Fúze ČMKS a CC

Diskuse k bleskovce Fúze ČMKS a CC

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 1.6.2010

Fery - Profil | Ne 6.6.2010 18:46:59

Kocháč >> jo aha..já právě věděl,že nejsi členem ani jednoho..dík za upřesnění..

Kocháč - Profil | Ne 6.6.2010 18:40:07

Fery >> Zdarec, jen to trochu upřesním. Nedošlo ke sloučení, ale k dohodě o spolupráci. Třeba tento rok bude Tovačov pořádat spolek s CC dohromady.
No a k otázce, já a Michal Kindl jsme na schůzi na Ostrově vstoupili zpět mezi řádné členy spolku a rovnou vypsali i přihlášky do Carp clubu :o)

Fery - Profil | Ne 6.6.2010 18:28:20

Mrknato >> cituji "K bodu1) pokud by ostatní rybáři věděli, že vyhlášením K70 na revíru je nutno současně omezit množství násaďáků, názor by změnili okamžitě. Neví to."..
..děláš z ostatních rybářů hlupáky..já jsem fakt rád,že jsem jebnutej,tak jak jsem z kaprařiny,protože kdyby mě jeblo z experimentální plavané,tak to bych si to šel rovnou hodit..

Mrknato - Profil | Ne 6.6.2010 18:15:52

Fery >> Já myslím, že ti s tý kaprařiny už úplně jeblo. Vznesl jsem dotaz na Kocháče a on mně odpověděl. Problémy hledáš ty. Pokud tě se*u tak, že až do běla, tak se na mě vys*r. Takhle to pochopíš?

Fery - Profil | Ne 6.6.2010 15:59:08

Kocháč >> ty jsi členem některých z těchto dvou združení?..jinak já si myslím,že sloučení je jen dobře a v zájmu věci..

Fery - Profil | Ne 6.6.2010 15:58:11

Mrknato >> přijde mi,že jsi papežštější než papež.."rybáři nevědí,ale já vím"..pokud si někde něco odhlasují,tak co tě sere?..je to přesně podle stanov,tak v čem je problém?..že jsou všichni hloupí,jenty ty jsi chtrý?..jen ty víš co pálí svazový rybolov?

Petr Havlíček - Profil | St 2.6.2010 10:05:28

Jako zakládající člen Carp clubu jsem s touto fúzí souhlasil a co to přinese dobrého pro oba spolky ukáže přeci jenom čas.

Kocháč - Profil | St 2.6.2010 9:58:44

Mrknato >> K těm dodatkům k bodům. Hele já ti rozumím a nejsem schopen napsat nic víc než jen to, že cílem těchto sdužení je udělat to nesobecky a s rozumem. A ten hlas co mají to přenese dál, třeba to kapraři pochopí nebo aspoń většina :o)))

Kocháč - Profil | St 2.6.2010 9:22:57

Mrknato >> nemáš pravdu. Mluvíš o kaprařině x let staré. Dneska je to všechno trochu jinak. I ta kaprařina zaznamenala posun a troufám si říct, že z tvého úhlu pohledu k lepšímu, jen o tom nevíš a za bernou minci bereš kaprařinu x let starou se svým heslem Kapra všude hodně a velkého a hájeného.

Mrknato - Profil | St 2.6.2010 9:08:46

Ivo >> Jistě že mě to pálí. a řeknu ti, proč to nepálí vostré kapraře. Jeden den na vostrém nerevíru přijde vostrého na cca 600,-Kč. 100 dní, které mohou otřást jeho světem 60000,-Kč. Tato cena obsahuje cíle, které se vostří snaží prosadit i na revírech, protože tam 100 dní přijde bratru na 1500,- se vším všudy. Pokud se způsob a manýry moderní kaprařiny rozšíří na většinu revírů a o tom nepochybuji, pak cena této rybařiny stoupne, fabuluji, někde ke 3000,-Kč, ale původní druhy s toho nebudou mít ani korunu.
Je to jako pohled na bojiště. Generálové vidí vítězné šiky a hrdiny, ale vojáci v poli ty mrtvé a zraněné.....

Mrknato - Profil | St 2.6.2010 8:59:19

Kocháč >> Dík za upřímnost. Já hovořím též za sebe, i když to možná mnohé udiví.
K bodu1) pokud by ostatní rybáři věděli, že vyhlášením K70 na revíru je nutno současně omezit množství násaďáků, názor by změnili okamžitě. Neví to.
K bodu2) Lov nonstop je na uživatelích, proč ne, ale ne formou hlasování a prosazování. Rybolov to prodraží. Opět, rybáři a těch je cca 90% co si chodí s povolenkou za litr pro své ryby to opět neví.
K bodu3) tak to nebyli členové vašich spolků, kteří toto prosazují a loví tak.
K bodu4) To tobě věřím, možná i těm cca 40 rybářům, co jsi zmínil, ale vostrejch přibývá jak hub po dešti, ne z důvodu radosti nad budováním nových cílů, ale možnosti změkčit předpisy pro rybařinu, tím samozřejmě trpí a budou trpět původní druhy ryb.

m.kindl - Profil | St 2.6.2010 8:50:35

Mrknato >> Moje reakce je taková protože poukazuješ na akce a reakce které se nedějí...hledáš problémy tam kde nejsou.Všechno jde jak po drátkách a spolupráce se svazem je na vynikající úrovni.Všichni jsou spokojení a budoucnost rybařiny snad nikdy nebyla optimističtější....chápu že ty jsi jiná skupina ale všem se člověk nezavděčí.

Ivo - Profil | St 2.6.2010 8:46:30

Kocháč >> naprostý souhlas.

Mrknato - Profil | St 2.6.2010 8:45:39

m.kindl >> Ano, závody které je možné uskutečňovat na nerevírech pochopím a nevadí mně. Už to, že Kocháč popisuje jako jeden z výdobytků možnost jednání zs MZe, tak nevím, zdali v rovině zákona, nebo v rovině potřeb moderních kaprařů. Svazu se mohu na cíle a jejich realizaci zeptat. Tady to dělám taky a udivuje mě proto tvoje reakce.

Ivo - Profil | St 2.6.2010 8:44:21

Mrknato >> Pavle, a ty to hasíš, neb tě to pálí ?? Proč tě to pálí ? Něco osobního ? Já osobně nejsem členem žádného spolku. Mám jistou nechuť být někde organizován. Navíc - opravdu nejsem zastáncem rybářských závodů všeobecně. Soupeření a rivalita do rybaření podle mého nepatří. Ovšem každý z těchto spolků přináší jistá positiva.Že se k tobě nedonesla je možná škoda.

Kocháč - Profil | St 2.6.2010 8:43:58

Mrknato >> Teď budu mluvit sám za sebe, neznám přesná stanoviska všech členů. Píšeš že cíle kaprařů jsou v rozporu s cíly svazů.
1. K-70 vzešla od lidí co byli současně členy svazů, o schválení či nechválení hlasují lidé na členských schůzích MO, někde to projde jinde ne, ale vždy to je rozhodnutí svazů, ne nějakých jiných sdružení. Osobně považuji K-70 na všech vodách za kravinu, mělo by se s ní jak s šafránem, ale to nebudem rozmazávat.
2. Lov nonstop - tento lov nonstop požadovali konkrétně na sjezdu MRS 2008 delegáti a pokud se nepletu, nebyl tam žádný z členů ČMKS či CC ČR. Chtěli to lidi, protože se o tom dlouho mluví. Opakuji, tento požadavek chtěli členové MRS a nakonec ho schválila většina delegátů MRS.
3. O nějakým požadavku lovu na tři pruty nevím, z ČMKS nikdy taková myšlenka nevzešla nebo o tom nevím.
4. Omezování populace jiných druhů ryb? To se pleteš, kapraři nestojí o vody přerybněné násaďáky. Já osobně bych klidně dva roky nevysadil jediného kapra.

Mrknato - Profil | St 2.6.2010 8:31:37

Kocháč >> Ahoj, tomu co píšeš rozumím. Mně jde o to, že cíle moderních kaprařů jsou v rozpozu s cíli svazů. Proto je jejich činnost neslučitelná, ať již jde o lov24, na 3 pruty, zavážení, K70, omezování populace pův. druhů ryb, bivakování a spaní u lovu a i částečně způsobu lovu ohledně přítomnosti u prutů.

Viděl jsem v TV ukázku z nějakých nonstop závodů moderních kaprařů a TV šot mně jako svazového rybáře ohromil. Franta budí Vencu a třese s ním v dobře zařízeném biwi 1+1. Venco vstávej, bere ti to a Venca ještě rozespalý oklikou, ale přece doběhne k prutům, z povinnosti zasekne a navíjí. Všichni tleskají.
To, je podle mě cíl rybařiny v jasném rozporu s cili svazu i řeči zákona. Ano, byl to závod na nerevíru, Proto si myslím, že cíle spolků a svazů nemohou byt v jedné rovině jejich cílů na svazových revírech.
Edit : a tato činnost se začíná moderními kapraři přenášet a prosazovat i na naprosto nevhodné revíry a podle mě to je již neudržitelné.

Kocháč - Profil | St 2.6.2010 7:46:25

kakr >> Co člověk to názor a mnohdy není jednoduchý se domluvit a k názorovým střetům prostě dochází a to i v malých sdruženích. Carp club oslavil minulý rok 10let a spolek bude tento rok mít 4 roky. A za tu dobu se i v těchto sdruženích vystřídala spousta tváří. Já mám z fúze radost, akce obou sdružení dostanou nový rozměr.

kakr - Profil | St 2.6.2010 7:40:49

Kocháč >>
Ptal jsem se, protože ze svých zkušeností vím, že jak se mají domluvit více jak dva subjekty tak nastávají problémy. Představ si, že vznikne podobných spolků hodně (stovky) a každý bude prosazovat "své zájmy". Proto je fůze, eventuelně zastřešení podobných o.s. jen několika "vyjednavači" jen ku prospěchu.

Kocháč - Profil | St 2.6.2010 7:28:12

kakr >> Tak to nevím.Mohu se jen domnívat. Nicméně to není podstatné. Podstatné je co se těmto sdružením podaří uspořádat či prosadit. A tam není důležité kolik je členů. Víš sám, že pro založení stačí 4 lidé a už tito 4 mohou připomínkovat různá jednání.
Ale abych odpověděl. Carp club ČR bude podle mě cca o 30ti lidech a českomoravský kaprařský spolek o 10ti lidech.
A věř, že těchto pár desítek lidí se umí ozvat :o)

kakr - Profil | St 2.6.2010 7:19:41

Kocháč - 2.6.2010 7:13:25 >
Pokud se nejedná o informaci důvěrnou můžeš nám sdělit kolik členů mají obě o.s. která se sloučila ?

Kocháč - Profil | St 2.6.2010 7:13:25

Mrknato >> Ani v jedněch stanovách ( CC ČR, ČMKS, MRS, ČRS) občanských sdružení ne nezakazuje být členem jiného sdružení. V obou našich sdruženích jsou členové jak z MRS, tak z ČRS. Cíle jsou jednoduché, propagace slušné rybařiny. Chystá se toho víc a přišlo nám rozumné síly spojit. V rámci svazů bychom nemohli spolupracovat na akcích tak jak můžeme v ČMKS a CC ČR. Museli bychom vystupovat jako samostatné osoby a ty toho moc oficiálně neuspořádají. V činnostech sdružení se nejde proti svazům, spíše souběžně. Daří se takto prosadit více věcí a není problém se dostat i na ministerstva, což bychom jako řadoví členové svazů nedali ani omylem.

m.kindl - Profil | St 2.6.2010 7:06:35

Mrknato >> Ty to nikdy nepochopíš...My nejsme svaz a ani svazu nefušujem do řemesla.My pořádáme závody,carp show a jiný akce kde se rybáři setkávají a poměřují síly resp. nabírají informace.Připravujeme program pro děti atd....A spousty jiných aktivit ale jak říkám...to ty jako nejspíš dobře placenej rejpal nepochopíš.

Mrknato - Profil | St 2.6.2010 3:59:26

m.kindl >> No to že jste, je možná doběh, setrvačnost. Furt nechápu, když cíle jsou jak v clubu tak ve svazu stejné, proč ta dvojatost? Mohl by jsi mně popsat ty cíle, které jsou jiné, než ve svazu? Pokud to nevíš, ta k se zeptej, aby jsi to věděl, až se tě zas někdo zeptá a nebyl za MORu.

Káceč - Profil | Út 1.6.2010 23:12:07

Jen aby jim tu "fůzi" schválila EU :-)))

m.kindl - Profil | Út 1.6.2010 23:04:17

Mrknato >> Odpovím ti tak aby jsi to pochopil i ty což sice neočekávám ale budiž...člené ČMKS i CC jsou samozřejmě členové ČRS nebo MRS...ostatníma bludama se prosím nerej do otázky kde všichni předem víme o co ti jde.Jen zesměšňuješ sám sebe...nic víc.

malamut - Profil | Út 1.6.2010 19:16:00

Sven >> :-))))))

Sven - Profil | Út 1.6.2010 19:14:09

Pátá kolona ???

Lee-Haney - Profil | Út 1.6.2010 18:52:23

Mě by zase zajímalo co si mám představit co jsou v jejcih očích zásady sportovního rybolovu?Pokud je to chování v přírodě a úcta ke všemu živému tak je to jedině dobře.Já jen ,aby ty zásady nebyly něco jiného.....

Mrknato - Profil | Út 1.6.2010 18:44:14

Dobrý den. Jelikož se v hierarchii kaprařských spolků, svazů, či klubů nevyznám, tak bych měl dotaz, zda tito členové jsou i členy ČRS, či MRS? Zajímalo by mě, jak členové kaprařských spolků mohou prosazovat něco zcela protichůdného, než prosazuje např. ČRS a být i jeho členy.