Past na rybáře. Přepadovky

Diskuse k bleskovce Past na rybáře. Přepadovky

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 1.8.2010

SOPTIK 52 - Profil | Čt 5.8.2010 18:08:30

George >> ahoj,jak tak o tom přemýšlím,tak by v současném dění nebylo na škodu ,označit vezírky pro kteroukoliv dobu.Na tom přeci nic není,pokud si jsem vědom,že mám vše v pořádku,označit svůj vezírek a tím se i hlásit k němu.Jen je podle mě problém,přijít na to,čím a jak to označit,aby to bylo malinko trvalé.To zanamená použití vhodného materialu,který to vše vydrží.Jak vedro,déšť a i mráz.Víš o něčem vhodném,poraď.

Trn - Profil | Út 3.8.2010 0:18:31

A opět linčovat RS!!!
S Jituščiného popisu není jasné zda postižený jeden rybář lovil či ne.
A nemějte nás za blbce :-). Má-li někdo zapsaný tři dny dopředu, klidně může zapisovat ulovené ryby zpětně!
Jen houšť Pane BUCHA a nekompromisně

George - Profil | Po 2.8.2010 15:12:45

.... kromě míry strážní kontrolují, i jestli mají rybáři síťku, v níž úlovky drží, správně označenou... Tedy ergo kladívko, pokud RS kontroluje označení vezírku v průběhu lovu, nic jsem neporušil a RS si nabíhá na překročení svých pravomocí. Pokud RS kontroluje označení vezírku po skončení lovu a ten je neoznačen, porušuje rybář BP. A dál to je jen o slovíčkách....
Např. kdy skončil lov pro rybáře chytajícího na revíru s 24ti hod. nonstop rybolovem. Hypoteticky - mám chatu, karavan přímo u vody, jsem na nonstop revíru s řádně zapisovanou docházkou, den po dni, 5 dní v kuse a přechovávám ve vezírku ulovenou rybu, zapsanou první den lovu....

Turňa - Profil | Po 2.8.2010 8:49:57

George >> Vyhledal jsi to sice dobře, ale pro jiný případ než je lov.
Označit vezírek štítkem se jménem a adresou jsi povinen jen tehdy, jestliže ulovené ryby chceš ponechat ve vezírku I PO SKONČENÍ LOVU.
Tedy ergo kladívko, když lovím, nemusím mít nic označeno a pan g...ák si může udělat puntík na své řiťce.

dave - Profil | Po 2.8.2010 8:36:28

Spíš mě není jasné jestli nepřekročila RS pravomoce tím že dala tomu mladíkovi zápis za to že si zapsal příchody až do něděle s nějakou doměnkou že si ryby zapisují jinam,kam asi?Pokud by si je brali na černo nebudou je psát vůbec.

George - Profil | Po 2.8.2010 8:09:39

Bližší podmínky výkonu ryb. práva na revírech ČRS - § 13 odstavec 9 zákona č. 99/2004 Sb.
VIII. Uchovávání ulovených ryb
.... Pokud jsou ryby uchovávány ve vezírku nebo jiném zařízení k uchovávání ryb i po skončení lovu, je osoba provádějící lov povinna označit vezírek nebo jiné zařízení k uchovávání ryb štítkem se svým jménem a adresou.
- http://www.rybsvaz.cz/?page=legislativa/rybarsky_ra​d_2010

Petrson - Profil | Po 2.8.2010 6:04:30

kam!kaze >>
Ve vyhlášce jsem k tomu našel toto:

"§ 14
Povolené způsoby lovu, povolené technické prostředky k lovu a způsob jejich užití v rybářském revíru:
(3) Na uchovávání a usmrcování ulovených živých ryb se vztahuje zvláštní právní předpis."
---
Toť vše; že by tvůrci měli aspoň minimum slušnosti a předpis odkázali (když ho z nějakého důvodu vyhláška nemohla zopakovat...), to je asi nenapadlo. Zřejmě půjde o nějaké ustanovení zákona 114, které RS pochopitelně nemůže vymáhat (není-li součástí BP).

Příloha 7 dále uvádí vezírek, jako jeden z povolených prostředků, o nějakém označení majitele však ani zmínka.
V aktuální podobě celého zákona ani vyhlášky tak každopádně není uvedeno vůbec nic o povinnosti mít označen svůj vezírek.
Prošel jsem taky soupis revírů S-Č kraje. Příloha 7 zmiňuje rovněž možnost specifikovat užívání povolených prostředků dál formou BP, ovšem žádná z nich - opakuji žádná BP na MP revírech SČÚS - nepřikazuje mít označený vezírek ani na jedné vodě, spadající pod společný rybolov ČRS.

A nějaké udělování bodů - to už si zřejmě pan gestapák hraje na pionýrský tábor. Zjevná pitomost, která nemá s legislativním ukotvením vůbec nic společného. Použití ale ještě nemusí znamenat, že RS překračuje své pravomoci (když dejme tomu povolenku odebírá až za třetí přestupek v řadě, který dle normativů k odebrání postačí sám).

Za to je téměř jisté, že autorovi článku v sedmičce, aniž by chtěl či snad o tom věděl, zadařilo se podat nebývale ucelené svědectví, kterak pan gestapák překračuje pravomoci RS a Úřední osoby, vymáháním označení na vezírech.
Takto atakovaným lovcům nelze než doporučit, aby si nechali od RS ukázat v normách toto nařízení (k čemuž je povinován, zákoník by pak měl mít u sebe) a vysvětlil, oč kráčí. Pokud by přes absenci normy v legislativě RS trval na postihu či exekuci, nezbývá než urychleně volat 158 a dotyčného nahlásit za porušování pravomocí Úřední osoby.
Připomínám, že vymáhat dodržování paragrafů jiných zákonů, než 99 (a jeho prov. vyhlášky) RS není oprávněna, natož postihovat jejich překročení. To může na místě činit jen policie, tuším ovšem i policie městská (po rozšíření pravomocí).

Pokud článek nepopisoval vymáhání jakési domobranecké partizánské buly, na loužích místního významu (kde jsem BP pravda už nestudoval:)), řekl bych, že pan gestapák by měl být hezky popořádku pronto zbaven placky.

kam!kaze - Profil | Po 2.8.2010 3:12:44

Podepsaný vezírek?Kde je tento pžadavk uveden v RŘ?Co to je za novinku?

Pellon - Profil | Po 2.8.2010 2:34:24

ja jsem byl na soukromem reviru (tajne) kde jsou stejne pravidla jako na na svazovce ale nikdo tam nevidel kontrolu tak tri roky (krome obcasneho vyletu policistu) kteri hlidaji chranenou krajinou oblast... pred kontrolou byl rybnik plnej rybaru... po kontrole bylo videt baleni, a presouvani vetsiny zpet do civilizace a sebranejch not bylo spousta ...

P!F - Profil | Po 2.8.2010 2:19:44

seredan >> ked beries ako priklad to ze zoberies 10 podmierecnych kaprov, preco si myslis ze ja to pisem ako konkretnu udalost? Uplne staci ze si niekto vrazi rybu do sietky ktoru hodi niekam bokom a zoberie jednu navyse... Lebo je pazravy parchant ktory chodi na ryby kvoli zisku a nie kvoli tomu ako 99% ludi tu... Napad s menovkou na sietke mi prisiel super na obmedzenie takychto kretemov, bohuzial ako som sa nad tym zamyslel jedine koho to ovplyvni budu normalny ludia - ako priklad ten somar ako ja co je senilny a tu sietku si zabudne podpisat. Skratka mna nenapada ine riesenie ako drasticky obmedzit povolene mnozstvo zobratych ryb v kombinacii s profi rybarskou strazou.

SOPTIK 52 - Profil | Ne 1.8.2010 17:17:14

příznám se,že jsem to také něvěděl o tom označování vezírku,ale opodstatnění to má,to musím uznat.Pokud se mezi nás dostává stále vice těch vyčuránků,tak je potřeba se bránit zdokonalováním znění RŘ

lubpro - Profil | Ne 1.8.2010 16:25:55

Pokud jsou ryby uchovávány ve vezírku nebo jiném zařízení k uchovávání ryb i po skončení lovu, je osoba provádějící lov povinna označit vezírek nebo jiné zařízení k uchovávání ryb štítkem se svým jménem a adresou.

karel.datel - Profil | Ne 1.8.2010 15:47:58

Jde o to, co redaktorce bylo řečeno a co si vymyslela. Novinář je člověk, kterému řeknete "pes" a on napíše "kráva" a ještě vám to dá do uvozovek, dovolání nikde a člověk, aby pak chodil kanálama. Jinak, jen houšť a větší kapky. Loni v Davli udělali zátah na ortodoxní masaře po vysazení kaprů, zatáhli to s četníkama a "ukaž auto", počty si nepamatuju, ale okolo dvaceti sebranejch not. Osobně, bych jim je už nikdy nevrátil.

seredan - Profil | Ne 1.8.2010 15:37:03

P!F >> nikdo nebude davat do sietky desat podmierecnych kaprov - sa spamataj a nebud naivny. ked budem chcet 10 podmierecnych kaprov tak si ich urcite nedam vedla seba do saku či už z vizitkou alebo bez . čisto priklad , osobne to nepraktizujem.

tony.bobo - Profil | Ne 1.8.2010 15:30:57

P!F >> Toho blázna sem myslel v tom smyslu že jen blázen by upytlačil 10 kaprů a dal si ten vezírek před sebe a ještě si ho podepsal.Na druhou stranu zas to taky není hloupej nápad nehledě na to že dnes pokud si síťku koupíš tak tam ta cedulka už je.Já na něm mám taky své méno a svou MO,nestydím se za to ale mám to tam z toho důvodu že když jedu na vodu přes noc tak tam mám nástražky tak aby věděla RS že je můj a mám je tam legálně i zapsané v papírech.

P!F - Profil | Ne 1.8.2010 15:19:43

tony.bobo >> blazon... u mne je to sviniar, ci uz tam ma jedneho alebo 10, je fuk ci kapra alebo zubaca alebo cokolvek. Problem je v tom ze realne sa mu to neda dokazat. Na druhej strane... tie menovky pochybujem ze pomozu, zavesi tu rybu niekam na spagat do krikov a sme tam kde teraz. Takze mas nakoniec pravdu.

tony.bobo - Profil | Ne 1.8.2010 15:17:19

P!F >> Pokud má někdo v síťce 10 podměrečných kaprů tak je to blázen a nějaká vizitka to nezachrání.Ten dotyčný je pytlák a ti se pravidlama nikdy řídit nebudou.

afjee - Profil | Ne 1.8.2010 15:11:27

P!F >> Ale ne. Jako není to špatný nápad, ale myslel jsem to tak, že to slyším poprvé.

P!F - Profil | Ne 1.8.2010 15:10:22

afjee >> preco kravina? Nejaky p.cus ma v sietke 10 podmierecnych kaprov a ked dojde RS skratka vyhlasi ze nie je jeho a nic mu nemozu. Bolo by fajn zaviest to aj u nas, dal by som tam dost drsne tresty este. Dat na sietku cedulu nikoho nezabije.

afjee - Profil | Ne 1.8.2010 15:08:10

Co to je za kravinu podepsaný vezírek?

kakr - Profil | Ne 1.8.2010 15:06:51

Pokud "gestapák Buchta" skutečně říkal, co paní redaktorka napsala tak by měl co nejdříve rezignovat......

tony.bobo - Profil | Ne 1.8.2010 15:04:04

Brožeděj >> Tak to nebudeš sám.Taky musím kouknout.Vím že toto platilo jen pokud si přechovával ryby ve vezírku nebo v bedně přes noc a hlavně musí bejt vizitka na bedně kde máš nástražky.

Brožeděj - Profil | Ne 1.8.2010 14:59:26

užitečná informace z článku je to o podepsání vezírku. Upřímně se přiznávám, že jsem to v RŘ přehlédl a je to pro mě novinka...