Jak to vše začalo

Kategorie: Feeder
Nebojte, nebudu tu psát o mých rybářských začátcích, i když vlastně začátek tu určitě nějaký byl. Možná by se dalo začít tím, když jsem dostal k narozeninám od manželky první feeder, vlastně jenom výměnné špičky, zbytek jsem si musel někde v bytě najít sám.

Tehdy jsem o této rybolovné metodě moc nevěděl a ani na březích rybníku nebyla tato metoda moc k vidění. Naštěstí tu byla alespoň nějaké vodítka v podobě knížek od pana Tychlera. A samozřejmě vlastní pokus omyl, dá se říci že tato metoda vám buď hodně dá a nebo jako já se trápíte a k ničemu to nevede.

Nicméně i přes všelijaké nástrahy jsem se tím prokousal, a co víc, byl jsem schopen více než konkurovat na nejrůznějších závodech, na kterých šlo o to hlavně se dobře pobavit. Posílen několika dobrými výsledky a zdravou chutí být lepší jsem se začal poohlížet po prestižnějších závodech a v mé mladické nerozvážnosti to vyústilo až ke shánění informací o naší nejvyšší soutěži a to první lize.

Psal se rok 2008, když jsem odesílal potvrzení o účasti na velice prestižních závodech srovnatelných s první ligou a to GP Moravy. Byť jsem věděl, že tyto závody budou velice odlišné od těch dosavadních co jsem zatím absolvoval nepřipouštěl jsem si horší místo než v první polovině. Co následovalo bylo pro mně velikým překvapením, nebojte neskončil jsem ani první ani druhý ani třetí, vlastně třetí jo bohužel od konce:-). To bylo rozčarování a šok. Co naplat asi nejsem zas tak dobrý jak jsem si myslel. Dlouho jsem přemýšlel, kde vlastně byla chyba. A jak se říká, chyba byla mezi židličkou a prutem.
Chuť do závodění mě naštěstí neopustila jen myšlenka na první ligu se vzdálila o několik mílových kroků dál. Nicméně pořád tam někde byla, byť pohřbená výsledkem z GP.

Čas běžel dál a uplynul nějaký pátek, když se ve vedlejší vesnici konal první ročník rybářských závodů. Při pomoci zapadlého auta v blátě jsem se seznámil s jedním účastníkem závodu Petrem. Slovo dalo slovo a ještě před startem jsme prohodili i pár slov o první lize. Výsledek závodu Petr první a já v těsné blízkosti za ním na druhém místě. Takže chytat umíme oba dva.

Rok 2011 byl ve znamení o první pokus probojovat se do první ligy, jak se později ukázalo byl to pokus zároveň i poslední. Vše začalo vyřízením průkazu sportovce a přihlášením do divize Třebíčské feeder ligy, sehnáním třetího člena do družstva. Stal se jím Lukáš. A v neposlední řadě vymyslet název nově se tvořícího týmu.

První závod se konal na řece Svratce, do kterého jsme nastupovali v roli Petra velkého optimisty a mne pro změnu pesimisty poučeného z již předešlého závodu. Nutno dodat že zásluhou nás všech tří jsme první kolo divize vyhráli. Do druhého kola, které se konalo na Mušovských jezerech u obce Pasohlávky jsme nastupovali s mírným náskokem před ostatními týmy. Úkol zněl velice jednoduše udržet náskok, což i s trochou štěstí se nám nakonec povedlo. K našemu překvapení jsme se pro rok 2012 zařadili do žebříčku prvoligových družstev. Letošní rok bude o rozkoukaní se a udržení v první lize. Snad se nám to povede.

Na závěr bych vyzval všechny, co uvažují o závodění na vrcholových závodech ať neváhají a určitě to zkusí nemusí se hned dařit, ale pokud to vyjde stojí to opravdu za to:-).




 
Jarekb - 13.6.2012

Diskuse k miničlánku

Juraj - Profil | So 16.6.2012 0:45:08

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Tak jsem ti začal psát asi před čtyřmi hodinami odpověď, kde jsem chtěl přiblížit jaká je to "pohoda" a to vylíčením 2. kola na Jardou zmiňovaném Mušově z mého pohledu.
Nakonec z toho bude celý velký článek. :-)
Teď to nechám pár dní uležet, vrátím se k tomu, opravím, doplním, nechám to ztrhat literárním kritikem (manželkou) a pokud to projde, a bude se to líbit MM, tak si jí za pár týdnů přečteš. :-))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Čt 14.6.2012 8:17:06

Jarekb >> Jo, tak z pohledu sportovního zážitku, asi jo. Jako rybolov to asi moc pohoda nebudu

malamut - Profil | St 13.6.2012 22:52:50

Jarekb >> tak to je paráda, a dobrý je taky, že si zasportujou i ryby, které by jinak neměly kouska zdravého pohybu, navíc je to dost baví, a když nejsou závody, propadají trudnomyslnosti.

Jarekb - Profil | St 13.6.2012 22:44:04

Netipa - poslední hrdina MRKu >> pro mně osobně je závodní rybaření stejné jako jakýkoliv jiný sport co mě baví.přináší mi to kupu adrenalinu:-) možnost srovnání,zdokonalení se a dobrou partu lidí.A pokud se povede a udělám nějaký dobrý výsledek tak je to paráda:-)

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 13.6.2012 13:28:26

Jarekb - >> Jako jo, jenom se zeptám, jak píšeš, že závodní rybaření stojí za to, ať do toho každej jde, tak co si pod tím mám představit? Jakože je strašně bomba zážitek a relax, když ti přidělí jedno místo, kde musíš chytat, kolem tebe je dalších x desítek závodníků a ty jsi ve stresu, jelikož týpek vedle tebe chytil už o dvě plotice víc než ty? Co je na tom báječného? Opravdu mě to zajímá. Děkuji