Zpřístupnění rybářských revírů - Pružnost státní správy

MRKnato - Profil | Čt 24.4.2008 1:56:43

zlobil : zveřejněním zaryb. plánů a důvodů změn dekretů jsem měl na mysli volný přístup k informacím, dle kterého by si rybář mohl udělat obrázek o tom, kolik a za co je vysazováno z nařízení státu, plnění zákona č.99/2004Sb. o podpoře původních druhů ryb, to, proč někdo inicializoval změnu plánu a dekretu a hrubé porovnání reality s papírovým plněním. Velká část násad nad plán by v tomto pohledu nebyla samozřejmě uvedena. Neškodila by i informace o dělení násad na různé části revíru, např. stoják-řeka. Členové jednotlivých MO, tyto informace o "svých" revírech mají, proč tedy ne i ostatní?

zlobil - Profil | Čt 24.4.2008 0:04:43

Chtěl bych touto cestou poděkovat kolegovi Fukovi (bývalému, neboť si již užívám důchodu) a také reagovat na málo informací, že zde nejsou zarybňovací plány apod. Vážení, je to podobné s tím, proč u mnohých příspěvků není uvedeno, na kterém revíru dotyčný úlovek získal. Zejména by byli proti většinou sami uživatelé revírů, aby zabránili nájezdům masařů. Ale je to věc názoru.

MRKnato - Profil | St 23.4.2008 18:34:50

Turňa : až tak mne to netrápí, pouze jsem se otřel o tu "pružnost". "Soukromé" revíry MO Přelouč jsem dle "návodu" nenašel. Jsem asi nepružný jantar...

Turňa - Profil | St 23.4.2008 10:31:10

MRKnato: V tom (MO Přelouč) si posluš sám a dohledej si to, stačí zajít či zaslat dotaz na příslušný rybářský orgán (lze i elektronicky), tam ti mohou dát k nahlédnutí i do zarybňovacích plánů (případně si je nechat okopírovat) já to udělal též u našeho revíru, viz mojí předchozí bleskovku - Uživatel revíru, tam máš návod.
Zdar

MRKnato - Profil | Út 22.4.2008 23:50:59

Turňa : nic proti těmto informacím, ale velmi zajímavé by byly i zaryb. plány a důvody změn dekretů, od roku 85, které proběhly hromadně. Pokud ryb. orgán uvolnil toto, proč ne další informace? 95% zveřejněných informací je známých a dohledatelných. Proč nelze dohledat revíry, kde je např. uživatel MO Přelouč? (Územní revír Labe má uvedenou změnu dekretu v r. 2007...)