The Economist: NEMOCNÉ MOŘE

Diskuse k bleskovce The Economist: NEMOCNÉ MOŘE

Autor diskuse: Petrson - Profil , 2.2.2009

Petrson - Profil | Ne 1.3.2009 1:29:44

Konečně to mám - tento bonbónek jsem si věru nenechal ujít.

"Globální klima se však stalo velkým byznysem a dnes připadají jen v USA na jednoho kongresmena čtyři klimatičtí lobbysté. "

Tesat, pánové a dámy, tesat do každé přezelené kedlubny :)))

Úryvek z článku
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/162639-lzete-o-globalnim-oteplovani-obvinili-osn-japonsti-klimatologove.html

Dál jsou tam perly, že kupř. vědecká komunita, která hájí toto opoziční stanovisko čítá již 650 světových odborníků (původní zdroj je doslovně uvádí jako "disidenty". Vida, už i v tom má Klaus pravdu :?o) Jde o propastný rozdíl, oproti 52 vědcům, kteří zaštítili zprávu OSN o glob. oteplování. Tato ofiko směrnice, prolobovaná a zpackaná v duchu Goreových halucinací, doporučuje změnu politiky světovým státníkům.
Mimochodem, už jen jako třešinka v textu zavlálo, že z téhož tábora "odborníků" - aktivistů vycházely prognózy, podle nichž už minulý rok měl být severní pól zcela bez ledu. Kachna....! :)) Jsou to lháři.

Jak jsem psal - ono není od pravdy daleko, nazvat věci pravým jménem. Aťsi to aj břinkne. Schyluje se ke zločinu pod taktovkou mezinárodních orgánů, ničemu jinému.

Petrson - Profil | So 28.2.2009 21:42:12

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,05 >> aby nevzniknul dojem, že z nás jen chci dělat "dva vepři", zkopíruji taky několik odkazů s vědeckými závěry, které potvrzují slova níž. Na fóru "Globální změny klimatu - co na to ryby" se tématem s několika klubery zabýváme již delší dobu, tak se podařilo nashromáždit skutečně výživnou databázi závěrů odborníků.

http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLANKU=1499&fIDROCNIKU=2008

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/alexander-tomsky.php?itemid=3942

http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=615795
http://www.hrad.cz/cms/cz/prezident_cr/klaus_projevy/5591.shtm,
- zde v obsáhlé eseji, která je v diskuzi uvedena v plném znění, pan Prezident rovněž uvádí mnoho vědeckých dat, citací a studií, z nichž vyvozuje určité prognózy. K tomu bych jen podotknul, že lepšího prognostika zatím tato země nepovila. Stačí se ohlédnout za téměř všemi jeho prohlášeními z let minulých, tehdy považovaná některými médii, politiky ad. za extremní, jak často se skutkově naplňují.

http://zpravy.idnes.cz/globalni-oteplovani-clovek-mozna-ovlivnuje-klima-jen-malo-pnl-/kavarna.asp?c=A081230_155442_kavarna_bos (vložil Boyscout)

http://www.novinky.cz/clanek/158341-oteplovani-zbrzdilo-soudi-vedci-z-proudu-v-atlantiku.html

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/162639-lzete-o-globalnim-oteplovani-obvinili-osn-japonsti-klimatologove.html
- a konečně aktuální, dnes kolegou boyscoutem uvedený článek, za nějž a příspěvek výše mu děkuji, snad nevadí, že jsem je zde využil.
Japonské vědce, tedy naprosté špičky v oboru (ostatně jako v mnoha oblastech), kteří navíc patří k unikátním specialistům na vše kolem mořského světa, asi netřeba podezírat z ideologického štkaní či snad přejímání dat. To je způsob blízký právě Goreovi, jak je zřejmé z dalších, odlišných, v rámci objektivity na fóru také uvedených článků. Popisují trendy opačné, tedy jevy, se změnami klimatu spojené, ovšem bez skutečných vědeckých argumentů, dokladujících podíl lidské činnosti. Uvedeny nejsou z důvodu velmi prostého - ani články nic takového neobsahují, nepovažuji-li za takové argumenty uzlení do slovní sítě ideologického žabince, což je onen pozůstatek z dob, kdy se Gore snažil obsadit Bílý dům. Když mu tažení nevyšlo, asi jej napadlo jít po korytě od "od lesa" . Tak prostě zblbnul voliče, potažmo odbory, svou zelenou ideologií.

Uspokojivé výsledky, ztvrzující lidský vliv na klimatické změny, tedy dosud nemáme, za to ovšem nákladné projekty, dražší potraviny a nádavkem snůšku zelených blábolů. Do taktu nechvalným pozůstatkům nezvládnuté role jednoho karieristy, který prostě jen neuměl prohrát, teď hopsají zelené ovce po celém světě.

Petrson - Profil | So 28.2.2009 20:20:50

Royale with Cheese 3 >> Royale with Cheese 31,05 >> pan Klaus ale nehovoří o ničení ŽP jako takovém. Zaměřil se na určitá témata, hlavně tzv. "globální oteplování".
Jistě s jeho názory v tomto ohledu lze polemizovat. Já si z nich beru, že zcela jistě vnímá určité změny, provázející klimatický vývoj. Pouze tvrdí, že lidstvo se na něm svou činností nepodílí významným dílem, jak hlásá uvedená lobby. Poslední výzkumy jeho slova potvrzují:
Velkou roli v tom hraje celkové oteplování Země vlivem změny meziplanetárních vztahů a mj. také zesílením sluneční aktivity. Dál výzkumy ukazují, že i kdyby lidstvo "desatero" opatření z dílny Goreho pomatených "náboženců" dodržovalo stoprocentně jako pilná včelka, celé to pinožení bude nejspíš k ničemu. Ani za sto let se totiž tyto velkolepé projekty, které z kapes daňových poplatníků sají biliony, nijak na vývoji klimatu neprojeví změnou fyzikálních veličin (ta se, dle prognóz optimistů, objeví asi v řádu statistické chyby :))).
Co se týče dalšího snažení tohoto zeleného pekla, jejich hlavním "EKO-úspěchem" byl rozjezd projektů na výrobu biopaliv. Myslím, že o tomto zlu, páchaném na lidstvu napříč celou planetou, již bylo napsáno mnoho, aby každý soudný člověk pochopil, že jde nikoliv o ekologické, ale naopak zcela anti-ekologické, energeticky ještě navíc ztrátové, opatření.
Přesto není na škodu připomenout, že kvůli těmto vášním se divoce vypálily desetitisíce hektarů deštných pralesů, a hlavně vedlo k nejvyššímu nárustu cen světových potravin (až o 1/5 - 1/4) snad od 2. sv. války. Jinými slovy, kdyby se Ti 30 - 40 Kč. za chleba zdálo moc, poděkuj svému žabímu guru. Mohl dál koštovat "pouhých" 23 kaček, jako před 2 lety.
Dál si svého zeleného kašpara obhajuj, ale podle mě jediné, čeho dosahuje, je posílení svého ega, dál už jen páchá těžké zločiny.

Všechny tyto informace pochází ze seriozních průzkumů a průběžně je zveřejňují solidní, prestižní média.

Royale with Cheese 31,05 - Profil | Út 10.2.2009 19:13:27

Klaus žádné ničení životního prostředí nevidí.Economist se nakazil algoreovskou propagandou, jejímž účelem je ovládnout lidstvo a omezit demokracii, za kterou Klaus neúnavně bojuje už od narození.

Salmo1 - Profil | Po 2.2.2009 22:51:45

Petrson-Neříkej mi,že jsi čekal jiná data a čísla.Už jsem to psal stokrát a napíšu to znovu.
Kam člověk šlápne,tam sto let tráva neroste.
Člověk se chová v přírodě jako slon v porcelánu,neznaje z 90% základních vztahů.Dnešní zaručená tvrzení se za deset let zdají jako hloupý vtip.