Vraňany opět zakleté

Kategorie: Feeder

2. kolo 1. ligy - Vraňany

Druhý červnový víkend byl v termínovém kalendáři vyhrazen pro 2. kolo naší nejvyšší soutěže LRU feederu - a to 1. lize. Tento rok byla první dvě kola jen 14 dnů od sebe a mezi nimi se ještě první červnový víkend konal závod na řece Jizeře - GP Čech. Minulý rok se ve Vraňanech začínalo a letos to vyšlo na druhé kolo. Díky vydatným dešťům na celém území České republiky nebylo ještě týden před závodem jisté, zda se vůbec uskuteční. Hrozil nechytatelný průtok, který naštěstí rychle klesal, a tak se liga mohla nakonec uskutečnit v daném termínu.

V práci se mi podařilo dostat dovolenou abych mohl stejně jako velká část závodního pole poctivě potrénovat a pořádně se nachystat na ligový víkend. S kolegou z týmu Preston Feeder Team MRK.cz - Radynkem jsem se domluvil, že pojedeme spolu v pátek dopoledne.

V den našeho příjezdu Vltavou ještě teklo necelých 200 kubíků za sekundu, což vypadalo hrozivě, ale již po obědě průtok klesnul a hladina spadla na přijatelných 90 kubíků za sekundu. Po postavení stanového městečka jsme se s Radynkem a Laďasem vydali zatrénovat a MM zůstal v roli trenéra.

Sedli jsme si přímo pod stany. Na 40 m pěkně drželo 50-60g krmítko. Na úvod jsme zakrmili pár košíčky a čekali, co se bude dít. Za 3,5 hodiny lovu jsem nevěřil, že to bude až tak velká bída - neměl jsem ani potah či načaté červy. „To se teda máme na co těšit,“ proběhlo mi hlavou. Jediný regulérní záběr měl Laďa a vytáhnul krásnou, skoro půlkilovou plotici. Radynek udolal malého bolínka, ale bohužel to byly zcela náhodné ryby. Po 19 hod jsme vše uklidili a šli na večeři, kterou skvěle nachystal Martin. Večer jsme byli z dané rybačky tak otráveni, že i přípravu krmení a živé jsme si nechali na sobotní ráno.



Budíček jsme si dali na 7. hodinu ranní. Poté jsme se pustili do přípravy krmení jako před každým závodem - namíchat, dovlhčit a přesát. Rozdělili jsme si živé nástrahy do odměrných misek a už tu byl první signál prezentace. Došel jsem náš tým nahlásit u hlavního rozhodčího. Losování bylo stanoveno na půl desátou a jako první losoval Martin. Sobě si vylosoval místo B4 - což mu vyhovovalo, neboť tento sektor nebyl s forhontem. Radkovi vytáhl nic neříkající D10 - zhruba střed závodního pole. Na mě zbyl třetí míček - tedy sektory E nebo F. Měl jsem místo F9 - hned vedle forhontu, což nebylo špatné a také jsem to měl nejblíž z kluků na místo lovu. Věci jsem měl odnesené jako první. Martin jel na sektor B autem, a tak jsem ještě pomohl alespoň Radkovi dostat všechny věci na jeho místo.


Radkovo místo první den.

Závod začal. Nakrmil jsem si 6 košíčků na 46 m - stejnou vzdálenost jsem měl připravenu i na ostatních prutech. Teď už to mohlo vypuknout. Nebudu to prodlužovat - v mém sektoru se nechytla jediná ryba a já sám jsem neměl ani náznak záběru, a tak jsme si všichni závodníci spravedlivě rozdělili mezi sebe 5,5 bodu. Škoda byla, že kamarádovi Jirkovi na místě F5 upadla u břehu pěkná ryba - býval by na ni dělal krásnou 1 - ale holt to už je rybařina. V sektoru u Martina se nějaké ryby chytaly. On sám udolal pěkného jesena a menší plotici, což mu stačilo na pěkné 4. místo v sektoru. Radek, stejně jako já, skončil bez ryby, ale doplatil na to, že se v jeho sektoru už nějaká ryba chytla a tak se dělil se zbytkem sektoru o 6,5 bodu. Celkově naše družstvo bylo po 1. kole s 16 body na 9. místě.



Do 2. kola jsme nastoupili s tím, že to bude zase velmi těžké a bude důležité jakýkoliv záběr proměnit, protože každá ryba měla cenu doslova zlata. Já si nalosoval místo E9 , Radek šel na místo C8 a Martin si poprvé za jeho ligovou příslušnost vylosoval forhonta A1. „Uvidíme, co nám losy přinesou.“ Bohužel závod probíhal ve stejném scénáři jako sobotní kolo, ryba nekousala nikde, a lovili se tak pouze náhodné ryby. U mě v sektoru první rybu ulovil Karel Staněk - a to plotici 430 g. Po hodině se usmálo štěstí i na mého souseda a kamaráda v sektoru - Laďu Olivu, který zdolal plotici 490 g. Laďa měl rybu i v 1. kole, kde dělal krásnou dvojku. Měl tedy nakročeno na stupně vítězů, ale do konce závodů byla ještě spousta času a cokoliv se mohlo ještě desetkrát změnit. Sektorem se nesly zprávy, že na E2 chytající Siky má kapra – a že se to bude těžko dohánět. Já nezůstával pasivní a pravidelně jsem přehazoval a tím i obnovoval zakrmené místo. Odměnou za vytrvalost se mi stal nádherný labský mrmlák. Konečně se i na mě usmálo štěstí a po uložení ryby do saku jsem si neskutečně oddychnul. Při vážení ryby váha ukázala 1303g. „Super, a teď uvidíme, co soupeři…“ Ale Siky nenechal nic náhodě a svoje vítězství si pohlídal. Ke svému předchozímu úlovku přidal ještě nádherného tlouště, a tak na mě zbyla dvojka v sektoru - což byl nakonec super výsledek. Radek neměl štěstí a ryby se nedočkal - tedy za 7 a Martin stejně jako v 1. kole pěkná 4.

Byl to velmi těžký závod, který byl ovlivněn mnoha faktory. Nemůžeme se rybám divit, že neberou, protože během týdne se několikrát změnil průtok a hlavně pokles teploty vody udělal s rybami své. Navíc lov velmi ztěžoval po hladině plovoucí květ topolu, který se usazoval na vlasci a ucpával očka prutu. V závodě jsme nakonec skončili na pěkném 6. místě. Vyhrál tým Habakuk feeder team MO Plzeň 1 se 14,5 body. Na druhém místě byl pěkně chytající Daiwa feeder team se 17,5 body a konečně třetí skončil tým Feeder klub rybář Křepelka s 21,5 body. V jednotlivcích vyhrál Vašek Kabourek, na druhém místě skončil Roman Srb a třetí místo obsadil Kamil Fejfar.



Všichni už se těšíme na 3. kolo, které bude již tradičně začátkem září v Pasohlávkách. Bude to závod, kde bychom si všichni měli spravit chuť a pěkně si zachytat.
 
Papin - 26.6.2014

Diskuse k miničlánku

KóĎA - Profil | Út 1.7.2014 17:53:07

MANĎÁK >> jsi jako kolovrátek. Nějaké argumenty, čím se to tam změnilo? Už tři kolegové ti napsali, že je to tam pořád stejné.

MANĎÁK - Profil | Po 30.6.2014 16:58:57

než tam začali pořádat závody byla to klidná a čistá lokalita.. bohužel ne každej uklidí po sobě bordel. ale to bych házel všechny rybáře do jednoho pytle. po závodech kdy se začalo psát do časopisů a na internet jaká je to krásná lokalita, tak všichni najednou hurá na Dušníky. nejni to moje místo ani řeka ale když se takhle provalí víc dobrých revírů i třeba kvůli závodům nevím kam za chvíli budeme jezdit. na nikoho neútočím jen můj názor.

Radek87 - Profil | Ne 29.6.2014 20:32:05

taky bych rád věděl co se tam zničilo......mám to z Kralup kousek a jsem tam docela často,ta voda je pořád stejná,jediný co jí vždycky trochu poníčí,co se teda týká břehů a okolí,tak jedině povodeň.....ale že by jí zku... rybáři,tim že tam jezděj chytat????to asi horkotěžko.

Jinak co se týká těch závodů,viděl jsem výsledky a bylo to bídný,my tam měli jedno kolo KFL a zachytaly jsme si dobře!pro ligu byl akorát blbej termín!!!ryby tam krásně a hodně berou koncem zimy a ze začátku jara,do tý doby než se vytřou cejni,pak jak když veškerá ryba zmizí a dá se tam zachytat zas až na podzim.

numen - Profil | So 28.6.2014 17:15:08

MANĎÁK >> občas tam jezdím a lidí tam moc nevidím. kdy tam jezdí?

smola75 - Profil | So 28.6.2014 10:25:54

Jako člen vítězného týmu si sice nemužu stěžovat, ale nerad bych se do Vraňan vracel. Loni to bylo špatný a letos ještě horší. Doufám, že se pořadatel poučil a tento revír příště vynechá.

KóĎA - Profil | Pá 27.6.2014 20:13:26

MANĎÁK >> co se tam zničilo? Nemusíš přesně, stačí přibližně.

TondasDas - Profil | Pá 27.6.2014 11:01:15

Lejboj >> haha 3 dny z5 jesen 55 a pry jdou kapri u nelace.

MANĎÁK - Profil | Pá 27.6.2014 10:56:20

pred lety to byla klidna lokalita a nikdo tam moc nejezdil. dnes je to proflakle a znicene misto. jen tak dal

Lejboj - Profil | Pá 27.6.2014 10:24:18

TondasDas >> Nekecej, dyt ty neumis vubec chytat :) :)

Petr Havlíček - Profil | Pá 27.6.2014 10:20:26

Gril je základ závodního rybolovu :-))))

TondasDas - Profil | Pá 27.6.2014 9:14:10

Vranany nejsou zaklete, jen to chce partikl a to hodne.

Zajda - Profil | Čt 26.6.2014 21:56:39

Martin M. >> Tak to pak jo..:-)

Martin M. - Profil | Čt 26.6.2014 21:48:23

Zajda >> my jsme chudi synci a gril jsme si jen pujcili od konkurence!

MiPo - Profil | Čt 26.6.2014 19:51:57

Zajda nepopichuj a raději bal máš to za pár :-)))

Zajda - Profil | Čt 26.6.2014 18:51:02

Skoro mistři a gril rezavý jako byste ho našli ve sběrném dvoře..:-(

KóĎA - Profil | Čt 26.6.2014 18:10:17

Labskej mrmlák na Vltavě. Panejo ;-)