Nemoc šílených krav může postihnout i ryby

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 16.9.2009

Louda - Profil | Čt 17.9.2009 10:37:10

Martin M. >> [sorry, to fakt ne, kdo to chce videt, napiste si Loudovi na SZ]

Louda - Profil | Čt 17.9.2009 9:53:33

Martin M. >> to je jen taková chuťovka -)))

Andrew - Profil | Čt 17.9.2009 7:50:57

To jsou ale věci! Já měl za to, že bovinní spongiformní encefalopatie je přenosná jenom na savce...

Martin M. - Profil | Čt 17.9.2009 0:34:50

Louda >> jen to prosim ne!

Louda - Profil | St 16.9.2009 23:53:49

Káceč >> na to je drtička je dokonce někde na youtube v akci

Káceč - Profil | St 16.9.2009 23:49:29

JKL >> Louda.Kdyby tuto dizkuz nezadal sám Velký,tak vás voba pošlu do prdele:-)))Já mám přepravky barvy červené a tudiž i maso.Louda,Chceš říct,že se moučka dělá z kůží?:-)))

Louda - Profil | St 16.9.2009 23:44:07

Káceč >> nebouráme pouze se to stahuje z kůže a není to tak strašný -)))

JKL - Profil | St 16.9.2009 23:44:02

Káceč >> To maso je zelený a modrý od přepravek. Jasně to řekli !! A já jim věřím !! Přece by mi nelhali ??!!

Káceč - Profil | St 16.9.2009 23:41:49

Louda >> Mrtvola zvířete jest nepotřebným odpadem.Vy to tam rozbouráváte jak řezníci?V létě tři dny nafoukou krávu,tak to nikomu nepřeju.

Jarmil Koloušek - Profil | St 16.9.2009 23:40:22

Louda >> děkuji za informace

s pozdravem Jarmil Koloušek

Louda - Profil | St 16.9.2009 23:38:59

Káceč >> to nemáš pravdu bo se to dělá z odpadů ne z mrtvol zvěře

Káceč - Profil | St 16.9.2009 23:37:22

Jarmil Koloušek >> Za studena tam sice zůstanou "důležité" látky,ale zároveň je zaděláno na pěknej průser.

Louda - Profil | St 16.9.2009 23:36:24

Jarmil Koloušek >> hlavně je to výběrová moučka která je třeba pouze z drůbeže nebo kostí či krve atd.

Káceč - Profil | St 16.9.2009 23:35:25

JKL >> Bohužel viděl a to i za "pomoci" traktoru.Inseminace je k hovnu,pokud to semeno nepasuje na tu krávu.V přírodě tento problém není.Jenom lidi v honbě za přírůstky to asi nechápou.

Jarmil Koloušek - Profil | St 16.9.2009 23:34:46

Káceč >> to byla reakce na tu moučku vyráběnou za studena, kde důležité látky zůstanou. Do výroby mouček nevidím, ale pokud se tedy vyrábí jak za studena, tak za tepla, tak logicky při výrobě za studena v ní zůstanou veškeré důležité látky.

s pozdravem Jarmil Koloušek

Louda - Profil | St 16.9.2009 23:33:49

JKL >> fšežravec že mámě pozřel i hodinky -)))

JKL - Profil | St 16.9.2009 23:31:49

Louda >> No - tam je to celkem v pohodě - prase je od přírody všežravec. (a taky kanibal, mimochodem). Praseti by ptřeba připadaly hnusný povidlový buchty. :-))

Louda - Profil | St 16.9.2009 23:31:26

Káceč >> 133 stupňů a 20 minut

JKL - Profil | St 16.9.2009 23:29:42

Káceč >> To máš sice pravdu - jenže pak se dostaneš i k inseminaci a transferu emryí. Víš sám že kráva ponechaná přírodě se dokáže otelit sama. Viděls někdy telit krávu pomocí oběžáku na hnůj? Víš jaká byla mortalita krav při otelení? A telat? Lidi dokážou být doslova šílení.

Káceč - Profil | St 16.9.2009 23:29:11

Louda >> Pak je mi jasný,že co kaprař koulař,to šílenec.

Káceč - Profil | St 16.9.2009 23:27:50

Jarmil Koloušek >> Nejsem žádnej vědátor,ale pokud cokoliv proženu několika sty stupni horka,tak tam asi moc bílkovin a proteinů nezůstane.Možná jsem vedle jak ten smrk,ale je to proti přírodě.Ta funguje trošku jináč,než bychom si přáli.Naštěstí.

Louda - Profil | St 16.9.2009 23:27:47

JKL >> a já pamatuju jak se prasatům podávala kaše z vařené zvěře to je vlastně jen rozvařený dobytek to byl hnus fuj

Louda - Profil | St 16.9.2009 23:25:44

za studena se dělají tříděné moučky to jsou ty co se přidávají do kolí pro kapraře bo v této moučce zůstane daleko více hodnot

Káceč - Profil | St 16.9.2009 23:22:16

JKL >> Jenže tady to zaváděli v prax soudruzi,pod dozorem kolchozníků.V Anglii to snad nehrozilo.To byla jen a jen jejich vlastní iniciatíva.

Jarmil Koloušek - Profil | St 16.9.2009 23:21:12

Káceč >> Bohužel je to dnes běžná praxe. Je to levné dodávání bílkovin i proteinů chovným zvířatům, proto to zde bylo, je a bude. To jestli to je proti přírodě je v tomto případě irelevantní (ono to zas tak úplně v případě například ryb není pravda) ale s tou výrobou za studena to máte pravdu, že to je takříkajíc "vo hubu" v tom jsem s vámi za jedno

s pozdravem Jarmil Koloušek

GUGU - Profil | St 16.9.2009 23:20:35

JKL >> to masíčko chutnalo... :-D

JKL - Profil | St 16.9.2009 23:18:48

Káceč >> No - tys to nezažil, ale byly tady v 50tých letech tendence krmit hovězinu slepičím trusem - prý z důvodu nevyužitých hodnot díky rychlému trávení slepic. Přísahám že jsem byl u toho kdyř se nakládala vrstva slepičinců z vyskladněného chovu kuřat a vezla se do bejkárny - a tam jsme to nakládali do žlabů. Výsledek si dovedeš představit. A to jim to zkoušel zootechnik i osolit.

GUGU - Profil | St 16.9.2009 23:16:15

Káceč >> sakra,ne na matku královnu,to se nedělá.

JKL - Profil | St 16.9.2009 23:15:06

Jarmil Koloušek >> Já děkuji. Velice.

Káceč - Profil | St 16.9.2009 23:13:54

Nevím kterej debil přišel na to,že se dá do krmení pro býložravce přidávat masokostní moučka.A ten kdo to zkouší dávat rybám,je debil na entou.Je to proti přírodě,stejně jako GMO.Pokud vím,tak se vyráběly dva druhy této moučky.Za "studena" a za "tepla".Ta za "tepla" se dělala v ČR a byla relativně neškodná.Jenže v Angli to bylo děláno za "studena" a pro ty průsery.První případ BSE v Kanadě,pod správou Anglie.Kde se znovu objevila slintavka a kulhavka?V Anglii.Tento ostrov je zcela bez kontroly civilizováných zemí.Hokej hrajou na hovno,volant maj na blbý straně.Tak ať jdou do prdele s pokusama i s celou královskou rodinou.

Jarmil Koloušek - Profil | St 16.9.2009 23:02:11

JKL >> No teoreticky to možné je, ale ta šance je naprosto minimální. Navíc jak spráně uvádíte by musela tato osoba konzumovat tepelně neupravené maso, popřípadě pokrm, který byl nějakým způsobem infikován již po tepelné úpravě. (teď mě napadlo vyměšování hlodavců na salám a tak podobně) avšak toto vše je tak neuvěřitelná souhra náhod, že to snad ani nelze považovat za reálné.

s pozdravem Jarmil Koloušek

JKL - Profil | St 16.9.2009 22:57:49

Jarmil Koloušek >> Velice děkuji. Lze tedy předpokládat, že za určitých podmínek by byl možný i přenos na člověka. Nemýlím li se - jedná se o priony - a likvidace je možná až při teplotách převyšujících teploty běžně dosahované při kuchyňské úpravě pokrmů-.