Kaviárové toasty

Diskuse k rybímu receptu Kaviárové toasty

Autor diskuse: foxxx - Profil , 23.3.2010

Kaviár

A) jím0%

B) nejím50%

C) Kavijárový tousty...to je vůl!:-)50%

Od 23.3.2010 hlasovalo 2 čtenářů.

Cloud - Profil | Út 23.3.2010 12:57:06

Jedná se o platýzovitou rybu.

Cloud - Profil | Út 23.3.2010 12:55:42

HRANÁČ ŠEDÝ /Norský zajíc/ (Cyclopterus lumpus)

- anglický obchodní název je LUMSUCKER (Lumpfish)
- žije přisátý na kamenech (od hloubky 20 do 200 metrů pod hladinou)
- maso není příliš chutné, ale samičky mají velké jikry (až přes průměr 0,5 cm) – ty se používají na výrobu kaviáru (nepravého)

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 23.3.2010 12:47:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

malamut >> http://www.drinks24.cz/kaviar-lumpfish-cerny-50g-p​​-396.html Lumpfisch, někdy taky mořský zajíc jak psal Venca..

EDIT: není to dlouho dávali dokument o výrobě kaviáru v ˇIránu, prý je kvalitnější než ruský http://www.drinks24.cz/kaviar-beluga-iransky-cerst​vy-s-certifikatem-cites-50gr-p-393.html

malamut - Profil | Út 23.3.2010 12:44:49

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 23.3.2010 12:42:57 >> dík, stále si rozšiřuju vědomosti, doposud jsem o jeho existenci neměl potuchy.

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 23.3.2010 12:42:57

malamut >> hranáč šedý je ryba z kterýho se dělá takovej ten nejběžnější německej kaviár, co se prodává všude.

Cloud - Profil | Út 23.3.2010 12:24:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady něco o Kaviáru!Delikatesa!-http://cs.wikipedia.org/wiki/Kavi%C3%A1r

El Duffus - Profil | Út 23.3.2010 12:15:11

Royale with Cheese 31,95 - pane kolego, nevím co píše Vaňha, ale nám moc chutnal takto velmi jednoduše - jikry+citronová štáva+sůl, nechat chvíli odležet, vychladit. Je to lahůdka je škoda to jakkoli jinak upravovat a míchat do toho jiné chuti

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 12:10:05

Venca888 >> Nevím,ale až tam půjdu,mrknu na to pro zajímavost....

Venca888 - Profil | Út 23.3.2010 12:09:51

minulej tejden jsem měl k večeři čtyři malý okouny. Když jsem je kuchal, tak dva byli přímo narvaný jikrama. Trochu jsem se toho bál, ale protože jsem dobytek, sežeru všechno a je mi líto cokoliv vyhazovat, tak jsem si je usmažil na másle a můžu říct, že mě to vcelku příjemně překvapilo. Ne, že by to byla nějaká superdelikatesa vhodná pro pohoštění prince Charlese, ale docela jsem si pochutnal...

Venca888 - Profil | Út 23.3.2010 12:07:20

foxxx >> ty "kaviáry" z Lídlů a spol jsou povětšinou z mořskýho zajíce, nebo jak tomu nadávaj.

malamut - Profil | Út 23.3.2010 12:02:23

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 23.3.2010 11:56:52 >> hranáčem myslíš tu bukvici z Vily Vyvolených nebo nějaký rybí druh :-)))

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 23.3.2010 11:56:52

foxxx >> já ti nevim. Jednou jsem to nevydržel z nervama a udělal kaviár z potočáka. Samozřejmě podle sofistikovanýho receptu, podle Vaňhy tuším. Bylo to tak hnusný že jsem to nedojedl a od té doby se mi ekluje i do té doby oblíbený, obyčejný drobný černý ( z hranáče). Pravej jeseteří jsem nikdy nezkusil.

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 11:47:29

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,95 - 23.3.2010 11:46:32 >> Je to asi jedno,co kdo si kde sežene...

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 23.3.2010 11:46:32

pepa-č >> v receptu se nota bene vůbec nepíše co že je to za kaviár. je to recept na toust z kaviáru z vyzy, jiného jesetera, lososího, hranáče šedého , nebo snad domaděl z plotice?

malamut - Profil | Út 23.3.2010 11:41:56

foxxx >> to bylo v roce 1993, malý skleněný mističky a plechový víčko, pamatuju že to kdysi v osmdesátých letech prodávali v HK v bufetu na nádraží za tehdy neuvěřitelných 25,- Kčs :-))))

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 11:39:14

malamut >> Taky nesnídám kaviár a šampaňský....dnes byla horalka,kafe a banán:-)
S řízkem souhlasím,taky bych mu dal přednost,když bych si měl vybrat!
Ruský a černý kaviár?To už byl asi originál jak má být...

malamut - Profil | Út 23.3.2010 11:36:47

foxxx >> před lety mi na penzionu zbylo pár skleniček tak jsme ho s kámošema po sezóně likvidovali a že bych se z toho posíral, to rozhodně ne :-))) A pokud si dobře vzpomínám, byl ruskej a černej. Nejsem snob a spokojím se s řízkem :-)))

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 11:35:23

pepa-č >> Ještě že jsi nenapsal,že by sis ho namazal za syrova na topinku jako tatarák...:-))

Mikulas - Profil | Út 23.3.2010 11:34:04

pepa-č >> ach jo :(

pepa-č - Profil | Út 23.3.2010 11:30:08

Mikulas >> to právě nevím, já bych ho sežral už v podběráku :-))

Mikulas - Profil | Út 23.3.2010 11:28:49

pepa-č >> tak sakra poraď, na kterém soukromáku se jeseter může vzít a sníst :)

co nejblíž ku Praze, prosím!

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 11:28:43

malamut >> No z vizy nebude určitě:-))Bych řekl,že asi z nějaké tresky....to jsem nekoukal.

malamut - Profil | Út 23.3.2010 11:22:46

foxxx >> nevim že maj v lidlu kaviár, nechodím tam, obávám se, že kaviár z lidlu nebude to pravé ořechové :-)))

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 11:15:06

malamut >> Tak si nech chutnat:-)Lidl a jejich "kaviár" to jistí....:-))

malamut - Profil | Út 23.3.2010 11:12:27

foxxx >> jako propagátor myšlenky C&R by jsi se kaviárem cpát neměl :-)))) Já můžu, polívkovou lžící :-)))

pepa-č - Profil | Út 23.3.2010 11:09:06

Ladadar >> ono to má dvě strany - jedna je neřízený lov v Rusku a druhá je třeba chov (stejně jako u nás kapr) např ve Španělsku.
A pokud někdo picne jesetera u nás na soukromáku, kde je jich jako sraček (nepůvodních druhů), tak ať si maže kaviárem chleba horem dolem. (ale tam je zase CaR, takže "ochrana" dovezených jeseterů je dokonalá :-/ )

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 10:54:37

El Duffus >> Vyzkoušíme:-)OK,zkusim to tak,jak říkáš,uvidíme!?
Jinak dobrou chuť....stejně neodoláš a koupíš si dnes k tomu i ty toasty:-))
Pak klidně vyfoť výsledek a dej fotku sem pro inspiraci!:-)

El Duffus - Profil | Út 23.3.2010 10:48:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

foxxx - bude to dobrý s obojim :-), limetka je podle mě jemnější...Co bych fakt ale vyřadil je ten olej a omezil množství másla. Každopádně jsem na to dostal chuť a patrně večer potrestám skleničku s kuličkama co mám v lednici, patrně ale bez toustu :-)

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 10:44:48

El Duffus >> Já bych ten citron osobně ponechal,nějak mi k tomu sedí víc...ať k tomuto,tak i např.k humrové pomazánce.Ale dám na Tebe a někdy limetku vyzkouším!:-)
Tento recept jsem našel na netu,není z mé hlavy....

El Duffus - Profil | Út 23.3.2010 10:41:39

foxxx - podle mě zbytečně mnoho másla, pak to zbytečně tlumí chut kaviáru, citron bych vyměnil za limetku, veku udělat na sucho, jinak to bude zbytečně mastné (stejně se na tom poté rozpustí máslo)...

šmudla - Profil | Út 23.3.2010 10:32:58

Musím k receptu dodat, kaviár k tomuto jídlu najdete právě teď v tuto dobu na každé přehradě či řece.
Bílá ryba (cejn plotice) jdou nachytat v množství více než dostatečném a kaviáru dají dostatek. Smažené jikry na cibulce s porkem to je dobrota.
šupla k řece a na plotice ať to lítá.

foxxx - Profil | Út 23.3.2010 10:30:12

Rváč >> Tak to jsem čekal,kdo bude první....:-))

Rváč - Profil | Út 23.3.2010 10:26:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To je vůl, kaviárový tousty:-D