Diskuse k článku: Rybářský kotlík

Diskuse k článku Rybářský kotlík

Autor diskuse: GRUPA - Profil , 16.4.2011

T. S. - Profil | Čt 26.12.2013 10:55:50

Zdravím všechny rybáře a za všechny děkuji , kterým se tento článek líbil.

Velmi mě tento článek potěšil , dělal jsem také právě v roce 2013 podobné inovace, zlepšení a praktické " objevy. " - Mělo by se psát i o takovýchto zdánlivě obyčejných věcech , mnozí se v tom najdeme , porovnáme si to se svými " vynálezy " a máme hlavně radost, že i ostatní jsou takoví podobní jako my. - Nebudu se dnes dlouze rozepisovat, chystám se sem napsat později kousek textíku asi na dvě témata , ale až mi vyjde čas. Pokusím se popsat něco zajímavého , o co bych se rád podělil s Vámi .

Kdo chce , ať mi napíše, rád si vyměním názory , odepíšu do týdne .

Zatím , mějte se , T. S.

bremic - Profil | Ne 26.8.2012 5:39:42

GRUPA - >> To není fér takovýdle fotky a články o žrádýlku....mám potom hlad a musím se potom věnovat bílému sexu :)

bremic - Profil | Ne 26.8.2012 5:23:07

No protože se pohybuju pouze u revírů kde je rozdělávání ohně zakázáno, tak kotlíkuju pouze doma na zahradě. Jenom starej hliníkovej jsem vyměnil za smaltovanýho z maďar. Jídlo z kotlíku je vždy určitě chuťově zajímavější, krzevá ten neregulovatelnej plamen. Miluju boršč z kotlíku.

j.sladkay - Profil | Ne 26.8.2012 3:02:46

ked sa ide na viacdennu tak to je o dohode kazdy prinesie nieco a ver tomu hlad nikto nikdy nemal.

ked idem len prespat / od poobedia do rana zoberem si termosky na jedlo a je vystarano. kazda ma liter tak sa do nich aj vmesti : )) do jednej drzkovu a do druhej krkovicu, do boxu cersvu zeleninu, pecivo 2 mineralky 4 flasaky a vystarano. takze : prijazd. krkovica na grile, hodinka pauza, kava a lufty hadzat. potom 2 flaskove na osobu a kratky spanok. skoro rano kava pecivo a znovu hadzat, potom drzkova kratky oddych a lufty dom :)))

tie medene kotliky sa proti nerezu tak nepripaluju ale je pravda ze sa k nim treba chovat inak to fakt nahara potom rovnako

Starc55 - Profil | So 25.8.2012 22:18:25

GRUPA >> Tu diskusi jsem si právě teď projel, moc zajímavé, ale byla to dost rychlovka, takže se k toimu budu ještě vracet. Jo a na ty kotlíky se podívám. Kdybych potřeboval poradit, tak bych se s dovolením obrátil. Už se začínám docela těšit, jak budeme s kámošama na chatě na Vranově kotlíkovat,. Ať ti to v kotlíku pěkně voňavě bublá a u vody hrčí. Dobrou.

GRUPA - Profil | So 25.8.2012 21:06:15

Starc55 >>
Ahoj

děkuji za chválu, to se jen tak nevidí. :-)
Zde je ještě mnohem víc:
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=629028
Ať ti to hrrčííí.......

PS: www.kotliky.cz

Starc55 - Profil | So 25.8.2012 21:01:11

GRUPA - >> Děkuji ti za pěkný článek o kotlíku. Již několik let uvažuji o tom, že si ho na chatu i jinam k vodě pořídím. Po přečtení článku včetně diskuse jsem se definitivně rozhodl. Kotlík bude. Zatím nevím, kde ho sehnat, ale určitě se k tomu časem propracuji. Příští sezona bude rybářsko-kotlíková. Ať se ti daří.

PYTLAKS - Profil | Út 29.5.2012 19:38:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> jo kotlík je kotlík,na rybách šmakuje raz tolik a když neberou,tak je to příjemné vyplnění času

KarelT - Profil | Út 3.5.2011 18:53:03

Skvělý článek a dobré nápady. V místech, kde není problém s rozděláváním ohně výborné zpestření jídelníčku a to nejen na rybách.

Nalda - Profil | Ne 1.5.2011 23:29:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Můžete říkat co chcete příroda je příroda a ta vůně. Udělej guláš na ohni a na plynu poznáš rozdíl. Ale chovej se tak jak máš a nikdo nic nepozná. Jenom chtít je to jenom v nás.

Kojack - Profil | Pá 29.4.2011 19:31:57

Kotlík sice není nic nového, ale přiznávám, že se v něm dá udělat všechno. Jenom by mě zajímalo u kterých revírů dovolují zapalovat oheň. Většinou je to zakázáno

GRUPA - Profil | Pá 29.4.2011 10:56:35

Docky >> ..............není zač. Rád pomáhám co žrádla týče..:-)))
Ať ti to hrrčííí.......

Docky - Profil | Pá 29.4.2011 7:01:59

GRUPA - >> ty jsi mi dal...tak ti sedím u snídaně a najednou takový příjemný článek o vaření
v kotlíku.
Plánujeme s chlapama malé posezení u nás na rybníku a celou dobu jsme špekulovali nad tím,kde si necháme udělat gulášek a jak ho tam dopravíme. A teď je to jasné, je třeba sehnat kotlík, udělat trojnožku, zvěřina už je a jdem vařit. Pití piva, slivovičky nebude tak fádní když se bude při tom připravovat gulášek a okolím se bude linout vůně masa.
Jsem ti z toho dostal živou představu. Co by člověk neudělal pro kus masa.
Ještě jednou dík za skělý nápad.

GRUPA - Profil | Čt 28.4.2011 17:36:38

LeMa >> .proti gustu, žádné dišputát...:-)))

LeMa - Profil | Čt 28.4.2011 14:57:01

A takovej gulášek z divočiny (srnčí, kančí, vnitřnosti...) taky není k zahození :-)
Používám sice třicet let starý, hliníkový kotlík, ale stačí ... :-)

Jarda 2004 - Profil | Út 26.4.2011 14:22:38

GRUPA >> Jo jo jak bude možnst hned dostane kouřovou patinu.

GRUPA - Profil | Út 26.4.2011 14:10:17

Jarda 2004 >> aspoň se ( nejen) u vody pořádně najíš...:-))

Jarda 2004 - Profil | Čt 21.4.2011 23:47:25

GRUPA - >> Tak si mne tím kotlíkováním nakazil a už jsem objednal sestavu.6 litrovéj kotlík a závěs už bude příští tejden.

Carpeater - Profil | St 20.4.2011 19:59:08

Kotlík je fajn, akorát že všude tam kam jezdím je CHKO a pokuta za otevřenej oheň min bůra

jasommato - Profil | Út 19.4.2011 17:45:41

GRUPA - >> velmy pekny clanok dal som za 1 lebo si popisal vsetko co treba
zabudol si spomenut dnes nie moc pouzivane hlinikove kotliky ktore ak nevaris kysle tak su kvalitou na urovni smaltovanych
pokyal ide o cistenie dna kotliku odporucam ti vodne chaluhi v lete a na jesen ich je pi brehoch naplavenych dost a na jar staci aj hrst travi :-)
mislim ze si prikupim jeden vecsi kotlik tak 10-15 litrovi lebo doteras som mal len 5 litrovi hlinikovi a ten mi staci len ked chodim k vode sam na jedlo a kukuricu ale pre partyu treba viac esusi su samozrejmost

siluro-spin - mas fakt pekne vyriesene to zavesenie nad ohen ak ti to nebude vadit trocha sa inspirujem


lukasin - mas pravdu je to otrasne ked su vsade rozburane ohniska ja to riesim tak ze ked chodim na jedno miesto casto tak si spravim z kamena trvale ohnisko a potom ho tam pouziva us kazdy drevo po mne neostava lebo vsetko na konci spalime na velkom ohni
pri kratkych vychadzkach na miesta kde nik nechodi si nosim toto
http://army-shop.cz/produkty/lopatky---pilky---seky​rky/polni-lopatky---krompace/lopatka-sklopna-madars​ko/3341.html
ohnisko si vykopem trosku hlbsie a travu dam nabok ked dopalim tak popol dobre rozrijem a zalejem vodou a zasipem jamu na vrch dam povodnu travu a po ohnisku neni ani stopi

lukasin - Profil | Út 19.4.2011 12:18:00

Je to pěknej članek a chutě jsem měl:-)Akorat už vidim jak na každem fleku je velke ohniště,olamane haluze a totalni bordel.To je pak smutnej pohled když se na jaře začne uklizet a když člověk donese dvoukylovou pet lahev piti,tak prazdnou už tam necha.Za tohle si mužeme všicni-jake mame zakony kolem ohnu a ochrany přirody.Chce se jen zamyslet!!!Tak at vam to hrči a třeba aji v čiste přirodě.

siri - Profil | Út 19.4.2011 11:12:40

Krece z neekologickych saponatu se daji snadno odbourat pouzitim eko cisticich prostredku... Obchody, ktere je nabizeji, pak prodavaji i obdobne fungujici sampony aj. hyg. prostredky.

tomisBMW - Profil | Po 18.4.2011 20:45:48

Máš to vymyšlený na jedna ...............takže za 1.................:-)))))))))

siluro-spin - Profil | Po 18.4.2011 10:06:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...

siluro-spin - Profil | Po 18.4.2011 10:02:13

...

rover - Profil | Po 18.4.2011 1:15:08

Jarda Š. >>
I takto lze tento mimořádný vynález obhájit :-)
V zásadě snad ani nelze být proti, ...už jen čekám, kdy zakážou kotlík :-(

Jarda Š. - Profil | Po 18.4.2011 1:07:13

rover >> To ano, ale mnohde je rozdělávání ohýnků zakázáno, takže když se někdo nechce porušovat předpisy ani se kvůli tomu vzdát kotlíku, nic jiného mu nezbývá.

rover - Profil | Po 18.4.2011 1:02:12

Plynový hořák na kotlík, tak to už je "exclusivita" věru nevídaná ! Snad už ani nemá smysl chodit do přírody "kotlíkařit", ...degradace myšlenky je zcela zřejmá :-(

Kupec - Profil | Ne 17.4.2011 22:49:30

Parádní článek, za 1 ;-) My když jezdíme na výpravu, berem většinou plynový jednoplotýnkový vařič+jeden hrnec, jednu pánev a pár ešusů. Vaříme nějak cirka podobně-guláše, těstoviny,polívky, ryby, topinky, dělali jsme i bramborovou kaši, potom jsme sice museli hrnec vyhodit ale byla dobrá :-D Tak tedy ať to hrčíííí ;-)

GRUPA - Profil | Ne 17.4.2011 21:42:43

ostravakondrasek >> pročti si prosím diskusi, někde to tam bude.
Ať ti to hrrčííí.......

ostravakondrasek - Profil | Ne 17.4.2011 21:22:26

ahojte je to moc pěkné aj sem se poučil o prázkách jedu stanovat na ryby ale chci se zeptat jak to je s otevřeným ohněm..... myslím že v Rř je napsáno že se to nesmí....
Neměli ste s tím problémy.... nebo jak ste postupovali, za kým zajít atd..... díky za odpovědi
Jinak moc pěkný článek!!!

DIO - Profil | Ne 17.4.2011 20:46:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

K tomu kotlíku se dá pořídit plynový hořák. Je to jednoduchá záležitost, trubka zakončená skoro úplným kruhem o průměru dna kotlíku s dírkama kudy šlehá plamen s regulací přívodu na horním konci trubky (blíže k propanbutanové láhvi). Pomocí hadice se to připojí k plynu a jedeš. Trysku občas vyčistíč a vše je v pohodě - už to syčí.

Ať to syčííí...

Smutek - Profil | Ne 17.4.2011 18:03:20

GRUPA >> Ahoj Tomáši.Tak jsi mě vrátil do mladých let(naposled jsem jedl z kotlíku v 18ti).Moc pěkný a inspirativní počtení.Dík.

Kolemšel - Profil | Ne 17.4.2011 17:44:55

Ta skutecnost, ze skoro nikde u vody se nesmi rozdelavat ohen, je kosmetickou vadou na pozadi celeho clanku...


Lajnator - Profil | Ne 17.4.2011 17:40:03

zajímavý článek, každopádně si myslím že v době plynových kartuší je to krok zpět...osobně mám plynový vařič a hrnec, ve kterém bez problémů uvařím pro 3 lidi...co se musí nechat je ta romantika!-)

GRUPA - Profil | Ne 17.4.2011 13:36:23

Thom Alva >> ...hulváte.....:-)))
Nabídko.....:-))

Thom Alva - Profil | Ne 17.4.2011 13:08:11

GRUPA >> Jo , jo zase někdy u vody. Děkuji za nábýdku lekce pití, ale nechtěl bych umět vypit to co ty . Ať ti to ve středu hrrčíí .

GRUPA - Profil | Ne 17.4.2011 12:58:47

Thom Alva >> díky, zase někdy u vody. Naučím Tě pit. :-))
Ať ti to hrrčííí.......