Kapr ve vinném těstíčku se sýrem

Smažení ryb

600g kapřích filet
100g hladké mouky
150ml sektu nebo vína (polosuché)
50g strouhaného sýra (doporučuji parmezán)
citrónová kůra, nejlíp z jeednoho středního citrónku nebo limetky
sůl, pepř
citrón a olivový olej na pokapání ryby
a nesmíme zapomenout na rostlinný olej ke smažení

POSTUP:
1, Kapří filety s kůží dobře usušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, a lehce zakápneme olivovým olejem. Necháme tak hodinku odležet v ledničce.
2, Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, sektu, strouhaného sýru, limetkové kůry, soli a pepře
3, Jednotlivé filetky nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko na filetky lépe chytlo. Pak teprv filetky obalíme v těstíčku a ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Podáváme s kolečkem limetky nebo citrónku.

Přeju DOBROU CHUŤ

 

David Stachel - Profil, 23.7.2006
Průměrná známka: žádná

Diskuse k receptu

Žádné zápisy.