Vepřové k vodě na chleba.

Diskuse k rybímu receptu Vepřové k vodě na chleba.

Autor diskuse: Hora - Profil , 25.9.2006

tuzemak - Profil | Ne 31.7.2011 12:17:40

Hora >> taky sem dříve řešil sklenice či misky,ale po úvaze sem přešel ke špeku,dá se použít jak osmahnutý jen tak na pánvičce či za studena,a ktomu dobrá štamprla švestkový a je náramě u vody:DDD

Hora - Profil | Ne 31.7.2011 12:14:13

Tak ten ož jsem přestal nosit ku vodě před 25 lety.Už to nebylo ono.

tuzemak - Profil | Ne 31.7.2011 12:10:06

Hora >>já k vodě vozím uzený domácí špek,sám si ho dělám,pravda ne holý špek,ale hezky prorostlý,nemusím nic dávat do flašek a hrát si ze zbytečnostma jako zavařování něčeho do sklenic,mám trochu větčí problém,uchovat si kousek před kamarádama.....

Hora - Profil | Ne 31.7.2011 12:00:20

tuzemak >> souhlas,jenomže bez té rychlosoli to maso vypadá slušně řečeno hrozně i když je poživatelné.Asi tak nějak.Můžeš zkoušet poměr rychlosoli třeba i menší než je psáno.Příště to už zkusím,kde se zastavím.Uvidíme.

tuzemak - Profil | Ne 31.7.2011 11:53:16

špatně ten recept nevypadá,ale nikdy sem nepoužil rychlosůl,už tak tý chemiky žerem a dýcháme více než je zdrávo...

Hora - Profil | Ne 31.7.2011 11:51:00

Na základě dotazu jednoho uživatele doplňuji recept - může se použít i vepřový bůček s kůží ( je o něco levnější ) a tu po odstranění z bůčku povařit s nakrájenými kostkama v tlak. hrnci.Ve vývaru je to nakonec lepší,přidá tam trochu sulcu a chuti.

stefan.m - Profil | Po 20.8.2007 11:35:38

Podobny recept: 1kg masnejsieho bocku (nie libovy) nakrejany na kocky aj z kožou, 1liter vody, 1PL rychlosoly. Varime v tlakovom hrnci 2 hodiny, potom pomackame, pridame sterlizovany hrasok a nadrobno nakrajanu kapiu (nie vela), zamiesame. Postup uskladnenia je taky isty ako u horneho receptu....
PS : fantasticka konzerva, urcite vykusajte... A hlavne viete co papkate a nie nejaky humus z Lidlu a podobne...