Diskuse k článku: Hospodaření s vašimi finančními příspěvky

Autor diskuse: MRK - , 23.11.2005

Matrix | So 3.12.2005 19:56:23

MrKos:Samozrejmu nepopisu naprosto vse tomu koho neznam a treba nena na MRKu registraci....normalnimu clovekovi ze vim ze to neni masar to pisnu po mailu...
Bosanec:Tak to abych prestal prispivat do Muj lov:o) Ale ja tam nepisu nijak velky detaily takze me to zas tak netrapi....Ale to bych nerekl ze muze byt neco takoveho mozne.....lidska drzost asi nema mezi....

Bosanac - Profil | So 3.12.2005 19:48:25

Matrix: urcite sem na MRK chodi velke procento masaru , ani neprispivaji do pokecu jen prohlizeji muj lov , fotky , pokeci a davaji informace do kupy . Konkretne ja mam za tento rok jen jeden prispevek do Muj lov . Uz ne , kdo ma zajem se dozvi i primo ode mne kde chytam , na co a kolik toho se chytne nebo nechytne.
Ohledne financovani MRKu jsem puvodne nechtel reagovat . Z clanku zverejnenich na MRK ctu jen clanky o privlaci nebo muskarine a clanky Ospreyho . Je jediny ktery neprzni cestinu, ma cit pro jazyk , fabulaci a dar zajmout ctenare . Je prakticky jediny ktery si penize zaslouzi - z toho co ja ctu . Hodne mne rozcaroval posledni clanek o umelych nastrahach - gumach ,podobny clanek byl zverejnen snad ve vsech casopisech nekolik let nazpatek .

Kolči - Profil | So 3.12.2005 19:45:43

MrKos: no,tak by se treba mohlo zavest hodnoceni jako u normalnich clanku a pribehy s prumerem treba nad 2,5 by se mazaly

MrKos - Profil | So 3.12.2005 19:41:16

Matrix: jasně... to je v pohodě... ale pokud je to třeba v plkárně a popíšeš tam ještě každej pařez tak se dá čekat že příště už tam nebude jen ten " pouštěč "....

Kolči: jo.. tak jsem si to představoval i já... ale to by vedlo asi k postupné degradaci rubriky na sbírku kdejakého splašku a výplodu.... takto to má určitou ( a to dobrou ) ůroveň a tato je stále zachována aspoň stejná ne-li lepší...

Kolči - Profil | So 3.12.2005 19:35:37

MrKos: to jsem myslel s tou novou rubrikou, ze by tam lidi mohli vkladat clanky bez naroku na honorar...

Matrix | So 3.12.2005 19:29:55

MM:No tak ty lidi co to pisou jsou solidne na palici...!!!Nevidim co je na tom spatnyho napsat cloveku popis reviru kdyz treba na tom reviru nikdy nebyl a kdyz vim ze je poustec.....

MrKos - Profil | So 3.12.2005 19:28:14

Martin M: právě i tak jsem to myslel.... a proto možná by stálo taky za zvážení uveřejnit i články třeba zážitkové ( samozřejmě na patřičné ůrovni ) a myslím že by si svoje čtenáře určitě našly... A s tou kritikou máš asi také pravdu ... nekteří lidé jsou ukrutně ješitní a než by šli s kůží na trh tak raději mlčí...
já kdybych měl patřičné střevo a zkušenosti tak klidně budu psát i bez honoráře a výslednou známku bych také neřešil...

Petrson - Profil | So 3.12.2005 19:21:14

>> Japčák > ano, rozumím Ti, ale to je právě podstata MRKu, že tady můžeš "3 D" stylem brousit odsaď pocať, tu tam začenichat něco nového, zde zavrčet, onde na někoho zvednout nožku, dalšímu se vysměješ, jinému poradíš a zase prcháš něco čmuchat dál. Já jsem se několikrát snažil vysledovat, jak tento fenomén funguje, a trošku jsem si mapoval toky své a jiných frekventantů; síla MRKu je právě v té návštěvnosti - než jako štika objedeš kolo tohoto širého revíru, už máš na svých oblíbených stanovištích novou kořist. Pravda, sem tam se zdržíš u navnaděné lavice článků, ale spíš jen tak na vydechnutí. Myslím, že pravým motivačním faktorem notorických účastníků je hlavně ta možnost fluktuovat, tedy chaty, diskuse, otázky. Myslím, že zpoplatněním by se tyto základy zbouraly. A co se podstaty Tvého přízpěvku týče, mě nevadí komukoli slušnému poradit, klidně bych i typ článků, o nichž se bavíme, poskytl bez nároku na honorář, problém je spíš v tom, že mi to teď "nepíše", těch zážitků a motivací není tolik - a když, nejsou něčím zvlášť výjimečné, než aby stálo za to tím někoho nudit. Až mě trefí inspirace, zas něco zplodím, ale zjistil jsem, že se to fakt nedá cucat z prstu na povel.

Abies Alba - Profil | So 3.12.2005 19:17:12

Kolči: Je tu otázka Co je to rybaření? Takže třeba z ní vznikne literární jeviště rybářů. Ostatně někteří se tam už projevili :o)

Martin M. - Profil | So 3.12.2005 19:16:51

Matrix> Nemusi to byt hned masari, voda lze vymlatit i legalne. Mam par zprav, ze lide prestali chodit na MRK, protoze byly ostre napadeni, ze prozrazuji informace o revirech apod.

Matrix | So 3.12.2005 19:13:30

MM:Myslis ze sem chodi nejake velke procento masaru???Urcite nejaky se tady objevi ale rekl bych ze jich moc neni(doufam)....

Martin M. - Profil | So 3.12.2005 19:09:45

MrKos> vice nez honorare v soucasnosti ovlivnuje nedostatek clanku ten fakt, ze se lidi za 1. boji kritiky, za 2. boji masaru.

Kolči - Profil | So 3.12.2005 19:07:17

MM: no,ale v Download centru to neni ono:-)

MrKos - Profil | So 3.12.2005 18:45:31

MM and all: tady se neustále cosi opírá o výšku popř. celkový objem honorářů potřebných pro autory článků.... na druhé straně je spousta autorů MRKmenů ( snad se tím těch ostatních nedotknu ) kteří se rádi honoráře vzdají ve prospěch MRKu... stejně asi těch pár stovek nikoho nevytrhne takže se tomu ani nedivím... ale potom není problém v penězích ( a toto asi by nejlépe potvrdili adminové ) ale v tom že článků je vlastně nabízeno málo.... a i kdyby začalo najednou několik dejme tomu několik desítek lidí pravidelně sypat nějakou částku na ůčet MRKu tak jak by to dohnalo pisatele článků k větší aktivitě a především ne na ůkor kvality? .... ale to byla jen taková hloupá řečnická otázka....

MM: myslím že v současné době budou technické články mít stejnou " sledovanost " jako třeba ty zážitkové... je tu najednou spousta lidí a každého osloví něco jiného... já osobně si rád přečtu všechno... ale jak jsem již jednou psal tak se bez toho i obejdu nebo najdu zdroj informací jinde...

ZN - Profil | So 3.12.2005 18:45:00

MM:
když jsi dokázal vytvořit tento web, zajisté zvládneš bez mrknutí okaka posoudit, co pustit na světlo ohledně netechnických článků. Je prosím tě, slohová cvičení ne :-)

Japčák - Profil | So 3.12.2005 18:41:31

Petrson - věc je v tom že je tady hromada ryb. a věz kteří téměř nic nesežerou (mluvím za sebe, občas něco sežeru) podávají určité informace horko - tažko třeba vydřené mohou a bývají zneužité. Máš tady hromadu otázek kdy za hodinu někdo chce vědět vše. Vlastně se jim nedivím, ale vysvětlovat jim to od základu mě osobně unavuje. - proto tá ať to nazvem jak chcem - třeba jakási sekce???

Martin M. - Profil | So 3.12.2005 18:39:07

Kolci> nektere z tech pribehu, co nam skutecne dosly, by se ztratily bez povsimnuti v Mujlov. Nikomu nebranim sve vytvory umistit treba do download centra nebo svou poezii publikovat v pokecech apod. Pokud bude vetsi zajem, muzeme udelat novou rubriku a nazvat ji treba "Slohova cviceni" :-)))

Petrson - Profil | So 3.12.2005 18:30:10

>> Japčák > Tak jsem si to ještě jednou pořádně přebral a už jsem pochopil zcela. Nic proti Tvému názoru, ale stále mě to nezbavuje dojmu, že nová sekce, která by si teprve hledala své čtenáře, by zpoplatněním získala smrtící hendikep. Jakkoli vím, žes to myslel dobře, coby zdroj financí na honoráře.

>> Kolči > jsem pro.

Kolči - Profil | So 3.12.2005 18:22:07

MM:a nesla by zaridit nova sekce, kam by pripadni spisovatele mohli sve povidky vkladat?Myslim si, ze bych nebyl sam, komu by se to libilo.Proste by se zavedla nova sekce povidky, aby to nebylo mezi clankama.To by slo,ne?

Petrson - Profil | So 3.12.2005 18:20:14

>> Japčák > pochopil jsem to jako nadsázku. Mohl bys trošku rozvést, jestli máš na mysli nějakou konkrétní sekci? I když navrhovaný poplatek myslím by ji hned v úvodu odsoudil k zániku. To už je lidská mentalita: pokud si homo sapiens může vybrat mezi kilem žluťoučkých, neposkrvněných "Chiquit" za 39,- a nebo kilem mírně povadlých obyč. banánů s občasnými hnědými kaňkami, ale zadara, věř, že 90 % šáhne po obyč. banánech.

Japčák - Profil | So 3.12.2005 18:11:49

Martin M. - rozumíš ??? Já se klohním s několikerou poštou - a Ti tomu rozumí???

Martin M. - Profil | So 3.12.2005 18:08:28

Japcak> stale nechapu. O zpoplatneni neuvazujeme. O zadne vyhode tohoto rozhodnuti, mimo pochybneho financniho zisku, nevim. Vytvorit prostor pro nejake "komunity" tu muzeme i bez placeni, pokud o to bude zajem. Osobne si myslim, ze by to vedlo akorat k vetsi separaci skupin rybaru (rybickari vs. muskari apod.).

Japčák - Profil | So 3.12.2005 18:05:00

Petrson- a jiní - myslel jsem to velice vážně - jinak MRK by fungoval jak funguje. Tím chci zdělit že by se tam (v oné sekci) neomýlalo pořát to stejné že smeták na přívlač ne ní tím nejlepším kolkem!!!

Martin M. - Profil | So 3.12.2005 17:55:18

Petrson> pokud uz nekdo povidku ma napsanou, prectu si ji a pak se uvidi, jestli ji zverejnime, navrhneme upravy nebo zamitneme. Pokud se mne nekdo novy zepta, jestli mame zajem o pribehy a povidky, ze by je napsal, odpovidam zpravidla negativne.
Japcak> nerozumim

Petrson - Profil | So 3.12.2005 17:45:10

>> Japčák > tak teď´s tomu rozhodil sandál...:-))))

Petrson - Profil | So 3.12.2005 17:43:30

>> MM > tak snad jsem se příliš nedotknul. :-)) Nic ve zlém. Jinak, Květy nečtu, 100 + 1 ano. Ale jeden malý příklad: Vrátím se ještě k Ospreyovu článku. Tuším, že v hodnocení vede, ve sledovanosti zaujímá také přední místo. A je to zážitkový článek. Tím nejsem proti odborným či technickým novinkám; sám je občas se zájmem čtu a mohu potvrdit, že jejich přínos tkví v praktické uchopitelnosti u vody. Jen mi příjde neuvážené a kontraproduktivní žánr "literární", mohu-li to tak nazvat, odsoudit do autu jaksi apriori, jak jsem třeba vyrozuměl z Azbestovy reakce (beru na vědomí Tvou aktuální zprávu pro něj). Samozřejmě k výběru zážitkových článků je asi nutno nastavit síto hustější stran stylistiky, zápletky a pointy. Ale s tím byste si určitě poradili, případně Vaše korektorka. :-)