Koryto říčky získává zpět svou dávnou tvář

Autor diskuse: foxxx - Profil , 25.7.2010

2Livecrew - Profil | Út 27.7.2010 9:54:52

Tohle je zas sprostá óda na pána zeměkoule, co zas utváří krajinu k zisku svému a schovávajíc se za šlechetné činy..
Tomuhle nechci ani věřit...

drozďák 30,42 - Profil | Ne 25.7.2010 19:58:22

Moc dobře znám inkriminovaný úsek, moc dobře vím jak vypadal a tato úprava se mi nijak nelíbí. Říčka by získala svou dávnou tvář v okamžiku, kdy by se dobouraly zbytky přehradní zdi, které přežily povodeň, celý podzemní náhon čerpající 2/3 vody pro MVE se zasypal a MVE jako taková rozebrala na prvočinitele... Pak by měla říčka a okolní krajina opět skutečně původní ráz.


A tohle nějaký kokot v novinách oslavuje jako vítězství přírody.

Blil bych do polí!!!!

mirmen - Profil | Ne 25.7.2010 19:51:58

"..dřív to tam vypadalo špatně, samý močál, náletové dřeviny, naplaveniny .. " versus název článku "koryto říčky získá svou dávnou tvář ".
Modelování krajiny přece vždy prováděla příroda, včetně míst, kde nechala "močály, naplaveniny a spadlé stromy.
A močál, rozkládající se spadlý strom i naplavený jesep jsou domovem pro tvory, kterým právě tohle prostředí vyhovuje .. a ať mi autor oslavného článku promine, ale jaksi s nedůvěrou přijámám názor, že řeka dostane dávnou tvář.
Spíš se vyřeší problém - výroba energie+zisk - a úpravy budou podobně kosmetické, jako jsou akce projektované na údajné "revitalizace potoků a říček".
Zajímalo by mne, zda v tom korytě na obrázku jsou po cca 10-15 m od sebe nějaké tůňky, zda přes koryto bude nějaký převis větví stromů či keřů ( protože vodní živočichjové pochiopitelně hledají i kryt před dravci aj. ).
Pokud to v projektu není, tak se jedná o sračku projekt, který řeší technický problém a veškerá slovní reklamní masáž napsaná panem redaktorem je k p.du.