Boilies čokoláda - rum

Diskuse k nástraze/návnadě Boilies čokoláda - rum

Autor diskuse: Incognito - Profil , 30.3.2011

Taky - Profil | St 30.3.2011 23:25:39

rover >> Neber to jako útok na tebe,ale argument typu že je něco vysoko v žebříčku u mě moc neobstojí.Víme co dokáže lobing a zájem pár nejmocnějších;-).

Taky - Profil | St 30.3.2011 23:18:29

Arsenal >> Arsi - 30.3.2011 22:08:39 >> Existují tabulky v knihách vydávaných zejména v anglii a japonsku(oba jazyky samozřejmě skvěle ovládám;) ) odborníky na chov ryb.V těch je vypsáno vše možné i nemožné;)..Je jasné že další věcí je,v jakém množství člověk krmí,a na množství ryb..Podle mě je sója pro kapra něco jako kost pro mého psa.Ten když nějakou pěknou venku uloví,nacpe se jí jak čuně,pak ale dva dni nežere,tlačí na prázdno a nemůže se vykáknout.Když se to konečně povede,tak nezaváhá ani vteřinu,když náhodou objeví další kost.Zkrátka nemá rozum z toho co je pro jeho zažívání dobré.A podobně na tom asi bude i kapr..A já nemám čas na to abych u vody čekal několik dní na to, až ze sebe kapříci dostanou to čím jsem je před pár dny pohostil;-)..

rover - Profil | St 30.3.2011 22:25:41

Arsenal >> Arsi - 30.3.2011 22:15:07 >>
jj, ani nemusím moc přemýšlet :-)
Konzistence této nástrahy je určitě slabina, ale kdo umí, ten si s tím hravě poradí. "Nadipovat" tuto nástrahu je nutnost, ...a pak se dějí věci :-)

Arsi - Profil | St 30.3.2011 22:15:07

rover >> Ahoj Pavle.To jo.Soj.masové kostky OK nabobtnají a a dokáží vcuctnou nějakou slabústku pro šupináče.Nevýhoda je,že jsou po nabobtnaní měkké a na vlasu dlouho nevydrží.Mám ještě staré obvazy s velikými okami.No víš co pak dělám dál...

rover - Profil | St 30.3.2011 22:09:14

Taky >>
Mrknul jsem na to. Jde spíš o geneticky upravené odrůdy, ...výrobce je povinen na tuto záležitost upozornit, ...soja je stále v žebříčku "krmiv" na předních místech, hlavně v US.
U nás není tak profláklá, ale intenzivní chovy ryb se bez ní už neobejdou. Jinak rozumím tvému názoru a nemám s ním sebemenší problém :-)

Arsi - Profil | St 30.3.2011 22:08:39

Taky >> Nevím co si představuješ max.stravitelné.1 nebo 100% ? Otázka zní,kolik si veme a jak natráví tvoji nástrahu rybí organizmus.Když to dokážeš Ty na 100%,jseš dobrej.Mé boiles se nezakládá jen na soji a nevnucoval jsem ti tento produkt.Psal jsem níže jen soj.mouce obecně dle mého názoru.

Taky - Profil | St 30.3.2011 21:57:01

rover >> Ahoj,koukal si na ty články co na ně vložil odkazy Sven? Hezký počtení ;-)

Taky - Profil | St 30.3.2011 21:52:25

Arsenal >> Arsi - 30.3.2011 21:23:42 >> Promiň,ale i přes to že soju dává do boilie mixů spousta lidí i výrobců,já jí tam prostě nikdy nedám;-).Když budeš tepelně upravovat všechno stejně,tak pořád bude ta sója vedle mouky z tygřích ořechů nejspíš nejhůř stravitelná surovina.Beru to ,že usnadňuje rolování a propouští vůně,ale jak už jsem napsal,to dokážou jiné věci taky,a bez těch nežádoucích účinků;-)...Když někdo přidá pár procent soji,možná je to přijatelné,ale tenhle recept postavený jen na soje je děs.Neříkám že se na to nedá nic chytit,ale já chci mít své boilie maximálně stravitelné,takže díky,ale ne..

rover - Profil | St 30.3.2011 21:50:36

Arsenal >> Arsi - 30.3.2011 21:41:13 >>
Ahoj Honzo, ta soja je opravdu zajímavá věc pro ryby, také to mám úspěšně vyzkoušené, ...přidává se i do granulí pro ryby, její funkčnost je neoddiskutovatelná :-)

Zdendahat - Profil | St 30.3.2011 21:42:36

Arsenal >> Arsi - 30.3.2011 21:41:13 >> Hmm, zajímavý, že bych to prubnul? :-))

Arsi - Profil | St 30.3.2011 21:41:13

Zdendahat >> To jo.Někomu to chutná,někomu ne.Kostky soj.masa používám upravené na vlas.Mně to nechutná :-) ,ale rybám jj

Sven - Profil | St 30.3.2011 21:39:04

alda2211 >> :-))))))))

alda2211 - Profil | St 30.3.2011 21:32:16

Sven >> no jistééé novej rok novej pristup :-))))))))))))

Sven - Profil | St 30.3.2011 21:27:45

alda2211 >> také jsem to kdysi párkrát přidal do koulí ale jde to i bez toho a tak jsem od toho odešel.
Pravdu máš, letos do toho jdeme nově :-))))

Arsi - Profil | St 30.3.2011 21:23:42

Taky >> Nemyslím.Sojová mouka je dobrý faktor.Vlastně to ani není mouka.Je to spíš prášek.Obsahuje nějaké procento proteínů.I když prakticky nemá pojivé vlastnosti dobře propouští "voňavky"Záleží kolik % použiješ.Tento produkt si tep.upravím v troubě.Odtučněnou používám,když chytám v chladnější vodě.Kdysi dávno jsem chytal na soj.boby.
Podobně jako na kukuřici.Rozdíl v záběrech byl minimální.

alda2211 - Profil | St 30.3.2011 21:20:22

Sven >> taky jsem ji kdysi daval i jine objemove suroviny ale letosni sezona je v novem smeru a myslim ze to tak uz zustane zadne objemovky zadne mleko dela to v zakladovce jen vahu.........:-)))

alda2211 - Profil | St 30.3.2011 21:17:24

Zdendahat >> je to tak jak chtej udelat maso z lusteniny......:-)))))))))))

Sven - Profil | St 30.3.2011 21:16:37

alda2211 >> alda2211 - ® St 30.3.2011 21:06:37
Vapi >> ja myslel ze soja je predevsim zdroj uhlohydratu......

Podle mě je soja je především zdroj zisku.

Zdendahat - Profil | St 30.3.2011 21:15:59

Sven >> :-)))))

Sven - Profil | St 30.3.2011 21:14:25

Zdendahat >> souhlas. Jednou jsem "ochutnal" sojové kostky....
Měl jsem ten molitan v žaludku dva dny...humus.. hnus...
Chudáci kapři...

Vapi - Profil | St 30.3.2011 21:11:33

alda2211 >> No co já sem koukal např. na stránkách kulturistiky, tak sem našel že ve 100g sóji je až 50g bílkovin ale nevim jestly je to pravda nebo pouhý překlep ale pravda by to být měla a ta špatná stravitelnost to je pravda určitě.

Zdendahat - Profil | St 30.3.2011 21:10:40

alda2211 >> Soja je na to aby s tim řezníci nastavili směs na buřty, pekaři nahnali těsto a hospodský nahradili buráky v kung pau. :-))
vemte si jen sojový maso, jedli jste to někdy?

to je k zblití

Zdendahat - Profil | St 30.3.2011 21:07:49

Tak jako tak, soja je hnusná, ani bych se rybám nedivil, kdyby jim nechutnala

Já bych soju nahradil klíčkama a foukl bych tam ještě kapek glutenu. Jinač se mi to celkem líbí

alda2211 - Profil | St 30.3.2011 21:06:37

Vapi >> ja myslel ze soja je predevsim zdroj uhlohydratu......

Sven - Profil | St 30.3.2011 21:06:27

Taky >> :-)
No, když už nám to sem strýček Sam nacpal, tak co s tím, že ?
Nacpeme to do všech potravin pro lidi a do žrádla pro zvířata, A to by bylo aby to nebylo...... :-(

Taky - Profil | St 30.3.2011 21:02:15

Sven >> Ode mně taky dostal plný počet:-), hezké počtení;-)

Taky - Profil | St 30.3.2011 21:00:53

Vapi >>Jenže bílkoviny ze soji nedokáže kapr skoro vůbec trávit,a sója mu navíc výrazně zpomaluje zažívání!!!Je to jako by se krmil pilinama;-)

Vapi - Profil | St 30.3.2011 19:40:30

Taky >> Taky je v sóje hodně bílkovin, tak jestly to taky neni důvod proč jí dávat do boilie.

Taky - Profil | St 30.3.2011 19:36:36

don Ferrari >> To třeba jo,tím spíš mi leží v hlavě ta odtučněná;-)

don Ferrari - Profil | St 30.3.2011 18:57:01

Taky >> zvýšení stravitelnosti u plnotučné dosáhneš tepelnou úpravou,

Taky - Profil | St 30.3.2011 18:45:36

Arsenal >> Arsi - 30.3.2011 5:37:04 >> Myslím že toho se dá dosáhnout i použitím některých hodnotnějších,a lépe stravitelných složek také;-),bo ne??

Arsi - Profil | St 30.3.2011 5:37:04

Taky >> Rozpustnost a propustnost aromatických látek které boiles obsahuje.

Taky - Profil | St 30.3.2011 2:42:43

Mám dotaz.Když je sója pro kapra velmi těžko stravitelná,tak z ní snad jediný vyživový užitek může mít z jejího tuku.Proč když někdo používá sojovou mouku,používá téměř vždy odtučněnou?!