Diskuse k článku: Rybaření v očích mládeže

Autor diskuse: Jiří Matěj - Profil , 25.8.2004

Sam | Ne 20.3.2005 13:43:29

Jirka Matěj -supr článek,škoda že si ho nemohou přečiíst někteří rybáři kterých se to týká.Chodím na revír kde platí místní povolenky a počet ryb který si můžeš odnést je limitován.Po pár vycházkách na tento revír ,jsem si všiml rybáře který tam sedí a kouká na vodu.Na otázku .proč nechytá mi odpověděl,že mu zbývají chytit dva kapry do stanoveného limitu a že si ještě počká až nasadí větší kapry.Tenhle člověk by nepřenesl přes srdce kdyby měl kapra pustit zpět do vody .V práci mám kolegu který taky řybaří , přijde do práce a nadává ,že byl na rybách ,chytil za půl hodiny dva kapry a musel jít domů,že si nezachytal.Mně se diví co dělám u vody třeba půl dne.
Tyhle rybáře už Jirko níkdo nepředělá.Hodně zdaru a jen tak dál.

Tomash | Ne 20.3.2005 11:51:43

Jen tak dál, ale bacha na to opakování slov např. "mládež" je tam víc jak 20krát... :-) Když si na to budeš dávat majzla, tak to zlepší kvalitu tvého psaní i článků. Hodně zdaru! :-)

Koloušek | So 4.9.2004 20:21:51

Jirko: Jen tak dále. Hlavně se snaž ovlivnit své vrstevníky. Znám kluky, kteří naučili pouštět ryby své tatínky i dědečky.

miki | Čt 2.9.2004 11:38:09

Jirka Matěj: Opravdu povedený článek, který dává důvod k zamyšlení nejen pro dospělé, ale i pro děti-tím spíš, že ho vlastně dítě(bez urážky) napsalo. Sám jsem kdysi podobný článek napsal do Sport. Rybáře, ale odezva byla mizivá, nebo spíše žádná. Rovněž i já se připojuji s přáním pevných nervů a zkus svůj článek poslat třeba do nějákého časáku-dopuručuji Rybářství.
Hodně zdaru.

Peca - Profil | Čt 2.9.2004 8:06:43

Mates: Přeji ti pevné nervy, hodně trpělivosti a hlavně výdrž. Není mnoho těch, kteří jsou ochotni se věnovat mládeži, ač je to, přesně jak píšeš ve svém článku, důležité.

Mates - Profil | St 1.9.2004 21:07:57

Peca:máš pravdu a naprosto s tebou souhlasím,já taky chodil od útlého věku do kroužku házel RTéčko atd. teď se snažím tady klukům v Přerově pomáhat co to jde,teď od září budem mít každej týden scuka a učit se teorii a RT a když nebudou dělat bordel zajdem i k vodě:))

Peca - Profil | St 1.9.2004 9:09:10

Hezký článek. Taky jsem pracoval v naší organizaci s mládeží a vím, že to mnohdy nebylo jednoduché (prostě děti), ale když teď po letech potkám u vody odrostlejšího svého svěřence a ten se ke mně zná, pozdraví a poděkuje, jsem nejšťastnější člověk pod sluncem. Co víc si přát. Má to však jednu podstatnou chybu. Já jsem chodil do kroužku od svých osmi let až do patnácti a kromě řádů a poznávaček jsme dělali rybolovnou techniku, jezdili po závodech, vázali mušky, vyráběli splávky a spoustu jiných věcí, které se mi teď v rybařině velice hodí. V dnešní době mládežníci chodí pouze jeden rok do kroužku a pak každý další rok dochází na přezkoušení a pro povolenku. A ten jeden školní rok je velmi krátká doba aby se naučili všemu potřebnému. A to je ta zásadní chyba.

Maty - Profil | Po 30.8.2004 8:43:46

Pánové nezapomeňte, že je Matesovi 15 let a tudíž tomu odpovídají i vyjadřovací schopnosti. Chtěl Vám jen říct, co cítí a nebál se toho. Znám ho osobně a byl jsem s ním už párkrát na rybách. S klidným srdcem mohu říct, že většinu z nás strčí hravě do kapsy. Ví toho o rybách opravdu hodně, ryby umí chytat a hlavně pouštět. Navíc bravurně ovládá teorie a RT. Já s ním jezdím na ryby, protože je naprosto v pohodě a navíc se od něj mám co naučit.

Mates - Profil | Ne 29.8.2004 9:18:50

Díky moc všem za svoje názory a sem rád ,že většinou kladné:))Jinak omlouvám se spinnerovi za opakováání atd.,ale čeština mi fakt nikdy moc nešla:)Jo a ještě jak říká Alan jmenuju se Jirka tak mi tak i prosím říkejte a opravuju všechny co psali Matěj ,protože já jsem Matej.)
Bobo:bohužel ,žádný mail mi nedorazil,jestli se ti bude chtít ho poslat znovu zkus mail jirimatej@seznam.cz
richtřík:no jo to je odbře ,aspoň někdo se tady v přerově taky najde:)Jinak tenhle článek není o mých úspěších,ale všeobecný,mimochodem těch ryb bylo 116:)

Bobo:jinak rád bych se podíval na ten mail,ale žádnej mi nedorazil:/mail by mlě být jirimatej@seznam.cz ,rád

richtřík - Profil | Pá 27.8.2004 22:43:36

čau jiřine,píšu ti nejen proto,protože znám tebe i tvého kamaráda kapraře jirku koláře,ale hlavně proto,že máš stejné názory jako já.Nebudu popisovat vše,s čím s tebou souhlasím,protože nemíním přepisovat celý tvůj článek,ale myslím si,že by jej měli hlavně pořádně přečíst dědkové na laguně a zamyslet se nad ním.Myslím si že u rybařiny nejde o to nachytat si,ale zachytat si,i když pár kaprů zůstane i v mém vezírku.Také si myslím,že by jsi mněl pro ty rádoby radílky zveřejnit své ůspěchy(třeba 114 ryb na závodech na panském rybníku)at mají nad čem uvažovat.

BoBo - Profil | Pá 27.8.2004 21:28:38

Svůj názor jsem zaslal autorovi mailem, spíše mne ale trápí - proč musím zdůvodňovat autorovi své rozhodnutí (udělení horší známky za článek)? Já to udělám, ale chápu, že ne každý bude mít chuť něco vypisovat a mávne nad tím rukou. Pak výsledná známka jistě neodpovídá pravému stavu věcí.....

Alan | Čt 26.8.2004 20:57:03

Spinner, přeji Ti,aby Ti to vydrželo na celý život. Říct, že král je nahý, taky není snadný.

Spinner - Profil | Čt 26.8.2004 20:38:41

Pěknej a zajímavej článek.Jen si dávej pozor na opakování slov.Některý věty působí totiž tak trochu divně...

Alan | Čt 26.8.2004 11:39:43

Kluk sice není žádnej Puškin, patnáct taky není zrovna málo, ale nebuďte tak cyničtí. Aspoň ho oslovujte Jirko, maťejové.

Bacil | Čt 26.8.2004 9:48:52

Matěji,přeji Ti,aby Ti to vydrželo na celý život.

Pan Pikesson | Čt 26.8.2004 8:28:51

Mates: A si v klidu. Az budete psat ve skole slohovku, uz mas vystarano. Snad jste na uvahu jeste nic nepsali

toulovec | Čt 26.8.2004 6:27:08

Matěji, klobouk dolů!