Diskuse k článku: S krmítkem, či bez?

Diskuse k článku S krmítkem, či bez?

Autor diskuse: Tomáš Krška - Bowden® - Profil , 29.5.2008

Maryl - Profil | Pá 13.6.2008 11:24:08

Moc hezk podané a hlavně poučný článek. Velmi mě zaujal.

Miki - Profil | Ne 8.6.2008 10:32:16

Bowden: to nebylo určeno pro tebe, ale pro "Rumose"!!!!!!!!!!!. Jinak je opravdu zbytečné ti oponovat, protože ty jsi prostě typ člověka, který bude tvrdošíjně stát za svým a nehodlá se poučit. Čas který trávím s tebou ohledně této "blbé" diskuze k ještě "blbějšímu" článku, raději strávím na rybách s komerčně vyrobenou směsí od značky Traper :( , ve společnosti příjemných lidí, se kterýma si můžu rozumě pokecat o krmení a jeho přípravách a zejména pak o účincích polských extraktů Tutti-Frutti.
Tobě přeji hodně pěkných chvilek u vody s pružinovým krmítkem a belíkem šrotu s kolínkem na háčku č.2/0.
Bůh ti pomáhej.

Petr.J - Profil | So 7.6.2008 9:51:55

Pane Bowden, je škoda, že končíte, bylo docela zábavné, číst ty vaše hrozné bláboly a výplody vašeho, asi ne zcela zdravého mozku. Zkuste to ještě přehodnotit a ještě nějaká vaše moudra sem napsat, samozřejmě doplněná vašimi tuze pěknými osloveními a zařazováními pisatelů tam, kam je zařazujete. Je pravda, že to je poněkud jednotvárné, asi váš postižený mozek už na nic jiného nestačí. Na druhou stranu si musím přiznat, že jsem se docela těšil na to co z vás zase vypadne za blbost. No ale asi už to tolik lidí nebaví, protože přispěvatelů na toto téma rapidně ubývá, vy patrně upadnete v zapomnění a lidem zůstane jenom mlhavá vzpomínka na nějakého cvoka, který se neumí chovat a který vyrábí nějaké hlouposti na rybařinu. A tak je to asi správné.

CeP - Profil | So 7.6.2008 9:47:16

opravdu uz nemuzu... neb jsem jen obycejny podprumerny plebejec, dovolim si citovat personu v mem srdci hluboce vazenou. dovtipi se kazdy. tedy:

"..kdyby hloupost nadnasela.." pak by se jeden zde pritomny Generální ředitel zeměkoule musel vznaset nejmin na Marsu.

BOWDEN® - Profil | So 7.6.2008 9:23:08

Miki - ® Pá 6.6.2008 19:16:12

cituji: - Na druhou stranu ale tento server funguje tak, že pokud sem již někdo něco napíše, musí nutně očekávat vyjádření ostatních a měl by na ně i přiměřenou formou reagovat. Pokud na ně reagovat neumí a tím pádem svá slova dostatečně neobhájí, již to je samo důkazem toho, že je někde chyba.
Tak takhle to vidím já, pane kolego. - konec citace

Možná jsem zabedněný, ale já tu opravdu nenašel mě srozumitelné vyvrácení mých doměnek, nikdo z vás mi tu nedokázal vysvětlit, že tutti-frutti smrad láká a rajcuje rybz k záběru proto, že.......
a nebo, syntetická vůnbě malin, jahod ananasu)s ananasem či kosem se kapr setkat in natura nemohl nikdy) je pro kaprovité ryby atraktivní neboť KAPR OBECNÝ VE SVÉ EVOLUCI BYL PO MILIONY LET VYSTAVEN SYNTETICKÝM JAHODÁM (MALINÁM, CUTRUSŮM ATD) a protože syntetická vůně(pach) je složen ze sice syntetických a v přírodě se nevyskytujících chemikálií, tak přesto jsou tyto umělé substance "konstruovány" tak, aby v rybách budily klamný dojem, že se jedná o nutričně plnohodnotné či nadhodnotné jídlo a tedy ryby v důsledku těchto vůní zvýší svou aktivitu a dají přednost před potravou s přirozeným pachem potravě, nasmrděné syntetikou.
Zkrátka každý tu něco tvrdí, nic nedokazuje. Jste opravdu podobní pobožným, ti za důkaz pravdivosti Bible považují Zjevené Slovo Boží a to je napsáno zase jen v Bibli a nikde jinade. Vy tady tedy tvrdíte, že tou složkou která rajcuje ryby není pachová stopa aminokyselin, škrobů a cukrů ale syntetický, v přírodě se nevyskytující smrad a jako důkaz udáváte to JE TO MŮJ NÁZOR. Jasně, a to, že je to tvůj názor je důkaz? A to, že ty jsi byl závodníkem je důkaz, že syntetický či jiný smrad je faktorem atraktivnosti pro ryby? Dokonce třeba ty vkládáš do mého článku tvrzení, kterých jsem se nedopustil, že tedy nezáleží na tom z čeho se skládá šrot a tedy lžeš, přečti si to znovu. Já tvrdím právě to, že je jedno zda šrot smrdí syntetikou, výkaly či motorovým olejem, že jde jen o to, Z ČEHO SE ŠROT SKLÁDÁ ale že ještě mnohem víc že jde o to, JAK JE RYBÁM NABÍZEN!!! Vysvětluji, že když šrot smrdí syntetikou, že to ryby žerou pro to co je ve šrotu přirozeného a ne pro to, čím to smrdí a jako důkaz uvádím to co může pozorovat každý a to jsou ty kanály.

jediné zač se omlouvám je věta - apeluji na inteligenci rybářů -

Vážení, vzdávám to. Nikdo jste mi má tvrzení nevyvrátil a jste opravdu jako středověcí náboženští tmáři, dovolil jsem si zarýt do slepé nesmyslné Víry, dát důkazy, ale vy nikdo žádný protidůkaz, ale uspořádali jste dokonalý hon na kacíře. Jediné co k tomu můžu říct - A PŘECE SE TOČÍ!!!

Miki - Profil | Pá 6.6.2008 19:16:12

Rumos: Máte pravdu pane kolego, ale zřejmě Vám uniklo, že právě tento uveřejněný článek, o kterém je momentálně řeč, je jakousi skrytou reklamou----možná ne, ale na mě osobně to tak trošku působí. Jinak s Vámi ale souhlasím v podstatě ve všem. Určitě budete souhlasit i Vy se mnou, když si Vás dovolím upozornit, že já nic necenzuruji, ani nepoužívám plamená slova k vychvalování něčeho jiného. Naopak, chválím autora za tvrdošíjný postoj k těmto recenzím, protože já bych se ponaučil a zřejmě bych svůj názor poupravil a nad to ještě přičítám autorovi velké "plus", že dokázal něco tak dlouhého napsat o šrotu, který -dle jeho názoru- nemá v krmení stejně žádný význam (a tak mě to celé připadá trošku na prd, zvláště v době, kdy technologie pokročila a co se týká rybařiny, jsme již -díky Bohu- někde jinde). Chtěl jsem jen naznačit, že jsou pryč ty doby, kdy jsme si vyráběli vydličky doma ve svěráku a chytávali na dvoudílné lamináty a navijáky značky Roen (kdo měl Stabila, nebo MK 100, byl Bůh). Celé jsem to tedy směřoval k tomu, že článek je-opakuji- poněkud zastaralý na nynější dobu a vzhledem k tomu, že tento server MRK považuji za moderní záležitost, myslím si, že by se zde měli probírat spíše věci moderní a technologicky vyšší. Tento článek tomu ale neodpovídá ani v nejmenším--dle mého. Možná je to jinak, já tímto vyjadřuji jen svůj názor a v podstatě je to jednoduché pro všechny ostatní---pokud se někomu něco nelíbí, ať to nečte, stejně jako to, co jsem napsal teďka já---a je po problému.
Na druhou stranu ale tento server funguje tak, že pokud sem již někdo něco napíše, musí nutně očekávat vyjádření ostatních a měl by na ně i přiměřenou formou reagovat. Pokud na ně reagovat neumí a tím pádem svá slova dostatečně neobhájí, již to je samo důkazem toho, že je někde chyba.
Tak takhle to vidím já, pane kolego.

Miki - Profil | Pá 6.6.2008 19:15:44

BOWDEN: No, je to tvůj názor a já ti ho vyvracet nebudu a ani nechci, poněvadž z tvých reakcí je patrno, že by to stejně nemělo žádný význam. Jen bych rád podotkl (já vím, že stejně zbytečně), že jsem v době "za komunistů" nejen o závodnících slyšel, ale rovněž i sám závodil. S tebou uveřejněným názorem, že vůně v krmení nemají žádný význam, souhlasit nebudu a nesouhlasím a je vidět, že ani oněch 25 let nestačilo k tomu, aby jsi zjistil, že je to trošku jinak.

boyscout - Profil | Pá 6.6.2008 8:44:39

BOWDEN>nedá mi to abych nereagoval na tvůj názor
cituji : "No já nevím. Článek má zatím hodnocení 1,87 a to je EVIDENTNĚ silný nadprůměr a tedy nejspíš EVIDENTNĚ ty pravdu nemáš, článek byl přečten více než 4.000 x jasné? Ano, reakce podobné té tvojí sice převažují, ale nějak to nekoreluje se známkou, ozývají se tedy jen trefené husy co ty na to?...."

Když si seřadíš články na MRK-u podle známky kterou dostali tak je tvůj silně "nadprůměrně" ohodnocený článek na 541 místě z 548 možných. To je opravdu impozantní výsledek :-)
Důkaz: http://www.mrk.cz/clanky.php3?from=489&sort=zn

Mirek Saf. - Profil | Pá 6.6.2008 8:15:12

MM: pouvažuji, snad v zimě kdy snad bude více času.

Martin M. - Profil | Čt 5.6.2008 18:46:05

Mirek Saf.> pekny rozbor, to jsis mel nechat na clanek :-)

splavek - Profil | Čt 5.6.2008 18:28:18

Bowden-chytám jak na komerční krmení,tak na samodoma vyrobené na šrotovém základě.Můsím,ale objetivně říct,že víc zachytám na komerční ,skusil jsem to i ono,dal i na anglosaskou reklamu.Vyselektoval krmení co mi sedlo,zavrhnul co mi nesedlo a spokojeně chytám dál.Píšeš tam ,že profíci tají jak to dělají,ale zase ti musím oponovat,že když jsem šel pro radu k profíkovi,třeba na závodech tak mě nikdy nikdo neodbyl.
A ještě jsem ti chtěl napsat,že nejlepší rybařinu mám na polským krmení z angloskými nápisy,prostě to noblbne jen mě ale i ryby.To víš komerce prosákla i do vody.

Mirek Saf. - Profil | St 4.6.2008 10:22:36

Předně chci říct, že ať si člověk dá jakoukoliv práci, tak čeká uznání a slova kritiky nenese zrovna nejlíp. Proto nechci nic a nikoho kritizovat. Vyslovím jen svůj názor na danou problematiku.

Uspěšnost sportovního rybolovu je podmíněna současným spolupůsobením více faktorů. V žádném případě nelze jeden vyzdvihovat nad druhý a nelze tedy říct co je důležitější a co méně důležité. Také variabilita podmínek, roční doby a fiziologie ryb dává za pravdu, že někdy jindy osvědčené metody selhávají.

Takže aby se ryby v patřičném množství a velikosti podívaly na břeh, tak musí rybář split:

1. "Přečíst" vodu a dané podmínky tak aby lovil v "komforní" zoně , tj tam, kde v daný okamžik jsou ochotny ryby žrát. Například když ryby "zobou" v mělké ( cca 1.2 m ) hloubce při břehu u trav, tak je zbytečné lovit a vnadit v 80m kde je cca 8m vody. Mnohdy taková zona je daleko od parkoviště, má špatně přístupný břeh, nedá se pořádně nahodit ap.

2. Předložit co možná nejpřirozenějším způsobem nástrahu. Tj. aby ryba získala k soustu důvěru a byla ochotna ji konzumovat. Zde je to celý komplex faktorů zahrnující jednotlivé rybolovné techniky, montáže, použití síly vlasců, návazců, háčků a vlastních montáží tak vlasních nástrah. Jako příklad uvedu i délku návazce v závislosti na typu ryby pro feeder ap.

3. Svým chováním na břehu rybář nesmí opatrné a trofejní kusy plašit. Ano, u násaďáku to celkem nehraje roli, ti jsou věčně hladoví jako mí dosrostenci. Nicméně větší kusy jsou někdy tak plaché, že stačí do vody hodit hrst partiklu a a od lovného místa odplujou. Případně žerou v době kdy je rybolov zakázán.

4. Snaha udržet ryby co nejdéle na lovném místě a opakovaně zvyšovat šanci na záběr. Zde je to především otázka krmení. Nejedná se však jen o vlastní složení, přípravu, nejedná se jen o to, zda krmit tím čím lovím, nebo ne. Jedná se ale i o to jak co možná nejpřirozeněni dopravit krmivo co nejpřesněji k nástraze a přitom nepoplašit ryby. Myslím že článek se týkal převážně tohoto tématu a s tím související jedné rybolovné techniky - srkačky.

5. Otázka volby náčiní. To je ta jedna z nejdrahších součástí rybolovu, nicméně mnohdy přeceňována. Zde je důleřitá souhra. Příklad 018 vlasec jako kmen je vhodné umístit na feeder prut případně matchku, nikoliv však na surfový teleskop a 100g srkačku. Jemně seřiditelná a spolehlivá ( nekousající se ) brzda navijáku ap.

6. Vlastní fortel rybáře při nahazování, vlastním rybolovu a zdolávání ryby. Zde se často vidí hodně školáckých chyb...

7. Klimatické vlivy. Jistě souhlasíte, že jsou obdodbí, kdy o šupinu ani nezavadíte, ať děláte cokoliv. Jindy nestačíte obsluhovat ani jeden prut. Někdy se tomu říká okurková sezona, kdy voda kvete, ryby jsou v patentkovém poli ap.

Možná jsem něco opomenul, nezdůraznil. Myslím, že to již není podstatné.

Já sám se poslední roky věnuji nejvíce feederu. Nicméně ne v té variantě , jak je známa. Prakticky lovím metodou uzpůsobenou svému oblíbenému revíru ( asi 5 ha ). Již rok prakticky nepoužívám krmný košík, ale vnadím partiklem. Důsledek. Větší počet větších ryb na břehu. No a když splním jen některé z výše uvedených podmínek, tak nepotřebuji ani vnadit. Kolikrát se mi za mnoho posledních vycházek stalo to, že než jsem připravil a nahodil druhý prut, že jsem měl i 3 kapříky na břehu.
Nebo v pohodě lapám 10-15 kapříků během odpoledne, střídavě feder, plavaná. Ostatní rybáři se 100g krmnými olovněnými košíky z půli rybníka nic. Pak nastane změna. Rybáři se přesunou poblíž mne a zprava, zleva jsem bombardován jejich teleskopy. Mám příhodu, že ten napravo přehodil přes mne i rybáře nalevo. Důsledek, ryby odplujou a já to vesměs balím a týden lovím jinde. Je jedno co mají namačkané na svém olovu.

Kolego rybáři, doufám, že chápeš co jsem ti chtěl vzkázat a že mne nebudeš v reakci oslovovat "soudruhu" jak to dělali jiní. Myslím, že tento web by měl sloužit k poznání, nikoliv k osočování.
Pokud ostatní třeba začátečníci budou vnímaví, nech své poznatky uplatní ku prospěchu ryb a našich revírů. Nejsem ortodoxní zastánce chyť a pusť. Nicméně je mni z mnoha kolegů rybářů - masřů -špatně. Myslím, že naprostá většina ulovených ryb by měla být zpátky puštěna na svobodu. To je ale již na jinou diskuzi...

Martin M. - Profil | St 4.6.2008 0:51:58

Bowden> o oblbovani a lhani jsem nic nepsal, to mi do ust prosim nevkladejte. V publikovani pro rybare se pohybuji 12 let a myslim ze mam slusny prehled, co funguje a co ne. Jen teorie a logika urcite nestaci, je potreba ukazat opakovane vysledky.

BOWDEN® - Profil | St 4.6.2008 0:36:27

N Rumos - ® Po 2.6.2008 10:03:22

Jsem rád, že to tu neříkám já.
Jasněji to už nemohlo být vyřčeno než jak to napsal šéfredaktor MM. Jasně řekl, že kdo chce něčeho dosáhnout, musí napsat oblbující lživý článek jak je něco super a doplnit to fotkami dvacetikilových kaprů. Pravdu ale nikdo neunese, argumenty nemá,ale pochybovat nad směsmi z cizákova je přece rouhání!!!

splavek - ® Po 2.6.2008 20:15:44

No a ty jsi geniální v tom, že mi oponuješ přesně tím co já tvrdím, že není důležité ČÍM vnadím, ale důležité je JAK. Já na rozdíl od tebe to vyzkoušel snad tisíckrát, prostě je to chyták na prachy ale napálení, jako ve známé Andersenově pohádce o nových císařových šatech přece nepřiznají, ani sami sobě, že skočili na reklamní trik.

A všichni asi přehlédli, asi jen proto že jsem zpochybnil moderní modlu feeder, že nikde netvrdím, že je potřeba vnadit strouhankou, naopak říkám, že lze použít i 100% koupenou směs, ale že se JÁ DOMNÍVÁM, že má velmi často opačný efekt a ryby spíš odežene. Nikomu nic nevnucuju, opakuju, klidně si pánové vnaďte třeba slavičím lejnem ale já mám zkušenosti ty o jakých píšu.
Tky všichni chtěli přehlédnout, že jasně říkám, že používám i já jako jeden z komponentů nějakou, schválně neříkám jakou, (je to totiž uplně jedno) kupovanou krmítkovou či vnadicí směs. S několika kámoši jsme to zkoušeli nepočítaněkrát. Jdni kupované, druzí samo domo a rozdíl v ten den na stejné lokalitě naprosto žádný, zkusit si to může každý.

Pofíci tají jak to dělají a já vždy tvrdil že cokoli tajit je nesmysl, že lidi stejně neuvěří neboť touží být už ze své podstaty klamáni. Rybáři nejvíc letí na americky znějící názvy klidně polských blbostí, halvně že to zní anglosasky že?

PLCH - Profil | Út 3.6.2008 18:50:02

kapříkluboš: Nee tak jsem to vůbec nemyslel ani nenapsal !

kapříkluboš - Profil | Út 3.6.2008 17:53:25

PLCH-a obyčejní krmítkáři nejsou pro tebe taky kolegové rybáři?

rako - Profil | Út 3.6.2008 16:42:59

Nezlob se na mě ale s takovou teorijí by se dalo chytat tak akorát .... ty tvoje krmné směsy prostě ...bez komentářa jestli někdo takle rybaří no to potěžpanbůch čus bus Rako

Petasss - Profil | Út 3.6.2008 15:45:24

Debilnější článek jsem nikdy nečetl.............vůbec jsem nepochopil co tímto chtěl autor říci........., ale zase na druhou stranu musím uznat, že jako podnět pro několik velice plodných diskuzí je skvělej..............:-) Jen tak dál ............:-) Asi teď budu taky levičák a řiditel zeměkoule.........:-((

Maty - Profil | Út 3.6.2008 8:50:39

Bowden: známka 1,87 je silný nadprůměr? :)) Já to tedy neporovnával, ale co tak sleduji hodnocení ostatních článků (z poslední doby), tak Ti statistika moc nejde :))

splavek - Profil | Po 2.6.2008 20:15:44

Bowden-nerybařím,tak dlouho jako ty,ale můj názor je ten,že vůně v krmení hraje svoji úlohu.To,že jsi měl pytlík kvalitního krmení a nezachytal jsi na ně,tak to není chyba krmení,ale rybáře.Je třeba si uvědomit,že sebelepší značka,není nikdy absolutní drtič vody.Ono hodně záleží,jak se sní umíš pracovat,několikrát jsem skoušel sensas,ale neumím sním,tak ho nepoužívám a nikdy bych si nedovolil tvrdit,že stojí naprd,prostě to sním neumím.
Článek jsem ohodnotil čtyřkou,je pro mě téměř nepoživatelnej.

Jenomrybář - Profil | Po 2.6.2008 18:46:20

Bowden promiň.....článek jsem sice četl (nedocetl) už jak jsi ho vydal, ale známku jsem dat zapoměl!!! Tak tedy dodatečně......pět!!! Bylo to o ničem:-)

Rumos - Profil | Po 2.6.2008 10:03:22

to Miki:
Opravdu je treba clanky, ktere neodpovidaji vasim predstavam o moderni rybarine uverejnovat na jinem serveru? Nepripada vam to trochu jako cenzura? At ma kazdy pravo si udelat nazor dle sveho. Bohuzel mam pocit, ze nekdy za plamennou obhajobou uzasnych krmnych smesi je pouze profit prodejce nebo dealera tohoto vyrobku. Tim neobvinuji konkretne vas.

lubos666.p - Profil | Po 2.6.2008 9:35:28

Mě se zdá,že neustálým vnucováním strouhanky je o řediteli zeměkoule rozhodnuto! Jinak článek:literatura za 1,obsah 4- a to jen za snahu o co neeeejdelší článek.

VAlos - Profil | Po 2.6.2008 9:21:08

Bowden: protože polovině lidí se po přečtení ani nechtělo známkovat - není tam odpovídající číslo:-D

BOWDEN® - Profil | Po 2.6.2008 1:38:05

Miki - ® Ne 1.6.2008 17:34:54

No já nevím. Článek má zatím hodnocení 1,87 a to je EVIDENTNĚ silný nadprůměr a tedy nejspíš EVIDENTNĚ ty pravdu nemáš, článek byl přečten více než 4.000 x jasné? Ano, reakce podobné té tvojí sice převažují, ale nějak to nekoreluje se známkou, ozývají se tedy jen trefené husy co ty na to?
Opakuju, ano, skutečně je jasné, že ty a mnozí s tebou neunesete tu nahatou pravdu, že vám výrobci krmítkovek dávají to co chcete, tutti-frutti či syntetické višně a jahody. Jo, jablko, to tu ještě nebylo, to požadujte!!! Poláci vám to dají, věřte jim!!!
Prostě za komačů nic nebylo a chytali jsme ryby a tím nevyvratielně vím, že pachy a vůně nemají vůbec, ale vůbec žádný jiný efekt než ten pavlovovův a spíš naopak, ryby to odhání ale pro mě za mě, klidně si věř třeba na Maryčku Magdonovu. V dfobě komunismu jsem slyšeli o závodnících a tak se mi jednou povedlo sehnat pytlík La Siréne - X21. Honem na ryby a sobecky jsem půlku kámošovi nedal a chytali jsme oba stejně. To bylo poprvé co jsem pojal podezření a tehdy jsem to začal sledovat, tedy jaký význam má vůně šrotu. Za 25 let vím že ŽÁDNÝ!!!

Martin M. - Profil | Ne 1.6.2008 19:17:35

Bowden> mam dve reakce:
1) lidi chteji skutecne kupovat hotove krmeni, ale tohle krmeni casto nemusi byt drazsi, nez podobne krmeni namichane doma. Jako priklad uvedu Traper 5kg za 175 kc, Bolan 3kg za 100kc nebo jina polska krmeni, ktera jsou levnejsi nez strouhanka z Lidlu a rozhodne to neni srot se strouhankou.
2) lidem nestaci napsat, ze neco funguje a ze to je lepsi nez to co pouzivali do ted. Je treba neustala "informacni masaz", ve ktere budete sve informace neustale opakovat. Uvedu priklad - v roce tusim 90 ci 91 byl v casopise Rybarstvi uveden vubec prvni clanek o lovu na boilie a psalo se tam, ze se tak chytaji 20kg kapri. Clanek byl pomerne presny a obsahly, ale byl to jen jeden vystrel, za kterym nenasledoval davka dalsich vystrelu. To udelal az casopis Kajman resp. Jarda Vitek, Dalibor Haspica o par let pozdeji a az tehdy zacala boiliesova manie. Pokud jste o sve pravde presvedcen, jeden clanek na to nestaci. Musel byste lidi zahltit fotkami velkych ryb, ktere jste diky tomu nalovil, vysledkami ze zavodu a dalsimi prokazatelnymi informacemi o sve pravde. Ona totiz ta "pravda", ze srot staci a aroma je jen pavlovuv reflex, se skutecne spatne prijima, to se lidem nedivte...

ladax - Profil | Ne 1.6.2008 18:54:53

BOWDEN - jak muže někdo toto napsat??? dědek vedle s "kolínkama a pytlíkem strouhanky" nachytá víc než ten co chytá se značkovou směsí

PLCH - Profil | Ne 1.6.2008 18:37:16

Já si myslím, že článek je určen především pro obyč krmítkaře, kterých chytá klasickým způsobem mraky, dnes a deně...Pro rybáře lovící tímto způsobem je tento článek spíše přínosem. Hlavně mě zaujal rozpad krmítkových směsí... A jestli vám vadí, že označuje v článku krm. směs za "šrot" tak se stači projít kolem vody a (pravděpodobně) většina lidí, kteří chytaji klasickou položenou budou říkat
směsi v krmítku šrot.

Miki - Profil | Ne 1.6.2008 17:34:54

BOWDEN: Až příliš často opakuješ "ředitel zeměkoule" atp. Já ti tvůj článek neberu a co si o něm myslím, jsem napsal již níže. Každopádně si myslím, že tvůj článek úspěch evidentně nemá a je na dnešní dobu poněkud "starý" a pokud jsi tedy inteligentní o trochu méně, než "ředitel zeměkoule"--jak pořád tvrdíš, tak by jsi si měl vzít spíše ponaučení ze všech těch reakcí a uznat, že tenhle článek je na dnešní dobu o ničem a to přes to, že je slohově napsán dobře, nikoliv odborně. Asi mě možná rovněž zařadíš do kategorie "ředitel zeměkoule", ale věř, že jsem publikoval několik let v jistém ryb. časopise a dokonce jsem napsal jednu knihu---o tom se zmiňuji nikoliv proto, abych se vytahoval, ale proto, že jisté zkušenosti s odbornou rybářskou tématikou mám a vím o čem mluvím. Opakuji tedy, že tohle je po odborné stránce špatný a zastaralý článek a pokud je určen pro rybáře starší generace, měl být pravděpodobně uveřejněn na jiném konzervativnějším serveru, než je MRK--to je můj názor.

Petr.J - Profil | Ne 1.6.2008 17:10:18

BOWDEN® - ® Ano toto vaše velice slušně podané vysvětlení mi opravdu stačilo. Už se s vámi nehodlám dál dohadovat. Člověk jako vy mi za to nestojí.

grenfish - Profil | Ne 1.6.2008 9:14:31

Používání srkaček beru také jako nesportovní, stačí když vytáhnu kapra, který je ověšen těmito "přívěšky". Srkačku nepoužívám a také nikdy nebudu, mám dostatek záběrů i bez ní. Ale dokážu si představit, že někomu prostě stačí nahodit to do vody a s cigárem v puse čekat na jízdu. PS: článek mě velmi zaujal

BOWDEN® - Profil | Ne 1.6.2008 9:02:11

Petr.J - ® So 31.5.2008 9:05:52

Srkačka můj vynález není, sám bych na ní nikdy nechytal a její používání považuji za nesportovní.

Srkačky vyrábíme prostě proto, že povinnstí výrobce a jedinou šancí obstát v konkurenci je vyrábět to, co chtějí zákazníci. Reálný socializmus, kdy se vyrábělo jen to co dovolil nějaký velesoudruh a o čem jiný tým velesoudruhů rozhodl, že je hodno socialistického dělníka, budovatele-proletáře, tak tu dobu máme naštěstí nevratně za sebou i když pohrobků komunismu, toužících po starých zlatých časech, kdy se nemuselo moc pracovat a nikdo nic nemusel kloudně umět, je stále dost jak dokazujete vy každým dalším blábolem. Tím blábolem svědčícím o vaší, jak to říct abyste to opět neoznačil za hulvátství, no řekněme o mdlosti vašeho rozumu je výrok, že si něco může, tedy má rybář dodělávat sám. Ano, zajisté i to máme za sebou, že nic koupeného v obchodě za bolšebviků moc nefungovalo a museli jsme si to dodělat a dokonce se vžilo v té době tragikomické DD - Dodělej Doma. A také soudruzi zajistili, že v obchodech s rybařinou nebylo nic co lidi chtěli. Co mám já vyzkoušešné je to, že si lidi nic nechtějí dodělávat sami, naopak, v civilizovaných zemích si chce každý za své poctivě vydělané peníze koupit poctivou funkční věc, u které nemusí nic dodělávat. A ještě něco jste dokázal svým posledním vyjádřením. Jste kutil a tedy nejste náš potenciální zákazník a tedy ani v tom jsem se nemýlil, ale drtivá většina lidí je jiných než vy, naštěstí.
Dokud bude poptávka po LEGÁLNÍ srkačce, budeme je vyrábět také proto, že je děláme dobře i když v hloubi duše s jejich používáním nesouhlasím. Stačí toto vyjádření?

Protože čtenář, na kterého tímto reaguji patrně trapně nepochopil o čem je článek zopakuju to tu s použitím velkých písmen? "ČLÁNEK NENÍ O SRKAČKÁCH ALE O VNADĚNÍ A O TOM, JAKOU KONZISTENCI MÁ MÍT, PODLE ZKUŠENOSTÍ AUTORA, KRMÍTKOVÁ SMĚS!" A opakuji, podle zkušeností autora a opakuji, že se nejedná ani o pokus vědeckého pojednání ale o pokus se podělit o vlastní zkušenosti. Jsem poučen. Už vím, proč každý kdo něco umí svoje umění tají. Stejně mu není věřeno, ředitelé zeměkoule jsou nesmrtelní.

No a moje tvrzení o tom, že si nikdo nic nechce dělat ale koupit hotové je dokázáno třeba také tím, že všichni chtějí koupit hotovou krmítkovou směs a klidně přehlédnou, že je několikanásobně dražší, než komponenty samy o sobě. Lidi tupě lpí na koupené hyperdrahé hypersměsi, ale když jasně a i hloupým srozumitelně napíšu, že je to vlastně jedno, že z 90% záleží na tom, jakou má namíchané krmení konzistenci a ne z čeho se směs skládá, napíší mi sem duchaplně, že je můj článek naprd a o ničem. Ano, samosebou, usvědčit někoho z hlouposti se setká vždy s takovou reakcí, přece dotyčný ani sám sobě v duchu nepřizná, že prostě význam značky a složení krmítkovky přecenil a zuří, proč dědek vedle s "kolínkama a pytlíkem strouhanky" nachytá víc. Ano, já nemám sílu někoho přesvědčovat, naopak, ať si klidně dělá každý co chce.

Petr.J - Profil | So 31.5.2008 9:05:52

Milý pane Krško, upravenou srkačku nemám zapotřebí uvádět komerčně, protože to si každý dokáže navázat sám. Já osobně srkačku nepoužívám, chytám spíše na boiles, ale občas v trochu jemnějším provedení s mojí úpravou to používám na Feeder. Proto i přes Vaše hnusné vyjadřování, jí nepovažuji za hloupost a pokud jde o Váš vynález, tak to musím pochválit. Ovšem pouze nápad jako takový, né způsob jakým to vyrábíte Vy.

VAlos - Profil | So 31.5.2008 6:59:25

ono asi není moc na co reagovat:-) článek stojí docela za prd, jak se zdá, pár lidem hnul žlučí. Korespondence, kterou zde byla zverejnena jen podtrhuje argumentační schopnosti autora článku a je dobře, že se další diskuze neúčastní.

Pája.z.hrachů - Profil | So 31.5.2008 6:59:24

za 5 autor to trefil naprosto přesně v posledním odstavci o tom kině.

BOWDEN® - Profil | So 31.5.2008 0:29:44

Vážení, nešetřete mě, ale opakuju, prosím, tento článek není o srkačkách ale o tom, jak má, podle mého názoru a jen podle něj, být navlhčena krmítková směs, která je v kraji kde žiju nazývána lidově "šrot" a doufal jsem, že při minimu inteligence všem dojde, o čem je řeč.
Na provokatéra a jeho blábol o neetičnosti srkačky bych asi ani reagovat neměl. Šlo mu ne o ryby či rybáře ale o to, aby mohl propagovat svou úpravu zase jen srkačky, mimochodem kterou mu nikdo nebrání uvést do běžné praxe a využít komerčně, tedy pokud by to dokázal. Je to tak ubohé jako říkat, že pistole je fuj, ale že pistole s tlumičem, pane, to je hypereetická věcička!!! Navíc to byla rána pod pás kterou jsem čekal a pán ze Stochova vypočitatelně udělal přesně to, v co jsem doufal. Zveřejněním soukromé korespondence bez mého souhlasu došlo s největší pravděpodobností k porušení zákona, navíc je to neslušné a neetické. Velkoryse to přejdu.

Všichni ostatní vidíte, že nijak nereaguji a ctím vaše názory. Nikde netvrdím, že předkládám vědecké pojednání, říkám jen, co funguje mě a v čem se já domnívám, že dělají rybáři chybu a předem počítám s bohorovností některých typů lidí kteří trpí syndromem "ředitele zeměkoule" který je chytrý dost a takovému machrovi bych se neodvážil radit.

KAM!KAZE - Profil | So 31.5.2008 0:29:17

Je to asi fakt blbá reklama,ale v něčem má ten člověk pravdu.Sedávám vedle důchodců ,(tím nechci házet všechny do jednoho pytle) kteří tvrdošíjně zůstávají na stejném typu montáže-koncové olovo-paternoster-dvě kolínka na háku nebo rohlík atd.za tu dobu co sedí vedle mne a já mám s krmítkem 5 záběrů a z toho dva kapry na břehu,tak oni nic.Slyším hlášky co mi to tam hážeš,vždyť tím plašíš ryby atd.Jediné co se dá z ohohle článku vytáhnou je to že je potřeba vnadit.A jestli s krmelcem nebo bez,nebo jestli je autor článku výrobcem krmítek je vcelku fuk.I z článku který stojí za prd se dá vytáhnou pár dobrých rad.