Lipno - je mi z tebe smutno :-(

Autor diskuse: DejF - Profil , 24.7.2008

Mogway - Profil | Čt 31.7.2008 6:59:23

May: Naprosto s tebou souhlasim ohledne investic a zaberu pozemku okolo Lipna, ale ono to neni jen okolo Lipna, ale skoro cela Sumava je uz rozparcelovana a rozprodana, ale to jsem odbocil. A s tema skopcakama a holandanama me mrzi na to ze se tady u nas chovaji, jako by jim to patrilo. Na Lipno jezdim dost casto a kdyz vidim jak okolo Frymburka, Lipna nad Vlt. jak chyta kazdej nemec, holandan na ctyri pruty u vody se chovaji jak prasata a nikdo s tim nic nedela, tak jak to potom muze dopadnout? Maji sve jachty at je maji nikdo jim to nezavidi, ale tak proc maji kolem cele jachty kdyz vyjedou na vodu nahozeno x prutu a na zabradli u te jachty privazane snury s x navazcema? Nemela by tohle resit RS? Minuly rok od cervna do listopadu a tento rok cele jaro az do ted jsem na Lipne skoro kazdy tyden a RS me nenavstivila ani jednou. A to rikali jak budou vice kontrolovat. Jak rika Tarn: zadna vyhlaska a zakon sam o sobe nic neresi BEZ KONTROL! Proc jsme my vsichni takovy a nedokazeme si uchranit to krasne co mame? Proc jsme takovy, ze kdyz prijedeme do zahranici rybarit, tak dodrzujeme mistni RŘ, protože vime ze by jsme byli jinak tvrde postihnuti, nebo dokonce ze by jsme si taky uz na te dane lokalite nezachytali! Proc to nejde i u nas se tak starat o nase reviry? Proc to jinde jde a u nas to nejde?

Tarn - Profil | St 30.7.2008 11:06:44

may: já chytám jen přívlač a na Lipno jezdím dvakrát třikrát do roka. Možná že i tenhle způsob rybolovu je trochu důvodem, proč jsem nepotkal RS už asi pět let. To je stejné jako s bodovým systémem na silnici. Žádná vyhláška a zákon, sám o sobě nic neřeší, bez kontrol. Jak je pravděpodobnost kontroly malá, motivuje to k rabování vody. Na morálku a slušné chování bych se nespoléhal. To je bohužel smutná realita.

may - Profil | Út 29.7.2008 16:35:38

Vše co se děje okolo Lipna at ze strany ČRS ,zástavby,investic je jen jedno velký svinstvo a plnění kont zkorumpovanejch starostů .Lipensko stratí své kouzlo, stane se z něj jen komerční oblast kde se budou válet vyžraní starostové,nechutní skopčáci a drzí roztahovační holadané.ČRS se tloukl v prsa jak zachrání nádrž od dalšího rabování co všechno proto udělá ..Zatím neudělal nic, je klid po pěšině ,takže zase jen keci ,keci a oblbování členské základny.Pustit Lipno provozovatelům plánovaného turistického ruchu tak už si tam neškrtne vůbec nikdo jedině kdo bude mít na krku vizitku VIP už takto si někteří podnikatelíčci jezero přivlastnujou a dělej si na něm co chcou ,viz soukromé motorové čluny které jsou tam zakázané používat.Řešíte tu místní pytláky, nejenom ti se podepsali nad vydrancovaným jezerem, na celém stavu Lipna mají podíl všichni rybáři z republiky kteří se účastnili nájezdů na candáty,když jich bylo dostatek.Takže řeči že v květnu končí candátí sezona je mylná rabunk byl prováděn celoročně a záleží na každým at si sáhne do svědomí jestli se taky rabunku zúčastnil .Ti co neznaj život na Lipně, žijou z toho co jen slyší tak at tady radši nepíšou jsou to jen vymysli a polopravdy.Rád bych věděl kde je KVĚTONOV to je nějaká nová víska v okolí LIpna rád se nechám poučit.

Milan600 - Profil | Pá 25.7.2008 23:10:02

DejF-přesně tak.Už dneska je tam většina pozemků holandskejch.

DejF - Profil | Pá 25.7.2008 23:06:09

Strejka: je mi smutno z toho, jak to tam bude do budoucna vypadat ... ta příroda ... místo v lese se budem procházet mezi hotelama ... místo ptáků budem poslouchat holandskou hatmatilku ... z toho je mi smutno ...

Milan600 - Profil | Pá 25.7.2008 22:57:50

Jasně,je to dobře stejně jako na Žernosekách od té doby co tam vybudovali hotel a přístaviště s čerpací stanicí a prodali ostrovy.Fakt super,akorát že už se tam nedají chytat ryby.Ale o to přece nejde že?Hlavně když tečou nějaký drobný.Tak zkurv... jeden ze dvou nejlepších písáků na celém Labi,nejlepší proto že jsou s Labem spojené kanálem.Když jsem to tam po dlouhé době viděl,chtělo se mi blejt!

renda1965 - Profil | Pá 25.7.2008 18:55:29

To je jenom dobře.

Tarn - Profil | Pá 25.7.2008 11:15:47

Strejka : no jo stačí projít místní hospody a podívat se na jídelní lístky. Sezona nesezona. Kdyby tady v tom státě fungovali věci jak mají, těžko by vysvětlovali chybějící dodací listy k rybám co nabízejí. Ani hygienu to nezajímá z čeho vaří. Přece nebudou dělat problém rozvoji turistického ruchu ne ?

strejka - Profil | Pá 25.7.2008 11:08:28

Tarn: po tom, co byl odlapen RS na Květoňově při lovu na rybičky (malinké, ne štikové), si nedělám iluze o tom, že místí party mají obavu z kontrol, navíc známá lipenská pravda je, že candáti berou nejlíp v květnu :-)

Tarn - Profil | Pá 25.7.2008 11:04:04

strejka : souhlasím s Tebou. Turista je často k vodě a rybám daleko šetrnější než místní pytláci. Nedávno jsem četl článek v nějakém časopisu, kde redaktor mluvil přímo s místním pytlákem. Ten ho informoval že místní mezi sebe těžko někoho cizího pustí. Jejich způsob lovu jsou šňůry se spoustou návazců a zakotvit na dno jejich zátoky. Ráno vylovit sundat ryby a hajdy s nimi do hospody. Žádná ryba není malá a hodí jim to prý každému víc než důchod. Tím nechci říci že je to jen záležitost důchodců. Každou zátoku obhospodařuje zhruba cca dvacet pytláků. Tak si dovedete představit tu spoustu zmasených candátů a ostatních dravců. Kontroly se prý nebojí, za prvé se navzájem znají a za druhé kladou to v noci a nad ránem vybírají.

strejka - Profil | Pá 25.7.2008 10:38:26

z čeho je autorovi smutno? z toho, že na Lipno budou jezdit turisti? že tam budou utrácet své peníze? nějak tomu nerozumím. Proč si myslíte, že turista rovná se automatick pytlák nebo jinej hajzl? že uvažují stejně pokřiveně a legální ryblov je pro ně cizí slovo? nebo bolí ta marína a neochota dělit se s někým o ty obrhektary vody?
na Lipno Svaz (stejně jako na většinu dalších vod) léta zvysoka kašle, navíc není schopen uhlídat ani návesní rybník, bylo by nejlepší, kdyby přestal prodlužovat tu agónii své nespochnosti a Lipno pustil provozovatelům plánovaného turistického centra /měli-li by zájem), třeba by se o něj postarali lépe, hůř to počítám ani nejde, takže není co ztratit...

JKL - Profil | Pá 25.7.2008 10:03:35

Nějak se mi tam nobjevilo stanovisko JčRS nebo ČRS - že by svaz nad Lipnem zlomil hůl? Nebo si umyl ruce? Anebo ještě hůř - není tam někde souznění duší? Nebo kont?

Programátor - Profil | Pá 25.7.2008 9:26:47

Snajpra na každym kilometru, a střílet do hlav. to samozřejmě nejde, ale bylo byto hezké... Jinak, taky je mi z toho smutno...

Krl - Profil | Čt 24.7.2008 19:37:21

Má cenu uvažovat o nějaké ochraně candátů a podobně? Vždyť to pomůže jenom podnikavým podnikatelům kteří zajisté budou prodávat svým hostům povolenky a svaz z toho bude mít prd.