu. Třeba okušů pár mám v mrazáku. Čistě praktický důvod. Jsou u nás pak hájení a radši rozmrzlý okoun než žádný okoun.......
N jindraŠ - ® St 21.12.2011 22:51:39
Jarda 7 >> Tak to určitě
N Jarda 7 - ® St 21.12.2011 22:50:03
jindraŠ >> Jo má tam málo místa ,ale 200 litrů vody plus vzduchování z akvárka mu pomůže ten den přežít.
N Mrknato - ® St 21.12.2011 22:45:11
nofish >> Hele, dobytek může žrát siláž, sériový bobkař klidně 2 roky zmražené ryby, ale ani já bych to nežral, kdyby nešlo o život, nebo měl možnost si upravit rybu čerstvou......
N jindraŠ - ® St 21.12.2011 22:44:43
Jarda 7 >> Souhlasím.Jenom snad k tomu plaváni ve vaně by se malá výhrada našla.
N Jarda 7 - ® St 21.12.2011 22:42:26
jindraŠ >> Existuje pouze jeden způsob jak zamrazit rybu,aby i po rozmrazení byla jako čerstvá,ale ani ten nepoužívám.Kapr má na vánoce plavat ve vaně.Takhle si vánoce pamatuji jako dítě,takhle si vánoce pamatují moje děti a tuto vzpomínku na vánočního kapra budou mít i moje vnoučata.Kapr je jedním ze symbolů vánoc a bylo by smutné měnit tuto tradici na kapra v mrazáku.
N jindraŠ - ® St 21.12.2011 22:31:18
Jarda 7 >> Jako nouzovka prosím,ale zrovna na Vánoce? :-)
N Stewik - ® St 21.12.2011 22:21:19
Dedo ma učil: " Nikdy neber kapra čo pláva hore bruchom, sú to lenivci ! "
N Jarda 7 - ® St 21.12.2011 22:19:22
jindraŠ >> Pohoda,jsem rád že máš stejný názor na mrazáky jako já.Pokud si chci dát rybu tak čerstvou.Ryba nemá v mrazáku co dělat.Ve vodě nebo na pánvi,ale mrazák jako dočasné odložiště neberu.
N jindraŠ - ® St 21.12.2011 22:15:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI!
nofish >> Hele,záleží na způsobu zmrazení ba i na způsobu zpracování po rozmrazení.Zkrátka a dobře ani Tvoje letité zkušenosti se zpracováním ryb mne nepřesvědčí,že se zmrazený kapr vyrovná čersvě zabitému.Taktéž se měj.
N arnošt - ® St 21.12.2011 22:14:49
jindraŠ >> Někdo holt musí mít rybu čerstvou,mě osobně z mrazáku nevadí.Je ale fakt,že těch ryb přes rok moc nesním a když mám jednou v létě kapra,je čerstvě chycený.Ale u těch dvou řízečků k salátu je mi to celkem jedno...
N Jovánek - ® St 21.12.2011 22:12:25
Kapr by mel vonet vodou? Jak voni voda?
N nofish - ® St 21.12.2011 22:10:00
jindraŠ >> njn. Holt jsem člověk zvídavý co ryby žere rád a něco se s nimi naexperimentoval.
Bohužel se ke mně nedostala novinka, že zmrzlé ryby jsou chuťově tak špatné. Jestli tu někdo plácá kraviny tak jsou to řeči že ryby z mrazáku nejsou dobré, neřku-li, že ryby z mrazáku a drůbež z mrazáku je něco jiného......... Asi víš proč se bojíš to rozebírat, ok, maj sa...........
N jindraŠ - ® St 21.12.2011 22:06:48
nofish >> Už dávno jsem zjistil,že všechno víš a všechno znáš:-) takže to nemíním rozebírat.
N jindraŠ - ® St 21.12.2011 22:04:35
Jarda 7 >> Mně to neříkej.Reagoval jsem na arnošta:-)V jeho podání většina Mrkmenů,něchtěl jsem napsat,v tomto případě,většina magorů:-)
N nofish - ® St 21.12.2011 22:03:42
jindraŠ >> dobře udělaný kapr z mrazáku, nebo blbě udělaný chlazený? Za sebe volím radši tu první možnost....
O nepoživatelnosti doma mrazených ryb už jsem toho slyšel....... dokonce od člověka co si chvíli před tím pochutnával na rozmrzlém na zelenině....... (holt nečekal že v létě někdo mrazí, pak byl za vola).......
N Jarda 7 - ® St 21.12.2011 22:00:52
jindraŠ >> Kapr z mrazáku,zničená ryba.Do mrazáku můžeš dát vepřové,kuře nebo zmrzlinu jenom rybu ne.Rybí maso je jemné a působení mrazu způsobí roztrhání svalových buněk,a tím pádem znehodnocení ryby.Můj názor:ryba do mrazáku-NIKDY.
N jindraŠ - ® St 21.12.2011 21:47:40
Hmmm,kapr z mrazáku.Skutečná laskomina
N Minnow - ® St 21.12.2011 20:11:20
arnošt >> Lépe by to určitě nikdo neřekl :)
N arnošt - ® St 21.12.2011 19:59:04
A já myslel,že se kapr nevybírá,ale loví... :-) Počítám,že většina Mrkmenů má toho svého už ustájeného v mrazáku.Kromě ortodoxních pouštěčů,kteří pustí i toho koupeného a snědí raději jiného živočicha...

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Členská schůze MO ČRS Písek

Členská schůze MO ČRS Písek se bude konat v úterý 4. dubna 2017 od 17:00 hodin v hudebním sále Kulturního domu nábřeží 1.máje Písek

Členská schůze ČRS MO Kladno

Teď v neděli 26. 3. 2017 od 9.00 hodin restaurace RACEK v obci SRBY okr. Kladno.
Holt musíte dojet autem, autobusem, z Kamenných Žehrovic třeba pěšky, ale hlavně přijďte, ať víme co nám výbor...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniKvalitní nafukovací čluny BOAT007

Za 7000
Vynikající kvalita provedení a materiálů v ceně od 7000,- Záruka 3 roky na komponenty a 5 let na materiál.


akce, rybareniNOVINKA obuv FOX Skladem

Jste milovníky této značky? Právě jsme naskladnili úplně nové boty od této značky. Buďte první kdo je vyzkouší


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby - Rybáře Rybářské potřeby - Rybáře

Karlovy Vary, Sokolovská 81