candát na grilu s citronovým máslem

Diskuse k rybímu receptu candát na grilu s citronovým máslem

Autor diskuse: KOLIBŘIK - Profil , 14.3.2010

CO MÁTE RADĚJI CANDÁTA ČI JÍNÉHO DRAVCE

A) CANDÁTA70%

B) ŠTIKU4%

C) OKOUNA17%

D) SUMCE9%

Od 26.3.2010 hlasovalo 23 čtenářů.

rybomil - Profil | Po 1.5.2023 9:41:47

Tomuto podobný recept jsem zkusil před pár dny na tilápii. Kotányi koření na ryby s malým přídavkem rozmarýnu a římského kmínu ( nahrubo drcený ). Bílý pepř jsem nedával. Hranolky jen Nowaco nebo Kaiser, ty z táborskýho Frialu nežeru dlouho, mi nechutnaj. Lehká omáčka z pomerančů+ trošky limetky.

Rybovrah 1 - Profil | Pá 10.8.2012 19:30:36

Dobrý recept ale je vhodnější před jakoukoliv úpravou na pánvi, filátka obalit hladkou moukou a před vložením do oleje oklepat. Při pečení se utvoří kůrčička a vše chuťově podstatné zůstane uvnitř. Hlavně ho tam (na pánvi) nesušte moc dlouho stačí mu cca 2 min. z každé strany v závislosti na velikosti (výšce filetu). Věřte mě, candátů jsem sežral víc než kachen.

migrific - Profil | Pá 10.8.2012 18:57:23

recepty výborné, no nic, už " jen " chytit toho candáta

S&F - pescador - Profil | Pá 10.8.2012 18:31:22

Dělám podobně ale s citronovou nebo pomerančovou omáčkou.
Citronové máslo je ale taky výborné na přelití vařeného candáta ve víně ... Candát je ale prakticky výborný na všechny způsoby.

mirmen - Profil | Pá 10.8.2012 18:25:24

Shafi >> tenhle recept vřele doporučuju

Shafi - Profil | Pá 10.8.2012 18:10:54

GRUPA >> On třeba ne, ale mě se sbíhají sliny:)

GRUPA - Profil | Pá 10.8.2012 18:07:02

mirmen >>
Člen #23301 nenalezen
On už si to asi nepřečte.
Ať ti to hrrčííí.......

mirmen - Profil | Pá 10.8.2012 17:53:53

KOLIBŘIK - >> trochu "osekaný recept " pro rychlou přípravu bez shánění ingrediencí jsem použil nedávno.
- lžice Kotányi, špetka bílého pepře, špetka soli, vše jsem zalil bílým vínem ( 3 dc Chardonei ), protřepal, přilil 3 dc slunečnicového oleje ( olivový jsem neměl ), vše znova protřepal, přidal šťávu z citronu , marinádou potřel podkovy z candáta, 1,5 hodiny v chladničce
- mňam

Díky za inspiraci.

Slaughter Maniak - Profil | St 31.3.2010 20:35:46

určitě candát... akčoliv okoun je taky luxusní, ale nedosahuje u nás takových pěkných rozměrů jako candát tudíž je jeho přípraprava složitější....každopádně jakákoliv ryba na gilu je jasnou motivací proč být členem ČRS.....na grilu používám jen sůl, pepř a čerstvý rozmarýn....při podávání samozřejmě citrón....

WhatWouldGeezesCatch - Profil | St 31.3.2010 20:33:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOLIBŘIK - >> bravo, tecu mi sliny

bart.bm - Profil | St 31.3.2010 20:31:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Musel jsem hlasovat pro okouna ikdyž candát je co se týče kulinářství jedna z favoritních ryb okoun nad něj přece jen malinko vystupuje o))

bart.bm - Profil | Pá 26.3.2010 10:41:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOLIBŘIK - >> No kamáráde tak tohle je jiné kafe.Candát už ať v jakékoli úpravě je vynikající.Výběr koření je taky úžasný a slibuje i požitek pro nosík o)) Americké brambory jako příloha je taky dobrá volba.Akorát bych je doplnil při pečení česnekem o))