Úhoři a jeseteři.

Diskuse k rybářskému videu Úhoři a jeseteři.

Autor diskuse: Jarda Slatiňany - Profil , 7.10.2011

Jarda Slatiňany - Profil | Út 11.10.2011 10:33:02

Ryb nepřibylo, ale rostou. Sumci dostali důtku s výstrahou, tak jsou zatím v klidu a jdou jen po granulích. Jsou tři, měří 58, 59 a 64cm, váha do dvou kil. Jestli ubyl nějaký malý karásek, tak to nevím. Postrádám akorát hrouzky. Zbyl mi jen jeden, ale zato pořádný. Říkám mu "dědek". Má strašný břicho. Asi brzo pukne. Vzduchovací kompresor je od Secohu-SLL - 30 a k tomu je třičvrtkou hadicí připojený trubkový difuzor 56 cm od TD. Smolím seznam a fotogalerii všech ryb, které jsem včera a před pár dny fotil. Objeví se to brzy na mém webu ve fotogalerii. Zatím tam mám fotky z jara.

Moravadream - Profil | Po 10.10.2011 20:26:08

pěkné, koukám že přibylo dost ryb. sumici zatim nelikvidují osádku? Jaký vzduchový kompresor používáte?

ALE3 - Profil | Po 10.10.2011 20:09:21

Krásný video... taky přemýšlím že koupím nějaké jesetery do rybníka...

Jarda Slatiňany - Profil | So 8.10.2011 14:47:28

Nevadí. Jsou takhle zvyklí. Pro pořádek ještě upřesním, že jezírko má objem 35 000 litrů, teď jsem ho ale čistil a je ve fázi pomalého napouštění vodou ze studny. I když je plné, všichni jeseteři se stejně zhlukují v tomto místě, protože je nejhlubší. V zimě se dokonce stává, že se vůbec nepohybují. Proč taky. Vzduchování v zimě neřeším. Není potřeba. Ryby hibernují a jejich spotřeba kyslíku je malá. Naproti tomu saturace kyslíku ve studené vodě je větší, než v teplé. Jestli se tvému sousedovi nestalo spíš to, že se mu ryby pod ledem otrávily splodinami z nečištěného jezírka. Nebo to má šíleně přerybněné. Já nechávám celou zimu puštěné malé čerpadlo, aby jen čeřilo vodní hladinu. Ta pak nezamrzne a případné plyny můžou ven z vody. Jinak v létě samozřejmě vzduchuju a filtruju za pomoci dobrého čerpadla.
Tohle nejsou zdaleka všechny ryby v mém jezírku. Jsou tu jen jeseterovité a pár úhořů. Ostatní jsou zatím v bazénu. Jestli chceš, můžeš se podívat na můj web.
http://jezirko-skrovad.webzdarma.cz/

kubacarp - Profil | Pá 7.10.2011 23:54:38

To těm rybám nevadí že jich je tolik na tak malém místě ? Jak přežívaj zimu máš tam nějaký zduchování ? Vždyť ty ryby musej vypotřebovat strašně moc kyslíku.Mám taky rybníček i s jeseterama ale mám fontánku takže maj docela dost vzduchu protože jezírko nikdy nezamrzne,ale sousedovi to zamrzlo jen na dva dny a půlka ryb mu uhynula přednostně ty větší a myslim že i tři jeseteři...Jinak pěkný video za 1