Anglie slaví Národní měsíc rybaření

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 22.7.2011

xmac - Profil | Út 26.7.2011 11:54:14

Martin M. >> Jo, jen převést více pravomocí na místní organizace.

Martin M. - Profil | Út 26.7.2011 10:12:26

xmac >> prijde mi to hodne podobne dnesni situaci, jen proste zdrazit poplatky za brigady, coz dnes centralne nelze naridit.

xmac - Profil | Út 26.7.2011 8:24:41

Martin M. >> Rozdíl je daný zaprvé cenou. Pokud budu jen užívat, těžko to mohu chtít za tisícovku ročně a jiní, aby to odmakali. Navíc by konečně bylo dost peněz jak na profesionální strážce, tak třeba pro hospodáře na plný úvazek, který by se mohl věnovat revíru. V dnešním stavu i člověk s nejlepší myšlenkou bude po práci těžko něco stíhat, i kdyby se rozkrájel. Navíc by to mohl díky tomu být odborník na rybářství. Co se týče práv, proč nemít stejná jako člen, který platí méně, ale účastní se na chodu a úpravách revíru (nemyslím tím jednu brigádu ročně). A hlas na schůzích také stejný, proč ne, když na revíru také loví. Je to podobný systém, jaký by měl vlastně fungovat v současném systému, jen je v nedotažené formě. Sám bych byl možná také uživatelem, vzhledem k času, ale nebráním se platit např. 2 nebo 3x tolik za povolenku, oproti člověku, který bude plnohodnotně fungovat pro spolek. Pokud na to nebudu mít, nebo nebudu mít čas a nevyplatí-li se mi to, tak budu jezdit na soukromé revíry, nebo si pořizovat denní a podobné hostovačky. Člověk by si měl uvědomit, že na žádný koníček nemá právo z ústavy a je jen jeho volba, jak si to zařídí. Pokud budu chtít jezdit na motorce, protože mě to baví, taky když na ni nebudu mít, tak si jí musím odepřít. Když budu chtít střílet zvěř, taky to stojí nejen peníze, ale i čas a námahu. Jen rybáři mají jakýsi pocit, že je všechno za pár korun, bez práce a povolenka by měla být nejlépe za 300 na rok.

Martin M. - Profil | Po 25.7.2011 19:50:12

xmac >> a rozdil v pravech a povinnostech mezi nimi?

xmac - Profil | Po 25.7.2011 19:31:39

aleš vavřina >> Milý Aleši, nikde nikomu nic nezakazuji a nikde nepíši o nějaké vyvolenosti.Sám se ani vyvoleným necítím... Pokud mi budeš ochoten vysvětlit k jaké klice jsi mě přiřadil, budu jen rád. Nějak totiž na sobě nic takového nepozoruji.

Co se týče mého názoru na rybaření u nás, tak jednoduše by měly být 2 druhy povolenek - "Uživatelská" - to co funguje teď - nikdo nic nedělá a je jen uživatelem revíru a ne členem spolku a
"Členská" - pro ty, co roznesou ryby, přijdou na brigády, budou se starat o okolí a čištění toků a chod organizace.

aleš vavřina - Profil | Po 25.7.2011 11:44:29

xmac >> Zase další sobecký WaM zaslepenec - "já můžu a jiní NE!!!!" - skvělé, jedinečné, prostě geniální ... - zcela v duchu jisté MRKařské kliky.
V bleskovce se vůbec nepíše o podmínkách, za nichž by angličtí zájemci o sportovní rybaření tento koníček vykolnávali - ALE hned by každému nevyvolenému odepřel možnost provozovat tento nádherný koníček. Ve své reakci vůbec neřeším podmínky pro provozování našeho koníčku, ty by měly být nastaveny v dlouhodobém horizontu udržitelně. Nemohu ale překousnout drzost s jakou je tak omezený názor veřejně prezentován.

xmac - Profil | So 23.7.2011 18:14:38

Nevědí co činí rozšiřovat rybaření mezi masy.