Kvality dravých ryb oceňují kuchaři i rybáři

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 16.6.2010

CarpHunder - Profil | Čt 17.6.2010 9:09:54

šmudla >> tento fenomén ořezávání zvířete do tvaru medailonku v několika málo kusech, není ve světě nic neobvyklého.

šmudla - Profil | Čt 17.6.2010 8:48:57

teda nevím co zaměstnávají za kuchaře ale z kilovýho candáta vyhodit do koše 800gramů, tomu teda říkám umění.
Když chytnu candáta 1,4kg, tak vykuchanej má 1,2kg, bez hlavy 1kg.
Umět zpracovat dvacet procent ryby na řízek na talíři, zajímavá matematika když snad i ta nejhorší ryba má 60procent svaloviny na pečení.
Jestli ale oni jenom nevyříznou ty nejlepší kousky bez kostí a zbytek šoupnou do odpadu(pak se nedivím že jim prodávají candáta za 500Kč /kg, takhle zacházet s rybou bych je osolil až by se z nich kouřilo(za tisícovku kilo, ať se naučí vařit).

rybář. - Profil | Čt 17.6.2010 8:17:31

A z toho plyne?Jdi do restaurace a objednej si candáta-nebudeš věřit vlastním očím(při placení)