Pařák by Floriš

Diskuse k nástraze/návnadě Pařák by Floriš

Autor diskuse: angelo - Profil , 6.11.2009

patlal - Profil | So 7.11.2009 13:21:52

Tak to je něco převratného hlavně v tom že mikrovlnka u nás není 60 a možná více let,dřív se to dělalo na páře.Zbytek to samé.

dědáček - Profil | So 7.11.2009 13:18:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Před lisováním namáčím housku v oleji po sardinkách.

Anýzový dědek - Profil | So 7.11.2009 8:30:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tohle je klasika, s niz jsme vetsina znas starsich zacinali. Je to stale dobra nastraha. Doporucuju zkombinovat s cervy nebo zizalou na tzv. sendvic. Ucinnost se tim zvysi a neni treba tak casto prehazovat (plasi to ryby).
Osobne pouzivam variantu s parakem na knedlik. Je to mekkci a dele to vydrzi (cca 3dny) skladovani.

Pextr - Profil | So 7.11.2009 8:04:39

angelo >> Dělám rohlíkový boilies a tohle je skoro stejnej postup, tak zkusim udělat vanilku která se mi osvědčila.

mirmen - Profil | So 7.11.2009 6:33:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

K ochucení pečiva - možností nepřeberně, kromě vůní lze i chuti .. při přípravě či skladování nebo těsně před nahozením .... lze do pečiva - naříznutého .. pasty , prášek z posilovače ... či injekčně roztok , ovocnou šťávu ... při skladování ( např. nakrájených na kostičky lze nasypat práškový posilovač do sáčku ) ..... nebo dipování před nahozením ( sklenička s tekutým dipem, v archivu .. namátkou mléko+ sýr, mléko + big fish ad V.d.Eynde , mléko + med + mleté ořechy )

mirmen - Profil | So 7.11.2009 6:21:37

Slaughter Maniak >> netrvám na zalamovacím noži :-)

Slaughter Maniak - Profil | So 7.11.2009 0:45:51

mirmen >> kvalitní ostrý kuchyňský nůž ( KDS ) je při řezáni pečiva minimálně bezpečnější než zalamovací nůž

Slaughter Maniak - Profil | So 7.11.2009 0:38:35

celkem rozumný je to neslisovat moc protože pak se vytvoří pevný střed , který se ve vodě neroztáhne, ale nechat si mezi prkny dorazy cca 5-6mm. Ideální je lis ( http://www.mrk.cz/r/atlasy/nastrahy_navnady/nastra​hy/rostlinne/pecivo/lis_na_rohlikove_kulicky/ )
doporučuju napařovat v hrnci třebas i s příměsí anýzu, badiánu,vanilky nebo čehokoliv aromatického.........nejlepší je mít pařenku k lovu vždy co nejčerstvější kvůli dobrému nastražení + doporučuju dodatečně obalit vrstvou těstíčka dle vlastní fantazie a to jak na háčku tak i na vlasu......vzniklou kouli o průměru cca 3cm i víc s přehledem vezme i na tomto fóru né zcela uznávaný násaďák ...... ještě snad doplnim že pařenka je oblíbenou stravou třeba karase, plotice, lína, amura a vyjímečně i jiných druhů ryb....... ps: dle mého názoru se různě připravená a řádně dipovaná pařenka hravě srovná se zde tolik opěvovanými boilies různých renomovaných výrobcu čímž nechci ani v nejmenším rozhořčit ortodoxní přívržence kuličkáře sekty ....

mirmen - Profil | Pá 6.11.2009 23:54:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dá se to vylepšit i následujícím způsobem --- rozříznout rohlík po délce ( nejlépe zalamovacím nožem) .. na půlku položit plátky romaduru, silné asi 1-2 mm ( nejlépe se krájí, když je podchlazený) .. přikrýt druhou půlkou .. natavit v mikrovlnce 15-20 vteřin .. pak do mikrotenového sáčku a mezi dvě prkénka a mezi dvě desky .. dá se nakrájet na kostičky, dobře drží na háčku a je zároveň i ochucené ... účinné na kapry i ostatní kaprovité ryby ... v kuchyni to při přípravě velice příjemně voní

jarda 2004 - Profil | Pá 6.11.2009 23:40:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

angelo >> Velice účinná nástraha ale, pokud můžu doplnit tak rohlík napař v pařáku na knedlík a jak změkne a natáhne vodu ho dej jak píšeš mezi dvě desky. A ve finále ty desky namaž máslem, ve kterém rozmícháš vanilku a malinko žlutého barviva. Do rána zatížit a jak píšeš povedená nástraha.