O mistra Moravy ve feederu 2013

Kategorie: Feeder
Územní svaz Severní Morava a Slezsko a Moravský rybářský svaz vyhlašují druhý ročník série tří závodů s názvem O mistra Moravy ve feederu 2013.





1.16.6.2013Bečva – Přerov2. kolo Krajského přeboru jednotlivců a Divize družstev SMS LRU FEEDER
2.17.-18.8.2013 Morava - Uherské HradištěGrand Prix Moravy
3.1.9.2013Dyje 7 – Pasohlávky2. kolo Krajského přeboru jednotlivců a Divize družstev MRS LRU FEEDER



Soutěží jednotlivci bez rozdílu kategorií.
Vítězem seriálu se stane závodník z Moravy (člen SMS nebo MRS), který získá nejnižší počet bodů v třech závodech – v šesti kolech. V případě rovnosti bodů bude rozhodovat celková váha v gramech – CIPS body.

Jedná se o jedinečnou možnost pro všechny poměřit se s nejlepšími závodníky ve feederu z Moravy.

Na všech závodech v sérii "O mistra Moravy ve feederu" obdrží vítězové jednotlivců a družstev poháry a tři nejlepší jednotlivci i věcné ceny - zpravidla pruty a navijáky. Na posledním závodě 2. kola KP a Divize LRU MRS FEEDER - Pasohlávky 1.9.2013 bude vyhlášen vítěz seriálu a budou předány poháry a věcné ceny pro první tři závodníky.

Je potřebná registrace sportovce LRU a platná známka pro rok 2013. Registraci lze provést na stránkách Rady ČRS, poplatek je 200 Kč na rok a průkaz se známkou vám dojde poštou.
http://www.rybsvaz.cz/?page=rada%2Fodd_sport_mladez&lang=cz&fromIDS=&vnoreni=0&test=0


Bečva - 50m široká řeka s velmi pomalým proudem a hloubkou do 2 metrů. Při běžném průtoku stačí 20g krmítka. Loví se především menší podoustve a střední ostroretky, dále parmy, tloušti a další říční ryby. Loví se dvě kola v jeden den, na vítězství by mělo stačit kolem 10 - 15 kg ryb v každém kole.

Morava 10 - kolem 55 metrů široká řeka Morava v Uherském Hradišti s hloubkou 3 až 4 metry. Při běžném průtoku se chytá na krmítka kolem 30 g. Loví se zde převážně sumec velký, kapr obecný, parma obecná, cejnek malý, cejn velký, ouklej obecná, plotice obecná, jelec tloušť a podoustev říční. GP Moravy je nejdůležitější závod sezóny na Moravě a sejde se zde mnoho prvoligových závodníků. GP je rozděleno na 2 dny a každé kolo je dlouhé až 5 hodiny. V roce 2010 se ulovilo za tříhodinový závod až ke 30 kg ryb. Ryby jsou aktivní i v závoslosti na průtoku řeky.

Dyje 7 - Mušovská nádrž, závodní úsek za obcí Pasohlávky. Jedná se o velkou vodní plochu, chytá se běžně 30 až 60 metrů od břehu na hloubce 1 až 2,5 metru. Loví se především větší cejni, plotice, cejnci a kapři. Zde nejlepší závodníci nachytají za 3 hod. kolem 20 kg ryb.


Vysvětlení pojmů:

Divize družstev - jedná se o seriál závodů tříčlenných družstev. Každý kraj může mít svou vlastní divizní soutěž - aktuálně probíhají na území ČR čtyři Divize. Nejlepší družstvo z každého kraje postupuje do první ligy. První liga je nejvyšší soutěž a je celostátní. Seriál divizních závodů se skládá ze dvou samostatných akcí, obě po dvou kolech, celkem tedy 4 závody. Do Divize je potřeba přihlásit družstvo v dostatečném předstihu před prvním závodem.

Krajský přebor jednotlivců - probíhá současně s divizí družstev, tedy ze stejných závodů vzejde jak vítězné družstvo (vítěz divize) tak vítězný jednotlivec - vítěz kraje. Jednotlivec se může krajského přeboru zůčastnit i bez družstva. Z krajského přeboru se nikam nepostupuje. Opět se jedná o sérii 2 akcí po 2 kolech, dohromady 4 závody.

Grand Prix - víkendový závod jednotlivců o dvou kolech, každé dlouhé 4 hodiny. Máme GP Moravy a GP Čech. Není potřeba se kamkoliv kvalifikovat, chytat může kdokoliv s registrací sportovce LRU (viz výše).

O mistra Moravy ve feederu - nový seriál závodů složený ze dvou vybraných divizních závodů a GP Moravy. Nejedná se tedy o nové závody jako takové, ale o nové vyhodnocení již existujících akcí s cílem najít nejlepšího jednotlivce Moravy.

Kromě těchto soutěží existuje v ČR ještě Mistrovství ČR, I. liga a Česko-Slovenský pohár. Dále samozřejmě reprezentace ČR ve feederu - letos bude bude MS v JAR na přehradě Bloemhof.

Na všechny feederové závody pořádané SMS a MRS (kromě I. ligy) se mohou přihlásit i jednotlivci, zpravidla je však nutná registrace sportovce LRU a platná známka (viz výše). Přesné informace se dozvíte v propozicích jednotlivých závodů, které lze očekávat vždy cca 2 - 3 týdny předem na webech jednotlivých feederových sekcí a na webu Rady ČRS.

Sponzoři závodů:



Rybářské potřeby - Rybářské centrum Olomouc



RS klub

 
Martin M. - 31.5.2013

Diskuse k miničlánku

sumec 10 - Profil | Po 10.6.2013 12:13:58

Kluci děkuji.

numen - Profil | Po 10.6.2013 11:27:29

Palo >> Tohle řešení je nějaké prapodivné. Souhlasím s klukama,že vždy měli smůlu ti poslední!

Petr Havlíček - Profil | Po 10.6.2013 10:59:55

Zajda >> kde je vůle, je i cesta ...

sumec 10 - Profil | Po 10.6.2013 10:48:38

Palo >> OK

sumec 10 - Profil | Po 10.6.2013 10:45:01

Zajda >> Bylo by to dobré, pokud by to šlo.

Zajda - Profil | Po 10.6.2013 10:41:22

Palo >> Vím, že můj názor není směrodatný, ale co přidat na horním úseku 30m nebo udělat 9m sektory? Asi to moc nepoteče, takže by to snad šlo...

Palo - Profil | Po 10.6.2013 10:20:56

sumec 10 >> Je to tvůj subjektivní názor a o práci s mládeží mě tak moc poučovat nemusíš - dělám ji 15 let. O požadované info si písni na adresu v propozicích. A ani zveřejněná startovní listina není řazena tak jak se přihlašovali, protože byla připisována v blocích. Rozhodnutí je dané a konečné. Pokud se někdo odhlásí info se ti dostane. Pokud se někdo neodhlásí a nepřijede - nebude jeho přihláška na příští závody akceptována.

Martin M. - Profil | Po 10.6.2013 10:06:53

Pokud by se nekdo z jihu rozhodl, ze uvolni sve misto na Becve juniorum, nabizim mu alternativni reseni - zavod v Hodonine ze Slovenske strany reky Moravy: http://www.feeder.sk/index.php/accordion-b/level-21​/97-propozicie-1-liga-lru-feeder-skalica-2013

sumec 10 - Profil | Po 10.6.2013 9:21:31

Palo >> Chápu, že všechno nejde a nafukovací Bečva není. Ale nechápu proč se nevyřadí ti, kteří se přihlásí poslední.Tak ti co se snaží udělat vše co nejdřív, doplatí na ty co podle zvláštních pravidel a výběru se mohou přihlásit třeba dnes.Vždy a všude se škrknou ti poslední. Já bych to nestavěl tak, aby přenechávali místa juniorům, kdo se nahlásil pozdě má smůlu. Práce s mládeží je hodně složitá a to ti může potvrdit Radek a je lidiček, rok od roku méně a tímto ji dáváme pěkný příklad, jak se to dělá.Na to se hodí heslo co je v plynárnách ve Znojmě.S poctivostí nejdál dojdeš,ale ti nepoctiví jsou tam dřív.Vyhodit juniory to si myslím je to nejhorší varianta co jste mohli udělat.Celou zimu si plánují, jak budou chytat o mistra Moravy a teď je všechno na nic.Mohl bys zveřejnit kolik juniorů a dalších lidí jste vyškrkli a seznam přihlášených. Určitě s tím nebude problém, nebo jo?

Palo - Profil | Po 10.6.2013 6:38:24

sumec 10 >> viš sranda to vůbec není, ale na KP a divizi ÚS SMS nemůžu vyřadit závodníky ze severu (skončila by tím podpora našeho ÚS a de fakto i závody na severu) to by určitě za to stálo..A i když je Bečva atraktivní - není nafukovací. Jestli vaši (z jihu) přenechají svoje místa juniorům - nemáme problém. Je to poprvé kdy jsme museli ke škrtání sáhnout.
Když budeš pořádat závody ty - budeme respektovar tvoje pravidla a tvoje rozhodnutí.

sumec 10 - Profil | So 8.6.2013 20:19:49

RADYNEK >> Je sranda, že kluci na fotkách co jsou na upoutávku na Bečvu byli vyhozeni a přihlásili se brzo a někteří, kteří se přihlásili po nich tam jsou.Doufám, že ten kdo to rozhodoval, tak na Pasohlávkách bude také plno .Takové věci se nedělají a mládež ta by se měla být na první řadě.

RADYNEK - Profil | Po 3.6.2013 12:39:01

Siky >> ok

Siky - Profil | Po 3.6.2013 11:21:08

RADYNEK >> Jsem mistr losování, to jediný mi jde :-)))) Dobrá, mám to kousek, tak to přednesu doma, spojím to s návštěvou rodné hroudy a ozvu se. Ten úsek se mi moc líbí.