Pytlák v pískovně lovil ryby harpunou

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 31.7.2009

Lauri - Profil | St 5.8.2009 14:25:19

Hmmm tak tohle je většinou nevýhoda čistých vod. Před pár lety takhle čapli v noci dva potapěče na Správčickém písáku,kde dříve byla spousta štik. Bohužel bejvávalo, teď je tam štika ohroženým druhem.

romanek - Profil | So 1.8.2009 2:56:00

Nevím jak vy ale já bych takovýho prevíta zavřel.

mirmen - Profil | So 1.8.2009 0:22:29

malamut >> a jsme zpátky u rybařiny ... smrdí to od hlavy :-)

malamut - Profil | Pá 31.7.2009 23:39:16

mirmen >> v mnohém máš pravdu ale nemyslím si, že zrovna stát a jeho představitelé by byli příkladem morálního chování.

Majsher - Profil | Pá 31.7.2009 23:34:36

mirmen >> úplně by stačilo to sčítání trestů - většina hajzlů toho má víc, a oni mu dají jen ten nejvyšší .. :( taky násilné trestné činy a za drogy jsou tu komicky nízké :((( -za těžký ublížení na zdraví jen 3 (slovy tři) roky?!?... atd... ať žije pseudohumanizace!

mirmen - Profil | Pá 31.7.2009 23:28:26

Majsher >> hmm, co mu asi tak zbude ? To, co ostatním lidem ... chovat se slušně , respektovat hranice , snažit se získat podporu těch, mezi kterýma žije ( stát, obec, rekvalifikace, podpory v nezaměstnanosti, sociální dávky ) .... anebo získávat prachy lumpárnama, a pak nezbyde, než ho skřípnout a izolovat do lochu.
V poslední době mne čím dál tím víc sere bezbrannost ( státu, společnosti, jedinců ) proti parazitům, vychcánkům a chátře ( ne, že by to byla nějaká nová věc pod sluncem , o tom psal před 2,5 tisíci lety Platon a i před ním mnozí jiní ).
Žel, nevěřím, že se něco k lepšímu změní, kromě ojedinělých případů, které spíš slouží pro zaplnění nějaké kolonky a opodstatnění úředníkovic existence.
Na místě je spíš nějaká zásadnější reforma občanského i trestního práva ( namátkou sčítání trestů , snížení trestní odpovědnosti, překvalifikování některých způsobů chování , např. řízení v opilosti hodnotit jako jednání na úrovni trestného činu obecného ohrožení ... a se sazbou hned napoprvé natvrdo alespoň na 3 měsíce, v případě recidivy i několik let - pokud bude bez nehody .Pokud někoho s chlastem za volantem sejme, pak to klidně posuzovat jako vraždu. Život oběti by měl být patřičně vyvážen. A za vyvážené nepovažuju, že si zmrd odsedí 1-3 roky .. navíc za prachy daňových poplatníků.
Řidičák na zkoušku, za bezohledné chování na silnici okamžité odebrání a do 14ti dnů povinné přezkoušení z pravidel silničního provozu, teprve poté zadržený řidičák vrátit ...

Nevěřím, že hajzlům lze domlouvat.
Myslím si, že rozumějí jedině tomu, že dostanou přes frňák kdykoliv, kdy je napadne dělat vylomeniny.
S tím pytlačením podobně , tvrdě stíhat ... každý rozumí své kapse a nemá rád, když mu z ní někdo odebere. A tudy vede i cesta k postihu.

Majsher - Profil | Pá 31.7.2009 21:10:44

mirmen >> něco na tom bude, ale... co bude dělat člověk, který nemá za co žít?? :( Ale asi to jinak neujde, než píšeš ty.

kritik - Profil | Pá 31.7.2009 21:03:33

Zajímavé.Chlapík asi šnorchlování natrénoval na dovče v Chorvatsku a tak to prubnul taky u nás,navíc s harpunou.Jinak co se týká potápění u nás tak je to taky kapitala sama o sobě, u některých lidí co zanám patří housle(harpuna) k poviné potapěčské výstroji.

mirmen - Profil | Pá 31.7.2009 20:45:25

Majsher >> no, když se šestiměsíční štěně vydělá v předsíni, tak ho chytneš za kůži na krku a vymácháš mu v tom čumák .. ono mu to dojde.
Přeneseně na "nemakačenky" a "švarcsystem současně s podporou " ... krátil bych podporu nebo nechal odmakat počet hodin odpovídající výši finančního postihu ve veřejně prospěšných pracech ... namátkou sběr odpadků z příkopů nebo něco podobného.
V Estonsku to prý už mají vyřešené tím, že nemakačenko , který nenastoupí, ztrácí nárok na veškerou solidaritu společnosti ( které si neváží a způsobuje jí jen problémy ).... prostě .. ani halíř.

Majsher - Profil | Pá 31.7.2009 20:35:59

mirmen >> no, myslím že policii chybí, spíš než ta technika, vůle, ale to je jedno. Pokuty dle měsíčního příjmu bys dával i těm, co nemakaj, nebo makaj ve švarcsystému?
Potíž je v tom, že v tý naší český kotlině už dávno nefunguje tzv. sociální kontrola - tj, že lidi se tak nějak hlídají mezi sebou (snad jen na některých starých vesnicích). Takovýmu šmejdovi by prostě rozbili držku a bylo by.

mirmen - Profil | Pá 31.7.2009 20:00:03

Majsher >> dopadení pytláků je považováno za okrajovou záležitost ( zejmena vysoké náklady, časová náročnost ). Šance je spíš jen tehdy, když někdo upozorní na konkretní událost nebo když se pytlačení sveze s nějakou jinou trestnou činností.
Chybí lidé, technika ( noční vidění, kamery, dalekohledy se zvětšením 20-100 x , záznam .... ).
A soudy .. o těch raději ani nemluvit.
Když soudce nechá vyšetřovat na svobodě maníka, který znásilnil sedmnáctiletou holku ( a přitom už má nějaký záznam za násilí v minulosti) tak jak se asi bude dívat na "pytláka" se škodou za pár litrů.
Na dohovory moc nedám, osobně bych věci zabavoval .. auta opilcům za volantem nebo lidem bez řidičáku, vybavení na potápění nebo rybářský vercajk pytlákům apod. .. a společně s finančním postihem úměrným příjmům .. ať se hajzlíci podílejí na dotování státní kasy.
První pytlačení .. pokuta ... řekněme .. na úrovni tříměsíčního příjmu. Druhé ... půlroční čistý příjem. Třetí .. natvrdo .


Majsher - Profil | Pá 31.7.2009 19:50:23

mirmen >> přesně, zadařilo se zkoordinovat občanskou odvahu s ochotou policie - tak se vlastně nedivím, že to je, jako rarita, ve zprávách.

mirmen - Profil | Pá 31.7.2009 19:37:53

No, nic neobvyklého.... vyjimečné je pouze dopadení.
O trestu ( např. propadnutí potápěčské výzbroje ) si moc iluze nedělám.
Bububu, už to příště nedělej, zlobivý chlapečku.