Ministr zemědělství Bendl v Bruselu vystoupil proti svazování rozvoje venkova další administrativou a hájil peníze na investice pro české rybáře

malamut - Profil | Po 19.12.2011 21:20:17

tomfisherman >> zřejmě jsi jeden z vyžírků čekajících na dotace na cokoliv. O té hlouposti s tebou diskutovat nebudu, pro hlupáka každý hloupý (copy matka Forresta Gumpa).

tomfisherman - Profil | Po 19.12.2011 21:07:42

malamut >> Hloupý jsi ty a jak jsem napsal, srovnávnáš jablka a hrušky. Já to uvedl pouze jako obdobný příklad, abych poukázal na tvoje nesmyslné tlachání. A je vidět, že se hned potrefená husa ozvala a ještě spolu s Mrknatem, který také krafá do všeho čemu nerozumí.

malamut - Profil | Po 19.12.2011 18:14:47

glánis >> daně platím dost velký a všechny náležitosti mám v pořádku. Píšu ti naposled, pokud se za peníze daňových poplatníků investují do soukromých majetků, je to v podstatě krádež, tunel, říkej tomu jak chceš.

glánis - Profil | Po 19.12.2011 18:06:47

malamut

to určitě, ale jde o to, že je zabahněno tolik ha rybníků, že je to bez dotací neufinancovatelné, Ti, kteří o tom rozhodují pochopili velmi rychle o čem tady mluvím už druhý den, proto je ten dotační titul vypsán a využíván, to že s tím nesouhlasíš chápu, ale argumenty, které předkládám jsou nezpochybnitelné. Tím se kruh uzavírá.
Mimochodem, když jsi tak náchylný na utrácení peněz daňových poplatníků, sáhni si do svědomí a odpověz si, jestli vůbec nějaké přímé daně platíš, vím jak to chodí ve stavebnictví, jistě jsi musel mnohokrát ve své kariéře odpovídat na věty typu nešlo by to bez papíru, já fakturu nepotřebuji a pod. o zaměstnávání lidí na černo nemluvím.

malamut - Profil | Po 19.12.2011 17:36:41

glánis >> ale to všechno tam bude, i když dotace nedostanou a odbahní si za své. Holt si pár let nerozdělí zisky. Ale budou mít pokoj na dlouhou dobu.

glánis - Profil | Po 19.12.2011 16:59:29

malamut

samozřejmě že ano a nejde jen o vodu, ikdyž tam pochopitelně může být biodiverzita poměrně vysoká, v závislosti na intenzitě produkce,složení obsádky,způsobu hospodaření a dalších podmínkách, nezapomínej, že ve vodě nejsou jen ryby, ale také zoo a fytoplankton, bentos, makrophyta a jejich vývojová stadia, ale hlavně organismy, které jsou na rybník navázány, tzn.nižší i vyšší rostliny, obojživelníci, ptáci,drobní savci a další, kteří jsou s tímto prostředím svázány řadou ekologických vazeb. Není toho málo, ale chápu, že laik bez odborného vzdělání tyto souvislosti na první pohled nedokáže posoudit, proto také celou dobu nechápe podstatu problému.

nofish - Profil | Po 19.12.2011 15:14:04

glánis >> vzdej to :-) Kdo che naslouchat naslouchá hned......

malamut - Profil | Po 19.12.2011 15:12:49

glánis >> biodiverzita v rybníce pro chov tržního kapra? Tak o biodiverzitě mám tedy jiné představy.

glánis - Profil | Po 19.12.2011 14:56:36

malamut

vracím se ke tvé reakci, řepku tady nemá cenu zmiňovat, to je úplně jiný případ, pěstuje se hlavně proto, že se musí přidávat do nafty, s čímž nesouhlasím. Ale rybník je zcela něco jiného a mimoprodukčních funkcí má celou řadu, např. biodiverzita, retenční schopnost, zadržování vody v krajině, ovlivňování mikroklimatu dané lokality,vodní zdroj,rekreace, funkční prvek v krajině,biokoridor a pod., proto vždycky budu podporovat smysluplné dotace do těchto zařízení. S diskuze s tebou jsem poznal, že máš sklony k paušalizaci a bagatelizaci diskutovaných problémů s jednoduchým černobílým řešením typu nikomu nic. Máš na to právo, ale je to mimo realitu a nic by to neřešilo.

rover - Profil | Po 19.12.2011 14:49:55

Mrknato >> jj, někdo to neřeší, hlavně že je do zásoby "zamraženo". Dokud kvantita bude vítězit nad kvalitou, nemá ani smysl si otázku pokládat, ...trh rozhoduje. Ano, mizí právě to kvalitní, ...mám obavy, že pan Bendl bude mít tolik práce, že se mu z toho "zatočí " hlava ...

malamut - Profil | Po 19.12.2011 14:16:33

nofish >> to je jediný, v čem máš pravdu.

nofish - Profil | Po 19.12.2011 14:12:10

malamut >> neztrácej, nikdo tě k tomu nenutí :-)

Mrknato - Profil | Po 19.12.2011 14:10:08

rover >> No jo, to ale ten hotovej duhák musí v tý řece chvíli pobejt. Lidem co ta pachuť nevadí je mohou lovit hned po vysazení. Pravej potočák je potočak, toho ničím nenahradíš, ale kde je v takovém množství vzít?
Z osobní zkušenosti ti ale musím říci, že nejen chuť, ale i struktura a barva masa se dost liší i u těch echt potočáků. Ale i takovej kapr z Loučné, je chuťově úplně jinde, než třeba z Labe. Bouhužel i ti kapři z Loučné mizí, jelikož čím dál více MO má své "ubytovny" pro kapři.....

malamut - Profil | Po 19.12.2011 14:10:05

nofish >> to je zajímavé. Tehdy jsem byl já mezi mými známými, kdo hlasoval proti, všichni to dělali pro děti a z jiných idiotských důvodů, dnes se k tomu moc nehlásí, co udělali pro své děti. Mám dojem, že možnost hlasovat měl každý občan.
Já si tu nemusím hrát na frajera, nemám k tomu nejmenší důvod. Kdybych sem ze zvědavosti nelezl, mohl jsem mít hotovo co potřebuju a jet na ryby nebo jít do hospody. Vlastně je to fakt, proč s takovými jako jsi ty ztrácet čas.

nofish - Profil | Po 19.12.2011 14:07:55

Mrknato >> asi jo, ale ono je to jedno. Ve většině oborů stejně Evropu válcuje na plné čáře východ, díky nižším výrobním nákladům snad na cokoli. Jediné co se dá udělat pro "podržení" EU firem je na čínské a podobné zboží uvalit poplatky navíc, jenže to zase defakto ose*ou jen běžní lidé........ Nejsem politik ani ekonom, ale takhle nějak to vidím no.....

nofish - Profil | Po 19.12.2011 14:01:14

malamut >> názor, osobní přesvědčení a zveřejnění volby je snad soukromá věc, tak nevím proč se mně na to ptáš. Ale když už si chceš hrát na frajera tak ti teda odpovím. Neměl jsem možnost hlasovat.

edit: Abys pochopil. Diskutuju s někým jiným a ty do toho jen tak skočíš úplně nepodstatnou otázkou, jen aby sis něco dokázal, takže kdybych ti napsal že ti do toho vůbec nic není, tak je to pravda.

Mrknato - Profil | Po 19.12.2011 13:58:02

nofish >> Je to jak říkáš, ale zásadní pro státy závislé na exportu do Evropy je volný obchod v celé Unii. Být mimo, tak jsou naše výrobky o dost dražší a asi neprodejné v Evropě.

malamut - Profil | Po 19.12.2011 13:52:52

nofish >> a jak jsi hlasoval v referendu před lety?

malamut - Profil | Po 19.12.2011 13:50:32

Mrknato >> Pavle, mě je celkem prdel, jak jsou na to ostatní země, ale nám členství ve Svazu nic dobrého nepřineslo. Že se z nějakých eurofondů pár vyžírků dočká dotací, není dostatečný důvod. Ty prachy se v tý zvyjebený unii někde musely vzít, prachy nejsou prvoci a dělením se nemnožej. Kdyby to, co sereme do unie, zůstalo doma, bylo by o maličko lépe.

rover - Profil | Po 19.12.2011 13:48:21

Mrknato >> Troufl bych si říci, že "hotová" ryba tu pachuť neztratí nikdy, i konzistence masa je jiná, ...zkušenost právě s duháky. S tím editem souhlasím, znalec pozná ledasco, i rybu z čistého Labe :-)

nofish - Profil | Po 19.12.2011 13:46:38

Mrknato >> netvrdím, že na tom něco nebude. Ale podívej se na rozdíly. Krásně je to vidět na zemědělství. Naši zemědělci by bez těch dotací za chvilku ani nebyli. Kdejaký frantík s pár hektarama má vlastní kombajn, velké traktory, drahé zařízení. Z toho odhaduju, že dostal daleko víc peněz, podobně mi to bylo i řečeno, protože je dostával dříve. Ať mi nikdo netvrdí, že by to ufinancoval sám, když má támhle za barákem 200 hektarů a tři krávy. Má defakto to samé vybavení co u nás družstvo s tisíci, desetitisíci hektary. Proto to si museli milí frantíci vydupat kvoty snad i na spotřebu vzduchu prasetem, aby byli schopní konkurence proti našemu zemědělství. Takže jenom ať platí slavná eu dotace, když už jsem u toho.......
celá EU mě pěkně se*e, kdyby tam naši vůdcové nikdy nelezli, nemyslím si, že bysme na tom byli až tak špatně......

Mrknato - Profil | Po 19.12.2011 13:41:50

malamut >> On to zase takový socialismus není v tý Unii. Jak jsem psal nofishovi, tak pan president uvedl včera závěr z nějaké Australské ekonomické studie, že mezi státy EU už před 20 lety do současnosti se HDP unijních zemí oproti Německu snižovaloo 2-5x. Co to zamená? Že si ty země s nižším růstem si musely více půjčovat, nebyly to žádné dotace. No a dnes to mají na "hrbu" a žádné "dotace" je nevytrhnou.

Mrknato - Profil | Po 19.12.2011 13:31:23

nofish >> Včera se mi líbil president Klaus, když se ho redaktor ptal, proč třeba banky nebily na poplach, když se v některých státech zvedal dluh nad možnost ho splácet. Pan president odpověděl, že banky to sice věděli, ale mlčely, protože vědí, že je establišment nenechá padnout a peníze odněkud do bank přepošle, zadotuje, takže vlastně viníkem současné situace je vychytralost bank. Něco obdobného je u zemědělců s produkcí potravin a přebíjení se ve výši dotací mezi státy .

nofish - Profil | Po 19.12.2011 13:05:34

Mrknato >> ono to máš vlastně úplně jedno kam ty peníze z unie půjdou. Typičky českým přístupem je jich podle mě stejně polovina rozkradena a využita k placení příživníků- přece jenom už tenhle stát trošku známe......

malamut - Profil | Po 19.12.2011 12:46:56

Mrknato >> jestli ono by nebylo lepší rozpustit Svaz evropských socialistických republik. Nebo prostě vystoupit. Ono to stejně spěje úspěšně ke zdárnému konci. Pevně doufám.
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=201112​1801

Mrknato - Profil | Po 19.12.2011 12:43:17

nofish >> A pokud se holt musí nějak ty unijní dotace rozpustit, tak je samozřejmě lepší, když to bude v oblasti rybářství, než jinde..... Stejně jako když má někde uhodit blesk, tak je vždycky lepší, když to není u mě...) blatník

Mrknato - Profil | Po 19.12.2011 12:33:49

rover >> No ale když takovou průmyslovou rybu vysadíš do revíru, tak za měsíc, dva tu pachuť ztratí. Stejné je to i s duháky, siveny. Proto je nezastupitelné sádkování průmyslové ryby v revírech a vůbec nejlepší jsou ty rychleji tekoucí... když už tam není ta původní ryba...)

Edit: a dokonce u některých menších řek bych podle chuti ryby poznal i tu řeku, kde byla sádkovaná, ale to by chtělo delší dobu. Jako znalci vín poznají oblast, kde vinná réva rostla a dokonce světovou stranu...

nofish - Profil | Po 19.12.2011 9:46:10

Mrknato >> možná to není unijní projetkt, ale já byl u tuho když se na to nakupovaly potřebné věc za unijní peníze. Proto asi v tom mám možná zmatek. OK sorry.

rover - Profil | Po 19.12.2011 8:28:24

Mrknato >> Ta podpora "průmyslové" ryby mi k tobě nějak nesedí :-) ...z článku : "Kvalita masa je výborná, maličko se v chemickém složení liší od ryb z rybníků, to se dá poznat".

malamut - Profil | Po 19.12.2011 8:17:09

glánis >> ale rybník sloužící jako k produkci tržní ryby, zpravidla přeplněný kaprem, těch mimoprodukčních funkcí zase tolik nemá. Stejně jako ty lány oseté řepkou. Ale dotace se cpou do obojího, přestože obé přináší zisk. Je dost potřebnějších investic, než někomu podporovat jeho i tak ziskové podnikání. A pokud jejich činnost zisk nepřináší, není třeba se jí zabývat.