Zlatí čeští přívlačáři!

Autor diskuse: Martin M. - Profil , 26.5.2008

MUDr. Hnátek Herbert - Profil | Čt 29.5.2008 11:06:45

dvoumetrový, metrákový, xenofobní, již nemladý, maloměstský Knapíku: nemaje váhu, nemohu vážit. A srážím, urážím, přirážím, porážím a rozrážím rád, zvlášť když to druhé straně vadí a má neustálou potřebu komentovat a komentovat. Slovo na Internetu je dokonce mou vášní. Inu, těším se, až své muskuly nemalé váhy rozpohybuješ a vyrazíš do Prahy vyhledat mou ordinaci, abys mi vysvětlil, jak to se soutěžními devianty a Bulhary vlastně je. Já ti na oplátku mohu poskytnout vyšetření na chlamýdie (pokud již nebo ještě sexuálně žiješ). Navíc má matka, stará a počestná to žena, přislíbila navařit kaši v množství velikém, vyzbyde i pro tebe, udatný reku!

MRKnato - Profil | Čt 29.5.2008 10:25:03

Pike, pak by jsi nechytal skoro nikde..... spory by se vlekly léta a profitovaly by z toho soukromáky a pár svazově soukromých vlaštovek, ale o to asi někomu může jít. MO tedy není svaz? MO zase může lehce zrušit orgán ÚS.... navíc dekrety zpět by na původní spolky nešly přepsat automaticky, ale bylo by postupováno dle zákona, tedy pochybuji, že by se většina původních držitelů dekretů dočkala "svých" revírů......

MRKnato - Profil | Čt 29.5.2008 10:17:05

Ještě k MO, to jsou také samostatné právnické osoby, které mohou vyvíjet obchodní činnost a sakra vyvíjí. S kým by asi obchodovaly, když mají minimum vod? Je to symbióza, ze které by měl mít užitek rybář, tedy v sortimentu a množství vysazovaných a samorozmnožujících se ryb. Pouze tento parametr je nutno doladit, kolego, jejikož je lehce rozladěn....

Pike - Profil | Čt 29.5.2008 10:11:58

MRKnato: Pod termín Svaz lze zahrnout ČRS, MRS, ÚS atd.

MRKnato - Profil | Čt 29.5.2008 10:06:53

Pike, pak pouze nebudeš moci rybařit na CS povolenku, nechápu, proč a jakou vazbu dedukuješ od držitele dekretu směrem ke svazu? Pokud by se svaz zrušil, dekrety s tím nemají nic společného, nejsou majetkem svazu, toto nechápu. Jak by jsi chtěl zrušit ÚS, právnickou osobu a držitele dekretů? Tento subjekt by se mohl po event. zrušení Svazu, ale nevím co si pod tímto pojmem představuješ, třeba přejmenovat, ale dekrety na státní vody v rámci krajů jsou v bezpečí....

Bachy - Profil | Čt 29.5.2008 9:54:26

jepice - Protože jsme holt někteří v práci. :o)

Pike - Profil | Čt 29.5.2008 9:47:06

Marillion: Je to jeho brácha.

MRKnato. Po Svazu chci jediné, tedy ať se zruší. Psal jsem, co bylo cílem Svazu dříve. Ne to, co bych po Svazu chtěl já. Zároveň jsem psal, že dnes Svaz dělá uplně něco jiného, než původně měl. Snad tyto jednoduché věty pochopíš.

Marillion - Profil | Čt 29.5.2008 9:44:48

Hnátek Herbert: Nebudeš ty brácha, popřípadě jinak příbuznej s Radkem Hulánem?

MRKnato - Profil | Čt 29.5.2008 9:37:21

Pike: jak jistě dobře víš, všechny "servisní" organizace skončily. Ať PZO Motokov, Pragoexpo, Kovo, Koospol a jiné. Ty které přežívají, fungují na jiném základě, obchodují, neservisují. Pokud jako realisticky uvažující člověk chceš nějaký servis v centrálně ovládané organizaci, tak si protiřečíš. To, že dekrety přešly od někud někam, je realita daná tím, že ČRS má podporu drtivé většiny rybářů, kteří chtějí lovit za režijní ceny, tím nemyslím "lidovou kaprorybařinu". Proto svaz není na zrušení, ale je k diskusi a té se Rada brání jelikož jí z toho plyne neskutečně mnoho prostředků, má Orlík, Račice, možná bude mít i Lipno, má závodníky .... a to vše v situaci, kdy člen z jehož prostředků toto funguje, může ovlivnit tak akorát kulový. A víš proč? Protože o zásadních věcech rozhoduje Rada a sněm a víš kdo tento orgán tvoří? Takže zde je konečná. Na druhou stranu žádné stanovy nemohou ovlivnit právnickou osobu, ÚS, který naštěstí drží dekrety. Samo, že 2/3 MO může zrušit svaz, ať se dělí rybochovy, závodnické drezy, revíry zůstávají držiteli dekretů a to je podle mě to zásadní.

Pike - Profil | St 28.5.2008 16:24:27

MRKnato: Kdybys četl pozorně, tak by ses dočetl, že Svaz jako takový bych okamžitě zrušil a že jsem jen vysvětloval, co by měl dělat, když už tu naneštěstí je. Tedy popsal jsem to, k čemu byly Svazy vytvořeny a co by měly dělat.

MRKnato - Profil | St 28.5.2008 16:17:46

Pike : a MO není Svaz? Přerozdělení kompetencí v celém Svazu postavilo MO do role toho, kdo provádí servis (organizuje členy, zarybňuje, provádí ostrahu revíru, vydává povolenky v zastoupení uživatale, provádí sumarizaci atd. ....) Jasně efektivnější pro rybáře je nerozdrobit svaz na jednotlivé spolky, ale mít územní rybařinu jako jediný model, jediné hospodaření z pohledu územně lovícího rybáře. Třístupňové hospodaření je neefektivní a působí neskutečně víc problémů, než "závodní rybolov".

Martin M. - Profil | St 28.5.2008 16:15:59

Souhlasim s jepici a Mr.Stickem

Pike - Profil | St 28.5.2008 16:03:06

MRKnato: Protože jsem se bavil primárně o Svazu a nikoliv o MO, tak jsem závěr nepopletl. Bohužel Svazy tu funknci dávno neplní, kumulací dekretů pod svá křídla se dostaly do jiné pozice.

Mr.Stick: A´ť si závodí každý jak chce. Ale podpora závodníků by opravdu nemělo být prácí Svazů. Ty by se měly primárně starat o to, aby poskytly servis jednotlivým MO, když už to tak bohužel musí být. Tedy servis právní, komunikační, poradenský, mohl to být jakýsi trh, kde se mohla setkávat poptávka a nabídka násady. Místo toho Svazy bujely, nabalovaly na sebe plno jiných činností, náklady na provoz rostou,Svaz z role servisní jednotky přeskočil do role diktátora a dopadá to tak, že dělá všechno možné, jenom ne to, co by měl.
Opravdu nevím, proč si třeba plavačkáři nezaloží nějakou organizaci závodníků. Budou v ní závodnící od nejnižší po nejvyšší soutěž, budou se platit členské příspěvky, z něch ať si pak financují cokoliv. Jistě budou mít i plno dobrovolných dárců. Svaz a MO a´t se do toho nepletou. Svazu ani MO nějaké závody nic nepřinesou, i v pořádání závodů půjde hlavně o osobní cíle.
A to teď nerozebírám fakt, že regulerní vážné závodění v něčem, jako je lov ryb, je opravdu úchylka. Stát na stupních vízězů a poslouchat hymnu za chycení největšího počtu ouklejí, hrdině se být do prsou, div né mávat na letišti s vlajkama, to je srandovní.

MRKnato - Profil | St 28.5.2008 15:47:47

Pike, nepopletl jsi ten závěr? Neměly by být MO servisními organizacemi uživatele, jak to předjímá i zákon v §4, odst.10?

Mr.Stick - Profil | St 28.5.2008 15:47:25

@Pike: Já ti nevím, asi patřím mezi to typické stereotypní stádo, ze kterého těží veškerá vedoucí garnitura všech odvětví. Rybaření sice jako sport neberu, ani závodní, ale jsem rád, když někdo něco umí a ukáže to třeba i pod rouškou repre. Naprosto souhlasím, že minimálně polovina jsou osobní ambice, ty by totiž na jejich místě měli všichni z nás, nelíbí se mi ani sakování ryb, rozhodně jim to neprospívá. Ale je mi srdečně jedno, zda pár stovek z mé povolenky jde na sponzoring týpků, co závodí. Když to umí a mají výsledky, tak proč ne. A že oni to umí, kdyby to neuměli nebudou tam. Shazování obyčejných rybářů sem si až tolik nikdy nevšiml, pokud proběhlo, je to trapné. Suma sumárum, osobně tedy jediným argumentem, který mě zajímá, je to, zda kluci mají nějaké výsledky.

Pike - Profil | St 28.5.2008 15:36:12

A ještě něco. Svaz a to ať už MRS či ČRS by buď neměl existovat jako takový vůbec a když už jako nutné zlo existuje, tak by se měl zcela oprostit od takových nesmyslů jako reprezentace.
Nechť si vláčkaři, muškaři, kapraři, plavačkáři organizují závody sami, platí si členské příspěvky, vybírají dary od sponzorů a zde tolik častých nadšenců, v rámci sdružení závodníků plavané nominují egohoniče a vůbec ať do toho nepletou členskou základnu. Svaz jako takový by se na takové činnosti měl vykašlat. Cílem by měl být malý, efektivní a nerozpínavý svaz, který by měl plnit svou hlavní povinnost. Tedy být servisní organizací MO.

MRKnato - Profil | St 28.5.2008 14:52:21

jepice, v tom případku by celý MRK chcíp.... pro někoho je íčovina posilovač boilokulí, pro jiného financování rybařiny. Každý si může vybrat co si přečte, případně k čemu se vyjádří. Až ti příští rok sdělí, že se zvyšuje členský příspěvek, budeš taky jeden z těch, co bude řešit podobnou íčovinu.

jepice - Profil | St 28.5.2008 14:44:47

Proč musíte řečit *íčovony na netu a nezajdete si radši na ryby nebo na jedno...

Pike - Profil | St 28.5.2008 14:41:17

Mr.Stick: Naprostý souhlas, taky bys rád věděl, jaký má přínos pro člena ČRS a MRS financování různých repre ze svazové pokladny? Taky už tě nebaví poslouchat furt tu ohranou písničku o národní hrdosti, minimální částce na jednoho člena a že každý hrdý Čech by měl přispět? Taky už tě nebaví poslouchat, jak jsou kritici tohoto systému závistiví lidé, kteří nic neumí a kteří tomu nerozumí? Já pořád čekám, až vláčkaří přiznají, že si to financovali sami a že tam 5 asistentů trenéra jelo za své prachy.
Prakticky jsem se nedozvěděl jediný rozumný argument proč dávat na jakoukoliv závodní činnost dospělých a vydělávajících jedinců peníze z prostředků svazu.

Bachy - Profil | St 28.5.2008 14:25:13

MUDr. Hnátek Herbert - Ono záleží taky na úhlu pohledu, koníček se myslím nedá dělat z donucení, tedy ani platit z donucení a k tomuto koníčku svaz nikoho nenutí. To že velká část členů nesouhlasí s reprezentací - to nevím odkud máš tyto informace, ale myslím že kdyby opravdu nesouhlasili, asi by to bylo trochu poznat a já si zatím ničeho nevšiml i přesto že se celkem snažím dění kolem rybařiny sledovat. Ke třetímu bodu bych mohl napsat snad jen to, že potom bys mohl na stejném základě nadávat každému kdo si vezme pár násaďáků ať kaprů či duhoňů. Jinač samozřejmě chápu o co ti jde, jen věc vidím trochu z jiného úhlu pohledu.
Přeji pěkný zbytek dne.

Knapík - Profil | St 28.5.2008 14:14:38

HH: Urážet umí každej ňouma, važ svá slova. Za mlada jsme říkávali : No ty jsi ale silák......, vcelku vhodné k tvojí postavičce.....nech si navařit od maminky kašičku a papkej, ať nemáš čas na nesmysly. Pokud máš pocit, že dvoumetrovej metrákovej chlapec je malej atd, jsi vskutku nabit ignorantsvím. Oproti většině normálních lidí používáš sice rádoby zajímavé výryázy a termíny, nicméně člověk, kterej v hlavě nemá nablito, se ti musí vysmát.

MRKnato - Profil | St 28.5.2008 14:11:03

Dandys : ale ten systém se mění, bez ohledu na doktora, či mne. Jestli jsi nezaznamenal, tak zmizely RMV, jedná se o jiném modelu brigád, tedy jejich financování, jedná se asi i o fungování CS rybolovu z důvodu nerovných podmínek některých subjektů, jedná se o formě změny plánů a.j. Bohužel některé změny nemusí být k lepšímu. Rybolov může měnit pouze vlastník dekretu a to by mohlo fungovat. Ve stanovách je např. i stať o mládeži, na kterou se z vysoka...., ale sportovci, to je jiná. Evidentně má Rada moc peněz a jak to tak sleduji, bude jich mít ještě víc a to není pro normální rybolov, mimo kaprařinu dobrá zpráva. Proto asi tak záporné ohlasy na úspěch rybářů, kteří jsou tak trochu nechtěně vtaženými aktéry této diskuse.

Bachy - Profil | St 28.5.2008 14:08:50

MRKnato - Jistě, jde o systém. Ale každopádně by peníze na tyhle problémy - jistě i podstatně, podstatně víc peněz svaz mohl stáhnout z mnohem nepodstatnějších výdajových složek než je zrovna reprezentace ČR. To je ovšem už pak trochu mimo téma téhle diskuze.

Mr.Stick - Profil | St 28.5.2008 14:03:39

@Pike, Chahar: Kluci, už je to trochu ohraný a nudný.

MUDr. Hnátek Herbert - Profil | St 28.5.2008 14:01:23

Knapíku, tak to jsi ještě xenofóbní kokůtek ... malej, slabej a blbej ... teď už se tvé frustraci nedivím

Bachy, obligátně montuješ moc věcí dohromady a dříve píšeš než vyhodnocuješ. Zkusím to s tebou ještě jednou, algoritmicky, polopaticky
- má člověk v ČR možnost si vybrat jinou cestu, než svazovou, aby si srovnatelně ukojil svůj koníček? odpověď zní: bez debaty nemá!
- signifikantní část členů z donucení (viz bod 1) nesouhlasí s utrácením za egohoničské výlety za pofiderním závoděním, zvláště za stavu, v jakém jsou české vody. Ta část může být zcela reálně i většinou, ba dokonce valnou většinou.
- devianti (rozuměj závodníci) oba fakty výše uvedené znají a přesto dál utrácejí tyto prostředky a skupinu uvedenou v bodě dvě bez skruúulí a s úsměvem z morálního pohledu okrádají
- proto je to hlavně lumpárna

Krom toho devianti též podporují lumpárny spojené s pořádáním podobných závodů. Bulharsko bylo opravdu tragicky předražené, ale takhle se ojebavá už dlouhá léta, závodníci i realizační týmy o tom vědí a jen mávají rukou a podporují plýtvání.

Dandys - Profil | St 28.5.2008 13:53:57

MRKnato - ® A už jste s doktorem zkusili ten system změnit nebo to přijde samo po klábosení o špatném sytému tady na mrku? Jen se ptám ze zvědavosti. Protože jestli s tím pokusem vyhořel i doktor chachar tak pak už nevím kdo by mohl pomoci :)

MRKnato - Profil | St 28.5.2008 13:48:10

Bachy : tobě nepřijde divné, že ač je ve svazovém rybolovu mnoho problémů vyžadujících dosti peněz k jejich alespoň částečnému vyřešení, "tak se na palubě tančí a slaví?" Chápu, že v kaprařině ty problémy nejsou, neznamená to však, že v jiných směrech rybařiny je situace tak "příznivá". Tady asi nejde o dobré rybáře, ale o systém.

Bachy - Profil | St 28.5.2008 13:37:36

MUDr. Hnátek Herbert - Tedy jak píšeš fatální rozdíl mezi normálním lovcem a lovcem šílencem deviantem egohoničem shledáváš jen ve způsobu financování koníčku, což mi přijde trochu smutné, protože nadáváš lidem kteří umí vláčet a rádi soutěží za to jaké možnosti jim nabízí svaz. Za nadlimitní trýznění může zase především organizátor soutěže, ten místo aby tomu zabránil, tak to značně podpořil vysazováním. Pořád ale nevidím odpověď na to, proč by to měla být lumpárna svazu, vidím jen rozdíl v názoru na to co by za ty peníze bylo výhodnější zaplatit.

Knapík - Profil | St 28.5.2008 13:29:18

Je mi líto doktore, nemám bulhary rád, vládnu pouze hodnotnějšími jazyky západních destinací a latinu jsi už počítám dávno odvrhnul.
Inu, vyskytují se nám tady zvláštní lidé.......

boriak - Profil | St 28.5.2008 13:27:56

gratulejem k 1 miestu ČR i k 2. miestu našim borcom

MUDr. Hnátek Herbert - Profil | St 28.5.2008 13:24:21

zase jenom plky, Knapíku ... doplň vzdělání a nebudeš muset stříkat frustrací a budeš se mnou držet krok ... apropos, pro tuto diskusi postačí, když budeš umět bulharsky a zvládat cyrilici (jako já) a můžeš si přečíst, co že to vlastně oceňuješ.

strejka - Profil | St 28.5.2008 13:23:45

Knapík: ad "Pokud chceš sehnat někoho, kdo by s tebou zabřednul do nesmyslné diskuze, já to nejsem. Nemám na to čas ani náladu." Nikoho sehnat nechci, debatovat s tebou také ne. Jen jsem okomentoval tvé bezobsažné projevy.
Btw. čas na pročítání Herbertových příspěvků v jiných diskuzích máš, náladu zjevně taky, jinak bys to nedělal, takže ti z toho zbývá jen ten sympaticky sebekritický začátek: "Nemám na to..." howg

Knapík - Profil | St 28.5.2008 13:18:50

Mimo téma: Pouze a jen se podivuju nad projevem Hnátka ve všech diskuzích, co jich tu je. Přijde mi jak chlápek s hodně povýšeným egem, který má pocit, že je nad věcí, do všeho vidí a ostaní mu nesahají ani pod patu. Jo, ne každej rybář je chytrolín, ale tohle, pokud to celý není fór, tak je opravdu ubožák. Ale to nemá smysl řešit, stejně jako Vaše plky nad rozlitým mlékem. Naštěstí se vždycky najde dost lidí opačného názoru, kteří dokáží solidní výsledek ocenit a ne na něj kálet.
Strejka: Pokud chceš sehnat někoho, kdo by s tebou zabřednul do nesmyslné diskuze, já to nejsem. Nemám na to čas ani náladu. Nelíbí se Vám svaz?
Tak z něj vystupte...ať nejste jen dalšími z potupných členů bratrstva kočičí pracky. Ne vše je ideální a do dokonalosti to má daleko, ale vcelku to docela funguje, na ryby se jít dá vcelku kamkoli a přístup svazu a zákona nějaký být musí. Jednotlivých zájmových skupin je mnoho a každé z nich by se líbily trochu odlišné podmínky a pravidla, jejichž prosazení je pro ně prioritou.

strejka - Profil | St 28.5.2008 13:00:24

Knapíku: místo projevů lítosti by bylo jistě přínosnější vyvracet nepravdy a předkládat argumenty, v čem že se oponent mýlí, jinak jsou to jen plané plky, za kterými nic není...

Pike - Profil | St 28.5.2008 12:31:02

Nu, tak nechť vyjdou závodníci s pravdou ven, že si to financovali všechno sami a je po problému.

Knapík - Profil | St 28.5.2008 12:29:03

Při čtení projevu pana Hnátka se musim jen podivovat, kterak má dospělý chlápek projev 16iletýho adolescenta s odporem vůči čemukoli.......
Buď jsi neskutečnej pozér, kterej se tímto způsobem dokáže bavit(pak tě/Vás hluboce lituji) nebo naopak je tento způsob projevu naprosto přirozený a v tom případě je mi z tebe/Vás smutno a lituji ještě více.........