Falešná rybářská stráž?! Podivné chování na Berounce 2

M9 - Profil | Út 10.6.2008 21:00:59

příruční zbraně (bejsbol pálky bo jak se to píše a od letošku i tomfu ) jsme měli zatím jen na Pálavě bohužel jsme byly (naštěstií jen málem) nuceni je použít proti kaprařům co lovily kousek opodál:(((( věčně našrot,šíleně drzí,stale si na něco stěžující a poslední noc,nás dokonce přišly i navštívit na malou vzdálenost,když spatřily naše zbraně se uklidnily a odnesl to jen člun který jsme měli přes noc propichlý a proto fůůůůůůj takovým,kteří se pohybují i mezi námi

berlinan - Profil | Út 10.6.2008 20:30:02

Jo taky me nekdy prepadaji pochmurne myslenky, kdyz sedim uplne sam uprostred lesa u jezera a ve 3 rano slysim auto jak parkuje tam kde mam zaparkovano ja, no nic moc pocit, to vam reknu. Ale musim rict, ze zatim vzdycky v poho, tak snad to vydrzi. Na nikoho bych asi nikdy nevystrelil ani bych nikoho nebodl nebo neco takoveho pokud by slo jenom o ty udice, at si je klidne vezme.

Okoun Michal - Profil | Út 10.6.2008 20:17:42

Pokud pro případ fyzického napadení u sebe nosíte zbraň (střelnou zbraň, slzotvorný prostředek, elektrický paralyzér a podobně), je nutno dodržet následující zásady:

* zbraň nosit skrytě, ale aby byla v potřebnou dobu okamžitě k dispozici
* zbraní nehrozit, ale v rozhodný okamžik ihned použít (jinak se zbraně může zmocnit útočník),
* z hlediska psychologické stránky sebeobrany být odhodlán zbraň opravdu použít,
* dobře znát všechny vlastnosti své zbraně a být dobře vycvičen v jejím používání,
* dbát toho, aby nedošlo k újmě na životě a zdraví nezúčastněných osob,¨
* ovládat způsoby poskytování první pomoci při poraněních.

Okoun Michal - Profil | Út 10.6.2008 20:06:05

sojka - jo, to je fakt

sojka - Profil | Út 10.6.2008 19:34:04

Ftipálek: Přes den chodím bez, ale nůž a teleskopický obušek mám. V noci si pak pistoli beru vždy. Je to o poznání lepší pocit, když víš, že jsi schopen se účinně bránit. Nikdy nevíš, na koho natrefíš. Může to být zmetek, který tě jen vystraší, vezme ti věci a uteče, ale taky to může být magor, co tě nejdřív dobije (zabije), i když se nebráníš a pak okrade. A s tím soudem bych si zas tak nelámal hlavu. Nějak to dopadne a lepší dlouhý proces než krátký pohřeb. Můžou tě zprostit, můžeš dostat podmínku, můžou tě samozřejmě taky natvrdo zavřít, ale potom tě taky stejně musí pustit a ŽIVOT jde dál. Ale když tě někdo zmrzačí nebo zabije, tak si už na něm nic nevezmeš.

jarda 2004 - Profil | Út 10.6.2008 19:33:11

Tak od tět jen čekám na ruskej přízvuk na rybách. Udělám pánovi veselé odpoledene.

Okoun Michal - Profil | Út 10.6.2008 19:23:08

Tento a podobné případy jen dokládají nutnost držet u vody při sobě. Jen tak nedáme šmejdům z východu či odjinud šanci (RS to za nás, jako např. v Anglii, asi řešit nebude).

Okoun Michal - Profil | Út 10.6.2008 19:18:58

Já chodim na ryby radši lehce ozbrojen (specifikovat budu jen v SZ) a jsem klidnější. Zbraně bych ale volil takové, abych se nebál použít nutnou obranu: Toto je její definice společně s výkladem: Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný tímto (trestním) zákonem, není trestným činem. Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.
Podstatou nutné obrany je uplatnění práva proti bezpráví. Obránce svým jednáním chrání život nebo zdraví proti fyzickému útoku jiného člověka, a tak současně prosazuje ochranu zákonem chráněných zájmů. V okamžiku odvracení útoku pachatele vlastně při ochraně zákona nahrazuje zásah veřejných orgánů (zejména policie). Obránce je tak oprávněn nejen k sebeobraně, ale z hlediska občanské solidarity ve stejném rozsahu také k obraně jiného člověka.

Takže -nůž bych normálně nepoužil, leda by šlo vážně do tuhýho (můžeš jím lehce zabít a jestli ti ho vezmou .... :( Podobně to vidím i s tou ostrou pistolí

ftipalek - Profil | Po 9.6.2008 22:48:51

Sojka: njn je to o držku jít na ryby sám...ve dvou je to jen pro lepší klid na srdci....
Mě se nic podobného nestalo. jen jednou policajti zastavili u rybníka auto a odvezli opilýho(v dechu 2,5promile) 17 letýho řidiče k odoktorovi. V tom autě byl ještě spolujezdec - neméně opilej - a spolujezdkyně. Spolujezdec při odjezdu policistů s řidičem se nebal přijít k jejich autu a se slovy "pusťte ho, já mám nůž" opravdu vytáhl proti nim nůž z kapsy...Policajti mu jen řekli, aby si nevyskakoval nebo pojede s nima tak toho nechal..

Pak odjeli a ti dva co tam zbyli šli ke mě..měl jsem docela nahnáno co se stane....nakonec vypadali jako docela "normální" (pokud pominu to že byli docela opilí a vzali si nějakýho tripa či co - nerozumím tomu) lidi co jedou z technopárty....ale i tak jsem radši "musel" už domů na oběd...
Vždycky když vidím někoho přicházet nebo jde jen kolem rybníka tak se mám na pozoru....ale nějakou železnou přítelkyni nemám a ani ji nechci tak budu doufat, že mě nic takovýho nepotká...

sojka - Profil | Po 9.6.2008 22:31:48

Známému se stalo taky, že k němu v noci přišli 2 Ukrajinci a ať jim dá peníze. On jim řekl, že peníze na ryby nenosí a oni na to, ať tedy stáhne ty pruty, že už si je někde prodají.Naštěstí chlap co chytal vedle to zaslechl a šel se podívat, co se tam děje a oni utekli. No a ten známý, bylo mu tehdy kolem 65-70 let, který chodil celé roky zásadně na noční lov od té doby začal chodit odpoledne a se stmíváním to balil. A to se stalo na malém rybníčku v klidném menším městě na Severní Moravě v 90-tých letech.

Jenomrybář - Profil | Po 9.6.2008 13:26:40

Já vozím mačetu na sekání trávy! Je dlouhá tak třičtvrtě metru, ale jestli bych ji v případě ohrožení použil to vážně pochybuji :-( Nejsem typ co dokáže seknout do člověka, ale zas na druhou stranu by mě mohla situace přimět ke všemu....vážně nevím co bych udělal!!!!!

Knapík - Profil | Po 9.6.2008 12:55:51

Hlavně s tou ostrou buď připravenej ji použít, jinak je ti víš k čemu a nezapomeň, že i útočník v tu chvíli bude počítat s tím, že ji máš proto, abys ji použil a podle toho se kdyžtak zachová......
Rozhodně ten kdo je napadenej v našem pr. řádu moc chráněnej není.........

Vodník Kebule - Profil | Po 9.6.2008 12:38:26

PvD - plynovka už nestačí - to nosej oni. Já po zkušenostech nosím ostrou - a cítím se líp...

Okoun Michal - Profil | Po 9.6.2008 12:27:46

plavan - Tak to by presně on ! ke mně dojel akorát, když začínal ten vichr-jeste nez sem to tam zabalil (byl jsem níž jak ty-na dolnim konci). Jestli muzes, rekni to vsem, co na ten usek jezdi - Nejsem rasista ani nacionalista, ale čekal bych, že v cizí zemi stáhnou ocas a budou rádi, že jsou rádi - šmejdi jedni.

plavan - Profil | Po 9.6.2008 10:02:18

Okoun Michal - jestli to bylo těsně před tou bouřkou, tak jsem ho viděl taky. Zrovna jsem balil, abych té číně utekl a přijela ke mně taková stará dodávka s nápisem stavební firmy a zatarasila mi odjezdovou cestu. Vylezl z ní kluk a stoupnul si asi 60cm od mého auta. Zarazilo mě, že se snaží mluvit česky, ale ten přízvuk byl dost divnej. zeptal jsem se ho, co potřebuje a pravil: " jak to tady jde ? ". Říkám mu že nic moc a on koukal asi tak 2 minuty, divnej pohled ( piko, hero ?? ) a pak odjel trochu níž k jezu, asi za tebou. Přemýšlel jsem o něm až do doby než mě dostihly kroupy a zácpa na Cukráku. Byl opravdu zvláštní, ale nechtěl po mě papíry( stejně žádné nemám :-))))

Paul van Drax - Profil | Po 9.6.2008 9:15:38

Prijde na to, co je "nalezite ozbrojen". Moje kudla, co mam mozna hozenou nekde na dne batohu, by asi byla prd platna. To uz aby clovek nosil na ryby pod pazi aspon plynovku.

Okoun Michal - Profil | Pá 6.6.2008 21:40:02

Knapík: naprosto souhlasím, takže teď už k vodě pouze náležite ozbrojen...

Okoun Michal - Profil | Pá 6.6.2008 18:12:56

Kolegové-toto je oficiální stanovisko funkcionáře ČRS: Žádného ukrajince ani občana jiné národnisti v ryb. stráži nemáme. Každý člen RS při kontrole musí být vyditelně označen služebním odznakem a na požádání předložit průkaz.

Cottus - Profil | Pá 6.6.2008 12:47:53

Tak a je to venku...
žádný UK, prostě klasická RS orientovaná proti bobkařům.....(lehce dostupným).
Coby si také na nějakém pure v metrové hloubce zabroděném vzala? Spíš by ji sebral proud - a to by byla škoda.

Knapík - Profil | Pá 6.6.2008 12:46:18

Pokud se ta informace zakládá na pravdě, tak v plzni už prej partička asi 5 UK rozbila hubu porybnýmu a snad ho i tradičně hodili do vody, po příjezdu policie tam samosebou nikdo nebyl.....
Smutný je to, že v dané lokalitě se běžně zašívají až 3 posádky městské policie a krouží kolem fotbalového stadionu, který je asi 100 metrů od inkriminovaného místa...... a jinak buzerují každého, kdo se chystá do pěší zóny vjet autem.....
No ale když se něco děje, je policie zrovinka jinde....skoro bych řekl, že stejně jako revizoři v MHD se prachsprostě vyhýbají akci.
Jediný trest přicházející v úvahu je romlatit jim hubu a odvézt to za hranice s trvalým zákazem vstupu do ČR

šeptal - Profil | Pá 6.6.2008 12:36:11

To bude Ausobský valit oči, až mu Miloš přinese trofej k preparaci.

Jenomrybář - Profil | Pá 6.6.2008 12:33:11

Milouš myslím, že Septal ti to vysvětlil dobře a i vtipně :-) Musíš si holt koupit nějak dobře vyvedeny teleskop, sednout k vodě a čekat.....a k oblíbeným způsobům lovu si můžeš připsat Ukrajinobijec :-)

Miloš_Dia - Profil | Pá 6.6.2008 12:17:51

Jenomrybář:
Je to škoda. Rád bych si s těmi UK pracovníky občas pokecal...

šeptal - Profil | Pá 6.6.2008 12:14:36

Zabrozený borec z titěrnou rákoskou v ruce není dostatečně atraktivní kořist. Jestli ale chceš zvednout své šance na konfrontaci s pseudoporybným, klidně ti nechám kýbl futra, vidličky a nějaký teleskop.

obrisek - Profil | Pá 6.6.2008 12:09:50

Jenomrybář-Jde opravdu jen o pověst...ti opravdu otrlí a znalí zločinci z východu se nezahazují takovýma "kšeftama" prostě to "kopáči" jen zkouší a občas jim to vinde a určitě si taky párkrát zaběhali když narazili...Záleží prostě na situaci...

Jenomrybář - Profil | Pá 6.6.2008 12:04:49

Podle mého mají muškaři pro zloděje méně cenných věcí než bobkari! A ke všemu jsou přece jen v odlehlejsich místech, kam už se jim ani nevyplatí zajíždét!!

Jenomrybář - Profil | Pá 6.6.2008 12:00:39

Samozřejmě....možná nejsou v kondici, ale mají zlou pověst a ke zbraním blíž než já! A případů napadení zbraní stoupá....Ono asi opravdu záleží na situaci.....když ke mě přijde nějaký floutek a otravuje, tak ho vyhodím, ale přijít někdo s náznakem loupeže a myslet to opravdu vážně, tak mu dám všechno....mám rád své pruty, ale zdraví ještě víc!

Miloš_Dia - Profil | Pá 6.6.2008 11:55:20

Jenomrybář:
Jo, několik fyzických útoků na bobkaře už bylo nedávno zaznamenáno v Radotíně na Berounce. Většinou chodí ve dvojicích, nože. Jako na potvoru si nevybírají muškaře, což je ohromná škoda...

Firo - Profil | Pá 6.6.2008 11:37:09

Mr.Obratlík - To teda nevim. Aspoň v čechách platí tohle- Ostatní druhy ryb zapisuje po skončení nebo přerušení lovu před odchodem od vody.

Ponty - Profil | Pá 6.6.2008 11:36:05

berlinan. takoví lidi neožereš, tu flašku by slupnul jak malinu a kdyby jsi neměl jinou, tak pak by byl asi problém:-)

berlinan - Profil | Pá 6.6.2008 11:29:02

Anebo s sebou vzdycky nosit flasku vodky a provizorne,nez by doslo ke konfliktu, ho proste ozrat :-)

obrisek - Profil | Pá 6.6.2008 11:20:19

Jenomrybář- souhlas...zvlášt u toho kdo to napsal:-) Jinak já mám s ukrajincema bohaté zkušenosti ze zaměstnání a vím jedno...to je "samá mafie" a "já tebe střílet do noh" a "já tebe useknout hlavu" a když de do tuhého pak se hrozně diví, když mu jí šupneš....Netřeba se jich bát, jen být na pozoru.Sou to lidi jako každý jiní, dost často zdevastovaní alkoholem a bez kondice...

ftipalek - Profil | Pá 6.6.2008 11:19:29

Jenom rybář: pokud by na mě působil že opravdu stráží je tak bych asi taky podlehl...přeci jen by mi bylo jasný že jestli teď budu dělat pupínky tak mě nechá, ale příště by si na mě smlsnul asi....tak jak učitelka když chtěla vyzkoušel mě tak, abych dostal 5, tak asi i RS dokáže udělat takovou kontrolu že z ní nikdo nevyvázne bez ztráty květinky.....
Ale pokud by to byla situace že by mě chtěl kontrolovat nějaký ukrajinec nebo rom, tak bych mu nic neukázal dokud mi neukáže všechny papíry co má mít...a asi bych si zapamtoval dobře jeho jméno pokud by mi je opravdu ukázal
Ale jasný je, že pokud nemá všechny doklady, které má mít, tak není RS. Tak jako policista bez uniformy atd není policista..

Dandys - Profil | Pá 6.6.2008 11:12:28

Paul van Drax - ® To já si to představit dokážu docela reálně. Okecával bych to, okecával, snažil se domluvit za každou cenu a se stoupajícím adrenalinem bych se už v hlavě připravoval na krizovou variantu, nucené obrany. A buď by se to nějak zvrátilo a dal pokoj nebo by dotyčný vstoupil do "bezpečnostního kruhu" s ůmyslem fyzického kontaktu. Pak bych se spolehl na instinkt sebezáchovy, přesnost a razanci první rány. Naštěstí jsem v takové situaci u vody nikdy nebyl.

Paul van Drax - Profil | Pá 6.6.2008 11:06:48

Jenomrybar ma docela pravdu. Neumim si moc predstavit, co bych delal, kdyby slo do tuheho.

Jenomrybář - Profil | Pá 6.6.2008 11:01:46

Nevím proč sem někdo píše, že by bez průkazu rybářsské stráže se s dotyčný vůbec nebavil......to je tady od klávesnice docela jasný! Ale co když se vám to pak opravdu stane? Jste pak takový hrdinové, že by jste šli do pranice s člověkem z východu u řeky kde není ani noha? Co kdyby po vás něco chtěl a byl dost neodbytný? Tady ten článek je spíše varování a dotaz jestli se to už taky někomu stalo...