Jizera snížila hladinu. Rybáři našli zajímavé ryby

Autor diskuse: petrhod - Profil , 10.10.2011

retrívr - Profil | Út 11.10.2011 21:48:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

petrhod - >> Jizera se lepší už mnoho let.Přispěl k tomu hodně i horní tok, kde se jednak zlepšily čistírny u fabrik, hlavně však hodně fabrik zaniklo úplně.Vidím to na postupu pstruha proti toku.Pravdou je, že se potočáci hodně vysazují, to ale bylo i dříve. Novým problémem, tedy ne zatím zásadním, jsou volavky.Které za nízkého průtoku "jedou".

fišlák - Profil | Út 11.10.2011 21:39:08

nitram salhyv >>
Kormoši jsou problém, to je svatá pravda. I když Jizera jima není ještě tolik postižená jako spousta jiných revírů. Jsou tam, škody dělají ale řekl bych, že se to dá ještě překousnout. Blbě ale dá. Nevím, kde přesně chytáš, ale pokud se těm rybám jenom trochu věnuješ a víš jak na ně, tak podle mě, je v Jizeře ryb jak hnoje. Je pravda, že je preferován hlavně kapr, pravděpodobně je to asi tím, že spousta rybářů snad ani jinou rybu chytat nechce, nebo neumí. Přijdou k vodě, nafedrujou krmelec, někam zahodí a čekaj. On ten násaďák to najde.

nitram salhyv - Profil | Út 11.10.2011 13:35:16

fišlák >> Jj viděl jsem jich opravdu hodně, jak na Bakovské, tak Hradišťské i Svijanské vodě a jednou jsem je viděl při tření, takž se zřejmě i úspěšně rozmnožují. Taky jsem něco takového zaslechl, ale není divu, mníci se před pár lety do Jizery vysazovali. No myslím, že se za posledních pár let stav něktarých duhů v Jizeře zlepšuje, ale pořád to je málo. Ještě by to chtělo zredukovat počty kormoránů ( jsou k vidění přes celý rok) a změnit pár pravidel v RŘ, aby se množství a stav ryb v řece dostal na lepší úroveň.

fišlák - Profil | Po 10.10.2011 18:52:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nitram salhyv >>
Člověče, mihule jsem tam zažil, už je to hodně let dozadu. Bylo to na Bakovské vodě a mě je v sobě okoun cca 40 cm. Tehdy jsem ještě ryby bral. Ale jestli jsi jich viděl tolik, jak píšeš, tak to se musely sakra rozmnožit. Jinak mi také letos docházejí zprávy o chycených docela slušných mnících.

antony - Profil | Po 10.10.2011 16:30:53

Tak to je ta lepší varianta. Většinou se dozvíme, co jsou v řece za ryby až při nějaké otravě.
hola
antony

nitram salhyv - Profil | Po 10.10.2011 11:30:14

Jj, to je supr, že v Jizeře žijí i jiné druhy ryb než kapr a hlavně že je voda v řece čistější než bývala. Letos jsem v ní po dlouhé době viděl taky mihule, stovky možná tisice což byl krásný pohled.