Diskuse k článku: Magistrálova kukurica

Diskuse k článku Magistrálova kukurica

Autor diskuse: senior - Profil , 11.2.2011

rumi7 - Profil | Ne 1.1.2012 10:29:05

yoggi.sk >> no pán D.tady už o sobě níže psal,že byl právě kombajnééér.ale to nemění nic na tom,že nemohl bejt s červenou páskou PS-VB,nebo MILICE.to se tehdá hodně nosilo a třeba tam už zůstal,jen překabátěnej(soudím podle jeho profilu)

rumi7 - Profil | Ne 1.1.2012 10:15:01

to je totiž tady klasika,že se řeší úplně něco jinýho,než je napsáno nebo natočeno.pak jsou tady celý diskuse zasekaný kravinama a člověk to nemá ani chuť pročítat.místo aby někteří byli rádi,že se něco dozví,ať se mu článek líbí nebo ne.a když ne,tak ať si ho nečtou......to je to samý,když tu dávají třeba MM i jiní videa-hned rejpalové(nevidí nějakej přínos,nebo podstatu věci,jako v tomhle případě),ale pruděj a hledaj každou pi....nu

fishmaniak - I. - Profil | Čt 10.3.2011 11:56:24

super článok, netreba v tom hľadať nič iné

majko - Profil | St 9.3.2011 14:34:40

vu a la ake jednoduche a ucinne ... nasi otcovia vedeli co treba :-))) inak pridam este jednu radu ktora je ucinna cely rok do deci vodky dajte kavovu lizicku cierneho kerenia a nehajte par dni luhovat a potom tymto dipom potrite nastrahu ci uz fukanu kukuricu alebo boile ci klasicku kukuricu alebo ju mozte v tom aj vykupat dlhsie zalezi ako silne to chcete mat ... moc ucinne :-) len rozmyslam ze co tak tie ryby vabi vodka alebo korenie ??? ::-)

Tichej - Profil | Ne 20.2.2011 9:17:57

Doganier >> no ,ale pochybuji,že se těch 3000 rybářů sejde na jednom poli :-)) . mám rád vařenou kukuřici,každej rok si zamrazím cca50klasů a dalších 100 si beru na rybaření .Ještě se mi nestalo,že bych to pozbíral na jednom poli :-)))

Helle - Profil | Ne 20.2.2011 9:09:32

Dobrá inspirace, určitě zkusím

yoggi.sk - Profil | So 19.2.2011 16:12:54

zaujímavý postup, určite vyskúšam, doteraz som kukricu iba sušil
Pán Doganier, nenosili ste v r.1983 na rukáve červenú pásku s nápisom PS-VB ???

Zdendahat - Profil | So 19.2.2011 12:18:28

No příde mi to strašně složitý, rači si koupim sterilovanou, a když chci pořádnej držák, tak normálí pytel kuku z výkupu, a dycky jen namočím na 24h a pak cca 15 povařim a je kukuřička jak víno :-)

klokan8 - Profil | So 19.2.2011 12:01:25

Článek se mi také líbí, ale ta diskuze k tomu............

peetslamak - Profil | Pá 18.2.2011 17:54:27

paráda....z celkem pěkného článku na úpravu kukuřice je tu diskuse o morálce.Jen tak dál a pokaždé než tady člověk najde dobrou radu nebo návod bude se muset prokousat spoustou připomínek který ho vůbec nezajímaji. :-)

pohodak - Profil | St 16.2.2011 18:49:50

ernestoceka >> to je pravda ze tlakovy hrniec robi divy ja som sa raz pozabudol a tlkac roztlacilo hehe to bola pohroma hehehehe

stahu - Profil | St 16.2.2011 13:03:53

Článek je výborný a panu Doganierovi bych doporučil pokud mu něco na tom článku vadí ať ho nečte.

aHugo - Profil | St 16.2.2011 10:25:45

na zakrmení koupím pytel kukuřice,něco dostane havěť,pro ryby namáčím a vařím.Ale ta kuku o které je řeč je sbíraná ve stádiu mléčné až voskové zralosti.Vaří se před vyloupáním proto,aby uvařená šla vyloupat /Jinak se rozmáčkne/.Je uplně jiná než různě koupená a nejde snad ani o to ušetřit ale použít jinou nastrahu.

poody - Profil | Út 15.2.2011 17:24:19

Doganier je slušný člověk, který nikdy ve svém životě neutrhl klásek z cizího pole....POKLONA

ernestoceka - Profil | Út 15.2.2011 16:37:04

Zdraví pánové, Chtěl bych k tomuto článku přidat maličko ze svých zkušeností. Já používám klasickou kupnou již naloupanou kukuřici. Pravda je že příprava je poněkud složítější, protože kupná kukuřice je vysušená. Já osobně ji namáčím 48 hodin, poté ji uvařím v tlakovém hrnci. Záleží na co ji potřebuji. Pokud jdu zakrmovat, tak ji vařím 1,5h že se skoro rozpadá a ryby ji snadno ztráví. Když ji mám na chytání tak stačí 45 min. Drží perfektně jak na háčku, tak na vlase. Tím jsem chtěl pouze říct, že se nemusí nikde nic "krást", ale dá se koupit. Petrův zdar

WOLF 1980 - Profil | Po 14.2.2011 22:42:17

Zdravím autora a děkuji za parádní návod na uchování kuku. Z diskuse usuzuji že spoustu z nás ovlivňuje dlouhá zima a vydýchaný vzduch okolo PC spoustě z nás nesvědčí. Když to tak sleduju tak mi nezbývá nic jiného než to napsat. Byt to na mě tak šlohnu klidně kamion té kuku. Díky za návod ten zbytek článku jsem bral jako super čtení.

Filinon - Profil | Po 14.2.2011 19:32:12

Výbornej navod! to musim vyzkouset .... jinak ta debata o navadeni ke kdarezi je pekna hovadina ... kdo bude chtit, ten si kukurici na poli nakrade aj bez tohodle clanku. Kdyby tam autor popisoval, jak se dostat na pole, jak tu kukurici co nejrychlejc natrhat, neviditelne nalozit a zmizet ... tak je to jasny. Jinak taky lidi nezapominejte, ze zemedelcu je pomerne dost a to znamena, ze spousta lidi ma ma kamose, co sou zemedelci, takze neni problem kamosovi rict o metrak kukurice (jako je to treba v mem pripade)

Roman 14 - Profil | Po 14.2.2011 15:32:50

Super jednoduche riešenie ryby beru najlepsie na ako sa hovorí /tipnutu kukuricu vecer z pola/ tak neako upravujem aj ja + rozne aromy .Članok sa mi pačil .

pohodak - Profil | Ne 13.2.2011 14:41:14

Dobry den
Je na kazdom z nas ci si tie 5 ci 6 klasky od niekoho vypita ci ukradne.Pokial ma vsak clovek zijuci v panelaku balkon tak tie 5 ci 6 klasky si aj vo vedsom truhliku dopestuje a dokonca ich moze mat skor ako polnohospodar na poliach nakolko si ich poseje aj v januari.A ma to aj dalsiu vydodu clovek ma prirodne tienidlo proti paliacemu slnku.

P!F - Profil | So 12.2.2011 0:25:09

Doganier >> Pravdu povediac ja som to riesil tak, ze ked som videl pole kde bola aj kukurica, niekto tam bol, zastavil som a spytal som sa. Ako vravim, raz skoro zadara, raz sa clovek zasmial, ze som jediny co sa pyta a ze to su straty s ktorymi rata, nech si reku natrham. Kazdopadne na tom clanku je naozaj zaujimave to ako sa uchovavat kuku, k tomu ako bonus, aku uchovavat tu co je akurat mliecna. Autor si zasluzi metal, nie pohanu za to co napisal k tomu aby bol clanok zaujimavejsi.

Doganier - Profil | So 12.2.2011 0:12:56

P!F >> To je přesně to o čem se tu s vámi dohaduji. Nechci na nikoho házet špínu a od začátku kdy jsem tu začal diskutovat to deklaruji. Zkus počítat:ked si niekto cajzne 2,3,4 klasky, nikoho to nezabije. Tvá slova krát skoro 3000 lidí co si tento článek přečetli. Samo. že všichni nekradou, ale i tak... Nevím proč si tu všichni hrajete na ty, kdo si zjistí (asi na katastru nemovitosí) majitele a pak ho někde zastihnou a poprosí o naloupání nezralé kukuřice na poli. Pánové nehrajme si na morálku. Kdybych chtěl způsob, který popisuje autor vyzkoušet, tak jedu k někomu na pole.

Doganier - Profil | Pá 11.2.2011 23:40:18

MISO* >> Kolego, věřím že způsob úpravy suroviny kterou popisuje autor je zajímavý. Článek si už přečetlo skoro 3000 kolegů. Myslíš, že všichni mají mžnost si sehnat od někoho nezralou kukuřici? Kde ji kupuješ ty? Slaboduchý opravdu nejsem, ale to je vedlejší.