MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách

Ryby se na talíři musí ještě hýbat

Diskuse k bleskovce Ryby se na talíři musí ještě hýbat

Autor diskuse: colek ®21.3.2009


Ťamana:

A)zaživa porcovat pak smažit? 18%
B)zaživa nařezat kůži na kostičky, na otevřeném ohni točit, pak porcovat? 21%
C)zaživa spařit, a podávat s hořčicí jako ovárek? 61%

Od 22.3.2009 hlasovalo 28 čtenářů.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Gob - ® Út 19.5.2009 21:30:24
Pochebojo o znalostech véževe cajzlovskéma pepékama, a o chovu HZ nemajó aně páro, a zvekéte se, za chvelu osédlé celó zeměkólu
N colek - ® Čt 2.4.2009 22:35:11
já zas viděl jak házej do vroucí vody živý psy, nechaj je až nemaj chlupy a pak je vyáhnou a žerou, ti psi normálně do poslední chvíle se snaží vylézat z pařáku
N Venca888 - ® Pá 27.3.2009 10:20:46
strejka >> člověk je všežravec... o tom neni pochyb....
Já znova opakuju - to, jak je nakládáno s hospodářskejma zvířatama, neni správný... o tom neni pochyb. Ale ten důvod je tam naprosto zřejmej.
Kdežto toho Číňana k tomu rozhodně nevede snaha, aby bylo jídlo čerstvý - to bude i pokud toho kapra nejdřív bouchne...
N strejka - ® Pá 27.3.2009 10:06:57
Venca888 >> o přirozenosti člověka jako masožravce si vymýšlíš, o nevyhnutelnosti chovat hospodářská zvířata v podmínkách, v jakých je chováme, jakbysmet, transporty živých zvířat mají přitom absolutně stejný důvod jako smažení a kuchání ryb zaživa - tedy čerstvost, my ji nevyžadujeme vidět, stačí nám ujištění prodejce, že tomu tak je a že náš biftek místo kusu masa přicestoval v přeplněném kamionu bez vody a se zlámanýma nohama do vlasti jako pěkná živá konzerva, no a zatažením do tématu chytání a pouštění ryb z plezíru vzhledem k jisté tentokrát skutečně nevyhnutelné mortalitě (zdlouhavém umírání např. na zaplísnění atd.) jsi tomu nasadil korunu, howg...
N Iwík - ® Pá 27.3.2009 10:05:33
Venca888 >> já je prostě nepochopím :o(
když si vzpomenu na to video, tak se mi chce brečet, jak je můžou tak trápit??????
N Venca888 - ® Pá 27.3.2009 10:03:12
Iwík >> hlavně, že maj prachy na vojenský přehlídky a taikonauty
N Iwík - ® Pá 27.3.2009 9:59:08
Venca888 >> nejsou prachy, není krysa z hygienických chovů, asi se řídí tímto heslem, někdy mi přijde, že žerou všechno, co se hýbe a má to alepoň 4 nohy :o))))
N Venca888 - ® Pá 27.3.2009 9:56:37
Iwík >> jsou to dobytkové... všechny ty nemoce - SARS, ptačí chřipka a spol., to jde tam odsud, protože jim chyběj základní hygienický návyky. Ať si ty krysy žerou, cožpak o to. Ale musej je chovat v nějakejch hygienickejch podmínkách, ne je vytáhnout z kanálu a opéct...
N Iwík - ® Pá 27.3.2009 9:53:58
Venca888 >> njn, asi se baví bolestí a říkaj si, že když jim to nevadí, tak ostatním taky ne, podle mě je to úplně jinej svět. Asi před 4 roky jsem četla v novinách, jak si jeden číňan namačkal do očí čili papričky - to už vypovídá o všem ... :o)))
N Venca888 - ® Pá 27.3.2009 9:52:00
Iwík >> Japonci si už něco podobnýho zkusili... začátkem srpna 1945... a jak je vidno, asi jim to ještě nestačilo... :-)
N Venca888 - ® Pá 27.3.2009 9:50:32
strejka >> člověk je z přirozenosti masožravec, takže nahrazování masa je sice možný, ale nesmyslný... takže to plezír neni
já to nijak neobhajuju a pokud něco takovýho vidim, určitě se mi to nelíbí.. Ale jak píšu - pořád to minimálně sleduje nějakej nevyhnutelnej důvod... vaření živejch zvířat ne.
Pokud taháš rybu z vody, asi jí to taky neni moc příjemný. Ale i tak se k ní někdo může chovat hůř a někdo líp, minimalizovat s ohledem na podmínky to její utrpení (bez ohledu na to, jestli ji pustíš nebo zabiješ)
N Iwík - ® Pá 27.3.2009 9:45:54
to video je pěkně nechutný, což ten had, ten to měl alespoň rychle za sebou, ale ten kapr :o(
docela by mě zajímalo, jak by se tvářil ten číňan, kdyby ho někdo za živa ostrouhal, pak ho nařezal na mřížky, vyndal mu vnitřnosti a osmažil ho z obou stran, pak na něj nalil nějakej omáčkovej hnus a ostatní by se bavili tím, jak ještě hýbe hubou :o((
asi by se moc nesmál
N strejka - ® Pá 27.3.2009 9:42:18
Venca888 >> když to zaženu do extrému, tak jíst maso obecně je čistej plezír, protože výživově je nahraditelné, nevim jak vypadaj velkochovy v Japonsku, ale principielně je mi tohle míň odporné než ty milióny zvířat celoživotně v klecích, předopované antibiotiky a před porážkou transportované třeba přes půl Evropy v podmínkách, jaké se čas od času objeví v tv, máš pocit, že tohle je ta kvalita masa? nechci a nebudu se dohadovat, jen jsem upozorňoval na to, že je strašně jednuduchý to tu pohoršeně odsuzovat a přitom si chodit pro kuře do Tesca s pocitem, že roste na stromech...
N Venca888 - ® Pá 27.3.2009 9:35:47
strejka >> tak to asi taky nebude uplně správný, s tim souhlasim, ale pořád to sleduje nějakej hmatatelnej a pochopitelnej záměr (i když forma může bejt diskutabilní)... kdežto tyhle opičáci sledujou jenom nějaký jejich žlutý pomíjivý touhy. Kvalita toho masa nemůže bejt lepší (ba právě naopak - obecně čim víc stresu před smrtí, tim horší kvalita masa). Oni to dělaji jenom z prostýho plezíru. Nedávno jsem viděl dokument, tentokrát z Japonska, a tam žrali živý chobotnice - namotali je na takovou hůlku, strčili si jí pomalu do krku a spolkli... tak mi řekni, co tim sledovali - chuťově to žádnej význam mít nemohlo... Jsou to skutečně žlutý vopice - Japonci možná technologicky o pár let vepředu, ale sociálně nejmíň o století zpátky...
N strejka - ® Pá 27.3.2009 9:24:38
Venca888 >> nevyhnutelné k nakrmení lidí ovšem za co nejmenší vynaložené finance na provoz, něco jiného je otevřená pastva, něco jiného kotec na slepici o rozměrech 30x30cm, o tom mluvím, je otázka, co je pro zvíře větší utrpení, jestli 20 sekund této přípravy nebo roky v podmínkách českých velkochovů (ovšem pěkně mimo zraky alibistických konzumentů), ale to by bylo na dýl někde u piva...
N Venca888 - ® Pá 27.3.2009 9:19:15
strejka >> jenomže to je nevyhnutelný k nakrmení lidí... ovšem marně se snažim najít nějakou podobnou nutnost v kuchání ryb zaživa...
N čavros - ® Čt 26.3.2009 21:38:17
Hnus žlutej a fijalovej.A proč tam neosmaží třeba bejka. Ten by jim asi pěkně nakopal zadek.
Housenky mouchy kobylky a podobná havět to je přesně pro ně.
N strejka - ® Čt 26.3.2009 21:35:38
a jsou zase kultury, které by při pohledu na naše vepříny, kravíny a drůbežárny padli do mdlob a odsoudili nás navěky ke škvíření v pekle...
N ruprd - ® Čt 26.3.2009 21:27:17
Je to trapné, je jich čím dál víc, nemám je rád.
N Venca888 - ® Čt 26.3.2009 21:09:34
tak ten had, to bych ještě pochopil... s useklou hlavou nemůže bejt víc mrtvej, jakkoliv se ještě hejbe... ale ten kapr, to je hnus... nicméně mě to nepřekvapuje - jsou to žlutý vopice...
N Martin M. - ® Čt 26.3.2009 9:46:41
Bachy >> kazdy si tim prosel a kdo ne, tak to dela do dnes :-)
N Bachy - ® Čt 26.3.2009 9:45:07
Martin M. >> Já to beru jako úchylku, něco jako když český rybář nejí ryby. :o))
N Zlejšek - ® Čt 26.3.2009 9:43:09
Bachy >> Prej to je skoro hned, ale na druhou stranu, nevím o nikom, kdo by o pádu do rozpáleného oleje a následné rychlosti nástupu šoku byl schopen vyprávět. Ten kapr určitě ne:-)
N Martin M. - ® Čt 26.3.2009 9:39:12
Bachy >> kdybysme se narodili o 10.000 km vychodneji, se stejnym DNA ale jinou vychovou, zrejme by nas to vubec nepohorsovalo. Ale jsme v Evrope, odmala nas uci co je spravne a co spatne a tohle v nasi kulture urcite spatne je. Takze hnus hnusnej a basta! :-)
N m.b. - ® Čt 26.3.2009 9:37:00
Bachy >> nebo když posolíš filátko candáta, tak se taky vlní :-) No jejda, dal bych si říct.
N Bachy - ® Čt 26.3.2009 9:32:07
Zlejšek >> Jo, taky už jsem vytahoval kámoše z ohně. Jinač on ten šok a následné bezvědomí při tak velkém popálení jak bylo na tom videu podle mně přichází docela rychle, ale samo nevím jak u ryb... :o)
N 3stan - ® Čt 26.3.2009 9:25:48
Brožeděj >> m.b. >> sorry, to nebolo adresovane tebe
N Zlejšek - ® Čt 26.3.2009 9:25:19
Bachy >> Asi máš pravdu, ale stejně je to fuj. Já se už párkrát v životě popálil a z tohodle mi jde mráz po zádech. BRRRRRR!
N Bachy - ® Čt 26.3.2009 9:22:08
Zlejšek >> Mezi pomalým rozkousáním živé ryby třeba medvědem, vydrou, .... a rychlým osmahnutím ještě živé ryby nevidím velký rozdíl. Stejně bych čekal že ta ryba má z toho takový šok, že už není při vědomí a pracují spíš nervy. Něco jako když uřízneš kaprovi hlavu a ještě po čtvrthodině otvírá papulu....
N 3stan - ® Čt 26.3.2009 9:10:59
Brožeděj >> humanisti sa ozvali. ta sliepka vo velkochove tiez nema lahky zivot
N m.b. - ® Čt 26.3.2009 8:59:36
Jiný kraj, jiný mrav. Jsou národy, co by středoevropské stravovací návyky označily za barbarství.
N Zlejšek - ® Čt 26.3.2009 8:49:34
Bachy >> Sice máš pravdu, že požírání hýbajícího se masa je vcelku přirozené, ale to co předváděl ten žluťák s kaprem má do přirozené konzumace živé, čerstvě ulovené potravy zvířetem vcelku daleko. To mi přijde mnohem přirozenější ono zmiňované pití rumu.
N Bachy - ® Čt 26.3.2009 6:46:44
Lidi jsou v podstatě zvířata a u zvířat je vcelku běžná věc požírat kořist "za živa". Třeba ten had tam už živý rozhodně nebyl, u toho kapra bych váhal. :o) Nejsem citlivka a jestli je taková strava nakonec sežrána, jedno kým nebo čím, nevidím na tom nic hnusného. Z hlediska biologie může být požírání hýbajícího se masa podstatně přirozenější než pití rumu. Pravda, v dnešní době to přijde trochu úchylné.
N kranex - ® Čt 26.3.2009 2:08:53
najhorsie je ze ich je viac jak ma bezna armada nabojov..su to ludia bez srdca ..ked im niekdo nakuka ze musia zrat hento a takto ,tigrie kosti ,rohy nosorozcov pred smrtou mucit zvierata a ze tym im budu dlhsie stat a narastu tie ich zakrpatene a spinave ciciny.. .ked sa v tej cine stane nejake nestastie velkeho kalibru,potopa alebo zemetrasenie to je moja najvacsia radost...
N rys - ® Čt 26.3.2009 0:36:43
tak tohle je opravdu hnus velebnosti, bych mu provedla to samý, žluťáskovi
N doliz - ® Po 23.3.2009 17:02:26
odteď jsem rasista.
N colek - ® Ne 22.3.2009 21:37:52
ano je to opravdu nechutné, bohužel s tím nejde nic dělat

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Členská schůze ČRS MO Kladno

Teď v neděli 26. 3. 2017 od 9.00 hodin restaurace RACEK v obci SRBY okr. Kladno.
Holt musíte dojet autem, autobusem, z Kamenných Žehrovic třeba pěšky, ale hlavně přijďte, ať víme co nám výbor...

Rybářská burza v Táboře

V neděli dne 2.4.2017 v době od 8:00 do 11:00 hod se koná ve velké zasedací místnosti ČRS,z.s. místní organizace Tábor v 1. patře budovy Podskalského mlýna (ul. Pod tržním náměstím 369) malá burza...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniTaška Large Carryal + Sada pro kapraře Zdarma!

Za 799
Dodáme do 24 hodin.Cestovní taška určena pro potřeby moderního rybáře, pohodlně do ní dáte vše potřebné na cesty za rybolovem. SADA PRO KAPRAŘE CARP COMBO TOOLS V CENĚ 472,- ZDARMA !!


akce, rybareniKvalitní nafukovací čluny BOAT007

Za 7000
Vynikající kvalita provedení a materiálů v ceně od 7000,- Záruka 3 roky na komponenty a 5 let na materiál.


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské Centrum Olomouc Rybářské Centrum Olomouc

Olomouc, Pasteurova 8a