Feederový kraják na Mušově

Kategorie: Feeder
Letošní závod Krajského přeboru LRU MRS ve feederu v Pasohlávkách jsme pojali jako přípravu na třetí ligové kolo, které se bude konat týden po této akci. Hlavním úkolem v ligovém závodě bude vylepšení nelichotivé pozice po druhém kole, kde jsme s Papinem chytali ve dvou. Martin si plnil rodinné povinnosti a naši náhradníci jednoduše zklamali.


Martin se rozhodl, že bude na závodě dělat ředitele a hlavního rozhodčího a bude dohlížet na Papina, aby spolu vyladili vše na ligový závod. Já budu také chytat a budu zkoušet vše, co bude třeba. Na pátečním tréninku za velkého tepla ryby pěkně braly a hlavně se chytilo několik pěkných cejnů. Dalo se předpokládat, že se v sobotu bude lovit více než průměr, na který jsme na Pasohlávkách zvyklí, a že se určitě za 3 hodiny chytí více než 10 kg ryb.


Na každé kolo jsme si nachystali půl litru červů, půl litru hnojáků a malé patentky, plus trošku pinek a velké patentky na háček. Já jsem měl zkoušet dvě cejnová krmení od Sensasu a to 3000 Super black bremes a Brune bremes. Papin dostal jen černého cejna.


Na první kolo si Papin nalosoval C11, což je pravý forhont. Ale jak víme, většinou tento forhont nefunguje, takže to byl los spíše horší. Já jsem se na první kolo stěhoval na B12, což bylo místo na hlubší části úseku, takže dobrý los.


Vzdálenost jsem zvolil 51 m - chtěl jsem být o trošku dál, ale ryby byly tentokrát blíže, dalo se lovit kolem 40 m. Napravo seděl čabi a lovil na pro něho nezvyklých čtyřiceti metrech. Na začátek putovalo na vybrané místo 7 krmítek s přední zátěží. Na první hod jsem dostal rychlý záběr, na který jsem nestačil reagovat. Červi byli „vycucaní“. Chvíli to trvalo a záběry začaly být poctivé a kromě osmi pěkných cejnů a drobnější ryby, jako skalák a plotice, se mi ke konci kola podařilo ulovit skoro dvoukilového kapříka. Nejlepší nástrahou byly jednoznačně patentky zajištěné pinkou. Na červy nebo hnojáky mi reagovaly hlavně menší ryby. Úlovky vážily 12.900 g a byla to sektorová dvojka. Více měl jen Radek Štěpnička a to 13.580 g. Papin vybojoval slušnou pětku za 9.180 g. V jeho sektoru byl nejlepší můj pravý soused čabi s 17.300 g, který chytal opravdu pěkně.


Na druhé kolo mi přisoudil los C3, což byl posun o tři místa doprava na hlubší vodu. Papin se přesouval na A2, kde bylo hodně mělko, rozhodně se jednalo o těžké místo.


V druhém kole jsem chtěl chytat stejně, i když většinou bývá druhé kolo o dost slabší. Tentokrát jsem krmil opatrně, jen tři krmítka. Nalevo hned začal Petr Bartl tahat ryby od prvního nahození. Já chytil v první hodině kromě drobnější ryby dva pěkné cejny kolem kila a půl. Druhá hodina byla úplně mrtvá, kromě dvou skaláků se mi nedařilo dostávat záběry. Zkoušel jsem úplně všechno, co mě napadlo, i co mi radil Martin. Nic. Vypadalo to hodně zoufale. Vedle mě dál pokračoval v chytání Petr Bartl a pěkně se rozchytal i Pepa Peřina. Zmenšil jsem krmítko na „lítací“ od Prestonu a vzal médium prut. 0,14 mm forpas jsem vyměnil za 0,12 mm a zkoušel ulovit alespoň menší rybu. Do konce kola se mi podařilo na medium vylovit čtyři pěkné cejny. Na ty mi tentokrát fungovali dva červi.


Šest cejnů a dva skaláci vážili nakonec 9.200 g a k mému překvapení to bylo za 3. V sektoru vyhrál Pepa Peřina těsně před Petrem Bartlem. Oba měli necelých 15 kg a dělilo je od sebe 360 g. Na Áčku cejni vůbec nešli, a tak se všichni pustili do lovů menších ryb, plotic, cejnků a skaláků. Papin za 3.100 g bral sedmičku.


Celkově vyhrál Pepa Peřina 1+1, 27.970 g, před Petrem Bartlem 3+2, 25.400 g a třetí byl čabi 1+4, 22.720 g. V soutěži družstev vyhrál Team Mušováci. Přeborníkem LRU MRS FEEDER pro rok 2015 se stal již zmiňovaný Petr Bartl a družstvo MORAVIA FEEDER TEAM vyhrálo DIVIZI a postoupilo do II. Ligy 2016.



Generálka na ligu se mi povedla - s umístěním 2+3 a váhou 22.100 g mi o 620 g těsně utekla bedna a bylo z toho nepopulární čtvrté místo. Těšilo mě, že zvolené krmení funguje a z háčku mi v průběhu závodu nespadla jediná ryba. Jediné, co bych změnil, tak v druhém kole by byla lepší vzdálenost lovného místa 40 metrů.

Uvidíme, jestli zkušenosti z tohoto závodů zúročíme za týden na lize.


PS: Karel Mucala nám donesl do výher mnoho lahví vína značek Pfeffera Kovacs, za což patří velké poděkování jak jemu, tak těmto firmám - Děkujeme.

Feederu zdar.
 
RADYNEK - 26.9.2015

Diskuse k miničlánku

Žádné zápisy.