Gulášek z Nutrie

Diskuse k rybímu receptu Gulášek z Nutrie

Autor diskuse: Cloud - Profil , 15.3.2010

Poušťák - Profil | Čt 17.3.2011 18:15:15

uzená nemá chybu.

Sven - Profil | Čt 17.3.2011 18:09:49

Cloud >> možná podobné masíčko mají ale zadarmo ho nedají :-)))http://www.snotr.com/video/5971

mlíčnák - Profil | Čt 17.3.2011 17:59:54

lepší masisko než nutrie neznám :-)) Bohužel už není zdroj :-((

Cloud - Profil | Čt 17.3.2011 17:51:03

Krysa,potkan, a další hlodavci mají podobné maso.
Dost moderní zase začíná být maso z masných morčat,ale naše legislativa nepovoluje zatím prodej.

Lee-Haney - Profil | Čt 17.3.2011 17:49:20

Martin02 >> U nás je toho taky kopa.Jen by mě zajímalo jestli by ti někdo mohl něco říct kdyby sis nějakou ulovil a doma připravil.Si myslím že za tohle snad není žádná pokuta ne?Stejně by byl mazec když vidíš jak to lidí krmí a ty bys tam došel ,jednu klepl po hlavě a odešel.Bych chtěl vidět ty ksichty lidí .:)

Ryboun - Profil | Čt 17.3.2011 17:45:29

Cloud >> To mám trochu z ruky ale kdybych jel kolem tak se tam asi stavím.

Cloud - Profil | Čt 17.3.2011 17:40:13

Zdroje jsou.Pár lidí je prý chová na Šumavě.
Nebo někdo tady http://vys.firmyvkraji.cz/detail/1192344-bohdana-va​lesova

Ryboun - Profil | Čt 17.3.2011 17:37:42

Pečená byla nejlepší,ale už bohužel není zdroj.-((

Cloud - Profil | Čt 17.3.2011 17:34:42

Martin02 >> Lepší je asi nějakého toho hlodavce chytit a připravit přímo na rybách. :-)

Martin02 - Profil | Čt 17.3.2011 11:30:02

Cloud - >> Moc hezký recept,jen nevím kde sehnat nutrii když to nikdo známej nechová a tam kde plavou v potoce je příliš zvědavých lidí než aby se mi podařilo nepozorovaně nějakou nastěhovat do kuchyně.

Walleye - altered ... - Profil | Čt 17.3.2011 11:25:19

Venca888 >> Já to dělával dost často. ještě když je děda choval. Úprava byla podobná : http://recepty.vareni.cz/gulas-z-nutrie/

Neznaboh:-D - Profil | Čt 17.3.2011 11:24:02

Když nutrii tak pečenou, bříško a žebra se hřbetem. Mňááámka

bryndis - Profil | Čt 17.3.2011 11:21:11

Cloud - >> jak píše tuzemak, na pekáč a flák bůčku k tomu a pak si jen pochutnávat. na guláš bych vybral raději nějaký kus vepřového, hovězího, nebo pokud je k dispozici tak divočinu (tu já nejraději) :-P

Ale jeden recept jsem přeci jen našel na netu.

Guláš z nutrie

Předky z nutrie podušené na cibulovém základě spolu se slaninou.

2 ks předky z nutrie
4 ks plátky slaniny
3 ks stroužky česneku
2 ks větší cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce rostlinného tuku
2 lžičky nasekaných feferonek
1 lžíce mleté sladké papriky
mletý černý pepř
voda
sůl

1. Očištěné, tuku zbavené maso, nakrájíme na kostky
2. Na rozpálené slanině s tukem osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme utřený česnek a dusíme téměř doměkka
3. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, znovu orestujeme, zalijeme vodou, ještě chvíli povaříme a nakonec dochutíme kořením
4. Na talíři zdobíme jednotlivé porce guláše nasekanými feferonkami.

Doporučení:
Vhodné přílohy: Houskové nebo bramborové knedlíky.

http://www.receptyonline.cz/recepty--z-nutrie--jidl​o--4--20--1.html

Miras - Profil | Čt 17.3.2011 11:08:24

Něco z kormorána by nebylo?:-)

retrívr - Profil | Čt 17.3.2011 11:05:18

Cloud - >> Já jako Venca888, dík za dobrý nápad.

tuzemak - Profil | Čt 17.3.2011 11:01:57

jeden čas to od mýho strýce brácha choval ve velkým pro nemocnice,na pekáč nutrii a flák bůčku a vynikající papání,můžu jen doporučit...

Venca888 - Profil | Čt 17.3.2011 11:01:19

nutrie je dobrá... ale guláš jsem z ní ještě neměl... zkusim...

gajdik - Profil | Čt 17.3.2011 10:57:01

Nutria na guláš!- to je hriech........Udusiť s koreňovou zeleninou,príloha ryža -super bomba.......

OG - Profil | Po 15.3.2010 17:01:03

Cloud >> Z nutrie se špatně udělat nemůže. Když jsem byl ještě bezzubé nemluvně tak jsem baštil mixovanou polívku z nutriích jater. Pak když jsem byl větší tak si vzpomínám na játra na cibulce a řízky. No a pak sousedi s chovem skončili.

Cloud - Profil | Po 15.3.2010 16:57:30

Snad se vám neudělá špatně,to bych nerad :-))