MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Uzený kapr

Diskuse k rybímu receptu Uzený kapr

Autor diskuse: Tomáš556 ®11.11.2011

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N ploutev4 - ® Ne 23.11.2014 18:53:57
uzený kapr je výborný. já dávám 6 deka soli na 1 litr vody a svářené kření na ryby.
N tuzemak - ® Ne 14.7.2013 12:37:49
já udím následovně,rybu nakrájím na podkovy,utřu česnek ze solí,rybu tím potřu a nechám v ledničce přes noc uležet,druhý den to fláknu do vyhřátý udírny,ke konci uzení to občas postříkám smíchaným olejem a pivem,získá to parádní barvu a chuť..
N Krtek11111 - ® Ne 14.7.2013 12:30:32
já jsem zkoušel, dva stroužky česneku rozmačkat a dvě polívkoví žlíce soli udělat s toho pastu a nandat na 3 kapry nechat týden v lednici a nechal jsem to vyudit v plynové udírně a říkám vám že to nemá chybu a můžu říct že je to lepší než v domácí udírně:) a pěkně štavnatý:) a to ryby normálně nejím
N biliboj - ® Ne 14.7.2013 12:12:38
tý soli je skoro moc dáváme 60 g na litr a je to akorát a to jím slaný dost potom už je z toho slaneček a strácí se chuť kapra
N retrívr - ® Čt 22.12.2011 18:24:48
TIRO >> Teď jsi mne nahlodal. Ta čtvrtka tam , jen si neumím vybavit, zda si nepletu dobu s naložením.Možná máš pravdu, že je 2 a čtvrt a 3 a čtvrt naložený v soli, tedy slaný vodě. TE´D omluva jsem zmatenej.Mluvím ale o kaprovi a těch 80 plaí. Výsledek chutnán několikrát.
N TIRO - ® Čt 22.12.2011 18:15:16
retrívr >> To je moc, když udíte cejny, tak je maso na žebrech spečené a kosti se nedají vytáhnout.
N TIRO - ® Čt 22.12.2011 18:12:38
S lákem souhlasím, jen doporučuji česnek rozmačkat. Uzení začít s otevřenou udírnou aby ryby oschly. K uzení si přidávám ještě sýr eidam v utěrce a kus klobásy. Po změknutí se ze sýru udělá krásná kapka a po vyuzení připomíná slovenský oštěpek. Pozor, udit jen do 60 stupňů. Nejlepší je mít v udírně píschnutý kotelní teploměr. Pak je to hračka.
N retrívr - ® Čt 22.12.2011 18:06:20
Tomáš556 >> Dík. Já jen proo, že kamarád udí na 80 přesně 3 a čtrvrt hod., spíš míň a je to zlatové a super.Tak mne to zajímá. OK.
N Tomáš556 - ® Čt 22.12.2011 17:58:57
retrívr >> na kolik stupnu nevim ja v udirně nemam teploměr možná kolem 50-70 ke koncí víc
N retrívr - ® Čt 22.12.2011 17:51:15
Tomáš556 - >> Mě to příjde hrozně dlouho.Na kolik to udíš ?
N Tomáš556 - ® Čt 22.12.2011 17:40:38
trool >> třeba jo ale maso bude asi hodně mastný.
N Dida - ® St 21.12.2011 12:54:45
nedavno jsem dělal téměř stejným recptem, můžu jen doporučit, ten česnek v tom nemá chybu, ještě přidávám do nálevu nakrájené kousky citronu.
N trool - ® St 21.12.2011 12:44:51
Muže to byt dobre i naložene voleji.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všechny ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

sbírka

Dovoluji si oznámit ,že jsem se rozhodl uspořádat sbírku nějakého rybářského nářadí -náčiní pro svého kolegu z práce,kterého postihla dne 16.1.2017 osobní tragédie v podobě vyhoření domku do...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniCralusso Feeder & Carp Line 300 m

Za 137 Kč s DPH.
Nový vlasec s nízkou průtažností určený pro milovníky lovu na feeder či klasickou kaprařinu. Potažení Fluoro-carbonem zajišťuje vlasci lepší nahazovací vlastnosti a lepší potápivost. Návin 300 m.


akce, rybareniJET FISH - Hotové boilie MYSTERY 20mm 250g akce!

Za 69 Kč s DPH.
Řada boilie vyrobená z naší dlouhodobě úspěšné boilie směsi. Skládá se z rybích mouček, enzymaticky upravených mořských mouček, extraktů, ptačích zobů a dalších surovin.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Kaprňák - rybářské potřeby Petr Havlíček Kaprňák - rybářské potřeby Petr Havlíček

Kutná Hora, Na Spravedlnosti 134