Ostraha našich revírů ve spolupráci s Policií ČR

Autor diskuse: foxxx - Profil , 26.7.2011

Jiří L. - Profil | St 27.7.2011 22:29:10

Máte někdo zkušenosti s RS p. Smolkou?? (RENO). Oblast Jižní morava

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 22:04:33

Jarda Š. >> Jistě, jsou takové revíry, i nerevíry. Stejně tak i za bolševika byl někde někdo ve vedoucí funkci a byl nestraník. Bolševici a i svazáci nejsou určitě blbí, potřebují příklad, že něco jde, lze........ i když to systémově fungovat nemůže.

Jarda Š. - Profil | St 27.7.2011 21:56:44

Mrknato >> Nemám přehled, kolik soukromáků je celkem v územním rybolovu, moc jich určitě není, ale např. "revír" č. 413 996 (právně ovšem nerevír - rybník) je soukromák v územním rybolovu (rozloha 7,50 ha).

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 21:54:49

Jarda Š. >> Dokonce bych šel tak daleko, že bych MO Stč. kraje do CS rybolovu nepřijal. Proč? Protože v ránci MO o cca 100-200 členech lze velmi efektivně čerpat přínos redistribuce. Jistě tě napadne a to hned, jak...... Že to nenapadne Radu? Já vím, jde o jednotu, proklamovanou jednotu svazu i s polosoukromými MO.... Čert to vem.

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 21:39:37

Jarda Š. >> Jardo, Jardo... Přihlásit se může, ale musí být přijat....... Otázkou je m.j. cena povolenky, počet povolenek, počet členů kteří vlastní povolenku na soukromák a svazovody. Já mít 1ha rybníček s 20 povolenkami, tak se do CS rybolovu přihlásím hned. Jsem přesvědčen, že bych nebyl přijat, protože si asi každý lehce spočte, kdo by s takového spojení profitoval.......

Jarda Š. - Profil | St 27.7.2011 21:33:26

Mrknato >> Soukromník může být v územním rybolovu, když se do něj přihlásí.

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 21:19:08

fotojakes >> Jistě, i já jsem zastáncem různorodého hospodaření, ale pak ať tyto menší celky se neúčastní územního a CS rybolovu, stejně jako již dlouhou dobu SHMO. Proč potom do územního a CS rybolovu svaz nepřijme soukromníky? Nebo soukromník neuznává k rybolovu na svých vodách svazové povolenky?

fotojakes - Profil | St 27.7.2011 20:45:29

Mrknato >> Dle mých zkušeností je kolem těcto "soukromých" revírů MO pořádek, dodržují se zde pravidla a RS je čilá a pilná jak včelka. Z toho důvodu jsem zastáncem menších hospodařících celků třeba v rámci okresu, či podobně velkého území. Má to svá negativa a to je nutnost pořízení povolenky na každou takovou oblast zvlášť. To by byl problém především rybářů, kteří hodně cestují, ale největší část základny stejně navštěvuje jen revíry v okolí.

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 20:30:22

fotojakes >> V ČRS má soukromý revír (kačák, písák, rybníček) cca 60% všech MO. Co to znamená? Že kluci v těch MO si na svých vodách dělají co chtějí a stojí to ohromné peníze, protože dojí územní rybařinu. Na druhou stranu mnozí pepici nemají aní revír o který by se pro US "starali", ale tam zase peníze unikají kvůli nevýběru za brigády a nižší ceně územní povolenky. Rada si zase stahuje peníze a asi dost z CS rybolovu před dělením vyúčtování. To není žádná jednota, ale bordel.

Centrální mozek z Prahy, proč ne, dnes už se nepíše rok 2004, ryby je možné kupovat, tak jako to dělají v MO, ÚS, tak proč by to nemohli dělat v Praze a je už úplně jedno, zda na Radě, nebo MZe, které si dnes dělá co se mu zamane.

fotojakes - Profil | St 27.7.2011 19:50:07

Mrknato >> jj, rok 2014:-) Trošku jsem se vyptával a zjistil jsem, že všude jsou revíry právě na ÚS a když si chce MO domluvit revír přímo na sebe, tak je zle. Je to z prostého důvodu, aby se MO nemohla trhnout od ČRS a začít fungovat sama, protože vlastně nemá žádný svůj revír, jelikož jsou téměř všechny na ÚS, který je ovládán centrálním mozkem rybářů z Prahy. Dlouho mi bylo divné, proč se některé MO netrhnou, když jsou soběstačné v produkci násad a dokonce jsou schopny produkovat násady na prodej.

Předpokládal jsem, že až padnou dekrety, tak se mnoho MO trhne a pojede na sebe, ale tohle bude brutální zmatek.

To s tím vnitřním nařízením o kontorlách jen v noci bylo myšleno hodně nadneseně:-)

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 19:33:45

Jarda Š. >> Problém je v tom, že ty aplikuješ váš Stč. systém do celého fungování ČRS a to opravdu nejde. I proto byl změněn statut CS rybolovu, do kterého se je možno zapojit přímo přes Radu, která ho organizuje......U Vás má MO oprávněnou funkci, ale funkci neoprávněnou má Váš virtuální ÚS. U nás to je naopak. MO ve zbytku svazu by měly dostávat pouze peníze za to, co si samy odhospodaří, vyrobí a prodají. Neměly by se jimdostat peníze určené pro územní rybolov, který je prioritou a územní rybolov zajišťuje ÚS a ne žádná MO......

Mrknato - Profil | St 27.7.2011 19:28:07

fotojakes >> Hele, já jsem "u svazu" 37 let a neslyšel jsem nic o tom, že by nějak, někdy, z nějakého důvodu a že jich je, byla přednesena členské základně systémově nařízení RO uživateli, který tyto změny bude jistě aplikovat přes MO, které pro něj vykonávají "některé" (fšechny) činnosti.

Stejné je to i s onou RS, kterou ovládají MO. Ze zákona má RS informovat m.j. uživatele, ale informuje ho? Informuje zpětně uživatel (ÚS) členy v MO o svých rozhodnutích? Většina kapropřísírků si myslí a skutečně to tak kupodivu funguje, že o způsobu hospodaření se rozhoduje v MO. K tomu je tedy komický strategický závěr Rady, udržet až do r. 2014 tento kočkopes. Pokud ÚS nehospodaří, nenavrhuje RS, pak ani RS není onou RS, osobou úřední. RS navrhuje totiž MO...... RS navržená a řízená MO, nemůže být RS dle zákona. Jistě že uživatel může pověřit MO některými činnostmi, ale pro mě by bylo velmi zajímavé vědět, které to jsou...... ale už vopravdu.

fotojakes - Profil | St 27.7.2011 12:40:13

nofish >> No uvidíme, už jsem v tomto směru něco projednával s pár lidmi, pro které by bylo vyžadování odborného vzdělání pro hospodáře velkým přínosem. Rybářské školy potřebují pro své absolventy uplatnění a toto je ideální možnost, která by krom jiného měla mít pozitivní vliv na hospodaření a stav našich revírů. Jen si myslím, že naše největší rybářská organizace udělá vše, aby se nic podobného nestalo.

Na vodě o které mluvím je pohodové lovení, přímo v lovišti ti stačí lováky, dobře se tam chodí, má velký požerák i rouru a slovovací bednu pod hrází. Dostatek náčiní i kádí, možnost načerpat vodu do aut pár set metrů daleko a stálý přítok čerstvé vody do loviště. Aut bylo několik, jen by musel lovení o něco prodloužit a alespoň jedno auto otočit ještě jednou.

No nic, musim jít. Tak čau

GRUPA - Profil | St 27.7.2011 12:25:39

nunulka >> Ta přejdi k jiné MO.
Ať ti to hrrčííí.......

nofish - Profil | St 27.7.2011 12:24:05

rover >> Je podzim, stačí to posbírat a zavolat myslivcům a nemáš co řešit- i kdyby ta ryba byla mrtvá tak se jí zbavíš. Řeky jsou u nás ve stavech- kdy nějaká plotice neublíží. Využití se vždycky najde. Spíš jde o tu vůli a nějakou tu rybářskou profesionalitu, chování k rybě. Rybník se loví a doloví na doraz nechávat něco chcípat na blátě je prasečina a za druhé- riskuheš pokutu od úřadů.

rover - Profil | St 27.7.2011 12:20:09

nofish >>
No aspoň že to do toho pytle "bordeláři" dají, ...faktem je, že jakmile se objevili odpadkáče, že nepořádku ubylo, nějaký smysl to má.
On by si třeba někdo rád tu šepleť z bahna vzal, ale né vždy to jde ...

tuzemak - Profil | St 27.7.2011 12:18:46

nunulka >> ale ono se takových lidí dá zbavit,nemyslím to ve zlým,prostě díky volbám,přeci tam nemůžou být až do smrti....

nunulka - Profil | St 27.7.2011 12:17:09

GRUPA >> musím s tebou trochu nesouhlasit,třeba u nás v MO jsou členové,ve věku důchodu i starší a mají to většinou za dlouholetou činnost v MO a oto jde ,že mladí kteří by to rádi dělali a zodpovědně nemají šanci,odpovědí je ,co vy nám do toho chcete kecat?My už to děláme 20-30let.

nofish - Profil | St 27.7.2011 12:13:14

rover >> hele u nás se objevily pytle taky. Ty co tam bivakáři po týdnu nechají...... Zase možná lepší, než ve křoví, tak u příjezdu k revíru atd..... asi už by to domů neuvezli.

S tou bílou rybou je to časté- protože u svazu je to pořád jen o kaprovi a pár štičkách- už to kua chce taky změnu.

nofish - Profil | St 27.7.2011 12:11:18

fotojakes >> pan "hospodář"- nemá jako hospodář ani jakýkoli jiný funkcionář u svazu co dělat- co ti na to mám říct, není to rybář, je to ******* no..... Jenže stavu, kdy hospodáře bude muset dělat rybář s patřičnou praxí se nedočkáš, neboj.
Máš pravdu, že slovit se má všechno, pokud víš, že tam nedostaneš hned vodu. To že řekne, že nemá dost aut vypoivídá o určitém stavu, protože snad musí vědět kolik, čeho, zhruba, se bude lovit. Ne na jaře tam hodit pár ryb, na podzim lovit s překvapením- co tam bude a kolik.

rover - Profil | St 27.7.2011 12:07:53

fotojakes >>
Vše je v lidech, ...u nás RS pořádek kontroluje, resp. na nepořádek minimálně upozorní. Dokonce se u revírů začínají objevovat pytle na odpadky ...
S tou drobnou bílou rybou "v bahně" je to asi podobné všude, ...zřejmě pro někoho zbytečná práce

fotojakes - Profil | St 27.7.2011 12:00:48

nofish >> Tohle už jsem tady rozebíral jinde, že bordel není od jedné či druhé skupiny rybářů, ale od dobytků napříč všemi rybáři. Jo a dodržování pořádku RS nekontroluje, tedy já se s tím ještě nesetkal, ale jen a pouze zda chytáš mimo stanovenou dobu.

U nás jsem byl svědkem kdy hospodář ukončil výlov a na mou výtku, že tak je ještě okoun a bílá ryba (cca 150-200 kg) mi odpověděl, že kapra a štičky už jsme slovili a že prej co s tím, že nemá auto. Oni prý si s tím volavky poradí. Byl jsem bohužel jediný kdo něco řek, protože ostatní si to netroufli a ještě mě přesvědčovali, že toho mám taky nechat. Ten pán už hospodář není, ale dnes sedí v radě. Vykazovat to přece nemusel, ale nechat zdechnout rybu na blátě přece žádný rybář nemůže!

Jarda Š. - Profil | St 27.7.2011 11:55:11

nofish >> Když na to má MO peníze a členská základna to na VČS schvaluje, tak funkcionáři mohou dostávat finanční odměny. Ve většině MO ale dostávají jen povolenku zadarmo a proplacené cesťáky, případně dostávají peníze za výdej povolenek, pokud je vydávají.

GRUPA - Profil | St 27.7.2011 11:47:46

fotojakes >> O.K.
Ať ti to hrrčííí.......

nofish - Profil | St 27.7.2011 11:47:20

GRUPA >> nevěř že funkcionáři MO včetně RS dělají vše za vlastní, bez jakýchkoli odměn.......... Vím i o MO kde ty odměny mají takové, že by ses divil.

Ano, chce to obětovat tomu čas, ale dělají to dobrovolně, u nás to vypadá spíše že to dělají aby ušetřili za povolenku.

fotojakes - Profil | St 27.7.2011 11:46:00

GRUPA >> To není slovíčkaření, to je zkušenost. Nicméně to není mířeno proti vám, ale colkově na RS, která se prioritně zaměřuje na lov mimo stanovenou dobu, ale ostatní přestupky přehlíží. Viz můj předešlý text.

nofish - Profil | St 27.7.2011 11:45:26

fotojakes >> Hele máš pravdu, že se jde po kaprařích. Já se ani nedivím, pokud někdo u vody dělá fakt bordel, tak většinou oni lovci kaprů- ono to totiž s přívlačákem, nebo jednímm feederem na malé říčce, nějak ani nejde. Chtějí změny, ano, ale v soušasném stavu jsou ty změny nemyslitelné, porušuje se kde-co a ještě polevit, dělat ústupky? ..........

Btw u nás hospodáři většinou nenechávají okouna, čisotou bílou rybu atd chcípnout. Spíše je za pakatel prodají někomu kdo si na tom nahrabe. Místo toho aby se to dělalo rozumně- tedy papírově tam okoun nebyl a nevíme kdo ty malé okouny do řeky dovezl....... (snad chápeš- jak nasadíš, tak pak lovíš)

(o)_(o) - Profil | St 27.7.2011 11:45:08

GRUPA >> V podstatě je to Tvoje rozhodnutí, dělat RS grátis, tudíž je to jen a jen tvůj vnitřní boj. Docela by mě zajímalo, koho co vede k tomu, aby obětoval svůj volný čas, peníze a nervy pro výkon RS. Co Tě motivuje?
Všichni mají právo vyjádřit na svůj názor nacokoliv a to jestli děláš RS zadara je irelevantní.
Ale můžu ti říct z osobní zkušenosti, že toto nikdo z vás zadarmo nedělá.

GRUPA - Profil | St 27.7.2011 11:40:45

fotojakes >> vstát v noci byl jen a jen příklad.... Slovíčkaření, to jde každému. :-(

fotojakes - Profil | St 27.7.2011 11:36:34

GRUPA >> A proč jen v noci, copak je chytání v noci jediné porušování RŘ?

GRUPA - Profil | St 27.7.2011 11:34:46

Všichni jste strašně chytří, ale ono být RS není jen o tom, že když jsem na rybách, tak budu chodit prudit a buzerovat rybáře, je to taky o tom v noci vstát, sednout do auta a projet vlastní naftu, riskovat svoji vlastní hubu a poslouchat podobné chtrolíny jako tady na MRKu. A pak číst o tom jak děláme všichni všechno špatně a jak by jste to Vy dělali líp atd.....
Ať Vám to hrrčííí.......