Diskuse k článku: Kaprové rybníky 2. část

Diskuse k článku Kaprové rybníky 2. část

Autor diskuse: Peter Hanzely - Profil , 11.10.2007

Laky - Profil | St 17.10.2007 14:54:58

No popravdě na osobu autora jsem se blíže podíval a musím zkonstatovat, že pravděpodobně je dobře obeznámen s problematikou rybolovu a to i toho závodního. Ba co víc některé jiné jeho články jsou opravdu velmi přínosné a povedené a mají hodně co říct. Nicméně tento musím hodnotit stejně jako jsem ho hodnotil již dříve. A jelikož je psán slovensky nelze se za překlad moc schovávat.

Jaro - Profil | Po 15.10.2007 7:44:45

Laky - poznám osobne autora článku, patrí k popredným pretekárom v LRU. A určite má čo poradiť aj ostatným.
Kto ho nepozná môže ľahko sklznuť k podobnému názoru, jeho vyjadrenie, že sám sa cíti začiatočníkom v love na match je dvojzmyselné, je to ako keď sa profesor fyziky vyjadruje, že nič nevie a stále sa len uči.
S trojnásobnou dlžkou pruta je to nedorozumenie, pri preklade článku, alebo formulácii slov došlo určite k chybe, pretože aj začiatočník vie, že to je blbosť, nieto Peter.

Laky - Profil | Ne 14.10.2007 16:24:20

Domnívám se, že tento článek je úplně mimo. Krom mnoha absolutních nesmyslů a nepravd (pravděpodobně výmyslů autora). Většinu jeho obsahu tvoří všeobecně známé a nebo přinejmenším zprostředkované informace od jinud, někdy i okleštěné o to podstatné. Je to v podstatě největší slátanina co jsem tu četl a to že toto fórum již čtu hodně dlouho. Jeden příklad za všechny: "Lov s match odporúčam využívať začiatočníkom tejto disciplíny (k nim sa radím aj ja), ak hĺbka vody nepresahuje 3 dĺžky prúta. Pri väčších hĺbkach je potrebné zostaviť si priebežnú montáž s ktorou lov vo väčších vzdialenostiach nie je veľmi jednoduchý." pominu-li to, že autor o něčem píše a sám tvrdí že je začátečník což se dle mého názoru moc neslučuje s tím, aby mohl radit jiným. Tak každý kdo kdy normálně chytal na odhoz s anglickým splávkem, musí dle této věty usoudit že autor článku se má ještě co učit a možná by neškodilo, kdyby si vzal sebou párkrát s sebou match prut a v praxi odzkoušel jak chytá s napevno s angličákem na hloubce 3x větší než je délka prutu? Nicméně pokud tuto záhadnou techniku ovládá tak kloubouk dolů.