Kupovanému kaprovi nedávejte svobodu
Diskuse k bleskovce Kupovanému kaprovi nedávejte svobodu
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
1x v oblíbených a 1x v ignorovaných.
Káceč - Profil | So 10.12.2011 1:38:04
Hrdobec - Profil | So 10.12.2011 1:11:07
goodspeed - Profil | So 10.12.2011 0:41:18
Lion97 - Profil | Pá 9.12.2011 19:31:02
Ryba nad 2,5 kg má bahnitou chuť.....vždy kupujeme 4-4,5 kg rybu, vždy dobrá. Zdravím Leni :D
Lauri - Profil | Pá 9.12.2011 18:09:15
Lenku bych chtěl mít doma :))
Jovánek - Profil | Pá 9.12.2011 17:38:51
Jinak kdybych mohl ohodnoti tvuj prispevek,bylo by to nejmene stokrat-LIBI- !!!!!!!
Lauri - Profil | Pá 9.12.2011 1:32:26
Vem si to třeba u člověka, kdyz se narodí, tak má stejnou kostru (myslím počet kostí) jako když umírá. Nemyslím si že kapr 2,30 bahnitou chuť nemá a kapr 2,70kg ji má. to je blbost. Když je kapr tři neděle v sádce s čistou vodou(v zimním předvánočním období), tak má výbornou chuť.
Nesmíš Lence (autorce nepovedeného článku) všechno věřit
goodspeed - Profil | Pá 9.12.2011 1:20:07
Lauri - Profil | Pá 9.12.2011 0:38:11
2.S tou Třeboní máš pravdu, nakupují všude možně a dávají na to svoji značku.
Pro mě ta značka není zárukou k vality, ale většina lidí si myslí že není nad třeboňského kapra......bohužel jsou hodně neinformovaní.
3.-4........................................................................................................................
5. ani veterináři to moc nekontrolují,bojí se vylézt z davu a něco namítnout aby nedostali do nosu.
Jediný člověk z České republiky koho to zajímá je Lenča.
Ty tvoje kecy byly k věci, tak co :))
Měj se
nofish - Profil | Pá 9.12.2011 0:24:02
ale stejně mi to nedá:
1- bohužel se u nás pořád občas stane že se zpracovávají padlé ryby a dováží ryby pochybné kvality. Edit: ono mořské ryby taky nikdo nezabíjí kus po kusu, takže....
2- původ, ten mě dostal. Třeboň nakoupí kapry při výlovu v praze, odveze na sádky a nakonec ty ryby skončí zase v Praze pod značkou Třeboňský kapr a lidi se mohou zbláznit. Takže je původ úplně k ničemu.
3 a 4- to jsou zaručené tipy co se diskutují každý rok ne? :-D a spousta dalších také. Bohužel ta tzv bahenní chuť je kolikkrát spíše o tom že lidi tu rybu neumí udělat. Něco jako kecy že štika má nějakou pachuť. Kosti? NO kdo umí doma nadělat a prořezat filety je ve výhodě.
5- to mě pobavilo, každý člověk bude dělat tu samou kontrolu jako veterina :-D Nemožné....... Nemluvě o tom že ryby mají stejně tendenci se píchnout ke dnu a nehnout se. VOda nemá 20st aby se jim chtělo skákat z kádí ven a aktivně plavat. Když budu mít kádě "na kyslíku" tak to ode mě lidi nekoupí protože nemám přítok a odtok? :-D
Prostě se blíží vánoce a je třeba aby "odborníci" psali a točili reportáže. (ty moje kecy ber jenom jako postřehy........)
Lauri - Profil | Pá 9.12.2011 0:09:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Milá Lenka , která neví jak ryba vypadá chvilku googlovala a pak ze sebe vyblila takové srač-y.
1. hlod: například mražená ryba se k zákazníkovi nemusí dostat v té nejlepší kvalitě
Pokud si zákazník koupí levného kapra v Penny marketu původem z Argentiny, tak to možná nebude ta nejlepší kvalita, to je pravda. Nebo mražené ryby s glazurou třeba od Nowaca a jiných firem co dodávají nejlevnější ryby do Kauflanů a Tesca. Vždy platí levná ryba-špatná ryba.Čerstvá ryba je čerstvá ryba, co si budeme povídat,ale pokud si koupím mraženého českého kapra, tak můžu mít jistotu, že byl perfektně zpracován a šokově zamražen. Mražené ryby z čech bych se vůbec nebál a je to lepší než si ji mrazit sám někde v malém narvaném mražáčku.
2.hlod: Proto při nákupu doporučujeme ptát se na původ a ze získaných informací si utvořit svůj názor.
Už vidím jak si zavolám nějakého doplňovače zboží ať mně řekne původ ryby, způsob zpracování, oblast odlovu atd. Ten ani nepochopí, že na něj mluvím česky natož aby mi poradil.
Není potřeba se ptát, protože česká legislativa nařizuje psát veškeré potřebné údaje na etiketu.
Stačí si ji přečíst Leni.
3.hlod: Pokud se chcete vyhnout bahenní chuti kapřího masa, vybírejte rybu o hmotnosti do dvou a půl kilogramu. Na druhou stranu u příliš malých ryb riskujete, že se vaše štědrovečerní večeře promění v několikahodinové nimrání Š mají sice dobré maso, ale také malé kosti.
Hmotnost na ,,bahnitou chuť" nemá vliv. Vliv má pouze způsob chovu a doba sádkování. Malý i velký kapr má kostí stejně.
4.hlod: Aby ryba nepáchla bahnem, je dobré vložit do vody několik kousků dřevěného uhlí v pevném látkovém obalu. Rybáři zase doporučují kapra vařit pět minut v osolené vodě s nakrájenou cibulí, pepřem, bobkovým listem a novým kořením.
Vařit rybu 5 minut znamená že ji totálně zkurv-m, pokud ovšem nechci vařenou rybu, ale to na Vánoce nechce asi nikdo. Lenko chutná ti vařená ryba?
5.hlod: Pokud budete kupovat kapra u pouličních prodejců, zkontrolujte, zda mají nádrže zajištěný přítok a odtok vody. Ryba v kádi by měla mít dostatek pohybu a měla by být čilá.
Už vidím jak někdo čeká v mrazu 30 minut na kapra a když se dostane ke kádím tak kontroluje přítok a odtok vody a pokud má ryba dostatek pohybu. S tím přítokem a odtokem kádě většinou nejsou a pokud ráno navezou ryba , tak jich jsou plné kádě, tudíž nebudou mít dostatek pohybu.
Lenka Bolková by vystála frontu a když by tyto nedostatky zjistila, tak by se otočila a odešla, bohužel by zjistila, že je to u každého stánku stejné.
A když Lenka třiadvacátého prosince zjistí, že si kapra nestačila koupit, protože za pět dní strávených ve frontách nepotkala čilou rybu, tak pomaže do Kauflandu a tam si koupí mraženého lososa růžového za 99kč/kg a bude ráda, že má aspoň nějakou rybu.Lenko, to bude idylka o Vánocích, tak štastné a veselé.
Ps: můžeš změnit klidně zaměstnání, protože na napsání takového rádoby článku by mi stačilo pár minut,google,ctrl c a ctrl v
rover - Profil | Čt 8.12.2011 23:50:39
nofish - Profil | Čt 8.12.2011 23:37:03
rover - Profil | Čt 8.12.2011 23:30:31
nofish - Profil | Čt 8.12.2011 23:17:38
Ale samozřejmě s původnm zadáním souhlasím, je nesmysl koupit vysádkovanou rybu a pustit. Jen aby bylo jasno :-)
rover - Profil | Čt 8.12.2011 23:13:13
nofish - Profil | Čt 8.12.2011 23:00:03
Ovšem Jarda Š. má určitě pravdu i v tom že záleží i na následné manipulaci s rybou.
to rover sólo: Jak že ti nepřežily ryby z výlovu zimu? Vždyť nedorostlá ryba, násada, plůdek, nějaká ryba na velikonoce, se běžně převáží jinam na komoru :-O Nebo jsi myslel takové to že někdo loví rybu svezenou do jednoho rybníka těsně před vánoci? Takové to, že je má místo v sádce, tak v malém rybníce ve vysoké koncenttraci?
rover - Profil | Čt 8.12.2011 22:51:36
rover - Profil | Čt 8.12.2011 22:49:15
Jarda Š. - Profil | Čt 8.12.2011 22:44:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
nofish - Profil | Čt 8.12.2011 22:35:29
Karáska za 50 a uvidíš kolik jich prodáš, když budeš lidem tvrdit že není jako kapr, že se pouštět může......
A teď vážně. Nevíš nějaký odhad % přežití takovýchto ryb? Je mi jasné, jaké to pro tu rybu je. Na druhou stranu je třeba podotknout, že na sádkách taky zbývají ryby až do jarních výlovů (pro účely firemních prodejen, zpracoven). Máš je tam na očích atd, to je jiná. Netvrdím že je v pořádku pouštět v zimě někam do řeky vysádkovanou rybu, ale zase slova o jejím jistém úhynu se mi zdají přehnaná. Jasně že pak přijde jaro a když začnou řádit nemoci atd. tak ta ryba bude daleko náchylnější. J8 se právě setkal s takovým názorem, že lidi rybu pustí a dle jejich slov jí tu "poslední šanci" dali. Nenechali si to vymluvit.
rover - Profil | Čt 8.12.2011 22:16:56
retrívr - Profil | Čt 8.12.2011 22:10:37
rover - Profil | Čt 8.12.2011 22:07:56
retrívr - Profil | Čt 8.12.2011 22:01:13
rover - Profil | Čt 8.12.2011 21:57:10
retrívr - Profil | Čt 8.12.2011 21:41:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Kde to žije - všechna témata
20:01Koupě matchového prutu 9
20:00Orient Rods pruty 194
19:57🚷 zabezpečení výbavy a místa k lovu🚷 117
19:14Zápisník - Lasskoun 8
18:55Jak poznám dopad krmítka na dno ? 15
18:12Matchka na plavanou 9
17:52Feeder vs. picker 11
16:42Úhyn kaprů v rybníku 1,5ha 38
15:04Revír Dyje 11 37
14:48HALDORÁDO - kompletný sortiment . 16
13:20Karas obecný - pomozte najít lokality (MiniČlánek) 164
8:46vydra říční 145
ÚtVDE - Robinson , vše kolem . 36
ÚtChov okrasného ptactva 840
ÚtOhře, úlovky, nástraha 819
Co je nového - všeobecné
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Bleskovka: Kvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ
Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se...