ČR by měla investovat do umělých chovů sladkovodních ryb

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 25.8.2009

Lauri - Profil | Čt 27.8.2009 10:04:40

V čechách by nikdy nic podobného jako nějaká akvakultura a o které se tu píše nemohla fungovat. Hlavní důvod je ten, že se rybí maso nikdy nemůže cenově vyrovnat kuřecímu nebo vepřovému masu a proto se tady nikdy více než teď ryby prodávat nebudou. A akce ministerstva zemědělství RYBA DOMÁCÍ to nemůže nikdy změnit. Češi prostě ryby jedí málo a je to. Přímořské státy jsou na ryby zvyklý, braly je jako zdroj potravy. My známe kapra jenom na Vánoce (a dokonce už i tato tradice mizí). Ten kdo ryby nejí, tak je prostě jíst nezačne jen kvůli tomu že viděl kreslené poskakující kapříky v televizi (reklama na rybu domácí).
Jednou v televizi řekla Stella Zázvorková, že by si kapra nikdy nedala, že ona jí jenom lososa a na prodej kaprů to mělo velký vliv a milá Stella to potom musela v televizi vysvětlit a kapra pochválit.
Co se dotací týče,tak to je spousta papírování,výběrových řízení, a čekání na schválení. Pokud je schválí,tak to je zase čekání na peníze, ale pokud vše klapne určitě se vyplatí o ně žádat. Bohužel v rybářském průmyslu v čechách není o co stát, za velmi nejistým výdělkem se nikdo nepožene. Píše se tam o větší produkci dravých ryb, ale kdo si koupí filet z candáta za cca 400kč? Když má toho pos----ho pangase za pár korun?

Tomáš - Tom - Profil | Čt 27.8.2009 8:51:16

Sven >> sven >> Tak a konečně tady někdo zveřejnil to co profesionální rybářska veřejnost ví už dávno.Nenažranost obrovských nadnárodních řetězců prodává díky nedostatečné kontrole v evropě ale i jinde po světě totální šunt a netýká se to jenom pangase,ale i pstruhů a jiných ryb.Kampaň ryba domácí nemá efekt je to mrhání penězi mnohem větší smysl by mělo,kdyby naši zákonodárci zvýšili ochranu tuzemského trhu vůčí laciným dovozům nekvalitních potravin.Potom by se prodávaly tuzemské ryby a rybáři by nepotřebovali dotace a rozvoj by financovali z vyšších zisků.

jarda 2004 - Profil | St 26.8.2009 18:43:45

Hezké a proč né ,ale nejsem si jist že veškeré prostředky budou využity jak mají být.

Jarda Š. - Profil | St 26.8.2009 18:00:34

Tomáš - Tom >> Asi tak. Také si nejsem jist, že by u nás bylo k mání levné krmivo pro ryby a levné teplo na přihřívání vody v nádržích, abych si troufl někomu doporučovat výstavbu takové fabriky.

sven - Profil | St 26.8.2009 13:28:23

Pan ředitel usoudil od stolu, že je v Česku nedostatek granuláčů ? Proč investice do dalších chovů, když nejsme schopni ani stávající produkci dostat v potřebné kvalitě a za přijatelný peníz na spotřebitelský stůl. Že by další tunel na státní kasu, jako "Mňam ryba domácí " ? Jak je možné, že např. takový závadný humus, válcuje značku "Třeboňský kapr" ? http://209.85.129.132/translate_c?hl=cs&sl=en&u=ht​tp://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt​-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobble​r-white-catfish-gray-sole/&prev=/search%3Fq%3Dhttp://ww​w.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-th​is-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white​-catfish-gray-sole/%26hl%3Dcs%26rls%3Dcom.microsoft:cs:​IE-SearchBox%26rlz%3D1I7SUNA_en&rurl=translate.google.c​om&usg=ALkJrhhfiG6XttBSJmnZIJceu-4ppmrZqA

standas - Profil | St 26.8.2009 13:08:16

Česká republika by měla především přestat devastovat přírodu a nepotřebovalaby pak umělých chovů!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radek Ptáček - Profil | Út 25.8.2009 14:01:07

Tomáš - Tom - To máš naprostou pravdu.

Tomáš - Tom - Profil | Út 25.8.2009 13:06:25

Ovšem není snadné na tyto dotace dosáhnout.Pokud nevládnete dostatkem financí a nejste schopni akci financovat sami a potom čekat na dotační peníze i několik let tak to předem vzdejte.Dále se smiřte s tím,že část peněz spolkne agentůra,která vám dotace vyřídí,protože podle zkušeností kolegů sami to určitě nezpracujete.Navíc chov ryb v aquakultůrách je velice drahý a náročný takže chovatelé u nás od něj spíš upouštějí než,aby je rozvíjeli.Ekonomická krize nepřeje experimentům a drahým chovům,ale naopak chovům s co nejmenšími vstupy.