MOTÁNÍ KONCOVÉ MONTÁŽE

Diskuse ke článku MOTÁNÍ KONCOVÉ MONTÁŽE z blogu boilisak.mrk.cz

Autor diskuse: boilisak - Profil , 4.2.2011

boilisak - Profil | So 5.2.2011 15:21:01

Drínks:Ty rozepínací závěsky má kámoš na krámě,cca 160kč (nejsem si jistej na 100%)
Pokud máš zájem tak ti je mohu poslat.

boilisak - Profil | So 5.2.2011 15:17:02

mima:Cena závěsu je opravdu větší,ale pro tento učel je pro mně nejlepší co jsem kdy použil.Stráty také nejsou tak strašné, tam kde se zaváží si pro montáž dojedu,pokavad uváznu.Ale je to věc názoru.
Belík s kameny má v mém autě své stálé místo.Dříve jsem kamení nevozil,stím,že se nějaké sežene až tam.Ale byli situace kdy jsem kámen nenašel a nemohl zavážet.
Mám FIAT SCUDO a to jen na ryby,takže místa dost i pro ten belík s kameny.
Jinak díky za carp tlach.

Drinks - Profil | So 5.2.2011 15:15:50

boilisak >> Z kama kupuješ ty rozepínací závěsky prosím ? :))

cico26 - Profil | So 5.2.2011 14:56:40

Žádnej drátek ani gumička,já používám slabej rybý vlas (0,14 od1,5kg do 1,9kg) a placatý kameny kterejch je u vody vždycky dost.

mima - Profil | So 5.2.2011 14:41:05

boilisak >> Ten kámen používám taky, problém je, když jedeš někam daleko a ještě se stěhuješ. Ty kameny zabírají spousty místa a né vždy by se mi do přecpanýho auta vlezli..Někdy mně to taky mrzí, ale už se mi dva krát stalo, že jsme dva kýble kamenů museli nechat doma, protože se tam jednoducho nevlezli..
Tahle závěska od CRS by to olovo bez obratlíku pravdebodobně zvládla. Má prodloužené očko, takže šprajcovat by se to nemělo. Navíc je v případě utrhnutí bezpečná..
Velké mínus je jeho cena, jako ostatně všechny věci od CRS. Tuhle firmu jsem přestal používat. Vadí mi ta jejich politika. Mají přemrštěné ceny a ještě k tomu ti do sáčku dají 6 ks místo deseti, jako je to zvykem u jiných firem..
Možná ty závěsky od nich nakonec ještě ale koupím :o)

boilisak - Profil | So 5.2.2011 13:13:33

mima:Při zavážení, ať třebas na 600m a sistému padání olova , používám rozepínací závěsku a žádný problém.
Dříve jsem používal gumičku,ale stávalo se , že při spouštění se kámen někdy sesmekl.
Začal jsem ke kamenu přidělávat drátek s očkem a problém žádný není.
Drátek během času zrezne a rozpadne se.Z lásky k rybám a šetrnosti k přírodě nikdy nepoužívám spadávací olova,vždy jen kámen!

mima - Profil | So 5.2.2011 9:46:54

Tohle jsem před pár lety udělal na všech olovech co jsem mněl v zásobě. Prostě jsem ty obratlíky ucvakal pryč. Zdálo se mi, že to "těžiště" je prostě lepší a k záseku tím pádem dojde spíš. Nahazování jsem neřešil. (Při nahazování používám většinou inline) Zavážel jsem tehdy dost daleko a ve vodě bylo dost vázek, takže jsem potřeboval, aby se olovo vyplo.
Bohužel, nevyplo se mi víc krát po sobě a já musel obratlíky zpátky navázat. Používal jsem spolu s parťákem závesky od třech výrobců, ale olovo nespadlo ani z jedné ! To olovo se prostě šprajcne o závěsku a nespadne, chybí mu ten obratlík. Netvrdím ale, že to dělají všechny závěsky.
Při nahazování to možná eliminuje zamotání, ale u zavážky je tohle problém...Možná má někdo jiné skušenosti, já bych ale už obratlíky nesundával..

Radek Š - Profil | So 5.2.2011 8:35:22

boilisak - >> zajímavý poznatek, zrovna se chystám odlévat pár olov a tak jsem na váškách :-).
Zkusím tedy odlít pár bez obratlíku a vyzkouším je. Díky moc

Daavii - Profil | So 5.2.2011 8:31:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Naprosto souhlasím, používám boční záves a tam je potřeba co nejkratší připojení s minimální vůlí. Znáte každý moc dobře jak se dokáže omotat šňůra z návazce sama od sebe omotat kolem obratlíku aniž by jste ji dali příčinu. Ideální je průchozí z bužírkou ale tam zase nemůžete tak jednoduše vyměnit zátěž. Lovu zdar a zamotávání zvlášť.