Zhodnocení Carp show Bohemia 2008

Kategorie: Kaprařina
Včera večer jsme se vrátili z druhého ročníku Carp show a dnes se pokusím zhodnotit tuto akci. Mezi návratem a touto chvílí uplynulo dost hodin na to, abych vychladl a nebyl jak už to bývalo mým zvykem v minulosti extrémně agresivním, ale současně to není tak dlouho na to, aby v hodnocení nezůstala aspoň malá jiskra mé minulosti.
Tedy zvesela do první části. Předně chci jako jeden ze čtyř zakládajících členů Českomoravského kaprařského spolku, o.s. napsat něco málo o historii spolku ve vazbě na první ročník v minulém roce v Břeclavi. Tenkrát jsme do toho vlétli po hlavě a s nemalým nadšením, chtěli jsme uspořádat akci, která neměla nikdy v historii kaprařiny u nás obdoby. Zní to velice cílevědomě a možná trochu nabubřele, ale bez této vlastnosti nemohla mít akce úspěch. Já osobně považoval za hlavní trumf vyzískání účasti předsedy a tajemníka MRS v raním bloku nekomerčních přednášek. Nebudu se dlouho uzavírat v minulosti a postoupím dál, jednoduše se nám akce povedla a předčila naše očekávání. Měli jsme před akcí spoustu otázek, na které mohla odpovědět jedině sobota, den akce. Jedním z nejpalčivějších témat bylo místo konání. Rozhodli jsme se doslovně pro jihozápadní cíp naší země, město Břeclav. A nervozita byla veliká, vždyť pár dní před započetím akce bylo v předprodeji prodáno něco málo přes sto lístků. Ale jak už víme z minulosti, akce se dle mého neskromného názoru velice povedla a nikdy se u nás do té doby nekonala žádná podobná akce s tak našlapaným programem komerčních a nekomerčních přednášek spojených s výstavou firem ne jen pro kaprařskou veřejnost. Účast byla velice hojná a zpětná vazba perfektní. Už si nepamatuji přesně, ale v té budově se tenkrát pohybovalo cca 400lidí a byla prodchnuta tím správným kaprařským nábojem.


Teď něco málo k mému a Davidovu odchodu ze spolku. Jak asi víte, v květnu minulého roku jsme se pustili do sice malého a přes to podnikání v oboru rybařiny, což se neslučuje se stanovami ČMKS, o.s. Byli jsme proto nuceni podat žádost o ukončení členství ve spolku z výše jmenovaného důvodu. Pod slovem nuceni prosím nikdo nehledejte nic jiného než vazbu podnikání a členství. Dále jsme ale byli v kontaktu s některými členy a sledovali nadějný vývoj spolku. Jednou z mnoha dalších akcí byl druhý ročník Carp show Bohemia 2008, pořádaný právě včera v Jesenici u Prahy, tedy v srdci Čech na sjezdu z dálnice D1. Na tuto akci jsem se velice těšil a to z vícero důvodů. Jako firma jsme měli poprvé možnost předvést svoje suroviny veřejnosti na prodejní výstavě, dále jsem si byl jist profesionální přípravou akce a nabitým programem a v neposlední řadě hojnou účastí. Konečně byla akce přesunuta do srdce naší země a navíc co by kamenem dohodil od hlavního města České republiky města BRNA, pardón, David mě upozorňuje, že to nebylo Brno, ale jakási velká osada na Vltavě.
A po jednom (ne)povedeném vtipu se dostávám k tomu o čem chci mluvit a kvůli čemu jsem musel pár hodin vychládat.


Jak je z fotografie patrné, účast byla mizerná, ne-li přímo tragická. A tady se nabízí prostor pro malou úvahu. Na spoustě rybářkých webů si neuvěřitelné množství lidí stěžuje na nesmyslné podmínky, které nám kaprařům a ne jen kaprařům brání v provozování našeho koníčku a mají plnou hubu keců, návrhů, řešení a odhodlání jak do toho půjdou a jak touží po změnách. Kluci z Českomoravského kaprařského spolku jim ve svém volném čase, který by mohli trávit s rodinami nebo u vody, nachystají a na podnosu naservírovali příkladně zástupce vedení ČRS, aby mohli minimálně vyzískat správné informace. A výsledek? Tito křiklouni jsou jen a jen křiklouni a tlachalové z nudy. Na akci přijelo pár desítek lidí, kteří měli co říci a byli ochotni na otázky odpovědět, ale bohužel hráli tito přednášející a osobnosti skoro přesilovku.


Nebudu se v tom dál nimrat, jen řeknu k tomuto dvě poslední věci. Za prvé děkuji klukům za uspořádání tak hodnotné akce a jasně tady veřejně deklaruji, že problém nebyl ve špatně zvoleném místě, ale v lidech co přijít měli a nepřišli. Asi je pravda, že kdekoli na Moravě by byla účast hojnější, ale to jen ukazuje na zájem našich kaprařů jako celku o to, aby se ledy hnuly. A za druhé chci tímto ukončit svoje vystupování na webových fórech a ztrácet tím čas s tlachaly této tématiky. Na druhé členské schůzi spolku jsme byli já a David odhlasováním členskou základnou za čestné členy, kteří nemají právo být voleni, volit a hlasovat, ale mohou se podílet v plném rozsahu na další činnosti tohoto občanského sdružení. Veškerou svoji energii vrhnu tam a přestanu s ní zbytečně nesmyslně mrhat v nic neřešících debatách. A neodpustím si ještě jednu poznámku. Na páteční členské schůzi spolku byl vznesen návrh na nutnost spolupráce kaprařů se všemi rybáři a to ne jen těmi, kterým se stal modlou šupinatý protěžovaný vepřík. Jako posun vnímám vstup nových členů nekaprařů, kteří se chtějí podílet na dalším vývoji ne jen podmínek pro kapraře. Řešily se ovšem okrajově i problémy kluků co vyznávají mouchy a tím velice odlišné techniky lovu. Rádi bychom se spojili a vyslechli jejich těžkosti a tak pomohli rybařině jako celku.
Jenže on není zájem ani mezi kapraři což mi Carp show včera ukázala.

Závěrem bych chtěl poděkovat klukům z Českomoravského kaprařského spolku. Udělali kus poctivé práce a opět ukázali, že na to mají.
 
- 3.2.2008

Diskuse k miničlánku

Petr Koch - Profil | Út 5.2.2008 17:26:28

PS - ® : diskutovat se mnou nemusíš. Nejde o všechny, ale o ty křiklouny co řvou, že je potřeba něco změnit. A jako výmluvu beru opravdu máloco :o) Ale to je jedno, to tady stejně nevyřešíme.

KEULI - ® : pleteš se, já jsem nasranej stejně na Brňáky jako na Pražáky. Nevidím v tom rozdíl.
Nechme toho.

KEULI - Profil | Út 5.2.2008 17:13:45

Ale hlavně cajzlov to byla podle mě osudová chyba...:-(

PS - Profil | Út 5.2.2008 17:11:48

P.Koch- Měli jste napsat,že je účast povinná pro všechny kapraře.V tom případě jste to ale měli uspořádat na Strahově.
Nelíbí se mi,jak házíš všechny do jednoho pytle.Někdo třeba chtěl přijet ale prac.povinnosti mu to nedovolili.Ale to ty asi neuznáváš,to je jenom výmluva.
Napsal jsem co jsem chtěl a diskutovat s tebou o tom nehodlám.

Petr Koch - Profil | Út 5.2.2008 10:20:43

nikl - ® : jsem se úplně vyděsil, co to Karel píše :o)) No nevím, jestli je vhodné vystupovat pod tímto nickem. Samozřejmě, že to nemůže nikdo zakazovat, ale nevím člověče :o)

nikl - Profil | Út 5.2.2008 10:04:34

Tuto akci hodnotím velmi pozitivně,organizace byla na dobré úrovni,doufám,že příští ročník navštíví více lidí.Chtělo by to příště pozvat pozvat takové kaprařské odborníky jako je pan Vostradovský a ne typy p.Suchého...

Petr Koch - Profil | Po 4.2.2008 18:07:24

M.Plch - ®: DVD jsem viděl necelé na CSB a potom v klidu u počítače. Jsou to vlastně dvě DVD, na jednom je sestřih pěkných záběrů podladěný hudbou a na druhém videa a kvanta fotek. Pěkně provedeno, zkouknul jsem to s chutí a už se těším na další ročník, kterého se rád účastním už ne jako párhodinový host. A i upravená pravidla se mi líbí a souhlasím se změnama. Je to cesta dopředu.

El Duffus - Profil | Po 4.2.2008 11:52:36

Já akci hodnotím velmi pozitivně. Jestli organizátoři podcenili reklamu a tudíž přišlo málo lidí, nevím. Osobně doufám, že do toho moc nezahučeli za svoje, protože to byla povedená akce. To, že se p.Suchý ožral a něco blábolil ohledně Stelly není jejich vina...

Pvl - Profil | Po 4.2.2008 11:04:18

Fery - ® Třeba špatně snáší suchý vzduch ? :o§)

Fery - Profil | Po 4.2.2008 10:59:55

fisher-neboj ne jen na tebe zapůsobil pan Suchý špatným dojmem

M.Plch - Profil | Ne 3.2.2008 22:34:13

Chtěl bych se jenom zeptat jaké bylo DVD Z CARP MARATONU TOVAČOV 2007.Děkuji za vaše názory.

Swann - Profil | Ne 3.2.2008 22:15:22

Já přijel podpořit za Plzeň. . . bylo to fakt dost dobrý, bezchybně uspořádaná akce, bezchybná organizace obídek, výborná náplň. . . Diskuse plodná řekl bych. . . hodně lidí křičí za něco, ani neví co proto mohou udělat, tady se to dalo vyslechnout, tady padali rady jak na to. . .!!Účast byla opravdu mizerná, je to škoda. . .
Podle mě výborná akce pod heslem "maskovací červ"!
P.S.:Apropó, málem bych zapomněl na prezentace prodejců, například Nikl + Imperial Baits v podání Tomáše Blažka byla opravdu zajímací. . . . Příště zas . .

fisher - Profil | Ne 3.2.2008 20:01:11

I já jsem měl to štěstí a zůčastnil jsem se tohoto setkání. Musím pochválit práci všech organizátorů za skvěle odvedenou práci. Podle mého názoru byla akce skvěle připravená a organizovaná. Samozřejmě, že i mě zklamala účast a nemyslím si, že to byla vina reklamy a tím i špatná informovanost kaprařů o této akci. Ale co mě ještě více sklamalo, bylo chování některých kaprařských celebrit ke konci akce, kteří podle mého udělali ze setkání spíše levnou frašku. Já osobně jsem se těšil na vyprávění o rybaření ve Francii a ulovení největšího kapra českým kaprařem Jaroslavem Suchým, ale nakonec to dopadlo tak, že pan Suchý byl rád, že vůbec mohl mluvit a víc než slova se staral o lahev piva a o Stelle jsme se nedozvěděli nic. Takže moje představa o chycení této úžasné ryby je taková, že dotyčný rybář sedí na břehu Cassienu, nalitej jak zákon káže a najednou jízda, pan Suchý vleze do lodi a když vystřízlivý kouká na ohromné tělo kapra a za boha se nemůže vspomenout, jak se ryba dostala na jeho podložku.A nakonec mě dodělal pan ? ( bohužel si nepamatuji jeho jméno, ale to mě osobně nevadí ), který na otázku ,, co se vám nejvíce líbilo na carpmaratonu ? " odpověděl, že největší zážitek byl jak on nebo jeho někdo tahal autem z bláta a při tom byl rád, že se nepozvracel. Na druhou stranu bych pochválil jiné účinkující za hezké a přínosné přednášky. Toto je jen můj názor a nikdo s ním nemusí souhlasit, ale také mi ho nikdo nevyvrátí. I přes to se těším na další ročník a ještě jednou díky pořadatelům za dost dobrou práci.

Fosgen - Profil | Ne 3.2.2008 17:42:50

Toto je příspevek, který sem v kládám po hodně dlouhé době kdy jsem se zařekl, že už na takovéto servery a nic neřešící diskuse nic psát nebudu. Ale musím reagovat, na Carp show jsem byl za neziskovku C&R Klub o.s. a jsem opět přesvědčen o tom, že ti co se zůčastnili jsou všichni co mají do budoucna právo něco vykřikovat o změnách. Zbytek jsou jen banda tlachalů co stejně nikdy nic nezmění a nedokážou a tudíž nemá cenu se s nima bavit, proto další příspěvek ode mě bude zas tak za rok až bubu znechucen jako dnes. Nejvíc mě mrzí, že jsem z Prahy a učast je ostudou pro české a pražské kapraře. Holt je vidět, že si změnu k lepšímu nezasloužíme a fandim moravákům, kteří se umí semknout mnohem líp.

Jinak musím poděkovat klukům z ČMKS, kteří to maj prostě zmáklí a potvrdili kvalitu této akce. Celý program byl nabytý zajímavými informacemi a jsem rád že jsem se zůčastnil. Takže kluci dík.

Boban67 - Profil | Ne 3.2.2008 17:21:06

Byl jsem na této akci poprvé,byl jsem nadšen s organizací,bylo to super,získal jsem dost informací,jelikož se věnuji kaprařině druhým rokem.Jen mě mrzí,že dost rybářů křičí za 24 hodinovku,ale aby přjeli podpořit,zůstali doma.To,že křičí na těhle stránkách moc lidi je na prd,měli přijet podpořit do Jesenice.Takže velké díky a držím palce v další práci ČMKS.

madmax - Profil | Ne 3.2.2008 16:57:41

Dovolím si jen krátký příspěvek.
Je obrovská škoda, že kapraři neudělali ani to minimum co se od nich čekalo. Stačilo jen sednout do auta a přijet!
Naprosto bezchybná organizace, do bezvědomí připravený program s veškerým zázemím, jaké si podobná akce žádá. Mrzké vstupné 250,- Kč , které v sobě skrývalo i oběd bylo naprosto odpovídající.
Veliký dík Petru Tydlačkovi a celému ČMKS za přípravu a organizaci této akce.