Diskuse k článku: Veletrh Rybaření Brno 2005

Diskuse k článku Veletrh Rybaření Brno 2005

Autor diskuse: Roman Čejka - Profil , 16.3.2005

Korda | Čt 31.3.2005 20:22:56

Bart:A co jsi čekal???

Bart - Profil | Čt 31.3.2005 19:15:02

Moc mě to v Brně nenadchlo.Byl jsem tam poprvé a taky asi naposled. Čekal jsem něco jiného. Smůla.

MIra | Ne 20.3.2005 11:30:40

niros> taky jsem doufal ze MRK tam bude,ale taky jsem jej nenasel - sem chtel kšiltofku a ono nic :-(
Snad to za rok napravi protoze si myslim ze se stal vyznamnym doplnkem k tistenym mediim.

niros - Profil | Ne 20.3.2005 11:15:12

Na veletrhu jsem byl a s předchozími příspěvky můžu souhlasit i nesouhlasit. To ostatně udělá každý. O jedné věci bych ale chtěl zmínit. Našel jsem tam mimo všehochuti nejrůznějších prezentací potřeb i pár prezentací webových. Např. autoři serveru Chytej.cz tam proháněli dvě žabky, které rozdávaly letáčky s informacemi o tomto serveru. Bohužel o MRK jsem tam nezavadil. Možná jsem se špatně díval, ale není to škoda, že náš oblíbený server není víc vidět na veřejnosti? Myslím si, že by si to určitě zasloužil. Co vy na to?

Laky - Profil | Pá 18.3.2005 22:02:04

Kdo moc do Brna nespěchá ať tam asi ani nejede? V Brně jsem byl hned ve středu okolo 10 hod. Proto možná nebyli někteří ještě asi plně rozbaleni. Já na rozdíl od jiných letošní rok hodnotím slovy o něco horší než loni, nic nové pod sluncem. Z plavačky je přítomné milo, které i tak sebou skoro nic nemá a slíbí, že to co chcete pošle jinak nic moc. Solidní bič po kterém jsem se chtěl poohlédnout jsem nenašel. Sona která opět vystavovala i svou AL bednu PHOENIX, kterou nechtěli ani moc vyndat zpoza skla ve vitríně aby se mohl člověk kouknout z blízka. Nějaké zlepšení jsem u Sony snad spatřil v dřevěné bedně Champion´s line kde se mi opravdu líbila kvalita opracování dřeva a detail méně už cena. a sedák. Milo mělo novej pěknej anglán (kterej jsem si, ale nevím proč nekoupil) a novej dvourychlostní naviják s něčím jako převodovka milé ale trochu těžší počkám až to někdo oprubuje. DAM byl alespoň u 2-3 stánků ale zato jen základní modely na prodej z lepších řad nic. Gamarus klasika. Shakespeare bída alespň navijáky mě vůbec neoslnily, ale zato byly za příznivou cenu. Ale nějakej kompakt ( krytá cívka) kterej se normálně dodává na trh v USA ani náhodou. O rozdílnosti kvality na nšen trhu a trhu v USA nelze pochybovat tam je to pořád značka. A muškařina taky kde nic to nic. potěšili mě různé kabelky a tlumoky co měl u sebe "Sumcař" Tomy firmu si nepamatuju. A líbili se mi ryb obleky od Doc a. Škoda, že když jsem procházel hned ve středu ráno naplánováno spolu se služební cestou, tak ještě nebyl asi úplně rozbalenej. A informacemi taky moc nehýřili. Na nějakou solidní novinku jsem nenarazil. Ale musím přiznat, že jsem si koupil maďarskou papriku, která mi doma chyběla. jen dodám, že gastronomie má veletrh jidy. Knecht: Konopásek tam asi tak przo taky nebyl , nebo jsem ho přehlíd určitě bych si to T koupil a zkouknul i to akvárko ( poučení pro příště jezdit až se to rozjede)

Knecht - Profil | Pá 18.3.2005 14:47:33

MIra / sakrys nechovej se, jak potrefena husa. To prece nebylo nic proti tobe osobne, to byl obecny povzdech. A s tou konstruktivni kritikou mas urcite pravdu, ale stejne karat a domlouvat je mozne ruzne. Proto uprednostnuji tu privatnejsi cestu.

MIra | Pá 18.3.2005 10:23:26

Knecht> "treba jen z principu nebo osobni zasti" to snad ne? => bez dalsiho komentare.
Nebyt kritiky a podniceni lepsiho vykonu bychom chytali porad na liskove pruty.
HOWGH
JInak dik za dalsi postrehy :-)

Knecht - Profil | Pá 18.3.2005 9:39:30

A co me jeste technicky zaujalo, byla vlackarska vychytavka - trubickova "muska" z kralici kuze, takovy - ultrazonker - ale melo to ohrome pekny chod cerstve utopene mysi. Ovsem oc hezci chod o to mene hezka cena - 170Kc! Pocitam, ze umotani podobne hruznosti max. 15 minut, materialove naklady max v desetikorunach - ocicka a dobre trojhacky jsou drahe :)

Knecht - Profil | Pá 18.3.2005 9:13:59

Tak predne mili (potrebni) repjpalove. Kdo na vystave byl muze si udelat obrazek sam. Kdo (zatím) nebyl, pro toho muze byt zajimava i informace, ktera je pro jineho bezcena. Ze RC nasel a zminil par DOBRE VIDITELNYCH novinek je prima a mel by za to sklizet primereny vdek i ohodnoceni.Ale zminka o dobrych skutcich je velmi na miste :)
Osobne jsem byl na veletrhu "na skok" myslel jsem puvodne maximalne na dopoledne.
Vice mene obehnout par znamych "ksichtu", ktere bych jinak tezko potakla a tak trochu nasat atmosferu a pripadne utratit i par susnu za nejakou opravdu akcni nabidku. Veletrh se totiz z vetsi casti (60%?) zmenil na zajimavy bazar. A kdyz pisu zajimavytak tim minim ZAJIMAVY.
Novinek tam podle meho nazoru az zas tolik nenajdete. Ale kdyz clovek vi co a kde hledat, dalo by to opravdu na peknych par stranek.
Me osobne vzalo za hrudnik par veci - velice, velice pekny match od Sensasu, zel za necelych 5k. Dalsi vazne dost, dost dobra vecicka byla u Alfa ryby, ktera vozi Mikado - krom standardu - velmi prodavanych UV-cek se ve stojanech schovavaly tri nadherne bolonky 6-8m - Temptation. Jsou to "pericka" neco malo pres 20dkg s vrhackou do 15g, 7ka za necele 3900 a vazne, VAZNE parada! Zel treba tvrdsi Evergreeny (do 25g) tam vubec nemeli :(. Pro feedrare asi bude zajimavy nastupce Ultravioletu, tusim T-REX tomu rikali, ale to nebylo moje kafe.
Zato hned vedle malinko zastrcena expozicka -fy Grauvell.Tusim spanelska firma s holandskym zastupcem,ktery dobre rozumi i mluvi cesky. Jedna z mala firem kde jsem nasel SKUTECNE novinky.Zejmena 1-1,75, 3,6m dlouhe kaprove plavacaky, dvoudily s krasnou vychytavkou - dve spicky z nichz jedna klasicky kaprak, druha feeder. Nadherne zpracovani, strizlivy design.Doporucuji (sam jsem nevydrzel a maji o vzorek mene!) No a druha nadherna novinka od stejne firmy je perfektne zpracovany 3lb ctyrdilny kaprový deleny prut, stoji sice 3,5k ale pokud se nekdo drzi zuby nehty teleskopu kvuli skladnosti, tak po prichodu tohhohle "orisku" je bez argumentu.Nechapu, ze to nekdo neudelal driv. Cestovni vlacaky a musaky jsou normalka a kulickari si svoje ucinne nadobi do kufriku nesbalili.
A abych nezapomnel k tem znamym ksichtum u Alfaryby - Risa Konopasek tam prohanel v akvarku stado anglicaku, kde se objevilo, krom bezne klasiky i uplne nove zpracovani dovazovacich anglicaku vyuzivajici STONFO doplnky od Kamila Falty. Zatim tam byly jen tezke tonaze 18, 20 a 22g ale zpracovani presvedcive. Hodne presvedcive! O jeho pevnych splavcich ani nemluve.
A co mozna lecktereho plavackare potesi jako me, Konopasek tam ma krabici uplne novych tecek, ktere si nechal vyrobit presne podle sveho a kdyz dodam, ze tam nabizi tecko na propad s grafitovym drikem za 15Kc, tak lidi kteri kupovali nektere vykricene originalni znacky asi zastrihaji usima.
Jinak tam mel i vyvojovy vzorek "tecka" na klouzak, ale zel jen vzorek :(( Neprodejny.
Kazdopadne, dukladna reportaz pro ty, co tam nebyli a nebudou je proste nesmysl. Nechapu, jak nekdo muze kritizovat clanek, ktery v predstihu upozorni na to, co si o vikendu REALNE MUZETE prohlidnout. Je jasne, ze to bude vzdycky malinko zavanet reklamou, ale copak to bez toho jde?! Proste motivaci podobnych kritickych vypadu prilis nechapu. Spis vubec. Ale v ramci sve osobni omezenosti pripoustim, ze nelze potlacovat pravo na vyjadreni vlastniho nazoru. Byt je negativni, treba jen z principu nebo osobni zasti. Ale preferuji - CHVALTE verejne, KAREJTE v tichosti (a opatrne:)

Korda | Pá 18.3.2005 8:18:23

Naprostá spokojenost.Vládla taková ochota,teda apson jestli jsem neměl kliku:-)Opravdu příbylo kaprařského náčíní a dá se dnes koupit na normální kaprařinu ,nádobíčko za rozumnej peníz.Jsem rád,že jsem tam tak jako každý rok byl a opět nebyl zklamán.Po té dlouhé zimě to byl příjemný den.

Jirka K - Profil | Pá 18.3.2005 7:34:27

Roman C.: Mužeš mi prosim napsat kontakt na tu firmu s velkoobchodem na Rapalu.

Roman C. - Profil | Čt 17.3.2005 23:06:41

carlos to napsal uplne presne. Po prvnim seznameni mate chut jit domu.... Na rybach taky po prvnim nahozu nebalite, ze jo :-)

carlos - Profil | Čt 17.3.2005 22:33:33

Byl jsem dnes taky na veletrhu a pravda je, že při první obchůzce jsem toho ve stáncích moc zajímavého neviděl. Při druhém kolečku už jsem si sem tam něčeho začal všímat podrobněji a když jsem to procházel po šesté (byl jsem tam od otevření asi do 16 hodin), tak už byl i delší pokec s prodavači, vyzkoušení prutů, navijáků - je pravda, že personál byl většinou velice vstřícný a trpělivý.

ZN - Profil | Čt 17.3.2005 22:25:48

RC: hlavně že to není Drápalík.-)

Roman C. - Profil | Čt 17.3.2005 22:24:01

ZN>priste pise reportaz z vystavy boyscout s Mirou :-)

ZN - Profil | Čt 17.3.2005 22:14:26

RC: příště s Bosákem a Jílkovou? A čepice stejně nejsou.

Roman C. - Profil | Čt 17.3.2005 22:12:36

videl jsem tam par lidi s cepickou MRKu, coz me samozrejme potesilo :-)

Roman C. - Profil | Čt 17.3.2005 22:03:38

Kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan, stejne tak i muj clanek. Takze postupne:
- Gammarus nadale ma zastoupeni pro Shimano (takze pokud nekdo zaslechl neco jineho, tak pekne keca....). Pouze Rapalu uz dovazi jina firma, novy velkoobchod. Pro koncoveho zakaznika se myslim nic nemeni.
Obejit vsechny stanky a sepsat vsechny novinky? 50 vystavovatelu, kazdy me nadiktuje 3 novinky a budete mit clanek na 15 stranek o 150 novinkach v rybarine....umlatili byste me cepicema!
A nejmenovat zadnou novinku? To bych mozna mohl napsat do plkarny 2 vety a pridat k tomu jednu fotku... To co jsem napsal byla reportaz z vystavy, nic vic nic min. Byl jsem tam i dnes a objevil jsem tam dalsi zajimavosti a musim rict, ze vystavu hodnotim zase o neco pozitivneji. Chce se to zastavit u par stanku a trosku se tam rozkoukat a prohrabat se mezi pruty, navijaky a dalsim zbozi. Dik patri Knechtovi, ktery me tam parkrat zatahl ke stanku, kde jsem puvodne nic moc prevratneho necekal a on vylovil zajimave "speky"... Pokud mate na vystavu 1,5h. tak opravdu nic prevratneho necekejte, ale mate-li vic casu, tak se tam daji najit zajimavy veci.
Prekvapila me taky ochota obchodniku i znamych postavicek z rybarskeho byznysu. Kazdy rad poradi a vysvetli co je potreba.

Bejk | Čt 17.3.2005 14:42:17

no na veletrhu (mel jsem listky zadarmo tak jsem tam byl dvakrat) byla spousta lidi ale celkove si myslim že to byla jenom prehlidka prodejcu a to co bych na veletrhu čekal tam nebylo vůbec.
napriklad nejake doprovodne akce, ukazky vazani (myslik že jsem tam videl jednoho vazace abych nekřivdil), určitě by to sneslo besedy naživo atd
navic hodne MALO MUSKARINY

Pike | Čt 17.3.2005 12:32:09

ZN: Pytlbacha nebrat, Bosaka naopak brat

švec - Profil | Čt 17.3.2005 12:28:33

Mlra:to by ale nebyla reportáž,ale bible.Vystavovatelů a prodejců jsou tam desítky.

MIra | Čt 17.3.2005 11:54:26

ZN> no to by bylo vychytany, osobne bych zapojil i Jilkovou aby ty informace byly uvareny tak akorat :-)

ZN - Profil | Čt 17.3.2005 11:36:29

No, já osobně jsem byl s informacema spokojen, nic nového pod slunce. Stejně jsem se tam nechystal, nemám proč.

MIra: měl jsi na mysli, že RC by těsně před výstavou sepsal požadavky členů mrku (třeba i nečlenů) a pak by informoval o jednotlivých požadavcích? Kua, to je nápad. On line reportáže s pomocí Bosáka nebo Titelbacha. Kam se hrabe konkurence se stánkem.-)))))

MIra | Čt 17.3.2005 10:54:17

boyscout> aha takze jsi cekal shrnuti toho co se za rok zmenilo,co se chysta, vypsat novinky v nacini, zmeny zastoupeni....... to by pak ale nebyla informace o konkretni vystave v Brne. Jestli Shimano zmenilo zastoupeni pak by takova firma urcite na vystave byla aby ziskala kontrakty...takze.... ;-)
Clanek popsal zhruba to co je tam kazdy rok, jen nemusel jmenovat konkretni novinky protoze pak zustavaji stranou novinky jinych znacek - nebo to vyjmenovani melo jiny duvod nez informativni?
Idealni by bylo kdyby autor clanku pristoupil zodpovedne k celkovemu pojeti a primo na vystave se u kazdeho stanku zastavil, predstavil a seznamil vystavujiciho se svym zamerem - ten by jiste velmi rad poskytl informace o svych novinkach a pripadne akcnich nabidkach. Z meho pohledu by takova "reportaz" byla velmi uzitecna.
Skoda, snad pristi rok :-)
PS: tim jsem asi trosku dal za pravdu boyscoutovi

boyscout - Profil | Čt 17.3.2005 10:30:44

No já osobně bych čekal trochu víc informací....například jsem zaslechl, že prý na veletrhu je nějaká nová firma která má zastoupení Shimano a že Gammarus už to není. Je to pravda? atd....

hraji - Profil | Čt 17.3.2005 9:27:17

Článek je informačně seriózní, těžko mu co vytknout. Myslím si, že každý, kdo si chce udělat vlastní obrázek, se může výstavy zúčastnit. Pro mnohé kolegy z malých měst a obcí je toto jediná slušná možnost se setkat s širokou nabídkou všeho možného rybářského a i nerybářského zboží.
Absence muškařiny je asi dána jejím výsadním postavením, ať si to přiznáme nebo ne.

Bob - Profil | Čt 17.3.2005 8:10:22

Článek jako informace za 1. Ale veletrhu bych jedničku nedal. Kapraři si možná užijí, ale ostatní asi moc ne. Je to opravdu velký trh. Utraťte a vypadněte. Veletrh za 3.

švec - Profil | Čt 17.3.2005 7:49:20

vladys:souhlas

alby - Profil | Čt 17.3.2005 7:08:25

Já osobně pojedu do Brna letos poprvé a jelikož moc informací nikde není , jsem za něj vděčný
díky

vladys - Profil | Čt 17.3.2005 6:47:57

blahota> ak myslis clanok tak som opacneho nazoru. Triezva a vystizna reportaz z vystavy v BVV, ktora posluzi ako informacia, pre tych ktori sa rozhoduju navstivit vystavu alebo nie.
Davam 1.

Lojza - Profil | Čt 17.3.2005 4:43:21

Blahota: nic moc clanek nebo vystava ?

Blahota | St 16.3.2005 21:25:06

No teda nic moc. Pane Čejka, již jsem vám poslal své hodnocení na email.