S plavačkou na těžko

Diskuse ke článku S plavačkou na těžko z blogu zavody.mrk.cz

Autor diskuse: lobotomie (fanik) - Profil , 28.12.2010

splavek - Profil | Pá 31.12.2010 19:03:52

lobotomie (fanik) >> Díky za upřesnění,odcházím na silevstrovkou veselici.Tak do nového roku vše nej nej a ryb na prutě tolik,aby člověk dostal ze zdolávámí tenesový loket.Petrův zdar.

lobotomie (fanik) - Profil | Pá 31.12.2010 18:35:30

splavek >> mě osobně se nejvíc osvědčila klasická kapka. pokud jde o pohyb i ten lze samozřejmě dodat, dokonce se dá i mírně splavávat přes krmnou stopu... to už je nutné vyzkoušet v praxi

splavek - Profil | Pá 31.12.2010 12:10:46

lobotomie (fanik) >> Mám jenom takovej technickej dotaz,když takto budu chytat na řece,je lepší použít jako zátěž ploché olovo,nebo oválné(bombičku)?A není na škodu třeba jemný pohyb nástrahy?

lobotomie (fanik) - Profil | Čt 30.12.2010 23:05:47

doncoyote >> k tomu se nemá ani smysl vyjadřovat... něco podobného jsem zažil na VC hané... všichni tvrdili jak mě podpoří, když na to upozorním... samozřejmě nikdo ani nepípl a jury to zlehčovala a zlehčovala... nicméně všichni ti kteří dohodnuté pravidlo dodrželi na to doplatili a kdo "podváděl" (sice trochu silné slovo) tak z toho těžil.
Začal s tím domácí a připouštím že o tom pravidle nevěděl, protože mám dojem že zrovna nebyl v tu chvíli na srazu a losování kde se to říkalo. Nicméně se toho zúčastnili rozhodčí, kteří mu to posléze umožnili no a jestli někdo řekne, že o tom nevěděli ani oni... tak to mě prostě už poser

doncoyote - Profil | Čt 30.12.2010 22:45:09

kazič >> Není to nic divného. Zažil jsem na podzim rybu vytaženou po signálu a šup do vezírku. Pak byla debata, jury byla dost nejednotná. Pak se největší ryba odečetla. V zápise nic. A autor přestupku? Ředitel závodu. Jinak příslušník v 1. lize. Ale o nic nešlo. Přece se to nebude rozšťourávat. To jsme čuměli.

doncoyote - Profil | Čt 30.12.2010 22:40:57

Dobrá metoda. Před časem jsem to v plavaný vypouštěl-lov na houpačku s děličkou. Jen jsem nepoužíval splávek , ale vahadélko z Al drátu v bužírce. Dříve jsme tak chytali s dlouhým teleskopem (boloňky nebyly). Funguje to dobře. A zvláště pak, když nástraha musí ležet na dně. S plavanou to pak už nemá společné nic. Jen tu děličku.

kazič - Profil | Čt 30.12.2010 22:23:50

N lobotomie (fanik)-je to teda dosť smutné že sa špičkový pretekár/ktorého si spomínal/ pre peniaze zníži k takémuto spôsobu lovu.Len pre zaujímavosť ten pán čo som ho spomínal ja že lovil na ťažko toto robí sústavne a cielene a je členom Sensas teamu na východe slovenska.Nejdem ho tu menovať nič by to neriešilo ale teší ma aspoň to že nieje to nejaký špičkový pretekár ktorý by robil stabilne dobré výsledky.Osobne si myslím že je to presne taký istý podvod ako je paklovanie v kartách alebo v stolnom tenise servis z ruky alebo hranie so zakázaným poťahom.Aj keď pri kartách by to určite neodpustili v druhom prípade sa s toho nič nerobí a prehliada sa to ako aj na pretekoch.Je to chyba asi nás ktorý o tom vieme ale nechceme s tým nič robiť...

lobotomie (fanik) - Profil | Čt 30.12.2010 0:23:38

kazič >> na podzim na sensas day jsem byl v takové situaci, ale prostě jsem to neudělal... hele viděl jsem takhle chytat i jacopa falsiniho na závodech kde by neměl, ale nebyli to oficiální závody takže mu to asi tolerovali nicméně to bylo o dost peněz, takže jsem z toho byl trošku na rozapcích. měl 40gr lízátko a pod ním 60 gr. zátěže v kuličkách které byli průběžné a taky mu to fungovalo
já takhle chytám s klidem na závodech, které nejsou čistě plavačkové...
pokud jde o délku přehloubení, tak to záleží na aktuální situaci a síle proudu... nicméně 1m by měl být maximum

kazič - Profil | St 29.12.2010 21:35:25

U nás na pretekoch niektorí pretekári z východu bežne chytajú na prúdiacej vode lízatkom na" ťažko"a veľmi úspešne.Majú to prehĺbené o viac ako 1,5m a to je v tomto prípade neprípustné,lenže nikto z rozhodcov to nevidí alebo "nechce"vidieť takže je to bezpredmetné.Ako to viem?No predsa keď mu pozriem na plavák ktorý mu trčí na pol z vody stojí stále na jednom mieste aj keď špicu deličky má už pod plavákom a každú chvíľu to má zakvačené pod kameňom alebo niekde na dne keď sa to snaží odkvačiť lomcuje s deličkou a vidím v akej výške má plavák nad hladinou tak to musí byť jasné každému že torpila mu jasne leží na dne.Potom príde záber a vytiahne 3kg mrenu.Takže s úspechom to môžete použiť je to "úspešne"overené....Aj u vás sa takto chytá závodne?

Juraj - Profil | St 29.12.2010 21:09:02

lobotomie (fanik) >> Zajímavá alternativa. jenže pokud mám sebou feeder, tak daleko raději sáhnu v tomto případě po něm. A ten já mám sebou vždycky. :-) Nicméně to určitě (už jen ze zvědavosti) vyzkouším. Letošní jaro jsem si dal za úkol naučit se brilantně ovládat splávek Cralusso surf. Pokud se mi to podaří, tak pojedu na SP, bo Svitava mě prostě uhranula. Když mě hraji vyhnal s feederem, tak to tam zkusím s touto na plavačkových závodech nevídanou metodou.

splavek - Profil | St 29.12.2010 17:04:55

lobotomie (fanik) >> Jasně,já jen,že takhle mě chytat z děldou nenapadlo,proto mám v záloze ten feedr,ale jak už jsem psal,tak to vyzkouším,jsem pro každej nápad,který mi pomůže se zlepšit.Nejsem vlastníkem těžkých lízátek,takže je to nápad určen,přesně takovým rybářům,jako jsem já.Rekreačním děličkářům.

lobotomie (fanik) - Profil | St 29.12.2010 16:25:18

splavek >> možná jde jen o můj subjektivní pocit, ale pro mě je to učinnější než feeder. chytám tak jak jsem zvyklej, krmím jak jsem zvyklej a záběry jsou podle mě vyditelnější - pochopitelně se bavíme o děličkové vzdálenosti

splavek - Profil | St 29.12.2010 15:16:50

Dobrý nápad,doteť,jsem to řešil,tak,že jsem místo děličky vytáhl feedr.Jen by mě zajímalo,jaký je rozdíl,mezi touto setavou a feedrem.Myslím v účinisti.Nebo jde jen o imprivizaci,v rámci podmínek?Určitě vyzkouším a uvidím.