Rybí salát z 5-8 cejnů

Rybí saláty a zavináče

Ingredience: 5-8 cejnů mohou být větší, 1 deko, 1/2 l octa, 3 lžíce cukru, 2 l vody, 3 cibule, 1 Kunjovanka, 3-4 majolky v sáčku, sterilizovaný hrášek - větší


Postup přípravy: Ryby očistíme a zbavíme hlavy a ploutví, naporcujeme na filety bez páteře.
Příprava láku: do 2 l vody nalijeme 1/2 l octa, v sypeme deko a 3 lžíce cukru krystal nebo krupice a povaříme 5 minut. Pak necháme lák vychladnout. Do kamenného hrnce vložíme filety z ryb a zalijeme je studeným lákem přes sítko, já to tak dělám vadí nám kuličky, které obsahuje lák. A necháme nejméně 3 dny uležet v chladu. Potom vyjmeme ryby a necháme důkladně odkapat a zbavíme je velkých kostí, ostatní už tam nejsou a nebo jsou úplně měkké. Najemno nakrájíme cibuli a dáme do mísy, kde se bude míchat salát. Přidáme scezenou kunjovanku od láku a zbylý lák ještě vymačkáme ze zeleniny, ale lák necháme bokem, přidáme scezený hrášek, lák z hrášku nepotřebujeme, přidáme nakrájené ryby na kostičky a majolku a vše opatrně promícháme. Pokud je salát hustější, tak na konec můžeme přidat lák z kunjovanky.


Přeji všem dobrou chuť.

 

vbrm - Profil, 7.7.2008
Průměrná známka: 3,00

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.