Ceny povolenek pro členy ČRS a MRS na rok 2011

Autor diskuse: foxxx - Profil , 3.11.2010

Chose - Profil | Po 8.11.2010 21:28:05

hraji >> Schuze proběhla bravurně,vše dopadlo dle mého očekávání a někteří konečně chápou,že chovat kapra je opravdu ta nej blbost v podmínkách jaké má naše MO.Upozornění na naše slavné hospodaření rychle probralo pány F a okamžitě přišla náprava,bo se snad něčeho lekli.Keci o pytlování násadové ryby se ukázalo jako jen špinění nepohldných lidí v MO,prý to je normální!!!!!!!!!!

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 17:52:21

kakr >> Nejsem si úplně jistý, ale když to jde?......

kakr - Profil | Po 8.11.2010 17:50:32

Mrknato >>
Tak je to spravne, tak to ma byt......

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 17:43:54

kakr >> Tak tak, pepici na Vltavě jsou průkopníky. Orvis vysadil mnoho tisíc lososoidů a hned na to MZe prodloužilo doby lovu. Co na to cáry co zbyly z vyhlášky..... Proto si tímto stanovuji lovnou míru kapra 25cm a potočáka 16cm. Nebudu se nové době vzpírati......

kakr - Profil | Po 8.11.2010 17:34:41

Mrknato >>
Ano,ano, svazočilimníků netřeba, jen peníz spotřebovávají a ryby zvláště reofilní nenasazují.
Ideální stav nastane ,když si rybolovec koupí sám svou násadu a do vody ji vloží. Označovat ji nemusí,neb vložením do vody (revíru) se ryba stává věcí ničí a dává šanci každému,nechť si ji uloví.
Každý rybolovec si též nasadí ryby jeho srdci blízké, to bude rázem ryby domácí všude přehršel ,ba i povodně mohou hrozit, neb Archimédův zákon neúplatný jest.
Ještě vyřešit jak vše zkontrolovat, neb českomoravský rybolovec je tvor značně vyčůraný a peníz stanovený na násadu bez patřičné bumažky těžko vydá.....

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 17:17:45

kakr >> Co jsou to BP, co je to RŘ, co je to vyhláška 197/2004, co je to rybářský zákon? Cáry papírů a proto v této tvé logice nic neznamenají. (Proto asi rekodifikace TŘ v TČ pytláctví). Ryby nevysadí, neochrání..... Rybáři nepotřebují svazočilimníky, kteří peníze jen spotřebovávají, ale ryby, násady. Jistě že je skupina rybářů, kteří by místo násad chtěli vyzbrojit a ustanovit domobranu, která by se bez oprávnění a podpory v těch cárech papírů pohybovala nad těmito cáry papírů a též by si tyto cáry patřičně drzí chasníci (dekrety) volně svazově směňovali. Kam na svazy s VŘ!!! Ha ha!

kakr - Profil | Po 8.11.2010 17:00:58

Mrknato >>
Co je dekret?? Múúúúška jenom zlatá, jak se praví v básni.
Dekret je jen cár papíru, dekret do vody ryby sám nenasadí, dekret revír neohlídá, dekret ani povolenky nutné k rybolovu nevydá, ba dekret ani rybu neuloví.
To vše a ještě mnohem více musí udělat lidé (čilimníci), aby se mnohonásobná převaha nečilimníků mohla sejít u vody a popustit uzdu své rybářské vášni....
Pravdou ovšem je, že nečilimníci se na všechno potřebné k VRP čilimníkům pěkně složí....

Tuber - Profil | Po 8.11.2010 16:53:39

Cože?
Tolik nemám ani důchod....
:)

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 16:50:06

kakr >> Tak to já nemohu určit, ale určitě ne všechny, protože pokud uživatel nehospodaří, nepřísluší mu dekret. Pokud ale MO na územní konferenci rozhodnou, že ÚS nebude hospodařit vůbec, tak by došlo k zvláštní situaci.........

MO organizují členy (nesouvisí s VRP), prodávají povolenky, zarybňují, provádí činnosti RS. Činnost ÚS je pouze platba za zarybnění MO z povolenek a výkon činnosti hospodáře, který ale skutečným hospodářem moc není, protože ho úkolují MO na konferenci i v oblastech, kdy se nejedná o svazočinnost, ale právě o VRP .....

kakr - Profil | Po 8.11.2010 16:27:39

Mrknato >>
Neodpověděl jsi, které činnosti měli moudří zákonodárci (lobisté) na mysli, můj výklad je, že některé = všechny potřebné k VRP a nikdy jinak. Něco podobného,jako láska k SSSR, blahé, či neblahé paměti.
Ale povolenky to neslevní, spíše naopak....

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 16:01:42

kakr >> To nebyli moudří zákonodárci, ale loooooooobisté. Podle mě by ke každé činnosti měly mít nižší složky ono pověření. Toto pověření se čte pravidelně na naší VČS, kdy ÚS(uživatel) pověřuje MO k vysazení ryb v hodnotě .... Kč do územních revírů v pověření naší MO.

Stejně jako ÚS, u vás asi MRS tak i jednotlivé MO jsou právnickými osobami. U nás v ČRS je to dáno stanovami. U nás ÚS není jen imaginární statutární orgán, ale má i zázemí, budovu, zaměstnace, techniky, účetní, hospodáře..... Nesídlí někde v podkroví..... Některé činnosti musí specifikovat uživatel.

Pokud jsi si vybral kaprománii, tak tu vnáší do "systému" právě MO a uživatel kličkuje, stejně jako se závodní činností, Radou a dalšími choutkami členů, protože vůle členů, i nezákonná může čilimníky převálcovat teď. A oni to vědí.....

kakr - Profil | Po 8.11.2010 15:27:56

Mrknato >>
Jaké činnosti měli na mysli moudří zákonodárci,kteří dali zákonnou možnost pověřit nižší organizační složky uživatele rybářského revíru výkonem některých činností rybářského práva touto osobou (právnickou)??

Nebo snad, nedej Bože mohou VRP na svazových revírech vykonávat pouze statutární orgány svazu (čilimníci)?? Celkem 4 (MRS)

Můžeš prosím specifikovat "některé činnosti",aby nebyli čilimníci nařčeni z kapromanie??

Chose - Profil | Po 8.11.2010 13:51:32

hraji >> Neberu to jako fňukání,jen chci slyšet třeba názor jiných,možná skušenějších a v neposlední řadě není špatné poukázat rybářské veřejnosti to co se okolo nás děje a mi jim k tomu ještě zvedáme ruce a tleskáme!!! Nezasvěcenej člověk o fun. svazu či MO má jen jakési představy a není na škodu pustit pár info ven.Já se toho nebojím,já jsem nic nekradl nebo snad jen nepřemisťoval,nemám zájem o slušné odměny a proplacení cesťáku na kdejakou p...,já chci jen a jen jedno.Možná si to někdo přečte a chytne se za rypák a nebo se o to bude někdo zajímat,pokud tedy nebudu počitat ostřílené Matadory z netu!

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 12:48:46

Chose >> Myslím, že model, kdy by peníze za povolenky šly na ryby (tedy ryby původní, lososovité, říční, dravce, i "bílou rybu") v rámci přepracovaných zaryb. plánů, jak předpokládá i zákon, který stanovuje nejen podporu, ale i rozvoj původních druhů ryb a peníze, které dnes probendí MO ve svazočinnosti by mohly jít do kapra... Pak by se možná členi zajímali, proč kapra chovat svazodraho a proč ho nekoupit levněji mimo svaz.

hraji - Profil | Po 8.11.2010 12:45:47

Chose >> bez urážky, je celkem přesně doloženo, že kecáním a propíráním svého osobního bebi na MRKu ještě nikdo žádnou rybu do revíru nevysadil.
Dal ses k rybářům a asi jsi čekal, že tě budou plácat po rameni, jaký jsi dobrý, tůdle, hezky tě zdrbli a zařadili mezi "elitu".
Buď chceš něco změnit a pak se vykašleš na ty co tě pomlouvají, protože takoví budou vždy a všude, a budeš dělat a měnit a napravovat, a nebo je ti milejší, abys byl dobrý u těch, co tě pomlouvají, a pak se vykašli na všechno, ale nefňukej na MRku. Byla to tvoje volba.
Edit: na Chytej taky nebreč, taky to vůbec nepomůže

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 12:15:10

Chose >> Já vskutku nemám nic proti kaprovi, nechci rybáře omezovat, ale rybařina by měla být vyvážená. Revíry na kapra, revíry na dravce, lososovité ryby, reofilní, někde mix. Bohužel se rozvíjí pouze jedno odvětví, které táhne kapr do igelitky, nebo K70 s jejich vochlováním. Bohužel oba tyto kaprařské směry vytlačují pojem "rybařina" a nahrazují jej pojmem "kaprařina". Proto preferuji územní hospodaření, protože vody na území krajů mohou poskytnout rozmanitost obsádky, což vody které ovládnou členi v MO poskytnout nemohou. Tam se pouze vede spor, zda kapry žrát, nebo K70 pro zábavu "chránit". Problém je, že si svaz plete pojem svazočinnosti a pojem výkonu RP. Do svazočinnosti ať mluví každý, ale ne do VRP. Aby do něho nemluvil každý kdo má do prd.le díru, je potřeba v oblasti VRP dát uživatelům naprostou volnost a rozhodovací pravomoce. Dnes je mají MO, které ale neodpovídají za VRP.

Edit : vyhodit peníze za předraženého kapra je jedinou dosud legální cestou jak vyvést peníze pro kohosi ze svazu ven. V MO které mají soukromé revíry jdou tyto peníze i tam a kde soukromé revíry nemají, jdou ..... víme kam. Nevidím jeden jediný důvod, aby se ogranizování rybářů neodehrávalo v částce cca 50,-Kč ročně, ale investovat do toho cca 1000,-Kč ročně je ono plýtvání, kterému se říká svazopráce.

Chose - Profil | Po 8.11.2010 11:51:36

Mrknato >> Jinak ano,jsem mladej a budu vždy zvedat pracku pro lov nonstop,protože není duvod omezovat rybáře.To samé platí pro K 70 kterou již máme. Nebráním se ničemu,nejsem zapálenej jen pro jeden druh lovu-např. položená za pomoci lešení a samoseku jak říkáš ty.Mě je každá rybolovná technika blíská a rád bych chytal u nás v řece ryby říční (třeba okouna který už tu pár let vubec není a také ryby tzv. obecné např .plotice,karas,hrouzek,vranka,parma a pak také v neposlední řadě mník).Rád si chytnu jakoukoli rybu,ale pokud tu neplave,tak jí nemohu chytit.Na Ohři se spoustu ryb s názvem obecná a říční někam vytratila pokud tedy nepočítám KAPRA.

Chose - Profil | Po 8.11.2010 11:27:51

Mrknato >> žádné soukromé vody nemáme,máme jednu vodu kterou vlastní MO,ale ta je v pronájmu US.Mě hold nepřijde normální uplně zbytečně vyhazovat peníze za předraženého kapra a zbytek peněz promrhat za uplné hlouposti.Raději peníze nasypu do vody-furt to bude pro rybáře a né jen pro zákonodárce!!!!!!!!!!!!!!!

Chose - Profil | Po 8.11.2010 11:22:51

kakr >> Zvykat si na toto opravdu nehodlám,opravdu nemám hroší kuži.

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 8:29:45

Chose >> Ještě jedna poznámka. I kdyby jsi svazopráci ve Vaší MO dotáhl do úplné dokonalosti, k čemu to územnímu rybolovu bude? Budete vysazovat 2x tolik co jinde, ale odjinud budou posílat své rybáře k Vám. "Výboři odjinud" si "své" budou dál dělit mezi sebe. Jak dlouho Vás to bude bavit?

kakr - Profil | Po 8.11.2010 8:17:05

Chose >>
Zvykneš si, neb zvyk je železná košile. Musíš si uvědomit a to co nejdříve, že jakákoli funkce sebou nese krom svatého nadšení (brzy vyprchá) i velké množství různých osočování a nepříjemností.

Malý příklad, před pár lety jsem měl objednané duháky (násada do revíru) a při příjezdu jsme zjistili, že jedna bedna (100kg) je napůl přidušená (vypadl šlauch od kyslíku). Dodávka byla "na klíč", tedy jsem pochopitelně odmítl takové ryby převzít. Kolega domluvil nešťastnému řidiči, že celou bednu vezme jedna restaurace, kde také skončila proti hotovému zaplacení hospodským.

Pochopitelně vše neušlo bdělým a ostražitým rybolovcům a na schůzi jsem byl "upozorněn" ,že krademe ryby určené do revíru a veřejně je prodáváme do hospody.......

Jo a ceny povolenek to nezlevnilo:-)))

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 7:59:18

Chose >> Pokud má tvoje MO též nějaký soukromák, tak jsi skutečně "brzdou".... brzdíš sání "prostředků" pro ty Vaše soukromáky. Podle mě má nějaký ten soukromák cca 65% MO. Pokud tyto MO (jejich volení zástupci, většinou ale jmenovaní výborem), mohou na územní konferenci hlasovat, tak nelze očekávat změny a je to výsměch tomu, čemu se říká územní rybařina. Když už musí být nějaké MO, tak jako helfři uživatelů, né "svéhlavičky". Pokud MO má přemíru peněz , které může nekontrolovaně používat přelíváním do podnikání a chovu, tak to zajisté neprospívá revírům a ani členům, kterými se často čilimníci zaklínají. Pokud je uživatel ÚS, tak by měl hospodařit ÚS a né MO. Pokud by to tak bylo, tak se situace pročistí sama a ÚS nebudou muset uplácet MO tím, co se děje nyní.

Když to shrnu:
Po linii stanov je nějaká svazová podřízenost ÚS Radě a totální podřízenost MO ÚS.
Po linii konferencí se ÚS musí řídit touhou a rozhodnutím MO
Po linii VRP by neměly být ÚS reálně podřízeny MO ani Radě
Po linii konferencí územní rybolov (VRP) de fakto řídí vůle většiny MO

To je to, co nedává smysl....... Pokud nahradíš ty šedesátníky, třicátníky, tak se nic moc asi nezmění, jen to, že možná všechny BP budou obsahovat lov24 a K70 a vody pstruhové se lovu uzavřou a v BP to budou chovné úseky, kde se budou chovat K0.........

Mrknato - Profil | Po 8.11.2010 7:39:15

jindraŠ >> MRK a příspěvky zde cenu povolenky neovlivní. Ovlivní možná povědomí rybářů. Zjistí, že MO na územních revírech nehospodaří, ale jen provádí některé činnosti, které ji ÚS uloží. Dále pochopí, že ÚS nemůže hospodařit tak, jak by bylo optimální, protože ho na konferencích ovládají MO a těm jde o úplně jiné věci, než o pestrou rybí skladbu s podporou původních druhů.
Váš ÚS udělal možná pozitivní krůček s částečným zrušením CS rybolovu (průzkum bojem), ale současně Váš hospodář "podrbal" MO za ušima, jako že jsou nezastupitelné a atd. To je krok podle mě negativní, pokud má v rámci ÚS dojít k pokroku a zlepšení stavu vod. To "drbání" je totiž nutné, aby Vás na další konferenci potvrdili ..... Vy jste si maximalizovali své libido maximalizací závodění na pstruhovkách tím, že jste obětovali MP, kde se stav musí dále zhoršit. Těžko budete stav na Lipně vyvažovat podivnými zlatými věcmi z pseudosportovních klání..... tak nezbývá, než dále popustit uzdu MO.... to je můj názor.

Chose - Profil | Po 8.11.2010 7:25:13

jindraŠ >> někomu ne,ale to je problém jedincu,né společnosti.

jindraŠ - Profil | Po 8.11.2010 0:26:55

Chose >> hmm,máš pravdu.Ten Tvůj výlev dá hodně práce pochopit :-)

Chose - Profil | Ne 7.11.2010 23:20:26

Salmo1 >> jo dík.

Salmo1 - Profil | Ne 7.11.2010 23:09:52

Chose >> Patrně nějaký šotek či co:-) Ano, šest je dost a někdy málo, jelita a nepřejícní jsou ale bez rozdílu všude a zhusta.Ať se daří.

Chose - Profil | Ne 7.11.2010 22:56:42

Salmo1 >> Při vysazování nás tam bylo šest,tak že s čistým štítem.To dole jsem nepsal.

Salmo1 - Profil | Ne 7.11.2010 22:54:10

Chose >> Není nad maximální opatrnost.Já osobně mám rád, když se u vysazování ryb motá několik nestranných rybářů.To, že se vysazování rozkřikne neřeším, protože jim vždy říkáme, co si pánové sežerete to už nikdy znovu nechytíte.Zásada číslo dva je, tam kde vysazuješ nikdy alespoň týden po vysazení nechytej.Nebudou tě bolet oči a nikdo tě nemůže nařknout že jsi si tam ryby napytloval anebo jinak připravil k odnesu.
Jednu věc ale nechápu a to zápis Ne 7.11.2010 11:16:03.
Nasypat někam peníze to umí každý trouba, ale na jejich efektivní využití to už holt chce fištróna:-)

Chose - Profil | Ne 7.11.2010 20:17:45

tuzemak >> kecy jsou jedna věc a druhá věc je se nechat špinit na veřejnosti bezduvodně!!! Rybařina je pro mě koníček a relax a né špinění,osočování a dohadování.Tady prostě není vule něco změnit a ten kdo jí má,ten si nenechá.....na hlavu a raději jde z kola ven.Byl jsem na to upozorňován a nevěřil jsem.Už věřím! Tímto spusobem zustává prostor pro ty s hroší kuží a pak se nemužem divit onomu stavu.

Chose - Profil | Ne 7.11.2010 20:09:12

jindraŠ >> To nepochopíš.

tuzemak - Profil | Ne 7.11.2010 19:40:44

Chose >> takový kecy budou vždy,obyčejný rybář bude vždy pomlouvat vrchnost,že si pakují mražáky,prostě se stím musíš smířit...

jindraŠ - Profil | Ne 7.11.2010 19:36:04

Chose >> No a teď ještě doplň závěr.Jak tento Tvůj výplod ovlivní cenu povolenky? :-)

Chose - Profil | Ne 7.11.2010 18:59:12

Přátelé,na fungování ČRS mám svuj názor a né v dobrém světle.Jelikož mi fungování ČRS potážmo MO nepřišlo normální,tak jsem vzal funkci dozorčí komise,abych do toho trochu nakoukl a snížil pruměrný věk funkcionářu z 55 na 53 let.Spoustu věcí jsem pochopil,byť je spoustu věcí nepochopitelných.To že zasloužilí dlouholetí funkcionáři nechtějí nové tváře s jiným názorem na věc je scela jasné ,ale není mi jasné,proč se svádí boj o tyto funkce-koryta tak zákeřným a sv... spusobem. Není to tak dlouho (ve středu) jsem dělal dozor při nasazování ryb(také jsem je nasazoval,neumím u toho jen stát a koukat) a dnes se mi doneslo,že jsme ryby pytlovaly do domácí vody( udírna či mrazák).Z tohoto jsem totálně na ... Né že bych nepřežil nějaké nařknutí,ale toto je moc!!! Někomu vadí,že si nemuže vzít právě on nějakou tu rybu domu(zřejmě na to byl zvyklí) a proto se snaží toho poctivého nějak pošpinit a snad i vyštípat..Prča je,když přijdu k vodě a jeden rybář se baví semnou o mé osobě.Povídá nějaké žvázty o pánovy F a přitom ten pan F stojí vedle něj . Je bomba slyšet keci na sebe přímo z ust a bez zábran.Když jsem řekl pánovy,že ten pán F o kterém se bavíme stojí právě vedle vás,tak výraz onoho pána je bravurní-))) Dnes je mi uplně jasné proč se nikdo do svazu z mladých a poctivích nehlásí .Pokud se to někomu povede,tak raději rychle uteče,nebo normální člověk toto nemuže ustát,toto ustojí jen hovado co má ostré lokty a ty keci za ty prachy a ryby klidně překousne!!! Dokud se bude dít toto_a že bude,tak se žádné změny nikdy nedočkáme.Jediná změna bude a to taková,že v našich rybnících a řekách bude voda a na té vodě kachny s labutěma,i ten blbej kormorán odlítne,nebo nebude mít co žrát!!!

kakr - Profil | Ne 7.11.2010 14:35:41

wenda >>
MRK sice ví vše, ale ryby do vody nepřidá. Musíš se ptát na místech patřičných, MO která na revíru hospodaří, zda tam nebyla otrava či co. Na 10km šupinu neviděti, toť zlý sen....
Na rozdíl od Tebe se domnívám, že ceny povolenek jsou velmi, velmi nízké. Opakuji ceny povolenek, ne cena členství, brigády, a všech možných a nemožných poplatků, které s cenou povolenky nesouvisí...

Sven - Profil | Ne 7.11.2010 14:15:36

Mrknato >> ne nezažil a oba výrazy se zhusta sluší ozdobit uvozovkami.

wenda - Profil | Ne 7.11.2010 14:14:14

kakr- tak jsem to nemyslel, jde mi hlavně o to, aby se prostě o tu vodu i to zarybnění lépe starali, protože když jdu k vodě, tak si chci aspoň zachytat, vůbec mi nevadí, že berou malé, hlavně aby braly a proto mi vadí, že se pořád cena povolenky zvedá a je unás nejvyšší. Př. úsek Chotěbuz (olše 3)- úsek Karviná Darkov - Lipiny (olše 2) cca 10km tak jsem neviděl ani šupinu, je to důsledek hospodaření. několik let z5 tam bylo nádherné chytání, pak to bylo rok od roku horší a horší a teď je to mrtvá voda. Takže berou peníze a ryba v revíru není