Jihočeská Zimní Liga - Týn n. Vltavou

Kategorie: Feeder

3. kolo Jihočeské zimní feeder ligy 28.2.2016

Třetí kolo Jihočeské zimní Feeder ligy se po několika neúspěšných zkušebních lovech ve Veselí nad Lužnicí, kde bylo původně plánováno přesunulo na náhradní trať v Týně n. Vltavou (Vltavu 20). Týden před plánovanou akcí se nám poměrně citelně ochladilo a tak začaly panovat obavy, abychom opět neměli závod bez ryb, jako se to stalo ve 2. kole ZL v Písku. Nakonec několik vycházek jak mých, tak i Romana, Luboše a dalších naznačovalo, že by se mohlo alespoň trochu zachytat. Na závod se přihlásilo rekordních 20 zájemců. Nakonec se dva včas omluvili a v den závodu (28.2.2016) nastoupilo všech 18 zbývajících přihlášených.


Ranní debatování


Občerstvovací stanice

Ráno jsme se postupně sešli u prezentace a ještě zbyla spousta času, abychom si popovídali. Počasí bylo ráno pěkně zimní. Pouze 3 st. některým závodníkům nedělalo moc dobře, ale protože se všichni těšili na závod, tak vydrželi i trochu toho nepohodlí. V 7,30 se začalo s losováním a já si vylosoval skoro prostředek tratě A7. Vlevo vedle mě se posadil Luboš Borovka a z pravé strany jsem měl Jirku Svobodu. Dominik si vylosoval B6, což se nakonec ukázalo jako dobré, protože na béčku se v prvním kole chytalo nejvíc a Domča si tím pádem letos poprvé konečně sáhl na rybu a udělal i slušné umístění. 

Pohled na trať

V 8,55 jsem odpískal začátek krmení a v 9,00 už měli všichni háčky ve vodě. Byl jsem zvědavý na to, jak se bude chytat, protože ráno u většiny závodníků převládal trochu strach, že po týdenním ochlazení (voda šla dokonce o 3st. dolu) budeme mít znova závod plný nul.
Na první kolo jsem měl připravenou směs hnědé GG + slanou řeku a 20% hlíny. K tomu 2dcl pinky a 0,5dcl kukel. Po zkušenostech z předchozích vycházek na této trati jsem zaklipoval pruty na 27m (pro mě nezvykle krátká vzdálenost). Po poměrně krátké době se začali objevovat první ryby, ale tím pádem i problém celého závodu. Nebylo možné jemné záběry proměnit. S tím se potýkala velká část závodníků. Okamžitě začal maraton neustálého zkoušení změn montáží, zkracování a zase prodlužování forpasů apod.. Nakonec si ale každý našel svůj způsob, jak alespoň nějakou rybu odlovit. V 11,30 skončilo první dvouapůlhodinové kolo. Po odevzdání bodovacích karet bylo jasné, že dnes se nachytá určitě nejvíce ryb ze všech tří závodů ZL.


Šerpa Radek


Marek zneužívá dětskou pracovní sílu

Po losování druhého kola jsme si dali výbornou zelňačku z produkce Marka Pauloviče servírovanou jeho ženuškou Bárou a probrali průběh prvního kola. Potom jsme se přesunuli na své fleky, teda až na mě a Luboše Borovku protože jsme si vylosovali svá místa z prvního kola. Ve 12,50 začalo krmení a ve 12,55 samotné druhé kolo. Pro mě byl průběh druhého kola stejný jako u prvního. Zase spousta jemných záběrů, ryby celou dobu v krmném místě, ale já ne a ne přijít na to, jak je dostat z vody. Opět jsem absolvoval kolotoč různých změn, které občas přinesly úspěch. Jenomže po jedné rybě zase znova nastala dlouhá doba s jemnými záběry, sekáním do prázdna a s vycucanými pinkami na háčku. Soupeři okolo mě měli většinou stejný problém. Jenom ze spodu sektoru A, kde ob dvě místa vedle sebe seděli Roman Psohlavec a Pavel Mikeš se nesly směrem k nám zprávy, že tahají rybu za rybou. Nahoře na béčku se zase dařilo Radkovi Křenkovi.


Stěhujeme se zvesela. Jupí


Luboš Borovka. Velké soustředění ve druhém kole.

V 15,25 přišel konec druhého kola, přenos věcí do aut a pro mě s Dominikem práce na sečtení bodů.
Závod vyhrál favorit z prvního kola Pavel Mikeš, který dělal 1+1 (celkem 73 bodů), druhé místo obsadil Jarda Doležal s 1,5 + 2 (51 bodů) a třetí Petr Musílek, jehož umístění byla 1,5 + 3 (53 bodů).
S vyhlášením mi pomohl Honza Materna. Ten předal ceny všem vítězům sektorů a celkovým vítězům od sponzorů, kterými byli opět internetový obchod SPLAVEK.CZ a Ráj rybářů – Jan Seidl. Drobné ceny nám ještě dodatečně věnoval Týnský obchod Top Carp.


Počítám, až se ze mě kouří (to bude to cigáro pod stolem)


Těsně před vyhlášením.
 
Vítězové závodu si odnesli pěkné věcné ceny včetně prutu, navijáku a čepice s čelovkou od hlavního sponzora splavek.cz, rybářské oblečení od Jana Seidla a mnoho drobných cen v podobě vlasců, krmení apod.. Celkový vítěz závodu dostal navíc zajímavou finanční cenu.


Zleva: 2. Jarda Doležel, 1. Pavel Mikeš,  3. Petr Musílek

Závod jako takový, se z mého pohledu povedl na výbornou jak počtem zúčastněných, tak i počtem ulovených ryb (nachytalo se celkem 190 ryb). Samozřejmě se na jeho průběhu výborně podepsala skvělá přátelská atmosféra, a tak i přes to že celý den panovali nízké teploty a někteří dost trpěli zimou a bylo vidět, že se rádi zúčastnili. Doufám, že přijedou i příště. Další a tentokrát už poslední závod této zimní sezony je naplánován na sobotu 26. 3. 2016 do Českých Budějovic. Ten technicky zajišťuje Marek Paulovič.
Na závěr tedy nezbývá, než poděkovat všem závodníkům za to že si kromě prutů sebou přivezli i výbornou náladu, Barče za jak jinak než výborný bufet a samozřejmě klukům, kteří mi pomohli s organizací závodu (přípravou tratě, sčítáním, vyhlášením, zajištěním povolení od povodí atd.). Dík ještě jednou patří i sponzorům, bez jejichž pomoci by závodníci odešli pouze s dobrým pocitem.

Nezbývá než se těšit na příští závod a čekat jak zamíchá už takhle zajímavým celkovým pořadím. 

Ostatní fotografie ze závodu najdete na stránkách JČ feederu: ZDE

Výsledky závodu a průběžné pořadí : ZDE
 
- 8.3.2016

Diskuse k miničlánku

antifaky - Profil | Pá 18.3.2016 9:35:20

emilpesek >> :)))....hlavně zachovej klid Emile...

emilpesek - Profil | Pá 18.3.2016 8:59:19

antifaky >> ???? Myslíš to vážně, nebo opravdu nevíš o čem mluvíš? Každopádně ti poradím, uprav si profil abys nebyl za anonimního hloupého rejpala a možná tě lidi budou brát vážně. Až se naučíš nestydět se za své jméno, potom se vrať na kus řeči.

antifaky - Profil | Čt 17.3.2016 12:39:25

emilpesek >> :))) Dám ti jednu dobrou radu, zkuste dát rybám pokoj alespoň v zimě, taky se potřebujou připravit na novou sezonu:), a třeba to samý si říká X dalších rybářůl a proto máš účast tak mizernou, a při vyšší účasti během sezony ani ten název nebude působit tak jakoby směšně :)...Petrův zdar!

emilpesek - Profil | Út 15.3.2016 15:14:25

antifaky >> Nevím odkud jseš (profil máš dost tajemnej), ale zkus dát okolo sebe dohromady alespoň 10 lidí kteří s tebou budou v zimně pravidelně jezdit na závody, klepat tam kosu a ještě se u toho dobře bavit. Když to zvládneš, tak napiš. Možná nám příště i můžeš poradit jak na to. Od zkušenějších bereme každou dobrou radu. těch nikdy není nazbyt.

emilpesek - Profil | Út 15.3.2016 15:02:41

Ladináč >> Díky. Snažíme se.

Ladináč - Profil | So 12.3.2016 23:20:40

Dobra akce👍

jaradol - Profil | So 12.3.2016 21:35:27

ryby vidět nejsou,snažíme se moc si s nimi nehrát a po rychlém změření je hned pouštět. Jinak v tomhle závodě se chytaly hlavně plotice a tloušti,pro mne je překvapení,že se nachytalo docela málo cejnů,kteří se v Týně a okolí chytaji jinak v slušném počtu. Z ostatních ryb občas nějaká ouklej ,slyšel jsem o několika karasech,já měl i malého bolena,nožná, že i další druhy,na který si teď nevspomenu.Ryby se chytaly ve velikosti tak do 30 cm., pár kousků se pohybovalo kolem 50cm.
Takže asi tak k tomu co se chytalo

brčkař - Profil | So 12.3.2016 19:12:11

Ryby ani vidět nemusím... protože je znám a v ML je jich dost. Spíš mi jaksi chybělo, že v reportáži vůbec nezaznělo, jaké druhy se chytaly. (Neboť jde jen o gramy?)

SallySalic - Profil | St 9.3.2016 23:18:45

To je fakt..
Taky nevidím ryby-)

pava - Profil | St 9.3.2016 15:46:07

....nevidím ryby.?

Tiky Květák - Profil | St 9.3.2016 14:41:22

antifaky >> Mě se to nezdá jako špatná účast. V Jižních čechách neni feeder moc zakořeněnej. A už vůbec ne závodní feeder.

Eli - Profil | St 9.3.2016 14:34:02

antifaky >> já ti nevím...myslíš, že bys dokázal udělat podobné závody s větší účastí?

antifaky - Profil | St 9.3.2016 14:29:37

Dobrý, ale na to, že tomu říkáte Jihočeská zimní liga, tak počet závodníků je docela mizerný