Pstruh s bylinkovou nádivkou

Pečení ryb

2 pstruzi,
sůl,
pepř,
cca 2lžíce strouhanky,
2 lžíce olivového oleje,
1 stroužek česneku,
1 cibule,
150g čerstvého smetanového sýra,
1 svazek bazalky (několik lístků odložíme na ozdobu),
4 plátky anglické slaniny,
250ml bílého vína,
250g žampionů,
2 pórky,
4 lžíce vychlaze­ného másla,
4 rajčata

Příprava:
Pstuhy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Strouhanku opražíme na oleji. Cibuli a česnek oloupeme, posekáme, pňdáme ke strouhance
a osmahneme. Vmícháme sýr. Bazalku omyjeme, pokrájíme a přidáme do nádiv­ky. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Pstruha naplníme nádivkou a obalíme slaninou. Pečeme 30 min., po 15 min. přilijeme víno. Půlky žampionů a kolečka pórku opékáme na 1 lžíci másla 6 - 8 min. Poté přidáme omyté kousky rajčat.
Vypečenou šťávu z ryby uvedeme do varu, vmícháme 3 lžíce másla, okořeníme. Rybu s omáč­kou, zeleninou a žampiony ozdobíme bazalkou.

 

Sasáková Andrea, 8.8.2006
Průměrná známka: 1,00

Diskuse k receptu

Kingfisher - Profil | St 29.10.2008 22:19:57

Recept je náročnější na přípravu, ale výsledek je výborný.