Little CM Praha - 4. kvalifikační kolo

Kategorie: Kaprařina

Kfelský rybník

Uběhlo přesně 14 dní a konalo se další kolo, tentokráte na Kfelském rybníku u Karlových Varů. Asi vzhledem ke vzdálenější lokalitě nebo nedostatku dětí v Karlovarském kraji nebylo toto kolo plně naplněno, ale zase nám vyšly podmínky jako zatím nikdy. Od rána svítilo sluníčko, ryby se vyhazovaly nad hladinu a to vše slibovalo krásně strávený den, jak pro děti, tak i pro rodiče.


Po ranním losování a dostatku volného času jsme se všichni kolektivně shodli, že závod začne o něco dříve a tak měli děti o skoro hodinu více času na samotné rybaření. Od začátku závodu bylo jasné, že šanci na nejlepší umístění budou mít závodníci, kteří seděli v dohozu místního ostrůvku. Do vedení šel od začátku desetiletý Jakub Umlauf, který ho nepustil až do samotného konce. Nikdo mu nemohl vyčítat, že měl štěstí při losování a proto vyhrál. Losoval totiž jako poslední a nejlepší místo na něj holt zbylo, i to se občas stane. K vítězství mu pomohlo devět bodovaných kaprů a navíc se stal i vítězem ceny za nejdelší bodovanou rybu a to za kapra o délce 73 cm. Na druhém místě se umístil sedmiletý Matěj Hamp. Bylo nádherné pozorovat, jak se v jeho letech „pere“ se zdolávanými kapry. Jedinou dopomoc, kterou měl od svého táty, bylo, že mu pomáhal držet prut, když šlo do tuhého. Na třetím místě se umístil jedenáctiletý Jakub Janda. Jeho umístění mohlo být o dost lepší a možná by sahal i po prvním místě nebýt smůly, která ho provázela po celý závod. K jeho smůle mu totiž spadlo několik pěkných kaprů a ten největší mu to utrhnul. No a na posledním postupovém místě skončil Roman Staněk se čtyřmi bodovanými kapry. Všem postupujícím moc gratulujeme a těšíme se na ně ve finále!


Během tohoto závodu se chytlo celkem 26 bodovaných kaprů, což je skoro čtyřikrát tolik oproti předchozímu závodu. Děti se tedy opravdu nenudily. Bohužel i tentokrát jich pár zůstalo bez bodované ryby, ale to se prostě stane a příště jim to určitě vyjde. Ale nemusely si tolik zoufat, poněvadž díky menší dětské účasti, ale stejnému množství cen, které pro ně máme vždy připravené, tak odcházely všechny děti s plnými náručemi dárků. Za to bychom chtěli poděkovat všem našim sponzorům.. Také bychom chtěli moc poděkovat paní Daně Ondekové, která nám umožnila pořádat tento závod na svém krásném rybníce.


Doufáme, že všichni účastníci těchto závodů dorazili v pořádku domů a už teď se těšíme na další kolo, které se tentokráte koná na rybníku Máčidlo u Kolína.
 
mexik - 22.8.2014

Diskuse k miničlánku

Žádné zápisy.