Ryby se na talíři musí ještě hýbat

Autor diskuse: colek - Profil , 21.3.2009

Ťamana:

A) zaživa porcovat pak smažit?18%

B) zaživa nařezat kůži na kostičky, na otevřeném ohni točit, pak porcovat?21%

C) zaživa spařit, a podávat s hořčicí jako ovárek?61%

Od 22.3.2009 hlasovalo 28 čtenářů.

Gob - Profil | Út 19.5.2009 21:30:24

Pochebojo o znalostech véževe cajzlovskéma pepékama, a o chovu HZ nemajó aně páro, a zvekéte se, za chvelu osédlé celó zeměkólu

colek - Profil | Čt 2.4.2009 22:35:11

já zas viděl jak házej do vroucí vody živý psy, nechaj je až nemaj chlupy a pak je vyáhnou a žerou, ti psi normálně do poslední chvíle se snaží vylézat z pařáku

Venca888 - Profil | Pá 27.3.2009 10:20:46

strejka >> člověk je všežravec... o tom neni pochyb....
Já znova opakuju - to, jak je nakládáno s hospodářskejma zvířatama, neni správný... o tom neni pochyb. Ale ten důvod je tam naprosto zřejmej.
Kdežto toho Číňana k tomu rozhodně nevede snaha, aby bylo jídlo čerstvý - to bude i pokud toho kapra nejdřív bouchne...

strejka - Profil | Pá 27.3.2009 10:06:57

Venca888 >> o přirozenosti člověka jako masožravce si vymýšlíš, o nevyhnutelnosti chovat hospodářská zvířata v podmínkách, v jakých je chováme, jakbysmet, transporty živých zvířat mají přitom absolutně stejný důvod jako smažení a kuchání ryb zaživa - tedy čerstvost, my ji nevyžadujeme vidět, stačí nám ujištění prodejce, že tomu tak je a že náš biftek místo kusu masa přicestoval v přeplněném kamionu bez vody a se zlámanýma nohama do vlasti jako pěkná živá konzerva, no a zatažením do tématu chytání a pouštění ryb z plezíru vzhledem k jisté tentokrát skutečně nevyhnutelné mortalitě (zdlouhavém umírání např. na zaplísnění atd.) jsi tomu nasadil korunu, howg...

Iwík - Profil | Pá 27.3.2009 10:05:33

Venca888 >> já je prostě nepochopím :o(
když si vzpomenu na to video, tak se mi chce brečet, jak je můžou tak trápit??????

Venca888 - Profil | Pá 27.3.2009 10:03:12

Iwík >> hlavně, že maj prachy na vojenský přehlídky a taikonauty

Iwík - Profil | Pá 27.3.2009 9:59:08

Venca888 >> nejsou prachy, není krysa z hygienických chovů, asi se řídí tímto heslem, někdy mi přijde, že žerou všechno, co se hýbe a má to alepoň 4 nohy :o))))

Venca888 - Profil | Pá 27.3.2009 9:56:37

Iwík >> jsou to dobytkové... všechny ty nemoce - SARS, ptačí chřipka a spol., to jde tam odsud, protože jim chyběj základní hygienický návyky. Ať si ty krysy žerou, cožpak o to. Ale musej je chovat v nějakejch hygienickejch podmínkách, ne je vytáhnout z kanálu a opéct...

Iwík - Profil | Pá 27.3.2009 9:53:58

Venca888 >> njn, asi se baví bolestí a říkaj si, že když jim to nevadí, tak ostatním taky ne, podle mě je to úplně jinej svět. Asi před 4 roky jsem četla v novinách, jak si jeden číňan namačkal do očí čili papričky - to už vypovídá o všem ... :o)))

Venca888 - Profil | Pá 27.3.2009 9:52:00

Iwík >> Japonci si už něco podobnýho zkusili... začátkem srpna 1945... a jak je vidno, asi jim to ještě nestačilo... :-)

Venca888 - Profil | Pá 27.3.2009 9:50:32

strejka >> člověk je z přirozenosti masožravec, takže nahrazování masa je sice možný, ale nesmyslný... takže to plezír neni
já to nijak neobhajuju a pokud něco takovýho vidim, určitě se mi to nelíbí.. Ale jak píšu - pořád to minimálně sleduje nějakej nevyhnutelnej důvod... vaření živejch zvířat ne.
Pokud taháš rybu z vody, asi jí to taky neni moc příjemný. Ale i tak se k ní někdo může chovat hůř a někdo líp, minimalizovat s ohledem na podmínky to její utrpení (bez ohledu na to, jestli ji pustíš nebo zabiješ)

Iwík - Profil | Pá 27.3.2009 9:45:54

to video je pěkně nechutný, což ten had, ten to měl alespoň rychle za sebou, ale ten kapr :o(
docela by mě zajímalo, jak by se tvářil ten číňan, kdyby ho někdo za živa ostrouhal, pak ho nařezal na mřížky, vyndal mu vnitřnosti a osmažil ho z obou stran, pak na něj nalil nějakej omáčkovej hnus a ostatní by se bavili tím, jak ještě hýbe hubou :o((
asi by se moc nesmál

strejka - Profil | Pá 27.3.2009 9:42:18

Venca888 >> když to zaženu do extrému, tak jíst maso obecně je čistej plezír, protože výživově je nahraditelné, nevim jak vypadaj velkochovy v Japonsku, ale principielně je mi tohle míň odporné než ty milióny zvířat celoživotně v klecích, předopované antibiotiky a před porážkou transportované třeba přes půl Evropy v podmínkách, jaké se čas od času objeví v tv, máš pocit, že tohle je ta kvalita masa? nechci a nebudu se dohadovat, jen jsem upozorňoval na to, že je strašně jednuduchý to tu pohoršeně odsuzovat a přitom si chodit pro kuře do Tesca s pocitem, že roste na stromech...

Venca888 - Profil | Pá 27.3.2009 9:35:47

strejka >> tak to asi taky nebude uplně správný, s tim souhlasim, ale pořád to sleduje nějakej hmatatelnej a pochopitelnej záměr (i když forma může bejt diskutabilní)... kdežto tyhle opičáci sledujou jenom nějaký jejich žlutý pomíjivý touhy. Kvalita toho masa nemůže bejt lepší (ba právě naopak - obecně čim víc stresu před smrtí, tim horší kvalita masa). Oni to dělaji jenom z prostýho plezíru. Nedávno jsem viděl dokument, tentokrát z Japonska, a tam žrali živý chobotnice - namotali je na takovou hůlku, strčili si jí pomalu do krku a spolkli... tak mi řekni, co tim sledovali - chuťově to žádnej význam mít nemohlo... Jsou to skutečně žlutý vopice - Japonci možná technologicky o pár let vepředu, ale sociálně nejmíň o století zpátky...

strejka - Profil | Pá 27.3.2009 9:24:38

Venca888 >> nevyhnutelné k nakrmení lidí ovšem za co nejmenší vynaložené finance na provoz, něco jiného je otevřená pastva, něco jiného kotec na slepici o rozměrech 30x30cm, o tom mluvím, je otázka, co je pro zvíře větší utrpení, jestli 20 sekund této přípravy nebo roky v podmínkách českých velkochovů (ovšem pěkně mimo zraky alibistických konzumentů), ale to by bylo na dýl někde u piva...

Venca888 - Profil | Pá 27.3.2009 9:19:15

strejka >> jenomže to je nevyhnutelný k nakrmení lidí... ovšem marně se snažim najít nějakou podobnou nutnost v kuchání ryb zaživa...

čavros - Profil | Čt 26.3.2009 21:38:17

Hnus žlutej a fijalovej.A proč tam neosmaží třeba bejka. Ten by jim asi pěkně nakopal zadek.
Housenky mouchy kobylky a podobná havět to je přesně pro ně.

strejka - Profil | Čt 26.3.2009 21:35:38

a jsou zase kultury, které by při pohledu na naše vepříny, kravíny a drůbežárny padli do mdlob a odsoudili nás navěky ke škvíření v pekle...

ruprd - Profil | Čt 26.3.2009 21:27:17

Je to trapné, je jich čím dál víc, nemám je rád.

Venca888 - Profil | Čt 26.3.2009 21:09:34

tak ten had, to bych ještě pochopil... s useklou hlavou nemůže bejt víc mrtvej, jakkoliv se ještě hejbe... ale ten kapr, to je hnus... nicméně mě to nepřekvapuje - jsou to žlutý vopice...

Martin M. - Profil | Čt 26.3.2009 9:46:41

Bachy >> kazdy si tim prosel a kdo ne, tak to dela do dnes :-)

Bachy - Profil | Čt 26.3.2009 9:45:07

Martin M. >> Já to beru jako úchylku, něco jako když český rybář nejí ryby. :o))

Zlejšek - Profil | Čt 26.3.2009 9:43:09

Bachy >> Prej to je skoro hned, ale na druhou stranu, nevím o nikom, kdo by o pádu do rozpáleného oleje a následné rychlosti nástupu šoku byl schopen vyprávět. Ten kapr určitě ne:-)

Martin M. - Profil | Čt 26.3.2009 9:39:12

Bachy >> kdybysme se narodili o 10.000 km vychodneji, se stejnym DNA ale jinou vychovou, zrejme by nas to vubec nepohorsovalo. Ale jsme v Evrope, odmala nas uci co je spravne a co spatne a tohle v nasi kulture urcite spatne je. Takze hnus hnusnej a basta! :-)

m.b. - Profil | Čt 26.3.2009 9:37:00

Bachy >> nebo když posolíš filátko candáta, tak se taky vlní :-) No jejda, dal bych si říct.

Bachy - Profil | Čt 26.3.2009 9:32:07

Zlejšek >> Jo, taky už jsem vytahoval kámoše z ohně. Jinač on ten šok a následné bezvědomí při tak velkém popálení jak bylo na tom videu podle mně přichází docela rychle, ale samo nevím jak u ryb... :o)

3stan - Profil | Čt 26.3.2009 9:25:48

Brožeděj >> m.b. >> sorry, to nebolo adresovane tebe

Zlejšek - Profil | Čt 26.3.2009 9:25:19

Bachy >> Asi máš pravdu, ale stejně je to fuj. Já se už párkrát v životě popálil a z tohodle mi jde mráz po zádech. BRRRRRR!

Bachy - Profil | Čt 26.3.2009 9:22:08

Zlejšek >> Mezi pomalým rozkousáním živé ryby třeba medvědem, vydrou, .... a rychlým osmahnutím ještě živé ryby nevidím velký rozdíl. Stejně bych čekal že ta ryba má z toho takový šok, že už není při vědomí a pracují spíš nervy. Něco jako když uřízneš kaprovi hlavu a ještě po čtvrthodině otvírá papulu....

3stan - Profil | Čt 26.3.2009 9:10:59

Brožeděj >> humanisti sa ozvali. ta sliepka vo velkochove tiez nema lahky zivot

m.b. - Profil | Čt 26.3.2009 8:59:36

Jiný kraj, jiný mrav. Jsou národy, co by středoevropské stravovací návyky označily za barbarství.

Zlejšek - Profil | Čt 26.3.2009 8:49:34

Bachy >> Sice máš pravdu, že požírání hýbajícího se masa je vcelku přirozené, ale to co předváděl ten žluťák s kaprem má do přirozené konzumace živé, čerstvě ulovené potravy zvířetem vcelku daleko. To mi přijde mnohem přirozenější ono zmiňované pití rumu.

Bachy - Profil | Čt 26.3.2009 6:46:44

Lidi jsou v podstatě zvířata a u zvířat je vcelku běžná věc požírat kořist "za živa". Třeba ten had tam už živý rozhodně nebyl, u toho kapra bych váhal. :o) Nejsem citlivka a jestli je taková strava nakonec sežrána, jedno kým nebo čím, nevidím na tom nic hnusného. Z hlediska biologie může být požírání hýbajícího se masa podstatně přirozenější než pití rumu. Pravda, v dnešní době to přijde trochu úchylné.

kranex - Profil | Čt 26.3.2009 2:08:53

najhorsie je ze ich je viac jak ma bezna armada nabojov..su to ludia bez srdca ..ked im niekdo nakuka ze musia zrat hento a takto ,tigrie kosti ,rohy nosorozcov pred smrtou mucit zvierata a ze tym im budu dlhsie stat a narastu tie ich zakrpatene a spinave ciciny.. .ked sa v tej cine stane nejake nestastie velkeho kalibru,potopa alebo zemetrasenie to je moja najvacsia radost...

rys - Profil | Čt 26.3.2009 0:36:43

tak tohle je opravdu hnus velebnosti, bych mu provedla to samý, žluťáskovi

doliz - Profil | Po 23.3.2009 17:02:26

odteď jsem rasista.

colek - Profil | Ne 22.3.2009 21:37:52

ano je to opravdu nechutné, bohužel s tím nejde nic dělat