Diskuse k článku: Francúzska jeseň

Diskuse k článku Francúzska jeseň

Autor diskuse: Vlado Žúbor - , 14.6.2005

jozef57 | St 20.7.2005 9:54:40

"HOFI" ahoj. Píšem o šanci "dať sa nechytiť" :-)
Proti gustu žiaden dišputát.:-)

hofi - Profil | Út 19.7.2005 16:05:01

Jozef57. Neviem o akej šanci pre ryby to tu píšeš. Rybe dám šancu ak ju po ulovený / odfotení / pustím späť. Dám ti jeden príklad kedy som sa pokúšal o lov amurov. Prišiel som k vode z dvomi 25kg vedrami z varenou kukuricou a chystal som sa na dva dni lovu. Na lovné miesto som zakŕmil cca 10kg kukurice. Po dvoch hodinách som sa išiel okúpať a zároveň skontrolovať potápačskými okuliarami lovné miesta. po dvoch hodinách bolo totálne vyluxované. Prihodil som zbytok prvého vedra cca 15kg. Po dvoch hodinách to isté. Amure sa k môjmu miestu ani nedostali. Motalo sa tam množstvo malých kaprov a bielej ryby. Zakŕmil som druhým vedrom ktoré som tam vysypal naraz. Zhruba po troch hodinách tam nezostala ani šupka z kukurice. / pokiaľ nepočítam moju retiazku navlečenú na šnúrke mimo háčka.
Čítal som články od Lukáša Krásu ktorý kŕmil dávkou 50kg /namočenej / kukurice denne a podobne mu krmne miesto po dvoch hodinách ryby vyluxovali. Takže by som povedal že šancu na ulovenie amura mi nedali práve biele ryby a malé kapre. Po takejto skúsenosti by som aj ja s kľudným svedomím zvýšil dávku na 50kg. A to som kŕmil na ploche 3x2m.

jozef57 | Út 19.7.2005 11:30:08

"Vladys" ahoj a veľa zdravia.Asi si ma celkom nepochopil čo som svojou reakciou sledoval.Myslím si, že "športové rybárstvo" je práve o tom, že šancu má lovec, ale aj ryba.U mňa to znamená asi toľko, že ja ako športový rybar chýtam ryby bežnými a samosebou že aj modernými metódami ale dávam šancu aj rybe.Neztraťujem normálne krmenie, to robím aj ja, ale teraz mi nejde ani o finan. stránku veci, ale o to, že také "kŕmne dávky" to je sila! Treba si potom vlastne ujasniť, či chceš ryby vlastne chytať, alebo či ich chceš "chovať a kŕmiť" :-)). V tomto sa asi nezhodneme, ale nedalo mi nereagovať. Želam ti hodne zdravia a pekných žážitkov pri vode. P.S. Skus niekedy loviť len celkom bežným spôsobom...aj to prinaša radosť..ver mi. :-)

groow | St 13.7.2005 22:28:12

Ahoj bomba článek(lépe články) na MRKu máš 1 u mě ještě k tomu přidej + :-). Taky přihodím nějaký ten názor na plošnou krmnou kampaň(jen jak to vidím já) a to, že tahle metoda může být velice efektivní. A to pokud by běžela po delší čas. Co se týče boilies tak by byl nejlepší jen jeden druh boilies(velikost, tvar, barva příchuť i složení). A to by si již vyžádalo velkou náročnost jak časovou tak i finanční. Neberto, že bych poučoval to nééé. Přeci jen ti nesahám ani po kotníky. Je to jen jak to vidím. Mějse a přeju ti kupu dalších krásných ryb a super článků.

vladys - Profil | Ne 10.7.2005 13:25:37

jozef57> plne s tebou suhlasim, ak by som mal dost financnych prostriedkov a viac casu, urcite by som zvysil dennu davku na 30 az 40 kg na den a krmil vacsiu plochu po dlhsi cas. Nastolenie alternativneho zdroja potravy v lokalite by bolo urcite uspesnejsie, rovnako ako v pripade de Baetsa.
A odpoved na druhu cast tvojej otazky >
S tym ze nasa metoda nema so sportovym rybolovom nic spolocne sa nezhodneme. Rovnako by si mohol obvinit, resp. vylucit zo sportoveho rybolovu napr. aj plavackarov, ktori spotrebuju pocas kratkych casovych obdobi obrovske mnozstva krmiva {napr.30-40l za za 4 hod zavod - co je viac ako spotrebuje vacsina registrovanych rybarov za rok} a napriek tomu je plavana povazovana za sutaznu disciplinu sportoveho rybolovu v ktorej sa dokonca organizuju rovnako ako v kaprarine majstrovstva sveta.
Svojim clankom som sa nesnazil prezentovat univerzalnu metodu ako sa daju nachytat ryby, nemam patent na rozum rovnako ako moji kamarati, ale chceli sme len priblizit specificky sposob akym sa daju naucit ryby prijimat pre ne nie prirodzeny zdroj potravy. Dopredu vieme, ze tento sposob v buducnosti vyuzije len zlomok rybarov, ktori pravidelne citaju MRK, najma kvoli financnej a casovej narocnosti, ale na zaklade ich pozitivnych ohlasov vieme, ze tento clanok pre nich bol prinosom najma z toho dovodu, ze im priblizil iny pohlad na moznost prezentacie nastrah a strategie lovu ryb.

Jozef57 | Pá 1.7.2005 12:26:40

Dobrý deň. Čo k danému článku dodať z môjho pohľadu? Hádam len to, že "dennú krmnú dávku" by bolo vhodné zvýšiť aspoň na 30 - 40 kg boiles, veď pri väčšej dávke si ryby rýchlejšie zvyknú! :-))) Proste podľa mňa táto Vaša metóda nemá so športových rybolovom už nič spoločné!! Kde ostava zdravý rozum?

vladys - Profil | Pá 17.6.2005 9:56:25

MatesJ> tuto temu som podrobne predebatoval s Rickom, ktory s nou ma podstatne vacsie skusenosti a z rozhovorov a clankov vyplynulo, ze ako spodny casovy limit pre nastolenie pozadovaneho efektu je 5 az 7 dni. Suhlasim s tebou, ze s predlzujucou sa uspesnost efektu vyrazne zvysi. Tohto roku chcem vyskusat tuto de Baetsovu metodu u nas v SR a krmnu kampan pokusime drzat po 3 mesiace. O vysledkoch Vas budem informovat.
Milda> pouzivali sme klasicku verziu montaze zo stuzenych navazcovych materialov.

Milda | Čt 16.6.2005 15:01:34

Opravdu pěkný článek Vlado.Tady se jiná známka než 1 dát nedá.Jen by mě prosím Tě zajímalo,jaký typ montáže jste používali?Přeju mnoho dalších úspěchů.

MatesJ - Profil | Čt 16.6.2005 14:50:54

Cau,moc pekny clanek!!!!Jen bych se chtel zeptat Vladyse jestli neni 12 dni malo na to ,aby kapr zacal brat neco jako prirozenou potravu,nechtelo by to na tento zpusob vnadeni jeste nekolikrat delsi dobu???ale to by uz asi malo kdo utahl financne

vladys - Profil | Čt 16.6.2005 12:44:05

vectif> ako som uz spominal v texte, existuju na vacsine vodnych nadrzi vyhradene useky pre nocny lov. Jedna sa vacsinou 100m az 1km dlhe useky brehu. Samostatnym variantom su vyhradene lovne miesta pre nocny lov, ktore sa dopredu rezervuju. Poplatok za nocny lov vyrazne kolise. Na niektorych reviroch stoji povolenie 50 Euro/rok, teda je cenovo prijatelne pre vsetkych, na vybranych vodnych nadrziach ako Madine, Du Der, Orient a pod stoji tyzdenne povolenie 150 az 350 Euro!!! A to uz si podla mna nemoze dovolit kazdy.

vectif - Profil | Čt 16.6.2005 12:04:57

vladys : na konci článku v cenové kalkulaci benzínu a povolenek je uvedeno povolení pro noční lov kaprů...znamená to, že si tam můžeš normálně přikoupit povolení na noční rybolov? prosím, něco k tomu, popř., kterých vod se to týká. díky.....jinak moc hezký článek, přečetl jsem ho jedním dechem :-)

Marda - Profil | Čt 16.6.2005 10:45:32

Vladys> Taky si myslim, že je to tim, že na kaprové vody tě nedoveze cestovka, nerozbali ti biwak, nedá ti do ruky předem vyřízené povolenky a neukáže ti kam se můžeš chodit vyčůrat :-)) Tady je potřeba trochu víc vlastní iniciativy. Každopádně díky tvým článkům se snad u některých z nás prolomí bariéry ostýchavosti a nedůvěry a začne se jezdit víc... Teda hlavně ti slušní rybáři by měli jezdit a dělat nám dobrou vizitku :-)

vladys - Profil | Čt 16.6.2005 7:46:51

rangemaster> na tie dve spominane bolo najviac zaberov, chytili sme aj na boilies z inych zmesi, ale boli to skor nahodne ryby.
Pavel P> myslim, ze dovolit si to v sucasnosti moze uz dost ludi. Mna cela tato 2 tyzdnova sranda stala asi 17 tisic. Teda tolko co 2 tyzdne v Norsku vo fjordoch a tie su masivne navstevovane rybarmi z CR a SR. Skor si myslim, ze je to obava z recovej bariery a niecoho neznameho. Najma z tohto dovodu, teda kvoli osvete piseme clanky podobneho typu, aby sme pokial mozno co najviac priblizili podmienky lovu ryb v zahranici, tak aby nasi rybari mohli cestovat bez obav za dalsimi cennymi skusenostami a poznatkami.

Pavel P. | St 15.6.2005 16:32:16

Moc pěkně napsané.Tady se snad ani jiná známka dát.nedáJsi jeden z těch mála,jejichž články se hltají.Nejspíš taky proto,že takový výlet si může těžko někdo dovolit,natož představit.Myslím,že můžete být spokojeni i s tím,co se vám podařilo chytit.

rangemaster - Profil | St 15.6.2005 16:11:34

vladys: jestli sem to dobře pochopil, nakrmili ste hodně druhama boilie, ale po delší době byli záběry pouze na Enzym Salmon s Kolínským lososem? a na GLM losos míň?
díky

vladys - Profil | St 15.6.2005 15:44:56

Som velmi rad, ze sa vam clanok paci. Napisal som ho na jednu supu, tak ako som to cele citil a prezival. Je to predsa len ine napisat putavy clanok o zazitkoch a poznatkoch z lovu ako pisat suchoparnym vzdelavacim stylom o komponentoch do boilies.
radek fox> fotky prisli, krasne ryby
boyscout> bol to urcite kapor, lebo Karlovi sa ho raz na okamih podarilo vypumpovat tak meter pod hladinu a videli sme zablesk zltohnedeho chvosta.

boyscout - Profil | St 15.6.2005 15:26:49

Článek velice pěkný, jedničku si zaslouží. Je v něm všechno včetně přesných informací. Akorát to zdolávání té velryby, opravdu to nebyl sumec? Ten popis boje by se spíš hodil na sumatru než na kapra.

marsip | St 15.6.2005 15:16:09

Čupr článek, při Carlosově zdolávání jsem se nechal vtáhnout do děje a teď si musím utřít zpocené dlaně. :o)

Radek Fox - Profil | St 15.6.2005 15:01:03

Čau Vlado článek super. Dostal si ty mé fotky se stejným kaprem? Letos do SR - na Dunaj nejede Petr ani já. Není moc času.

rangemaster - Profil | St 15.6.2005 14:34:59

přesně jak píše Marda, naprosto super. Taky dávám 1. Jenom nechápu, proč někdo dá jinou známku. :-(
Ale to budou nejspíš lidi, který kaprařina nebaví nebo si nedokážou cenit toho, že jim někdo vzděluje svoje zkušenosti. :-(

Marda - Profil | St 15.6.2005 14:00:33

Krásnej článek Vlado! Ještě jsem lepší nečetl. Poutavé čtení a spousta zajímavých poznatků :-) Dávám 1*