Výběr kapra

Diskuse k bleskovce Výběr kapra

Autor diskuse: Cloud - Profil , 21.12.2011

Jarda 7 - Profil | Pá 23.12.2011 23:54:07

nofish >> Z perfektní suroviny uvařit blaf umí snad 99 procent kuchařů.Z průměrné zmražené udělat dobré jídlo,umí to zbylé jedno procento.Z dobré a kvalitně zamražené suroviny je možno při správném postupu udělat dobré jídlo,které se dá podávat v restauraci,pokud je tam kuchař který ví o co jde.

nofish - Profil | Pá 23.12.2011 22:31:11

lukasin >> vůbec jsi to nepochopil. Vůbec....... Není problém z perfektní suroviny uvařit blaf, nebo z průměrné, zmražené udělat dobré jídlo.
Okounů? Co já vím? To nehodím přepočítávat. Moc toho není.

lukasin - Profil | Pá 23.12.2011 22:26:49

nofish >> Ja jen nechapu tvuj hloupej nazor dle meho o mražene rybě???Mražena řikaš je stejna jak čersva po tve super upravě???:-)))))Nechci Tě uražet,ale vidim to jako stupiditu a jen tak dotaz na ty okyše-kolik jich maš a jak velke hlavně???Dik za odpověd Lukasin

CarpHouser - Profil | Čt 22.12.2011 18:24:22

Pro Gurmány ... www.reflex.cz/blaf

nofish - Profil | Čt 22.12.2011 9:20:24

Přemas >> CarpHouser - 22.12.2011 8:30:14 >> no konečně to někdo pochopil........ :-)

to Paranoidní Schizofre: To ano, ale tohle mrazení už je úplně o něčem jiném. To je trošku jiný level :-)

CarpHouser - Profil | Čt 22.12.2011 8:30:14

No a přitom, když se dobře připraví rozmražená ryba, nebo čerstvá, tak si každej bude mlaskat, aniž by něco poznal. Lidi ani kolikrát nevědí nad čím mlaskají, neb když se nezná postup, a zná se jen dobrý výsledek, tak není nad čím opovrhovat.

Paranoidní Schizofre - Profil | Čt 22.12.2011 6:47:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pár postřehů ze života, obyčejné zmražování potraviny víceméně degraduje (chuť, vůně, vzhled, konzistence, výživové hodnoty) oproti tomu hloubkové , nebo kryogení zamražovaní dosahuje mnohem lepších výsledků, bohužel není dostupné v běžných domácích podmínkách....
z čehož se dá usuzovat žě, potravina zmražená průmyslově (koupená) bude po rozmražení mnohem kvalitnější než tatáž potravina zamražená v domácích podmínkách....

rover - Profil | St 21.12.2011 23:29:38

nofish >> V tomto si můžeme podat ruce, ...nikdy nevíš, co tvému zdraví prospěje :-) Pravda, i jíst se musí umět, ...česká kuchyně je prvotřídní, v tomto jsem patriot, ...samozřejmě, že všeho moc škodí, to má v hlavě i malé dítě ...

nofish - Profil | St 21.12.2011 23:18:56

rover >> neboj, makrelu z udírny, sledě v salátu, sezobnu. I když oboje už zase není asi top zdravá rybí výživa dle představ dietologů a dalších odborníků :-)
edit: Prostě kapr, knedlo-zelo, plzeň 12. Mám rád "domácí" stravu........ Jeden pan kuchař řekl krásnou věc. Že prý česká jídla nejsou nezdravá, nekvalitní, horší. Ale že je češi špatně jí (přejídání atd).

rover - Profil | St 21.12.2011 23:09:58

nofish >> Rozumný názor, i když z hlediska "doporučení" odborníků na "příznivou" konzumaci mořských živočichů na náš organismus malinko rozporuplný, ...OK :-)
Kupovat balenou "vodu" umí každý ...

nofish - Profil | St 21.12.2011 23:03:56

rover >> zrovna tyhle potvory mě nějak neberou. Sežeru skoro všechno, když nechci urazit tak i jídlo relativně ošklivé. To víš, pět let školní jídelny na intru.... :-)
Nevím, asi je to spíš jen přesvědčením a jakýmsi "rybopatriotizmem" ale preferuju naše sladkovodní ryby.

edit: a zrovna tuhle potvoru jsem měl uzenou a od té doby si ji spojuju s ne příliš velkým gurmánským zážitkem (blatná? ale nechci hanit, už si to nepamatuju s jistotou)

rover - Profil | St 21.12.2011 23:00:39

nofish >> Lepší štikozubec zmražený, než žádný ... :-)

nofish - Profil | St 21.12.2011 22:53:22

Mrknato >> to víš že taky preferuju čerstvou. NIkde jsem nenapsal že žeru jen zmražené ryby a jsou lepší. Ale základ je úprava. I perfektní surovina se dá špatnou úpravou znechutit a průměrná surovina se dá udělat chuťově perfektně.
Spousta lidí ani netuší že u rybích výrobků je dokonce oficiálně a legálně, po pár obstrukcích s papírama, možné rozmrazovat a prodávat v "chlazeném" stavu. Třeba okušů pár mám v mrazáku. Čistě praktický důvod. Jsou u nás pak hájení a radši rozmrzlý okoun než žádný okoun.......

jindraŠ - Profil | St 21.12.2011 22:51:39

Jarda 7 >> Tak to určitě

Jarda 7 - Profil | St 21.12.2011 22:50:03

jindraŠ >> Jo má tam málo místa ,ale 200 litrů vody plus vzduchování z akvárka mu pomůže ten den přežít.

Mrknato - Profil | St 21.12.2011 22:45:11

nofish >> Hele, dobytek může žrát siláž, sériový bobkař klidně 2 roky zmražené ryby, ale ani já bych to nežral, kdyby nešlo o život, nebo měl možnost si upravit rybu čerstvou......

jindraŠ - Profil | St 21.12.2011 22:44:43

Jarda 7 >> Souhlasím.Jenom snad k tomu plaváni ve vaně by se malá výhrada našla.

Jarda 7 - Profil | St 21.12.2011 22:42:26

jindraŠ >> Existuje pouze jeden způsob jak zamrazit rybu,aby i po rozmrazení byla jako čerstvá,ale ani ten nepoužívám.Kapr má na vánoce plavat ve vaně.Takhle si vánoce pamatuji jako dítě,takhle si vánoce pamatují moje děti a tuto vzpomínku na vánočního kapra budou mít i moje vnoučata.Kapr je jedním ze symbolů vánoc a bylo by smutné měnit tuto tradici na kapra v mrazáku.

jindraŠ - Profil | St 21.12.2011 22:31:18

Jarda 7 >> Jako nouzovka prosím,ale zrovna na Vánoce? :-)

Stewik - Profil | St 21.12.2011 22:21:19

Dedo ma učil: " Nikdy neber kapra čo pláva hore bruchom, sú to lenivci ! "

Jarda 7 - Profil | St 21.12.2011 22:19:22

jindraŠ >> Pohoda,jsem rád že máš stejný názor na mrazáky jako já.Pokud si chci dát rybu tak čerstvou.Ryba nemá v mrazáku co dělat.Ve vodě nebo na pánvi,ale mrazák jako dočasné odložiště neberu.

jindraŠ - Profil | St 21.12.2011 22:15:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nofish >> Hele,záleží na způsobu zmrazení ba i na způsobu zpracování po rozmrazení.Zkrátka a dobře ani Tvoje letité zkušenosti se zpracováním ryb mne nepřesvědčí,že se zmrazený kapr vyrovná čersvě zabitému.Taktéž se měj.

arnošt - Profil | St 21.12.2011 22:14:49

jindraŠ >> Někdo holt musí mít rybu čerstvou,mě osobně z mrazáku nevadí.Je ale fakt,že těch ryb přes rok moc nesním a když mám jednou v létě kapra,je čerstvě chycený.Ale u těch dvou řízečků k salátu je mi to celkem jedno...

Jovánek - Profil | St 21.12.2011 22:12:25

Kapr by mel vonet vodou? Jak voni voda?

nofish - Profil | St 21.12.2011 22:10:00

jindraŠ >> njn. Holt jsem člověk zvídavý co ryby žere rád a něco se s nimi naexperimentoval.
Bohužel se ke mně nedostala novinka, že zmrzlé ryby jsou chuťově tak špatné. Jestli tu někdo plácá kraviny tak jsou to řeči že ryby z mrazáku nejsou dobré, neřku-li, že ryby z mrazáku a drůbež z mrazáku je něco jiného......... Asi víš proč se bojíš to rozebírat, ok, maj sa...........

jindraŠ - Profil | St 21.12.2011 22:06:48

nofish >> Už dávno jsem zjistil,že všechno víš a všechno znáš:-) takže to nemíním rozebírat.

jindraŠ - Profil | St 21.12.2011 22:04:35

Jarda 7 >> Mně to neříkej.Reagoval jsem na arnošta:-)V jeho podání většina Mrkmenů,něchtěl jsem napsat,v tomto případě,většina magorů:-)

nofish - Profil | St 21.12.2011 22:03:42

jindraŠ >> dobře udělaný kapr z mrazáku, nebo blbě udělaný chlazený? Za sebe volím radši tu první možnost....
O nepoživatelnosti doma mrazených ryb už jsem toho slyšel....... dokonce od člověka co si chvíli před tím pochutnával na rozmrzlém na zelenině....... (holt nečekal že v létě někdo mrazí, pak byl za vola).......

Jarda 7 - Profil | St 21.12.2011 22:00:52

jindraŠ >> Kapr z mrazáku,zničená ryba.Do mrazáku můžeš dát vepřové,kuře nebo zmrzlinu jenom rybu ne.Rybí maso je jemné a působení mrazu způsobí roztrhání svalových buněk,a tím pádem znehodnocení ryby.Můj názor:ryba do mrazáku-NIKDY.

jindraŠ - Profil | St 21.12.2011 21:47:40

Hmmm,kapr z mrazáku.Skutečná laskomina

Minnow - Profil | St 21.12.2011 20:11:20

arnošt >> Lépe by to určitě nikdo neřekl :)

arnošt - Profil | St 21.12.2011 19:59:04

A já myslel,že se kapr nevybírá,ale loví... :-) Počítám,že většina Mrkmenů má toho svého už ustájeného v mrazáku.Kromě ortodoxních pouštěčů,kteří pustí i toho koupeného a snědí raději jiného živočicha...